Başvurular

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Sözleşmeli Personel Alımı Yapıyor ! 2022

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Sözleşmeli Personel Alımı Yapıyor ! 2022, iş başvuru bölümüzde Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Sözleşmeli Personel Alımı Yapıyor ! ile alakalı ayrıntıları siz değerli okurlarımız için bir araya getirdik. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Sözleşmeli Personel Alımı Yapıyor ! başvurusu ile alakalı detaylar makalemizde..

Başlıklar

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Sözleşmeli Personel Alımı Yapıyor !

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı yayınlamış olduğu ilan neticesinde çok sayıda anlaşmali personel alımı yapacağını açıkladı. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı iş ilanı kapsamı içinde deniz trafik kılavuzu, mühendis, tekniker ve biyolog alımı gerçekleştirecektir. Adaylar ilana 7 Ekim 2016 tarihine kadar iş başvurusu yapabileceklerdir. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ilanına dair diğer iş başvuru şartları, başvuru formu ve başvuru ayrıntılarına haberimizin devamından varabilirsiniz.

  • Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Sözleşmeli Personel Alımı İlanı 2016
  • Başvuru Şartları Nelerdir?
  • Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı İş Başvurusu Nasıl ve Nereye Yapılır?

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Sözleşmeli Personel Alımı İlanı 2016

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) aracılığıyla 2016 senesinde yapılan KPSS lisans sınavı ve 2014 senesinde yapılan KPSS önlisans sınavı sonucuna göre, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Akdeniz Su Ürünleri Araştırma Üretme ve Eğitim Enstitüsü Müdürlüğünde istihdam edilmek üzere 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/B maddesine göre anlaşmali Deniz Trafik Kılavuzu, Mühendis, Tekniker ve Biyolog olmak üzere 4 (Dört) anlaşmali personel alınacaktır. Müracaat edilecek pozisyonlar ve sayıları Tablo-1’de verilmiştir.

Başvuru Şartları Nelerdir?

İlanda gösterilen pozisyonlara müracaat edecek adayların aşağıdaki genel şartlara sahip olmaları gerekmektedir.

  • Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmak.
  • Kamu haklarından mahrum bulunmamak.
  • Türk Ceza Kanununun 53. maddesinde gösterilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl yahut daha fazla süreyle hapis cezasına veya affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlardan ( zimmet, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama yahut kaçakçılık) mahkum olmamak.
  • 53. Madde hükümleri saklı kalmak kaydı ile görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmamak.
  • Askerlik durumu; Askerlikle ilgisi bulunmamak. Askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş yahut yedek sınıfa geçirilmiş olmak.
  • İlan edilen pozisyonlara yerleştirilmek üzere başvuru yapanların, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 4/B maddesindeki, aynı Kanunun 48 inci maddesinin (A) fıkrasının 1, 4, 5, 6 ve 7. bentlerindeki ve 6/6/1978 tarihli ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esasların Ek 1. maddesindeki şartları da taşımaları gerekmektedir.
  • Sosyal Güvenlik Kurumundan emekli aylığı alanlar ile 45 yaşını doldurmuş olanlar başvuru yapamayacaklardır.
  • Başvuru yapacak adaylardan; Deniz Trafik Kılavuzu, Mühendis ve Biyolog kadrosu için 2016 senesinde yapılmış olan 2016-KPSS Lisans sınavına girmiş olmak, KPSSP3 puan türünden en az 50 puan almış olması gerekmektedir. Tekniker kadrosuna başvuru yapacak adaylar için; 2014 KPSS Ön lisans sınavına girmiş olmak, KPSSP93 puan türünden en az 50 puan almış olması gerekmektedir.
  • Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esasları tespit eden Bakanlar Kurulu Kararının “Sözleşmeli personelin, hizmet anlaşmasi esaslarına aykırı hareket etmesi sebebiyle kurumlarınca anlaşmasinin feshedilmesi yahut anlaşma dönemi içinde anlaşmayi tek taraflı feshetmesi halinde, fesih tarihinden bu yana bir yıl geçmedikçe kamu kurum ve kuruluşlarının anlaşmali personel pozisyonlarında yeniden istihdam edilemez.” hükmü ikaznca bu durumda olan adayların başvurusu değerlendirmeye alınmayacaktır.
  • Genel şartlar ile özel şartlarda başvurdukları pozisyonla alakalı aranan niteliklere sahip olmayan ve aranan nitelik ve şartları taşıdığı halde istenen belgeleri verilen zaman zarfında getiremeyen adayların başvuruları değerlendirmeye alınmayacaktır.

Genel şartları bunun yanında adayların aşağıda gösterilen özel şartları da taşımaları gerekmektedir.

  1. Sözleşmeli personel pozisyonları, hangi bölüm-lisans/önlisans programı mezunlarının alınacağı ve aranan nitelikler Tablo-1’de verilmiştir. Başvuracak bireylerin başvurduğu anlaşmali pozisyona ilişkin Tablo-1’de gösterilen aranan niteliklere sahip olması gerekmektedir.
  2. Yüksek lisans istediğimiz anlaşmali personel pozisyonlarına başvuran adayların müracaatların bittiği tarihten önce yüksek lisansını tamamlamış olması gerekir.
  3. İngilizce Dil Belgesi için YDS, KPDS, ÜDS’den en az 50 puan almış olmak yahut ülkeler arası geçerliliği bulunan en az aynı puana eşdeğer puan aldığını gösteren belge
  4. Sağlık yönünden çalışmasına engel hali bulunmamak.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı İş Başvurusu Nasıl ve Nereye Yapılır?

Başvurular doğrudan Akdeniz Su Ürünleri Araştırma Üretme ve Eğitim Enstitüsü Müdürlüğü Kepez Birimine (Yeşilbayır mahallesi Akdeniz Bulvarı No:2 Döşemealtı- ANTALYA) yapılacaktır.

Posta ile yapılan başvurular kabul edilmeyecektir. Başvurular, Sözleşmeli Personel Alımı ile alakalı ilanların yayına girdiği gün ekranlara gelecek ve 07.10.2016 günü mesai saati bitiminde sona erecektir. Adaylardan başvuru esnasında aşağıdaki belgeler / evraklar talep edilecektir.

  • Dilekçe
  • Diploma yahut mezuniyet belgesinin aslı yahut kurum onaylı örneği
  • KPSS sonuç belgesi
  • Sabıka Kaydı
  • Askerlik durumunu bildirir belge
  • Sağlık Raporu (Tam Teşekküllü Hastaneden alınacaktır)
  • 6 Adet vesikalık fotoğraf (Son 6 ayda çekilmiş)
  • YDS, KPDS, ÜDS yahut geçerli eşdeğer dil belgesi
  • Başvuru yapılan pozisyonun aranan niteliklerinde “Yüksek Lisansını Yapmış Olmak” şartı var ise, Yüksek Lisans diplomasının aslı yahut kurum onaylı örneği Beyan (Müracaat sırasında doldurulup teslim edilecektir.)

Belirtilen sürenin bitimine kadar müracaat eden ve şartları taşıyanlar içinde yapılacak değerlendirme neticesinde, sıralama listesi ve anlaşma imzalamaya hak kazanan 4(dört) kişi, değerlendirme komisyonunca belirlenecek olup sınav tarihinden bu yana 5 (beş) iş günü içinde kurum internet adresinden ilan edilerek açıklamalacaktır.

ARAŞTIRMA ENSTİTÜ/ İSTASYON ADI POZİSYON

ADI

SAYISI ARANAN NİTELİKLER
AKDENİZ SU ÜRÜNLERİ ARAŞTIRMA, ÜRETME VE EĞİTİM ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ – ANTALYA Deniz Trafik Kılavuzu 1 Denizcilikle alakalı lisans düzeyinde eğitim veren Fakültelerin Güverte, Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği mezunu olmak, uzak yol kaptan yeterliliğine sahip olup, en az 5 yıl deniz hizmeti tecrübesi olmak.
Mühendis 1 Su ürünleri ile alakalı lisans düzeyinde eğitim veren Fakültelerden mezun olmak. Sınırlı kaptan, en az 3 yıldızlı dalgıç brövesi, vinç kullanma operatörü, ROC telsiz operatörü ve CTD sertifika/ belgesine ve en az 5 yıl deniz hizmeti deneyimine sahip olmak
Tekniker 1 Denizcilikle alakalı ön lisans düzeyinde eğitim veren Meslek Yüksekokullarının Gemi Makineleri/Gemi Makine işletme programlarının birinden mezun olup, 700-3000 KW arası makine zabiti belgesine sahip olmak. ERM ve CTD operatör belgesine sahip olmak
Biyolog 1 Fen Fakültesi Biyoloji yahut Moleküler Biyoloji bölümünden mezun olmak, Moleküler Biyoloji ve Genetik konularında yüksek lisans yahut doktora yapmış olmak. İngilizce Dil Belgesi için; YDS, KPDS, ÜDS’den en az 50 puan almış olmak yahut ülkeler arası geçerliliği bulunan belgelerden en az aynı puana eşdeğer puan almış olmak.

 

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı anlaşmali personel alımı ilanına dair iş başvuru formu, başvuru şartları ve başvuru tarihleri gibi ilan ile ilgili geniş bir şekilde bilgiler paylaştık. Konu ile ilgili soru, sorun veya görüşlerinizi yorum bölümünden dile getirebilirsiniz. Ayrıca Antalya iline ait diğer kamu iş ilanlarına da BURADAN varabilirsiniz. Bakanlık aracılığıyla yayınlanmış son ilanlara ise Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı iş başvurusu sayfası üzerinden varabilirsiniz.


DİĞER PERSONEL ALIMI HABERLERİNİ ÖNCE SİZE GÖNDERELİM!

Devlette.com, personel alımı hususunda tüm yeni haberleri ve açıklamaları çok yakında zamandan anlık olarak takip etmektedir ve bu bildiriler ilk kez bu sitede yayınlanmaktadır. Bu nedenle devlette.com’un paylaştığı haberleri takip etmeniz ve bi hayli hızlı adım atmanız yararınıza olacaktır. Devlette.com’dan yapılan personel alımı açıklamalarını ve haberlerini en önce siz almak istiyorsanız aşağıdaki kanallardan bize abone olabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu