Başvurular

Adalet Bakanlığı 5 Bin Zabıt Katibi Alımı 2022

Adalet Bakanlığı 5 Bin Zabıt Katibi Alımı 2022, iş başvuru bölümüzde Adalet Bakanlığı 5 Bin Zabıt Katibi Alımı ile alakalı ayrıntıları siz değerli okurlarımız için bir araya getirdik. Adalet Bakanlığı 5 Bin Zabıt Katibi Alımı başvurusu ile alakalı detaylar makalemizde..

Başlıklar

Adalet Bakanlığı 5 Bin Zabıt Katibi Alımı

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ TBMM bütçe görüşmeleri sırasında bu ayın sonlarına doğru 5 Bin zabıt katibi alımı yapıldığını açıkladı.  Alınacak olan zabıt katibi rakamının 20 katı kadar aday sınava çağırılacak. Peki Adalet Bakanlığı zabit katibi alımında aranacak olan şartları neler, başvuru tarihi ne zaman, sınav ne zaman yapılacak ve nasıl olacak? Adalet Bakanlığı zabıt katibi alımı ile alakalı tüm merak ettiklerinize yazımızın devamından varabilirsiniz.

  • ADALET BAKANLIĞI ZABIT KATİBİ ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI
  • ADALET BAKANLIĞI 5 BİN ZABIT KATİBİ ALIMI SINAVI
  • ADALET BAKANLIĞI ZABIT KATİBİ ALIMI BAŞVURU FORMU

ADALET BAKANLIĞI ZABIT KATİBİ ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI

Zabıt katibi alımında aranan şartlar, Adalet Bakanlığı Memur Sınav, Atama ve Nakil Yönetmeliğinde bulunmaktadır.

  • YAŞ ŞARTI

Yönetmeliğin 5. maddesine göre, kadrolu zabıt katıbi alımında, “merkezi sınavın yapıldığı yılın ocak ayının birinci günü itibariyle 35 yaşını bitirmemiş olmak,” şartı aranacaktır.

  • MEZUNİYET VE KLAVYE ŞARTI

Zabıt katıbi alımındaki özel şartlar ise, yönetmeliğin 6. maddesinde şu biçimdedir:

  1. “Fakülte yahut yüksek okulların bilgisayar bölümü, adalet yüksekokulu, meslek yüksekokullarının adalet bölümü, adalet ön lisans programı, adalet meslek lisesi yahut diğer lise ve dengi okulların ticaret yahut bilgisayar bölümlerinden mezun olmak,
  2. En az lise yahut dengi okul mezunu olup, daktilo veya bilgisayar dersini başarıyla bitirdiğını belgelemek yahut başvuru tarihinde Milli Eğitim Bakanlığınca onaylı yahut kamu kurumu ve kuruluşlarınca tertip edilen kurslar sonucu verilen daktilo veya bilgisayar sertifikasına sahip bulunmak,
  3. Uygulama sınavından en az bir hafta önce Bakanlık internet sitesinde ilan edilecek yazılı metinler içinden, sınav sırasında her bir grup için komisyon aracılığıyla çekilecek kura sonucu tespit edilen ve adaylara yazılı olarak verilen bir metinden daktilo yahut bilgisayar ile üç dakikada yanlışsız en az doksan kelime yazmak, (bu bende göre yapılacak uygulamalı sınavda başarılı sayılabilmek için; verilen metne sadık kalınıp kalınmadığına, yanlış yazılan kelime sayısı ile yazı içindeki kelime ve cümle tekrarları sebebiyle metnin anlam bütünlüğünün bozulup bozulmadığına dikkat edilir. Bu işlem yapılırken yanlış yazılan kelime rakamının toplam yazılan kelime sayısına oranının yüzde kırktan fazla olması halinde yazılan metnin anlam bütünlüğü şartını taşımadığı kabul edilir.)”

NOT: 2014 senesinde Mayıs ayında yapılan düzenlemeyle klavye sınavı sırasında metinlerin önceden yayına girmesina,  sınavdaki metinlerin kurayla belirlenmesine ve verilen sözcüklerin yüzde 40’ını yanlış yazanların başarısız sayılacağına karar verilmiştir.

ADALET BAKANLIĞI 5 BİN ZABIT KATİBİ ALIMI SINAVI

Yönetmeliğin 14. maddesinde yapılan son düzenlemeye göre alınacak olan zabıt katibi rakamının 20 katı kadar aday KPSS’den aldıkları puana göre sıralanarak klavye sınavına çağırılacak. Yine alınacak olan zabıt katibi rakamının 3 katı kadar aday klavye sınavı sonuçlarına göre mülakata çağırılacaklar. Lisans, önlisans ve lise mezunları aynı uygulamalı sınava tabi tutulacaklar.

ADALET BAKANLIĞI ZABIT KATİBİ ALIMI BAŞVURU FORMU

Adalet Bakanlığı 5 Bin zabıt katibi alımı sınavı tarihi ve başvuru formu halen açıklanmadı. Açıklandıktan sonra zabıt katibi alımı ilanı güncellenecektir. Ayrıca bakanlık aracılığıyla yayına giren tüm ilanlara Adalet Bakanlığı iş başvurusu sayfasından varabilirsiniz.


DİĞER ZABIT KATİBİ ALIMI HABERLERİNİ ÖNCE SİZE GÖNDERELİM!

Devlette.com, zabıt katibi alımı hususunda tüm yeni haberleri ve açıklamaları çok yakında zamandan anlık olarak takip etmektedir ve bu bildiriler ilk kez bu sitede yayınlanmaktadır. Bu nedenle devlette.com’un paylaştığı haberleri takip etmeniz ve bi hayli hızlı adım atmanız yararınıza olacaktır. Devlette.com’dan yapılan zabıt katibi alımı açıklamalarını ve haberlerini en önce siz almak istiyorsanız aşağıdaki kanallardan bize abone olabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu