Başvurular

2020 KPSS ortaöğretim sonuçları açıklandı!

2020 KPSS ortaöğretim sonuçları bilgisi verildi!, iş başvuruları bölümünde 2020 KPSS ortaöğretim sonuçları bilgisi verildi! ile alakalı başvuruyu siz değerli okurlarımız için bir araya getirdik.. 2020 KPSS ortaöğretim sonuçları bilgisi verildi! ile alakalı tüm ayrıntılar makalemizde..

2020 KPSS ortaöğretim sonuçları bilgisi verildi!

2020 ÖSYM, KPSS ortaöğretim sonuçları bilgisi verildi. Sınav sonuçlarını öğrenmek ve Ortaöğretim Cevap Kağıtlarını görüntülemek için aşağıda verilen linki tıklayabilirsiniz.

ÖSYM, sınava katılan adayların yanıt kağıtlarını da ulaşıme açtı. Memur adayları 10 gün süre ile yanıt kağıtlarını görüntüleyebilecek.

ÖSYM’nin açıklaması şu biçimde;

Adaylar, ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresine T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile giriş yaptıktan sonra alakalı sınavı ve “Cevap Kâğıdı Görüntüleme” ekranını seçerek sınavda kullandıkları yanıt kâğıdı görüntüsünü, yanıt kâğıdına yaptıkları işaretlemeleri, bu işaretlemelerin optik okuyucularla okunması sonucu elde edilen aday yanıtlarını ve soruların doğru yanıtlarını görebileceklerdir. Ayrıca adaylar, aday yanıtlarının ve yanıt anahtarının yayına girdiği form üzerindeki soru numaralarını tıkladıklarında, her soru için açılan yeni pencerede soru kökünü, yanıt alternatiflerini ve sorunun doğru cevabı ile alakalı soruya kendilerinin vermiş olduğu cevabı görebileceklerdir. Sorular, adayın sınavda kullandığı kitapçığın soru ve seçenek diziliminde görüntülenmektedir.  İlgili sayfada, adayların testlerdeki toplam doğru, yanlış ve boş yanıt sayıları ile birlikte ham puanları da gösterilmektedir.

Bu uygulama, adayı bilgilendirme maksadıyla yapılmaktadır. Görüntülenen sayfa belge niteliği taşımaz. Her türlü değerlendirmede ÖSYM sisteminde kayıtlı bilgiler esas alınır.

KPSS Ortaöğretim Cevap Kağıtlarını görüntülemek için BURAYA TIKLAYINIZ

KPSS ortaöğretim sonuçları için BURAYA TIKLAYINIZ

e-Devlet Şifresiyle ÖSYM AİS’e Kayıt İşlemi Açıldı!

İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü Nüfus Müdürlüklerinden Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı edinmiş olan adaylar, e-Devlet şifreleriyle ÖSYM Aday İşlemleri Sistemine kayıt olabileceklerdir.

ÖSYM Aday İşlemleri Sistemini (https://ais.osym.gov.tr) ziyaret eden adaylar burada bulunan e-Devlet İle Kayıt Ol butonu vasıtasıyla ÖSYM Aday İşlemleri Sistemine kaydolacaklardır.

e-Devlet şifresiyle ÖSYM AİS’e kayıt olan adaylar, bir başvuru merkezine gitmeksizin ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi üzerinden sunulan tüm işlemleri yapabileceklerdir.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu