Başvurular

Karayolları Genel Müdürlüğü 63 Personel Alımı Gerçekleştiriyor 2022

Karayolları Genel Müdürlüğü 63 Personel Alımı Gerçekleştiriyor 2022, iş başvuru bölümüzde Karayolları Genel Müdürlüğü 63 Personel Alımı Gerçekleştiriyor ile alakalı ayrıntıları siz değerli okurlarımız için bir araya getirdik. Karayolları Genel Müdürlüğü 63 Personel Alımı Gerçekleştiriyor başvurusu ile alakalı detaylar makalemizde..

Başlıklar

Karayolları Genel Müdürlüğü 63 Personel Alımı Gerçekleştiriyor

Karayolları Genel Müdürlüğü yani KGM yayınlamış olduğu ilan ile çok sayıda anlaşmali personel alımı yapacağını açıkladı. Karayolları Genel Müdürlüğü anlaşmali personel alımı ilanı kapsamı içinde inşaat mühendisi, matematikçi, istatistikçi, jeodezi ve fotogrametri mühendisi, bilgisayar mühendisi, maden mühendisi, ziraat mühendisi, orman mühendisi, harita teknikeri, elektrik – elektronik teknikeri alımı gerçekleştirecektir. Adaylar ilana 5 Aralık 2016 ile 12 Aralık 2016 tarihleri içinde iş başvurusu yapabileceklerdir. Karayolları Genel Müdürlüğü açıktan personel alım ilanı ile ilgili başvuru formu, başvuru şartları ve başvuru tarihleri ile ilgili daha kapsamlı bir şekilde bilgi haberimiz devamında bulunmaktadır.

  •  Karayolları Genel Müdürlüğü Personel Alımı İlanı 2016
  • Karayolları Genel Müdürlüğü Personel Alımı Başvuru Şartları Nelerdir?

 Karayolları Genel Müdürlüğü Personel Alımı İlanı 2016

Karayolları Genel Müdürlüğüne İlk Defa Açıktan Atanacak Teknik Personel Hakkında Sınav ve Atama Yönetmeliği hükümleri ikaznca 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/A maddesine göre aşağıda teşkilatı (görev yeri), unvanı, sayısı, genel ve özel şartları gösterilen kadrolara sözlü sınav sonrası açıktan atama yapılacaktır.

  • Başvuru Tarihi : 05/12/2016 – 12/12/2016
  • Sözlü Sınav Tarihi : 09/01/2017 – 20/01/2017

Sözlü sınava girmek isteyenlerin Genel Müdürlüğümüzün internet sitesinde (www.kgm.gov.tr) bulunan “İlk Atama Başvuru Formu” nu elektronik ortamda doldurarak son başvuru tarihi mesai bitimine kadar aynı adrese iletmeleri gerekmektedir. Her aday, atanabileceği kadro unvanı ve niteliklerine göre ilan edilen görev yeri sayısı kadar tercihte bulunabilecektir.

Başvuru onaylandıktan sonra gerek aday aracılığıyla gerekse Genel Müdürlükçe herhangi bir değişiklik yapılması olabilecek değildir. Posta ile yahut diğer biçimde yapılan başvurular kabul edilmeyecektir. Sözlü sınava, ilanda gösterilen Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) puan türünden en yüksek puanı alan adaydan başlamak suretiyle ve ilk defa açıktan atama yapılacak kadro rakamının üç katı aday çağrılacaktır.

Son sıradaki aday ile aynı puana sahip olan birden fazla aday bulunması halinde bu adaylar da sözlü sınava alınacaktır. Sözlü sınava girmeye hak kazanan adayların ad-soyadları ile sınav yerleri ve tarihleri en az yedi gün önce Genel Müdürlüğümüz internet sitesinde ilan edilmek suretiyle açıklamalacaktır. Ayrıca adaylara yazılı bildirimde bulunulmayacaktır. Sözlü sınava adaylar fotoğraflı ve onaylı kimlik belgesi (nüfus cüzdanı, sürücü belgesi, pasaport vb.) ile gireceklerdir. Sözlü sınavda adaylar, Genel Müdürlüğümüzün faaliyet alanıyla alakalı olarak mesleği içerisinde bulunan konular (mesleki bilgi), bir konuyu kavrayıp özetleme, muhakeme gücü ve ifade kabiliyeti, liyakatı, temsil kabiliyeti, davranış ve tepkilerinin mesleğe uygunluğu, özgüveni, ikna kabiliyeti ve inandırıcılığı, genel kabiliyeti ve genel kültürü, bilimsel ve teknolojik gelişmelere açıklığı yönlerinden ayrı ayrı puan verilmek suretiyle (100) puan üzerinden değerlendirilecektir. Sözlü sınavda en az (70) puan alanlar başarılı sayılacak ve adayların başarı puanı KPSS puanı ile sözlü puanının aritmetik hemen hemensı alınarak hesaplanacaktır.

Başarı puanı en yüksek adaydan başlamak suretiyle atama yapılacak kadro sayısı kadar asıl aday, asıl aday rakamının %20 sini geçmeyecek kadar da yedek aday belirlenecektir. Asıl ve yedek liste sıralaması yapılırken, adayların başarı puanının eşit olması halinde KPSS puanı yüksek miktarda olana, bunun eşit olması halinde diploma tarihi itibariyle önce mezun olana, bunun da aynı olması halinde ise yaşı büyük olan adaya öncelik tanınacaktır. Asıl ve yedek listeler, sözlü sınavın bitim tarihinden bu yana en geç on beş iş günü içinde Genel Müdürlüğümüzün internet sitesinde ilan edilecek olup, bunun bunun yanında adaylara tebligat yapılmayacaktır. Sınav sonuçlarına ilan tarihinden bu yana (7) iş günü içinde yapılacak itirazlar (7) iş günü içinde karara bağlanarak ilgilere yazılı olarak bildirilecektir.

Merkez teşkilatına ataması yapılacak personelin görev yeri Genel Müdürlüğümüz, taşra teşkilatına ataması yapılacak personelin görev yerleri ise Bölge Müdürlüklerimiz merkezi ile bunlara bağlı iş yerleridir. Adaylar, Bölge Müdürlüklerimiz ve bağlı iş yerlerini kurumsal internet (www.kgm.gov.tr) sitemizden inceleyebilirler. Sınavı kazanan adayların atamaları, istediğimiz belgelerin son teslim tarihini takip eden otuz gün içinde yapılacak olup, bunun bunun yanında alakalılere yazılı tebligat yapılacaktır.

Atama yapılması için kendilerine bildirilen süre içinde, belge ile ispatı olabilecek olan mücbir nedenler dışında, belgelerini teslim etmeyen yahut ataması yapıldığı halde vazifeye başlamayan adayların sınav sonuçları kazanılmış hak sayılmaz. Ataması yapıldığı halde vazifeye başlamayan adayların belge ile ispatı olabilecek olan mücbir nedenler sebebiyle vazifeye başlamama hali iki ayı aştığı takdirde atamaları iptal edilir. İki aylık sürenin hesabında atamanın tebliğ tarihi esas alınır. Sınavı kazananlardan başvuru formunda ve istediğimiz belgelerde gerçeğe aykırı beyanda olduğu tespit edilenlerin sınavları geçersiz sayılır ve atamaları yapılmaz, atamaları yapılmış ise iptal edilir ve bundan sonra açılacak olan sınavlara da katılamazlar. Bu bireyler ile ilgili Cumhuriyet Savcılığına suç açıklamasunda bulunulur. Gerçeğe aykırı ve/yahut yanıltıcı beyanda bulunanlar kamu görevlisi ise bunun bunun yanında durumları çalıştıkları kurumlara da bildirilir.

Bu ilanda yer almayan hususlarda 30/12/2014 tarihli ve 29221 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak aynı tarihte yürürlüğe giren “Karayolları Genel Müdürlüğüne İlk Defa Açıktan Atanacak Teknik Personel Hakkında Sınav ve Atama Yönetmeliği” hükümleri uygulanır.

Karayolları Genel Müdürlüğü Personel Alımı Başvuru Şartları Nelerdir?

  • 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde yazılı genel şartları taşımak,
  • 2016 yılı KPSS de KPSSP93 yahut KPSSP3 puan çeşitlerinden (70) ve üzeri puan almış olmak.

KGM personel alımı

KGM personel alımı

KGM personel alımı

KGM personel alımı

Karayolları Genel Müdürlüğü personel alımı

Karayolları Genel Müdürlüğü personel alımı

KGM anlaşmali personel alımı

KGM anlaşmali personel alımı

NOT : Bu kadro/pozisyona aşağıda bulunan tabloda gösterilen yabancı dil sınav türü ve düzeysinin dengi sınav türü ve düzeysinde aynı yabancı dili bilenler başvuru yapabileceklerdir.

KPDS/YDSSeviyesi PuanAralığı UDS TOEFLIBT PBT
A 100-90 100-90 120-108 677-623
B 89-80 89-80 107-96 622-588
C 79-70 79-70 95-84 587-561
D 69-60 69-60 83-72 560-531
E 59-50 59-50 71-60 530-497
KPDS/YDS CAE CPE
100 A .
90 B
80 A C .
70 B
60 C

Bu makalemizde Karayolları Genel Müdürlüğü aracılığıyla gerçekleştirilen 63 personel alımı ilanı ile ilgili başvuru formu, başvuru şartları ve başvuru tarihleri gibi geniş bir şekilde ilan bilgilerine yer verdik. Konu ile ilgili soru, sorun veya görüşlerinizi yorum bölümünden dile getirebilirsiniz. Ayrıca kurum aracılığıyla yayınlanmış bütün ilanlara Karayolları Genel Müdürlüğü iş başvurusu sayfasından varabilirsiniz.


DİĞER PERSONEL ALIMI HABERLERİNİ ÖNCE SİZE GÖNDERELİM!

Devlette.com, personel alımı hususunda tüm yeni haberleri ve açıklamaları çok yakında zamandan anlık olarak takip etmektedir ve bu bildiriler ilk kez bu sitede yayınlanmaktadır. Bu nedenle devlette.com’un paylaştığı haberleri takip etmeniz ve bi hayli hızlı adım atmanız yararınıza olacaktır. Devlette.com’dan yapılan personel alımı açıklamalarını ve haberlerini en önce siz almak istiyorsanız aşağıdaki kanallardan bize abone olabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu