Başvurular

2021 PTT yeni personel alımı yapacak mı? PTT yeni personel alımı şartları neler?

2021 PTT yeni personel alımı yapacak mı? PTT yeni personel alımı şartları nelerdir?, iş başvuruları bölümünde 2021 PTT yeni personel alımı yapacak mı? PTT yeni personel alımı şartları nelerdir? ile alakalı başvuruyu siz değerli okurlarımız için bir araya getirdik.. 2021 PTT yeni personel alımı yapacak mı? PTT yeni personel alımı şartları nelerdir? ile alakalı tüm ayrıntılar makalemizde..

Başlıklar

2021 PTT yeni personel alımı yapacak mı? PTT yeni personel alımı şartları nelerdir?

Bu yıl kamu kurumlarına bağlı olarak çalışmak isteyen vatandaşlar PTT alımları ile ilgili araştırmalar yapıyorlar. Geçen senelerda PTT için 55 bin personel alımı yapılacağı açıklamalmuştu. Peki, 2021’de PTT 55 bin personel alımı yapacak mı? PTT personel alım şartları nelerdir?

Kamu kurumlarında çalışmak isteyenler 2021 alımlarını inceliyorlar. Bu sene PTT’nin personel alımı yapıp yapmayacağı ise en fazla araştırılan konulardan biri. Geçen senelerda PTT 55 bin personel alımı yapacağını duyurmuştu. Lakin alımların ne zaman gerçekleştirileceğine dair resmi bir açıklama yapılmadı.

PTT personel alım şartları nelerdir?

Türkiye vatandaşı olmak. Herhangi bir kurum ve kuruluşlara karşı zorunlu hizmet yükümlülüğü bulunmamak. Herhangi bir sosyal güvenlik kurum veya kuruluşlarından emekli olmamak.

Atanacağı pozisyon için yönetim kurulu aracılığıyla gösterilen öğrenim şartına sahip olmak.

Arşiv araştırması ve güvenlik soruşturması neticesinde herhangi bir suç ve sakınca durumunun bulunmamış olması.

Daha önce çalıştığı kamu kurum veya kuruluşlarında disiplin cezası ile işten çıkarılmış olmamak.

KPSS’den yönetim kurulunca tespit edilen baraj puanı aşmış olmak.

Kamu haklarından yasaklı bulunmamak.

On sekiz yaşını tamamlamış ve giriş sınavının yapıldığı yılın ocak ayının birinci günü saygınlığıyla otuz altı yaşından gün almamış olmak.

2021 PTT personel alımları ne zaman yapılacak?

Bu sene yapılacak olan personel alımlarına ilişkin olarak PTT’den halen resmi bir açıklama gelmedi.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu