Başvurular

Adalet Bakanlığı 2 Bin Adli ve İdari Hakim Adayı Alımı İlanı 2022

Adalet Bakanlığı 2 Bin Adli ve İdari Hakim Adayı Alımı İlanı 2022, iş başvuru bölümüzde Adalet Bakanlığı 2 Bin Adli ve İdari Hakim Adayı Alımı İlanı ile alakalı ayrıntıları siz değerli okurlarımız için bir araya getirdik. Adalet Bakanlığı 2 Bin Adli ve İdari Hakim Adayı Alımı İlanı başvurusu ile alakalı detaylar makalemizde..

Başlıklar

Adalet Bakanlığı 2 Bin Adli ve İdari Hakim Adayı Alımı İlanı

Adalet Bakanlığı 2 Bin Hakim Adayı Alımı İlanı 2016

Adalet Bakanlığı önceden yapmış olduğu açıklamada 750 adli yargı hakim ve savcı adayı, 150 adli yargı hakim adayı, 200 avukatlık mesleğinden adli yargı hakim ve savcı adayı ile 100 avukatlık mesleğinden idari yargı hakim adayı alımı yapacağını açıklamıştı.  Adalet Bakanlığı bugün yapmış olduğu açıklamada kadro sayılarında değişikliğe gittiğini açıkladı. Buna göre avukatlar içinde hakim alımı yapılması kararından geri dönüldü. Yeni ilana göre 2 bin adli hakim adayı alımı ile 200 idari hakim adayı alımı yapılacak.  Adalet Bakanlığı hakim adayı alımı ilanı ile alakalı başvuru şartları, başvuru formu ve başvuru tarihleri ile ilgili geniş bir şekilde bilgi haberimiz devamındadır.

İlanın Tam Metni

26 Kasım 2016 tarihinde yapılacak olan Adli Yargı Hakim ve Savcı Adaylığı, İdari Yargı Hakim Adaylığı, Avukatlık Mesleğinden Adli Yargı Hakim ve Savcı Adaylığı ile Avukatlık Mesleğinden İdari Yargı Hakim Adaylığı Yazılı Yarışma Sınavı ile alakalı ilan 2 Temmuz 2016 tarihinde Posta Gazetesi’nde yayımlanmıştır.

Anılan gazetede yayımlanan Yazılı Yarışma Sınavlarına İlişkin İlanın;
( A ) maddesi;
“2016 dönemi için tespit edilen ihtiyaç durumuna göre Bakanlığımızca yazılı yarışma sınavı ve mülakat ile 9-5 dereceli kadrolara;
1) 2000 adli yargı hakim ve savcı adayı,
2) 200 idari yargı hakim adayı,
alınacaktır.” şeklinde,

( R ) maddesinin bir ve ikinci paragrafı;

“Adli Yargı Sınavında; Genel Başarı Puanı sıralamasına göre en yüksek puan alan adaydan başlanmak üzere ilan edilen kadronun (2000) iki katı fazlası olan 6000 aday mülakata katılmaya hak kazanacaktır. 6000 inci aday ile aynı puanı alan adaylar da Adalet Bakanlığı aracılığıyla yapılacak mülakata çağrılacaktır. 70 ve üzeri puan alanların sayısı 6000’i bulmazsa yalnızca 70 ve üzeri puan alan adaylar mülakata çağırılacaktır.”

İdari Yargı Sınavında; Genel Başarı Puanı sıralamasına göre en yüksek puan alan adaydan başlanmak üzere ilan edilen kadronun (200) iki katı fazlası olan 600 aday mülakata katılmaya hak kazanacaktır. 600 üncü aday ile aynı puanı alan adaylar da Adalet Bakanlığı aracılığıyla yapılacak mülakata çağrılacaktır. 70 ve üzeri puan alanların sayısı 600’ü bulmazsa yalnızca 70 ve üzeri puan alan adaylar mülakata çağırılacaktır.”
Şeklinde değiştirilmiştir.

Diğer tüm maddeler ise aynen geçerli olup, Avukatlık Mesleğinden Adli Yargı Hakim ve Savcı Adaylığı (200) ile Avukatlık Mesleğinden İdari Yargı Hakim Adaylığı (100) sınavına ilişkin alınacak olan kadrolarda ve sınav başvuru tarihlerinde herhangi bir değişiklik yapılmamıştır. Adalet Bakanlığı aracılığıyla verilmiş diğer iş ilanlarına ulaşmak için TIKLAYIN


DİĞER ADALET BAKANLIĞI HABERLERİNİ ÖNCE SİZE GÖNDERELİM!

Devlette.com, adalet bakanlığı hususunda tüm yeni haberleri ve açıklamaları çok yakında zamandan anlık olarak takip etmektedir ve bu bildiriler ilk kez bu sitede yayınlanmaktadır. Bu nedenle devlette.com’un paylaştığı haberleri takip etmeniz ve bi hayli hızlı adım atmanız yararınıza olacaktır. Devlette.com’dan yapılan adalet bakanlığı açıklamalarını ve haberlerini en önce siz almak istiyorsanız aşağıdaki kanallardan bize abone olabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu