Başvurular

2021 bekçi alımı için flaş gelişme! Resmi açıklama yayımlandı

2021 bekçi alımı için flaş gelişme! Resmi açıklama yayımlandı, iş başvuruları bölümünde 2021 bekçi alımı için flaş gelişme! Resmi açıklama yayımlandı ile alakalı başvuruyu siz değerli okurlarımız için bir araya getirdik.. 2021 bekçi alımı için flaş gelişme! Resmi açıklama yayımlandı ile alakalı tüm ayrıntılar makalemizde..

Başlıklar

2021 bekçi alımı için flaş gelişme! Resmi açıklama yayımlandı

Herkesin heyecanla beklediği 2021 bekçi alımı ile alakalı flaş gelişme Resmi Gazete’de yayımlandı. Resmi Gazete’de yayımlanan yeni karara göre Çarşı ve mahalle bekçisi adaylarının Devlet memurluğuna ilk girişlerinde raporlar, tam teşekküllü hastaneler aracılığıyla, 7 nci maddenin ikinci fıkrası hükümlerine göre düzenleneceği açıklamaldu.

RESMİ GAZETE’DE YENİ KARAR YAYIMLANDI

Resmi Gazete’de 2021 bekçi alımı ile alakalı yayımlanan kararın Emniyet teşkilatı sağlık şartları yönetmeliğinde Değişiklik yapılmasına dair yönetmelik kararı içinde yayımlandığı görüldü. İçişleri Bakanlığı aracılığıyla yayımlanan kararın ilk maddesinde, “3/1/2018 tarihli ve 30290 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Emniyet Teşkilatı Sağlık Şartları Yönetmeliğinin 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (a) bendinde bulunan “Sağlık İşleri Dairesi Başkanını” ibaresi “Sosyal Hizmetler ve Sağlık Daire Başkanını” olarak, aynı fıkranın (b) bendinde bulunan “Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığını” ibaresi “Sosyal Hizmetler ve Sağlık Daire Başkanlığını” olarak değiştirilmiştir.” denildi.

Bunun yanı sıra 2. maddede ise, “Aynı Yönetmeliğin 7 nci maddesinin ikinci fıkrasının (e) ve (f) bentleri aşağıdaki biçimde değiştirilmiştir. “e) Teşhis ve karar haneleri boş bırakılamaz. Teşhis hanesine; tespit edilen tüm hastalıklar ve sağlık poblemleri yazılır, hastalığı yahut sağlık sorunu olmayanlar için teşhis hanesine “Sağlam” yazılır.

f) Karar hanesine; hastalığı yahut sağlık sorunu olmayanlar için “Sağlam” yazılır, bir hastalık yahut sağlık sorunu tespit edilmesi halinde, hastalığın yahut sağlık sorununun hangi dilimde olduğu yazılır. Laboratuvar ve diğer test metotlarınin sonuçları, muayene bulgu ve sonuçları ile teşhis, dilim ve karar içinde çelişki olamaz.” ifadeleri yer aldı.

3. madde ise şöyle:

Aynı Yönetmeliğin 11 inci maddesinin beşinci fıkrasının sonuna aşağıdaki cümle eklenmiştir.

“Öğrenci ile ilgili düzenlenmiş herhangi bir rapor bulunmasa dahi, sağlık komisyonunun yahut idarenin lüzum görmesi halinde, öğrenci tam teşekküllü hastanelere sevk edilerek, bu Yönetmelik hükümlerine uygun biçimde son durum ve dilim belirtir sağlık kurulu raporu aldırılır.”

BEKÇİ ALIMI İLE İLGİLİ KARAR

2021 Bekçi alımı ile alakalı kararın olduğu madde ise şöyle:

Aynı Yönetmeliğin 12 nci maddesinin birinci ve üçüncü fıkraları aşağıdaki biçimde değiştirilmiştir.

“(1) Çarşı ve mahalle bekçisi adaylarının Devlet memurluğuna ilk girişlerinde, Emniyet Hizmetleri Sınıfı dışında kalan diğer hizmet sınıflarına açıktan yapılan atamalarda ve naklen atamalarda, 657 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (B) bendine göre anlaşmali personel alımında, her ne nedenle olursa olsun öğrencilikten yahut Devlet memurluğundan altı aydan uzun süreli ayrıldıktan sonra tekrar dönüşlerde, giriş raporu aldırılır ve Daire Başkanlığına gönderilir. Bu raporlar, tam teşekküllü hastaneler aracılığıyla, 7 nci maddenin ikinci fıkrası hükümlerine göre düzenlenir.”

“(3) Okullarda; öğrenciliğe girişte aldırılan giriş raporları eğitim-öğretim boyunca öğrencilerin sağlık durumlarında öğrenciliğe devam etmeye ve memuriyete girişe engel bir değişiklik oluşmaması halinde, memuriyete giriş raporu olarak kabul edilir. Mezuniyete kadar alakalılerin sağlık durumlarında değişiklik olması halinde, 11 inci madde hükümlerine göre işlem yapılır.”

MADDE 5 – Aynı Yönetmeliğin 13 üncü maddesinin birinci fıkrasının üçüncü cümlesi yürürlükten kaldırılmış ve aynı maddenin dördüncü fıkrası aşağıdaki biçimde değiştirilmiştir.

“(4) Okullardan mezun olarak Devlet memurluğuna ilk girişlerde;

a) Öğrencilik sürecinde sağlık sorunu olmayanlar Emniyet Hizmetleri Sınıfına atanmaya hak kazanırlar.

b) Öğrencilik sürecinde sağlık sorunu olup da 11 inci madde hükümlerine göre haklarında sağlık komisyonu aracılığıyla “öğrenciliğe devam eder” kararı verilenler Emniyet Hizmetleri Sınıfına atanmaya hak kazanırlar.

c) Öğrencilik sürecinde sağlık sorunu olup da 11 inci madde hükümlerine göre haklarında sağlık komisyonu aracılığıyla “öğrenciliğe devam edemez” kararı verilenler Emniyet Hizmetleri Sınıfına atanamazlar. Bu durumdaki öğrenciler için 11 inci madde hükümlerine göre işlem yapılır.”

RESMİ KARAR İÇİN TIKLAYINIZ

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu