Başvurular

2017 Yılında Kamuya 60 Bin Personel Alımı Yapılacak 2022

2017 Yılında Kamuya 60 Bin Personel Alımı Yapılacak 2022, iş başvuru bölümüzde 2017 Yılında Kamuya 60 Bin Personel Alımı Yapılacak ile alakalı ayrıntıları siz değerli okurlarımız için bir araya getirdik. 2017 Yılında Kamuya 60 Bin Personel Alımı Yapılacak başvurusu ile alakalı detaylar makalemizde..

Başlıklar

2017 Yılında Kamuya 60 Bin Personel Alımı Yapılacak

Maliye Bakanı Naci Ağbal, kamuya 2017 yılı içinde 60 bin personel alımı gerçekleştirileceğini açıkladı. Alımlar eski senelere göre bir hayli düşük düzeyde kalmış durumda. Ağbal, Bakanlıkta, Ocak-Eylül 2016 Dönemi Merkezi Yönetim Bütçe Uygulama Sonuçları, 2016 yıl sonu Bütçe Gerçekleştirme Tahmini ve 2017 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Tasarısı ile ilgili düzenlemiş olduğu toplantıda 2017 senesinde kamuya yapılacak olan personel alımı ile ilgili konuştu.

  • 2017 Yılında Kamuya 60 Bin Personel Alımı
  • 7 Milyon İstihdam Sağlandı

2017 Yılında Kamuya 60 Bin Personel Alımı

Basın toplantısı sırasında soruları da yanıtlayan Maliye Bakanı Naci Ağbal: “2017’de kamuya farklı kanal ve sektörlerden 60 binin üzerinde personel alımı gerçekleştirilecek.”

2017-2019 zamanında uygulanacak maliye politikasının büyüme oranını yukarıya çekeceğini söyleyen Ağbal, bu sürede öte yandan özel sektör yatırımlarına kaldıraç oluşturacak kamu yatırımlarına, üretim ve ihracatı destekleyecek teşvik ve yardımlara, işletmelerin finansa ulaşımine katkı sağlayacak desteklere, diğer yandan da Ar-Ge, inovasyon ve nitelikli insan gücünün yetiştirilmesine daha fazla kaynak ayırmak suretiyle büyüme dostu bir maliye politikası çerçevesini uygulayacaklarını anlattı.

7 Milyon İstihdam Sağlandı

Küresel finansal sistemdeki riskleri azaltan, küresel ticareti teşvik eden, potansiyel büyümeyi, istihdam ve yatırımları yukarı çeken yapısal reformlar ile büyüme dostu maliye politikalarına daha fazla önem verileceğinin altını çizen Ağbal, Türkiye ekonomisine ilişkin ise şu değerlendirmelerde bulundu:

“Türkiye ekonomisi 2016 senesinin ilk yarısında yüzde 3,9 ile Çin ve Hindistan hariç gelişmekte olan ülkelerin 2,5 katı büyüdü. Böylelikle ülkemiz olumsuz dış konjonktürel ve jeopolitik sorunlara rağmen gelişmekte olan ülkelerden pozitif yönde ayrışmaya sürdü. Küresel krizden bu yana hemen hemen 7 milyon insana ilave istihdam sağladık. Böylelikle OECD ülkeleri içinde en yüksek istihdam artışı sağlayan ikinci ülke olduk. Yine global ekonomik krizden bu yana iş gücüne katılım oranı da yüzde 44’ten hemen hemen yüzde 52 düzeysine geldi. İş gücüne katılım oranının sürekli olarak bir biçimde yukarıya gitmesi ve özellikle kadınların iş gücüne katılım oranının artması ekonomimizin ileriye dönük potansiyel büyüme oranını yukarıya çekecek mühim bir faktör niteliğindedir.”


DİĞER PERSONEL ALIMI HABERLERİNİ ÖNCE SİZE GÖNDERELİM!

Devlette.com, personel alımı hususunda tüm yeni haberleri ve açıklamaları çok yakında zamandan anlık olarak takip etmektedir ve bu bildiriler ilk kez bu sitede yayınlanmaktadır. Bu nedenle devlette.com’un paylaştığı haberleri takip etmeniz ve bi hayli hızlı adım atmanız yararınıza olacaktır. Devlette.com’dan yapılan personel alımı açıklamalarını ve haberlerini en önce siz almak istiyorsanız aşağıdaki kanallardan bize abone olabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu