Başvurular

7 Bin Bekçi Alımı Yapılacak? Başvuru Tarihleri ve Başvuru Şartları 2022

7 Bin Bekçi Alımı Yapılacak? Başvuru Tarihleri ve Başvuru Şartları 2022, iş başvuru bölümüzde 7 Bin Bekçi Alımı Yapılacak? Başvuru Tarihleri ve Başvuru Şartları ile alakalı ayrıntıları siz değerli okurlarımız için bir araya getirdik. 7 Bin Bekçi Alımı Yapılacak? Başvuru Tarihleri ve Başvuru Şartları başvurusu ile alakalı detaylar makalemizde..

Başlıklar

7 Bin Bekçi Alımı Yapılacak? Başvuru Tarihleri ve Başvuru Şartları

  • 7 Bin Bekçi Alımı İlanı 2017
  • 7 Bin Çarşı ve Mahalle Bekçisi Alımı 2017
  • 7 Bin Bekçi Alımı Başvuru Şartları Nelerdir?
  • 7 Bin Bekçi Alımı Ne Zaman Yapılacak?

7 Bin Bekçi Alımı İlanı 2017

İçişleri Bakanlığı yetkililerinden aldığı bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatı ışığında çarşı ve mahallelerde halkın can ve mal güvenliğini sağlamada kolluk kuvvetlerine yardımcı olmaları maksadıyla, “Çarşı ve Mahalle Bekçileri” teşkilatını güçlendirmek adına çalışmalar başladı.  Bu bağlamda halihazırda 5 bin 392 olan kadro sayısı kademeli olarak artırılacak. Sonraki zamanda 7 bin yeni bekçi için kadro tahsisinin ardından ise valilikler vatandaşları İnternet siteleri üzerinden bilgilendirecek. Doğu Anadolu’daki illerin ardından ilk etapta Ankara, Mersin, Adana, Gaziantep ve Hatay için bekçi alımı yapılacak.

7 Bin Çarşı ve Mahalle Bekçisi Alımı 2017

Geçen sene Diyarbakır, Hakkari, Mardin, Şanlıurfa ve Şırnak valilikleri aracılığıyla yapılan açıklamanun ardından, çarşı ve mahalle bekçisi olabilmek için başvuran adaylardan gerekli şartları taşıyan 280’i bir ay içinde görevlerine ekranlara gelecek. Bekçilerin 69’u Diyarbakır, 40’ı Hakkari, 49’u Mardin, 1’i Şanlıurfa, 121’i ise Şırnak’ta görev yapacak. İstanbul’da 700, Şırnak’ta ise 100 çarşı ve mahalle bekçisi alımı için başlatılan süreç de sürdürmekte. Giriş sınavları her iki ilin valilikleri aracılığıyla tespit edilen tarihlerde kaymakamlıklar aracılığıyla yapılacak. İstanbul için tahsis edilen bekçi kadrosu rakamının da önümüzdeki zamanda artırılacağı ve yeni bekçi alımlarının yapılacağı belirtilirken, buna ilişkin açıklamaların da kaymakamlıklar aracılığıyla yapılacağı bilgisine ulaşıldı.

Söz konusu illerde ihtiyaç duyulan bölgelerde görevlendirilecek yeni bekçiler, genel kolluk kuvvetlerinin derhal müdahalesine imkan bulunmayan acele ve zaruri hallerde vatandaşların can ve mal güvenliğini sağlayarak, suçluların yakalanmasında güvenlik güçlerine yol gösterecek. Çarşı ve mahalle bekçisi olabilmek için geçen sene söz konusu süreci tamamlayan bin 604 çarşı ve mahalle bekçisi asayiş ve güvenliğin sağlanması için güvenlik güçleriyle omuz omuza görev yapıyor. Bekçilerden 612’si Diyarbakır, 156’sı Hakkari, 451’i Mardin, 59’u Şanlıurfa, 326’sı ise Şırnak’ta yer alıyor. Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde halihazırda 4 bin 295 çarşı ve mahalle bekçisi görev yapıyor.

7 Bin Bekçi Alımı Başvuru Şartları Nelerdir?

Bekçi olmak için başvuran adayların Türk vatandaşı olması, lise ve dengi okul mezunu olması ve başvurdukları illerde en az bir yıl ikamet etmeleri gerekiyor. Ayrıca adaylardan 30 yaşından yukarı olmama, görev yapmaya engel bir hastalığı bulunmama, ağır hapis yahut 6 aydan fazla hapis yahuthut affa uğramış olsalar bile zimmet, ihtilas, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüye kullanmak, dolanlı iflas yahut yüz kızartıcı başka bir fiilden dolayı hapis cezasından hükümlü bulunmama gibi şartlar aranıyor. Aranan şartları taşıyanlar, ilk kez sözlü sınava tabi tutulacak, sözlü sınavdan geçerli not alan adaylar yazılı sınava girmeye hak kazanacak. Yazılı sınav sonuçlarına göre asil ve yedek aday listesi belirlenecek. Tüm aşamalarda başvuru şartlarını taşımadıkları anlaşılan adayların işlemleri ise iptal edilecek.

Adaylar, çarşı ve mahalle bekçisi kadrosu için yalnızca bir ilçe kaymakamlığına müracaat edebilecek. Aday, bekçi olmaya hak kazandığı takdirde, başvuru yaptığı ilçenin kadrosuna atanacak.

Sözlü sınava girmeye hak kazananların bekçilik yapmaya mani durumlarının olup olmadığı değerlendirilecek. 100 üzerinden 70 puan alan adayların başarılı sayılacağı sözlü sınavının sonuçları, başvurunun kabul edildiği ilçe kaymakamlığının İnternet adresinden ilan edilecek. Yazılı sınavda adaylara Türkçe, Tarih, Matematik ve Genel Kültür derslerinden hazırlanan sorular yöneltilecek.

Aday listesine giren isteklilerden yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması olumlu olanlar, tebligat üzerine en yakın tam teşekküllü devlet hastanesinden alacakları Sağlık Kurul Raporlarını alakalı emniyet birimlerine teslim edecek. Bunlardan, bekçiliğe girmeye uygun olduğu anlaşılanlar, vali yahut kaymakam onayı ile aday memur olarak atanacak. Ataması yapılanlardan, vazgeçenler ile geçerli bir mazereti olmaksızın kanuni süresi içinde görevine başlamayanların atamaları iptal edilecek. Ataması yapılan aday memurlar içinden kanuni süreler içinde vazifeye başlamayanların yerine yedek listesinden sıra ile çağrılacak.

7 Bin Bekçi Alımı Ne Zaman Yapılacak?

7 bin bekçi alımı ilanı için gerekli çalışmalar başlandı. Lakin ilan halen yayınlanmadı. İlan yayına girdiğinda başvuru formu, başvuru şartları ve başvuru tarihleri gibi tüm ilan ayrıntıları www.devlette.com adresimiz üzerinde bulunacak. Bu ilanları kaçırmamak ve anında başvuru yapmak için tek yapmanız gereken sosyal ağlardan bizleri takip etmek. İçişleri Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü 7000 bekçi alımı ilanı ile ilgili soru, sorun veya görüşlerinizi ise yorum bölümümüzden dile getirebilirsiniz.


DİĞER BEKÇİ ALIMI HABERLERİNİ ÖNCE SİZE GÖNDERELİM!

Devlette.com, bekçi alımı hususunda tüm yeni haberleri ve açıklamaları çok yakında zamandan anlık olarak takip etmektedir ve bu bildiriler ilk kez bu sitede yayınlanmaktadır. Bu nedenle devlette.com’un paylaştığı haberleri takip etmeniz ve bi hayli hızlı adım atmanız yararınıza olacaktır. Devlette.com’dan yapılan bekçi alımı açıklamalarını ve haberlerini en önce siz almak istiyorsanız aşağıdaki kanallardan bize abone olabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu