Başvurular

2020-2021 yılı Zabıt Katibi alımları başladı mı? Adalet Bakanlığı personel alımları başladı mı? Zabıt Katibi başvuru şartları nelerdir? 2020- 2021 Zabıt Katibi maaşı ne kadar?

2020-2021 yılı Zabıt Katibi alımları başladı mı? Adalet Bakanlığı personel alımları başladı mı? Zabıt Katibi başvuru şartları nelerdir? 2020- 2021 Zabıt Katibi maaşı ne kadar?, iş başvuruları bölümünde 2020-2021 yılı Zabıt Katibi alımları başladı mı? Adalet Bakanlığı personel alımları başladı mı? Zabıt Katibi başvuru şartları nelerdir? 2020- 2021 Zabıt Katibi maaşı ne kadar? ile alakalı başvuruyu siz değerli okurlarımız için bir araya getirdik.. 2020-2021 yılı Zabıt Katibi alımları başladı mı? Adalet Bakanlığı personel alımları başladı mı? Zabıt Katibi başvuru şartları nelerdir? 2020- 2021 Zabıt Katibi maaşı ne kadar? ile alakalı tüm ayrıntılar makalemizde..

Başlıklar

2020-2021 yılı Zabıt Katibi alımları başladı mı? Adalet Bakanlığı personel alımları başladı mı? Zabıt Katibi başvuru şartları nelerdir? 2020- 2021 Zabıt Katibi maaşı ne kadar?

Adalet Bakanlığında zabıt katibi olmak isteyen vatandaşlar alımların ne zaman yapıldığını düşünüyorlar. 2020 KPSS lisans sonuçlarının açıklanması ile birlikte alımlar için de araştırmalar başladı. Peki, 20202021 yılı Zabıt Katibi alımları başladı mı? Adalet Bakanlığı personel alımları başladı mı? Zabıt Katibi başvuru şartları nelerdir? 2020- 2021 Zabıt Katibi maaşı ne kadar?

Bu sene kamu kurumlarında çalışmak isteyen vatandaşlar KPSS sonuçlarının açıklanması ile birlikte alım ilanlarını araştırmaya başladılar. Adalet Bakanlığı kaynakları 10 bin personel alımı yapılacağı bilgisini vermişti. Bu nedenle Zabıt Katibi kadrosuna yapılacak personel alımında sayının 2500-3000 olması bekleniyor. Lakin Zabıt Katibi için bakanlık aracılığıyla halen resmi bir ilan verilmedi.

Bunun yanı sıra bir önceki günlerde 37 anlaşmali bilişim personeli alımı için ilana çıktı. Bu gelişmeler sebebiyle önümüzdeki haftalarda bakanlığın yeni personel alımları için ilana çıkması bekleniyor. Adalet Bakanlığı aracılığıyla yayına giren personel alım ilanlarına sitemiz üzerinden varabilirsiniz

Genel Şartlar:

a) Türk vatandaşı olmak,

b) İlk kez atanacaklar için yapılacak sınavın son başvuru günü olan 16 Temmuz 2019 tarihinde 657 sayılı Kanunun 40 ıncı maddesindeki yaş şartlarını taşımak ve merkezî sınavın (lisans, önlisans ve ortaöğretim mezunları için KPSS-2018) yapıldığı yılın Ocak ayının birinci günü saygınlığıyla 35 yaşını bitirmemiş olmak,(lisans, önlisans ve ortaöğretim mezunları için 1 Ocak 1983 ve sonra doğumlu olanlar)

c) Askerlikle ilgisi bulunmamak yahut askerlik çağına gelmemiş olmak, askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş veya yedek sınıfa geçirilmiş olmak,

d) 657 sayılı Kanunun 48/1-A/5 bendinde sayılan suçlardan mahkûm olmamak,

e) 657 sayılı Kanunun 53 üncü maddesi hükümleri saklı kalmak kaydı ile görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmamak,

f) Kamu haklarından mahrum olmamak,

g) Arşiv araştırması sonucu olumlu olmak.

Özel Şartlar:

A- Sözleşmeli zabıt kâtibi pozisyonlarında istihdam edilebilmek için ;

a) Fakülte yahut yüksekokulların bilgisayar bölümü, adalet meslek yüksekokulları, meslek yüksekokullarının adalet bölümü, adalet önlisans programı, adalet meslek lisesi yahut diğer lise veya dengi okulların ticaret yahut bilgisayar bölümlerinden mezun olmak. (Bu maddede sayılan öğretim kurumlarından mezun olanlardan daktilo yahut bilgisayar sertifikası istenmeyecektir.)

b) Yukarıda sayılanlar dışında, en az lise yahut dengi okul mezunu olup, daktilo veya bilgisayar dersini başarıyla bitirdiğını belgelemek yahut en son başvuru tarihi saygınlığıyla Millî Eğitim Bakanlığınca onaylı yahut kamu kurum ve kuruluşlarınca tertip edilen kurslar sonucu verilen daktilo veya bilgisayar sertifikasına sahip olmak. (Örgün eğitim yoluyla verilen bilgisayar veya daktilografi dersini başarıyla bitirdiğını resmi olarak belgeleyenlerden daktilo yahut bilgisayar sertifikası istenmeyecektir.)

c) Uygulama sınavından en az bir hafta önce Bakanlık internet sitesinde ilan edilecek yazılı metinler içinden, sınav sırasında her bir grup için komisyon aracılığıyla çekilecek kura sonucu tespit edilen ve adaylara yazılı olarak verilen bir metinden daktilo yahut bilgisayar ile üç dakikada yanlışsız en az doksan kelime yazmak, (Bu şartın varlığı adalet komisyonlarınca yapılacak uygulama sınavı ile tespit edilecek olup, vuruş hesabı yapılmadan üç dakikada yanlışsız olarak en az doksan kelime yazamayan adaylar sözlü sınava alınmayacaklardır.)

Adayların uygulama sınavında yanlışsız olarak en az doksan kelime yazıp yazmadıkları tespit edilirken; verilen metne sadık kalınıp kalınmadığına, yanlış yazılan kelime sayısı ile yazı içindeki kelime ve cümle tekrarları sebebiyle metnin anlam bütünlüğünün bozulup bozulmadığına dikkat edilir. Bu işlem yapılırken yanlış yazılan kelime rakamının toplam yazılan kelime sayısına oranının yüzde kırktan fazla olması halinde yazılan metnin anlam bütünlüğü şartını taşımadığı kabul edilir.

2020 Zabıt Katibi maaşı ne kadar?

Zabıt Katibi maaşı memur maaşı zam oranlarına göre artış göstermektedir. Lisans mezunu Zabıt Katibi 3,927 TL maaş alır. 2021 yılı Zabıt Katibi maaşlarının ne kadar bulunacağına ilişkin resmi bir açıklama ise halen yapılmadı. Lakin 2021 yılı için Zabıt Katibi maaşlarına %3+3 oranında zam uygulanması bekleniyor.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu