Başvurular

1864 TL Maaş İle Meslek Kursu: Hasta Danışmanı, Büro Memuru ve Asistan

1864 TL Maaş İle Meslek Kursu: Hasta Danışmanı, Büro Memuru ve Asistan, iş başvuruları bölümünde 1864 TL Maaş İle Meslek Kursu: Hasta Danışmanı, Büro Memuru ve Asistan ile alakalı başvuruyu siz değerli okurlarımız için bir araya getirdik.. 1864 TL Maaş İle Meslek Kursu: Hasta Danışmanı, Büro Memuru ve Asistan ile alakalı tüm ayrıntılar makalemizde..

1864 TL Maaş İle Meslek Kursu: Hasta Danışmanı, Büro Memuru ve Asistan

Türkiye İş Kurumu aracılığıyla iş ilanlarının bunun yanında mesleği olmayan vatandaşları meslek sahibi yapmak için kurslar düzenleniyor. 

Bu kursların en dikkat çekeni ise İşbaşı Eğitim Programı (İEP) kursları. İEP kursları ile vatandaşlara katıldıkları kurs programı kapsamı içinde günlük belirli bir ücret verilecek. Ayrıca kurslara katılan vatandaşların kurs sonrası işe başlamaları da amaçlanıyor. 

Bu Kapsamda;

Halen başvuru süreci devam eden kurs ilanlarını, bu kursların hangi meslek grupları için yayımlandığını ve İEP kurslarına başvuru şartlarını sizlerle paylaşmak istedik. 

İEP KURSLARINA BAŞVURU ŞARTLARI

İşbaşı Eğitim Programlarına katılacak olan vatandaşların sağlamaları gereken koşullar yer alıyor. Bu şartlar kursu sağlayan firma aracılığıyla değil İŞKUR aracılığıyla belirleniyor. Bu koşullar bunun bunun yanında farklı meslek grupları için ilan edilen kurslara göre de değişmiyor. 

İşte İEP Kurs Programları için başvuru şartları.

* Kuruma kayıtlı işsiz olmak,

*15 yaşını tamamlamış olmak,

* İşverenin birinci yahut ikinci dereceden kan hısmı yahut eşi olmamak,

* Emekli olmamak,

* Programın başlama tarihinden önceki üç aylık zamanda programa başvuru yapan işverenin çalışanı olmamak,

* Program başlangıcından önceki son 1 ayda uzun vadeli sigorta kollarına ait primi yatırılmamış olmak,

* İş ve meslek danışmanlığı hizmetlerinden faydalanmış olmak,

AÇIK KURS İLANLARI

İŞKUR’da ilan edilen ve halen başvuru süreci devam eden kurslar çeşitli şehirler ve o şehilerin bazı ilçeleri için ilan edildi. İlanlara kurs ilanı bulunan şehirler şunlar; Kahramanmaraş, İstanbul, Ankara, Bolu, İzmir, Antalya, İzmir, Yalova, Kocaeli ve Van.

En fazla kurs ilanı bulunan şehirler ise İstanbul, İzmir, Ankara ve Yalova oldu. 

Kurs İlanı Yayımlanan Meslekler

İŞKUR İşbaşı Eğitim Programları ile yayımlanan kurslarda bulunan açık kadrolar: 

Hasta Danışmanı, Diyetisyen (Beslenme Uzmanı), Büro Memuru (Genel), Çanta İmalatçısı ve Saraciyeci, Satış Elemanı (Toptan), Müşteri Hizmetleri Görevlisi/Asistanı, Satış Danışmanı / Uzmanı, Elektrik malzemesi montaj işçisi, Alüminyum Doğramacı, Metal Levha İşçisi, Makineci (Dikiş), Gıda Mühendisi, Garson (Servis Elemanı), Konfeksiyon İşçisi, Reklam Tabelacı, Elektrik-Elektronik Teknisyeni, Ameliyathane Teknisyeni, Halkla İlişkiler ve Organizasyon Hizmetleri Elemanı, Garson (Servis Elemanı), Hemşire, Satış Elemanı (Toptan).

GÜNLÜK ÜCRET

Kurslara katılan vatandaşlara günlük ödeme yapılıyor. Normal vatandaşlar için kurslara katılım ödeneği 77 TL iken geleceğin mesleği programlarına katılanlara günlük 85 TL ödeniyor. Bu ücret öğrenci ve işsizlik maaşı alanlar daha düşük düzeyde oluyor. 

BAŞVURU İŞLEMLERİ

Başvurular İŞKUR Müdürlükleri ile İŞKUR Hizmet Birimleri aracılığıyla gerçekleştiriliyor. İEP Kurslarına ulaşmak için: Aşağıda bulunan bağlantıya tıklayın. Açılan sayfada kurs türünü İşbaşı Eğitim Programı olarak seçin ve Ara butonuna basın.

İEP Kursları için TIKLAYINIZ

Kamuilanlari.com

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu