Başvurular

5 Bin Köy Korucusu Alımı Başvuru Şartları ve Formu 2022

5 Bin Köy Korucusu Alımı Başvuru Şartları ve Formu 2022, iş başvuru bölümüzde 5 Bin Köy Korucusu Alımı Başvuru Şartları ve Formu ile alakalı ayrıntıları siz değerli okurlarımız için bir araya getirdik. 5 Bin Köy Korucusu Alımı Başvuru Şartları ve Formu başvurusu ile alakalı detaylar makalemizde..

Başlıklar

5 Bin Köy Korucusu Alımı Başvuru Şartları ve Formu

Doğu ve Güneydoğu bölgelerinde bulunan 22 ilimizde koruculuk alanında daha etkin bir çalışma yürütülebilmesi için 2015 yılı içinde toplamda 5 bin korucu alımı yapılacak.  İçişleri Bakanı Selami Altınok aracılığıyla yapılan açıklama nezdinde terörle mücadele için daha genç ve enerjik bir kadro oluşturulacağı ve bu bağlamda 5 bin köy korucusu alımı gerçekleştirileceği bilgisi verildi. Açıklamalara haberimizin devamından varabilirsiniz.

  • 5 Bin Köy Korucusu Alımı 2016
  • 5 Bin Korucu Alımı Başvuru Şartları
  • Korucuların Görevleri Nelerdir?
  • Korucu Maaşları Ne Kadar 2016?
  • 5 Bin Korucu Alımı Başvuru Formu ( Sayfası )

5 Bin Köy Korucusu Alımı 2016

İçişleri Bakanı Selami Altınok, Başbakan’ın talimatıyla Doğu ve Güneydoğu’da bulunan koruculuk sisteminin daha etkin bir noktaya gelebilmesi için boş bulunan 5 bine yakın korucu kadrosu için ilan yayımlayacaklarını açıkladı.

Resmi sayılara göre hali hazırda 47 bin maaşlı korucu ve 25 bin gönüllü korucu yer alıyor. 20 bin korucu ise mesleğini yerine getirmiş ve emekliliğe ayrılmış durumda.  Korucular terör örgütü mensupları ile her türlü mühimmat yahut patlayıcı yakalamaları yada ihbar etmeleri durumunda 4 milyon Tl’ye varan ödüller alabilecekler. 5 bin korucu alımı başvuru şartları, başvuru formu ve başvuru tarihleri halen söylenmeyen bilgiler içinde yer alıyor. 5 bin korucu alımına ilişkin diğer detaylar bilgisi verildiğında yine ilk kez www.devlette.com adresinden bu bilgilere erişebileceksiniz.

5 Bin Korucu Alımı Başvuru Şartları

Vatan savunmasında ve terörle karşılaşmada etkin rol oynayacak olan korucular için başvuru şartları aşağıdaki gibidir;

  • T.C. vatandaşı olmak,
  • Türkçe okur-yazar olmak,
  • Askerliğini yapmış olmak,
  • 22 yaşından ufak, 60 yaşından büyük olmamak,
  • Kamu haklarından mahrum bulunmamak,
  • Bir suçtan dolayı hüküm giymemiş olmak,
  • Yıkıcı, bölücü ve irticai faaliyetlere karışmamış olmak,
  • İyi huylu tanınmış bulunmak ve herkesle kavga çıkarmak, sarhoşluk gibi huysuzluklara sahip olmamak,
  • Görev yapacağı köyde ikamet ediyor olmak,
  • Görevini yapmasına engel olacak vücut yahut akıl hastalığı yahuthut vücut sakatlığı ile özürlü bulunmadığını sağlık raporu ile belgelemek.

Korucuların Görevleri Nelerdir?

Korucuların görevleri aşağıda maddeler halinde sıralanmıştır;

a) Köy halkının canına, ırzına, malına ve tasarruf emniyetine tecavüz edenleri belirlemek, bunları takip etmek, köy muhtarına ve en yakın jandarmaya en seri vasıtasıyla bildirmek, kaçmalarını, saklanmalarını önlemek, köy halkının ve köyün zabıta personellerinin de yardımıyla yakalamak,
b) Suç işlenirken yahut işlendikten sonra, halen izleri kaybolmadan sanıkları yakalamak,
c) Adli kolluk işleri ile alakalı olaylarda, delillerin kaybolmamasını sağlayacak önlemleri almak,
d) Yangın, sel, deprem, toprak kayması, çığ gibi tabi afetleri bilgi edindiğinde, köy muhtarına ve en yakın jandarmaya haber vermek,
e) Köyde bulunan eski hükümlülerin, sabıkalı veya şüphelilerin iş ve ilişkilerini araştırmak, asker ve yoklama kaçaklarını takip etmek, bunlar ile ilgili elde ettiği bilgileri muhtara yahut jandarmaya bildirmek,
f) Bağ, bahçe ve yolları, içme suyu tesisleri ile trafo ve köy orta malları, su kuyuları, su setleri ve kanallarına ve benzeri köy tesislerine yönelik her türlü tecavüzleri önleyecek önlemleri almak ve bu gibi tesislerin muhafaza edilmesinde genel ve özel kolluk kuvvetlerine yardımcı olmak.

Korucu Maaşları Ne Kadar 2016?

Korucular genelde köylerde tabir yerindeyse bekçilik yapan, terörle karşılaşmada yerli halk içinden seçilen, farklı zamanlarda askerlerle operasyonlara katılan ve bu işler için devletten maaş alan bireylerdir. Bu maaş 2015 yılı itibariyle 1000 TL olarak açıklanmıştır. Lakin yakın günlerde yapılacak olan korucu alımı ile birlikte bu maaşa zam yapılacağı da edinilen bilgiler içindedır.

5 Bin Korucu Alımı Başvuru Formu ( Sayfası )

Yapılacak olan 5 bin korucu alımı ayrıntıları ağır ağır belli oluyor. Başvuru şartları, yaş sınırı gibi detaylar netleşmiş durumda .Lakin 5 bin korucu alımı ilanı halen çıkmadı. Bundan dolayı 5 bin korucu alımı başvuru sayfası belli olmadı. 5 bin korucu alımı başvuru formu bilgisi verildiğinde ilk kez bu sayfa üzerinden öğrenebileceksiniz. Konu ile ilgili merak ettiklerinizi yorum bölümünden dile getirebilir ve aşağıda bulunan sosyal mecralardan bizleri takip ederek personel alımı, iş ilanları gibi en güncel haberleri ilk siz öğrenebilirsiniz.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu