Başvurular

DPB 2019/1 Merkezi Atamalar İçin Tercih Robotu Uygulaması Yayınlanacak Mı?

DPB 2019/1 Merkezi Atamalar İçin Tercih Robotu Uygulaması Yayınlanacak Mı?, iş başvuruları bölümünde DPB 2019/1 Merkezi Atamalar İçin Tercih Robotu Uygulaması Yayınlanacak Mı? ile alakalı başvuruyu siz değerli okurlarımız için bir araya getirdik.. DPB 2019/1 Merkezi Atamalar İçin Tercih Robotu Uygulaması Yayınlanacak Mı? ile alakalı tüm ayrıntılar makalemizde..

DPB 2019/1 Merkezi Atamalar İçin Tercih Robotu Uygulaması Yayınlanacak Mı?

Bilindiği üzere Türkiye’de memur olma hayali kuran yüzbinlerce genç yer alıyor. Bu gençler eğitim durumlarına göre belirli aralıklarla Kamu Personeli Seçme Sınavı’na katılıyorlar. 

2018 senesinde gerçekleştirilen KPSS’ye lise, önlisans yahut lisans mezunu 2 milyondan fazla aday katılmıştı. 

TERCİH ROBOTU YAYINLANMAYACAK

2019 yılı için ÖSYM Başkanlığı aracılığıyla yayımlanan merkezi atama tercih kılavuzu ilan edildi. Bu alımlarda toplam 1014 memur alımı yapılacağı açıklamaldu. 

Kamu kurumlarınca  ilan edilen açık kadrolara göre lise mezunu adaylar içinden 131, önlisans mezunu adaylar içinden 254 ve lisans mezunu adaylar içinden 632 memur alımı olacak. 

Geçen senelerda merkezi atamalarda adayların tercih işlemlerini kolaylaştırmak için DPB aracılığıyla tercih robotu yayımlanırdı. 2019/1 KPSS merkezi tercih atamalarında ise Devlet Personel Başkanlığı kapandığından dolayı tercih robotu yayınlanmayacak.

MERKEZİ ATAMALARDA YAŞ ŞARTI VE MÜLAKAT YOK

KPSS’ye katılan bu adayların büyük beklentilerinden bir diğeride merkezi atamalar oluyor. KPSS puan sıralaması esasına göre yapılan merkezi atamalarda sözlü sınav gibi uygulamalar yer almıyor. Yaş şartınında bulunmadı merkezi atamalarda en mühim husus KPSS puanı. 

Merkezi alımlar ile yapılan atamalarda KPSS puanı en yüksek miktarda olan aday açık olan kadroya yerleştiriliyor. Bu çerçevede yayımlanan ilanlara da başvurularda çok oluyor. 

Kamuilanlari.com – Özel Haber

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu