Krediler

1200 kredi notu ile kredi Çekme 2022

1200 kredi notu ile kredi Çekme 2022, ekonomi bölümümüzde 1200 kredi notu ile kredi Çekme 2022 ile alakalı bilgilendirme vereceğiz. 1200 kredi notu ile kredi Çekme 2022 ile alakalı tüm detaylar makalemizde.

Başlıklar

1200 kredi notu ile kredi Çekme 2022

1200 kredi notu ile kredi çekme, kredi notu 1200 veya 1200’e yakın değerde olan bireylerin merak ettiği konular içinde yer alıyor. Bilindiği gibi kredi notu 0’dan başlar ve ödeme performansınıza göre 1900’e kadar değişkenlik gösterebilir.

Findeks risk tablosunda orta riskli bölge içinde bulunan 1200 kredi notu, kredi notu olanların büyük bir kesimini ilgilendirdiği için bu kadar rağbet görmekte. Ülkemizde en büyük kesimi orta riskli bölge temsil ediyor. Bu nedenle bu içeriğimizde 1200 kredi notu ile kredi çekme ile alakalı soruları birer birer yanıtlayacak ve bu bağlamda siz değerli okurlarımız için bir rehber oluşturacağız.

Hazırsanız 1200 kredi notu ile ne kadar kredi çekilebilir? sorusuyla başlıyoruz. 1200 kredi notu ile çekebileceğiniz kredi tutarı genelde sınırlıdır. Elbette çekebileceğiniz kredi tutarı yalnızca kredi notu ile alakalı değil, gelirinizle de alakalıdır. Hatta düzenli ve yüksek bir geliriniz varsa 1200 kredi notu ile tahmin ettiğinizin üzerinde bir tutarda dahi kredi çekebilirsiniz.

Geliri yüksek bireylerin kredi değerlendirmesinde kredi notunun neden 1200 olduğuna özenle bakılır. Zira kredi ödemeleri düzenli olduğu halde kredi kartlarının veya ek hesaplarının tüm limiti dolu olduğu için de puan düzeysi 1200 civarı olabilir. Bankalar bu durumda aylık gelire göre değerlendirme yaparak istenen kredi tutarını tahsis etmeyi seçerler.

1200 kredi notu ile ne kadar kredi çekilebilir? sorusunu sayısal verilerle destekleyecek olursak gelir düzeysi 2.000-4.000 TL aralığında olan bireyler için verilebilecek kredi tutarı hemen hemen 20.000 TL ile 25.000 TL içinde değişir. Taşıt kredileri için bu tutar 50.000 TL ile 60.000 TL içinde değişirken konut kredilerinde 90.000 TL ile 140.000 TL içinde kredi tahsisi olabilecekdür. Gelir düzeysi arttıkça bu tutarlarda da artış yaşanır.

Kredi Notum Kaç Olursa Kredi Çekebilirim?

Kredi notum kaç olursa kredi çekebilirim? sorusuna 1300 olarak yanıt vermemiz olabilecek olsa da kredi notunuzun 1300 olması tek başına yeterli olmayabilir. Banka aracılığıyla bakacak olursak her banka kredi vereceği müşterisinin kredi notunun 1700 ile 1900 içinde olmasını ister. Ne yazık ki böyle bir durumun gerçekleşme ihtimali son derece zayıftır.

Kredi notunuz 1300 ve üzerindeyse, mevcut bankacılık ürünleri için bir gecikmeniz yoksa ve taksitleri ödeyebilecek düzenli bir geliriniz yer alıyorsa kredi çekmekte pek fazla zorlanmazsınız. Ayrıca bankaların online kredi ürünlerini şubeye gitmeden kullanmak istiyorsanız kredi notunuzun en az 1500 dhadiselerinda olması gerekir.

1200 Kredi Notu İle Kredi Veren Bankalar

1200 kredi notu ile kredi veren bankalar genel saygınlığı ile şu biçimde sıralanabilir;

  • N Kolay Kredi (Aktif Bank)
  • Türkiye Finans Katılım Bankası
  • Fibabanka
  • Odeabank

Bu bankalara yapacağınız başvuruların olumlu yanıtlanma olasılığı, misal olarak verilebilecek diğer banka kuruluşlarıa göre daha yüksek olacaktır. Kredi notunuzun 1200 olmasının kredi çekmeye kesin sonuç teşkil edeceğini söylemek yanlış olabilir. Bankacilar.net olarak siz değerli okurlarımıza olayın yalnızca kredi notundan ibaret olmadığını her daim anlatmaya sürdürmekteuz.

1200 kredi notu ile kredi veren bankalara misal olarak birkaç banka daha vereceğiz; fakat bu bankalara online kredi nakit başvurusu yapmayacak, goğrudan şubeye giderek başvuruda bulunacaksınız. Online kanallardan yapılan başvuru sistemsel bir kontrol mekanizmasıyla yönetildiği için doğrudan reddedilebilir. Bu nedenle gelir belgenizle ve gereken diğer belgelerle birlikte şubeye giderek kredi alabileceğiniz bankalar da mevcut. 1200 kredi notuna kredi veren bankalar şu biçimdedir;

  • İş Bankası
  • Vakıfbank
  • Burgan Bank
  • İNG Bank
  • Yapı Kredi Bankası
  • QNB Finansbank
  • TEB

Az Riskli Kredi Notuna Kredi Veren Bankalar

Az riskli kredi notuna kredi veren bankalardan söz etmeden önce az riskli kredi notu nedir? sorusuna yanıt verelim. Findeks kredi risk tablosunda 1300 ile 1499 içindeki bölgede kalan bireyler az riskli olarak değerlendirilirler. Dolayısıyla 1200 kredi notu olan birine göre kredi çekme ihtimalleri çok daha yüksekdır.

Az riskli kredi notuna kredi veren bankalar şunlardan oluşmaktadır;

  • Kuveyt Türk
  • Albaraka Türk
  • Türkiye Finans
  • Garanti BBVA
  • Ziraat Bankası
  • Vakıfbank
  • Halk Bankası
  • QNB Finansbank
  • Yapı Kredi Bankası
  • İş Bankası
  • Şekerbank
  • HSBC
  • Burgan Bank
  • Enpara.com
  • TEB
  • İNG Bank

1200 Puana Kredi Çıkar mı?

1200 puana kredi çıkar mı? sorusuna sunacağımız yanıt bireyin kredi notu dışındaki değişkenlerine bağlı olarak değişebilir. Normal şartlarda 1200 puana kredi çıkar; fakat bunun için kredi taksitlerini düzenli biçimde ödeyebilmeniz adına ödeme planına bağlı olarak düzenli bir gelirinizin olması gerekir.

1200 puana kredi çekebilmek için kredi nakit başvuru evraklarını bankaya eksiksiz ibraz ediniz. Ayrıca banka aracılığıyla teminat yahut kefil de istenebilir. Bu durum genelde kredi tutarına bağlı olarak değişir. Düşük tutarlı krediler için teminat yahut kefil istenmezken yüksek tutarlı kredilerde bankanın risk yayma politikası gereği böyle bir strateji uygulaması olabilecek.

Kredi Notu Nasıl Hızlı Yükselir?

Kredi işlemlerinde kredi notunun öneminden söz etmişken kredi notu nasıl bi hayli hızlı yükselir? sorusuna yanıt vermememiz hata olacaktır. Kredi notunuzu bi hayli hızlı yükseltmek ve orta riskli bölgeden az riskli veya daha iyi düzeydeki bir gruba geçmek için mevcut borçlarınızı bir yere not edin. Daha sonra limit doluluk oranının ne düzeyde olduğunu gözden geçirin. Özellikle kredi kartı ve ek hesapların limit doluluk oranı yüksekse düşürmeye çalışın.

Yukarıda sözünü ettiğimiz limit doluluk oranını daha da açalım. Diyelim ki toplamda 12.000 TL kredi kartı ve ek hesap limitiniz var ve bu limitin 10.000 TL’si dolu olduğu için yalnızca 2.000 TL kullanılabilir limite sahipsiniz. Bu durumda kredi notunuz istediğiniz gibi yükselmeyebilir. Ödemelerinizi geciktirmediğinizi düşünüyor olsanız da limit doluluk oranı sebebiyle kredi notunuz dilediğiniz gibi yükselmeyecektir.

Kredi kartı ve ek hesap borçlarınızı ödeyip daha çok kullanılabilir limit açmanız halinde kredi notunuz hiç olmadığı kadar bi hayli hızlı biçimde yükselecektir. Ayrıca kredi notunu yükseltme aşamasında kredi erken kapaması veya yeni kredi nakit başvurusu da yapmayın. Buna benzer hamleler de kredi notunu düşürücü güce sahiptir. Ödemekte olduğunuz kredilerinizi de geciktirmeden ödeyin ve tüm bunların neticesinde kredi notunuzun ne kadar bi hayli hızlı yükseldiğinin daha yakında zamandan görün.

Az riskli kredi notuna kredi veren bankalar
1300 kredi notu ile ne kadar kredi çekebilir
az riskli kredi notu, kredi alabilir mi
Orta riskli kredi notuna kredi Veren bankalar
1300 kredi notu ile kredi çekme
Kredi notuna göre kredi hesaplama
1100 kredi notu ile kredi çekme
Vakifbank kredi Notu Kaç olmalı

Başa dön tuşu