Başvurular

Adli Tıp Kurumu Personel Alımı Gerçekleştireceğini Açıkladı 2022

Adli Tıp Kurumu Personel Alımı Gerçekleştireceğini Açıkladı 2022, iş başvuru bölümüzde Adli Tıp Kurumu Personel Alımı Gerçekleştireceğini Açıkladı ile alakalı ayrıntıları siz değerli okurlarımız için bir araya getirdik. Adli Tıp Kurumu Personel Alımı Gerçekleştireceğini Açıkladı başvurusu ile alakalı detaylar makalemizde..

Başlıklar

Adli Tıp Kurumu Personel Alımı Gerçekleştireceğini Açıkladı

Adli Tıp Kurumu yayınlamış olduğu iş ilanı ile çok sayıda personel alımı gerçekleştireceğini açıkladı. Adli Tıp Kurumu ilan kapsamı içinde 2 laborant alımı, 11 sağlık teknikeri alımı ve 2 şoför alımı yapacaktır. Toplamda 15 personel istihdam edilecektir. Adaylar ilana 1 Aralık 2017 tarihine kadar başvuru yapabileceklerdir. Adaylarda aranan başvuru şartları, başvuru formu ve başvuru tarihleri ile ilana dair diğer geniş bir şekilde bilgilere haberimiz devamından varabilirsiniz.

  • Adli Tıp Kurumu Personel Alımı İlanı 2017
  • Başvuru Şartları Nelerdir?
  • Başvuru Şekli, Yeri ve Tarihi
  • Başvuru Sonuçları
  • Sözlü sınav yeri, tarihi ve saati

Adli Tıp Kurumu Personel Alımı İlanı 2017

Adli Tıp Kurumu merkez ve taşra teşkilatında 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 4/A maddesi ikaznca istihdam edilmek üzere;

EK-1’deki listede yeri, unvanı ve niteliği gösterilen 2 laborant (Patoloji), 11 sağlık teknikeri (Adli Tıp -Otopsi ) ve 2 şoför kadrosu için Adli Tıp Kurumu Başkanlığınca yapılacak sözlü sınav sonucuna göre personel alımı yapılacaktır. Adli Tıp Kurumu Başkanlığınca yapılacak sözlü sınavlara, 2016 senesinde yapılan Kamu Personel Seçme Sınavlarına giren adaylar başvurabilecektir. Başvuruda bulunacakların Adalet Bakanlığı Memur Sınav, Atama ve Nakil Yönetmeliği’nin 5 ve 6’ıncı maddelerinde yazılı olan şartlar ile bu ilanın 4’üncü maddesinde gösterilen şartları taşımaları gerekmektedir.

Sözlü sınavlara, merkezi sınavda alınan puanlar esas olmak kaydıyla, en yüksek puandan başlamak üzere her kadro için ilan edilen kadro rakamının 10 katı kadar aday çağrılacaktır. Başvuruda bulunacakların aşağıdaki genel ve özel şartları taşımaları gerekmektedir.

Başvuru Şartları Nelerdir?

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
  • Son başvuru günü olan 01 Aralık 2017 tarihinde 657 sayılı Kanunun 40’ıncı maddesindeki yaş şartlarını taşımak ve merkezi sınavın yapıldığı yılın ocak ayının birinci günü saygınlığıyla 35 yaşını bitirmemiş olmak (01 Ocak 1981 ve sonrası doğumlular müracaat edebilecektir.)
  • Askerlikle ilgisi bulunmamak yahut askerlik çağına gelmemiş olmak, askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş veya yedek sınıfa geçirilmiş olmak,
  • 657 sayılı Kanunun değişik 48/1 -A/5 bendinde sayılan suçlardan mahkum olmamak,
  • 657 sayılı Kanunun 53’üncü maddesi hükümleri saklı kalmak kaydı ile görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmamak,
  • Kamu haklarından mahrum olmamak,
  • Son müracaat tarihi saygınlığıyla atanacak kadro için gerekli öğrenim niteliğini taşıyor olmak.
  • Güvenlik soruşturması ve/yahut arşiv araştırması yapılmış olmak.

Özel Şartlar

Laborant (Patoloji) kadrosunda bulunan istihdam edilebilmek için; yükseköğretim kurumlarının Patoloji Laboratuvar, Patoloji Laboratuvar Teknikleri önlisans programlarından mezun olmak. 2016 yılı Kamu Personel Seçme Sınavlarında KPSSP93 puan türünden (Önlisans düzeyinden) 70 ve daha yukarı puan almış olmak.

Sağlık Teknikeri (Adli Tıp-Otopsi) kadrosunda bulunan istihdam edilebilmek için; yükseköğretim kurumlarının Adli Tıp Teknikerliği, Otopsi Yardımcılığı, Adli Tıp önlisans programlarından mezun olmak. 2016 yılı Kamu Personel Seçme Sınavlarında KPSSP93 puan türünden (Önlisans düzeyinden) girmiş olmak.

Şoför kadrosunda bulunan istihdam edilebilmek için; ortaöğretim kurumlarının herhangi bir alanından mezun olmak. 2016 yılı Kamu Personeli Seçme Sınavlarında KPSSP94 puan türünden (Ortaöğretim düzeyinden) 70 ve daha yukarı puan almış olmak. DE sınıfı (Eski sürücü belgelerinde E sınıfı ) sürücü belgesine sahip olmak.

Başvuru Şekli, Yeri ve Tarihi

Başvurular Adli Tıp Kurumunun www.atk.gov.tr adresli resmi internet sitesi üzerinden yapılacaktır. İnternet sitesi üzerinden yapılan başvuru ardından posta yahut diğer iletişim kanallarıyla herhangi bir belge gönderilmeyecektir. Başvuru esnasında fotoğraf ve KPSS sonuç belgesi ile diploma yahut geçici mezuniyet belgesinin sisteme yüklenmesi gerektiğinden adayların bu belgelerin pdf veya resim formatındaki durumlarını hazır bulundurmaları gerekmektedir. Başvuru işlemini uygun biçimde yaparak tamamlayan adaylara başvuru kayıt numarası sistem aracılığıyla otomatik olarak verilecektir.

Adaylar her bir kadro ve unvan için yalnızca bir adet başvuru yapabileceklerdir. Aynı adayın birden fazla kadro ve unvan için başvuru yapması halinde tüm başvuruları geçersiz sayılacak, bu biçimde sınava girenlerin kazanmış olsalar dahi atamaları yapılmayacaktır. Başvurular 20 Kasım 2017 Pazartesi günü saat 10:00’da başlayıp, 01 Aralık 2017 Cuma günü saat 17:00 saygınlığıyla sona erecektir.

Başvuru Sonuçları

Başvuruda bulunan ve başvuruları kabul gören adayların öğrenim durumuna göre KPSSP93 yahut KPSSP94 puanları esas alınarak en yüksek puandan başlayarak en düşük puana göre sıralama yapılacaktır. Bu sıralama neticesinde ilan edilen kadro rakamının 10 katı kadar sıralamada yüksek sırada bulunan aday, sözlü sınava girmeye hak kazanacaktır. Sıralamalar kadro yeri ve unvan bazında ayrı ayrı yapılacaktır. (Örn: Sakarya sağlık teknikeri kadrosu için ayrı Balıkesir sağlık teknikeri kadrosu için ayrı sıralama yapılacaktır.)

Başvuru ve işlemler sırasında gerçeğe aykırı beyanda olduğu yahut eksik evrak verdiği sonradan tespit edilen adayların müracaatları kabul edilmeyecek, atamaları yapılmış olsa dahi iptal edilecektir. Bu durumdaki adaylar ile ilgili genel hükümlere göre yasal işlem yapılacaktır. Başvuru sonuçları ve sınav sonuçları Adli Tıp Kurumu’nun internet sitesinden yayına girecektır. Yayımlanacak açıklama, ilan ve bilgilendirmeler tebligat mahiyetinde bulunacağından, adaylara bunun bunun yanında bir tebligat yapılmayacaktır.

Sözlü sınav yeri, tarihi ve saati

İlan edilen tüm kadrolar için sözlü sınavlar Adli Tıp Kurumu Başkanlığı’nın İstanbul Yenibosna’daki merkez binasında yapılacaktır. Hangi kadrolar için hangi tarih ve saatlerde sözlü sınav yapılacağı ardından ilan edilecektir.

GÖREV YERİ KADRO ÜNVANI KADRO

SAYISI

ÖĞRENİM

ŞARTI

KPSS PUAN TÜRÜ KPSS

TERCİH

KILAVUZU

NİTELİK

KODLARI

MERKEZ TEŞKİLATI ( İSTANBUL ) LABORANT (PATOLOJİ) 2 ÖNLİSANS KPSSP93 3025
AKSARAY ADLİ TIP ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ SAĞLIK TEKNİKERİ (ADLİ TIP-OTOPSİ) 1 ÖNLİSANS KPSSP93 3024
ANKARA ADLİ TIP GRUP BAŞKANLIĞI SAĞLIK TEKNİKERİ (ADLİ TIP-OTOPSİ) 2 ÖNLİSANS KPSSP93 3024
BALIKESİR ADLİ TIP ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ SAĞLIK TEKNİKERİ (ADLİ TIP-OTOPSİ) 1 ÖNLİSANS KPSSP93 3024
ERZURUM ADLİ TIP GRUP BAŞKANLIĞI SAĞLIK TEKNİKERİ (ADLİ TIP-OTOPSİ) 1 ÖNLİSANS KPSSP93 3024
ESKİŞEHİR ADLİ TIP ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ SAĞLIK TEKNİKERİ (ADLİ TIP-OTOPSİ) 1 ÖNLİSANS KPSSP93 3024
İZMİR ADLİ TIP GRUP BAŞKANLIĞI SAĞLIK TEKNİKERİ (ADLİ TIP-OTOPSİ) 1 ÖNLİSANS KPSSP93 3024
SAKARYA ADLİ TIP ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ SAĞLIK TEKNİKERİ (ADLİ TIP-OTOPSİ) 1 ÖNLİSANS KPSSP93 3024
ŞIRNAK ADLİ TIP ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ SAĞLIK TEKNİKERİ (ADLİ TIP-OTOPSİ) 1 ÖNLİSANS KPSSP93 3024
VAN ADLİ TIP ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ SAĞLIK TEKNİKERİ (ADLİ TIP-OTOPSİ) 2 ÖNLİSANS KPSSP93 3024
MERKEZ TEŞKİLATI ( İSTANBUL ) ŞOFÖR 2 LİSE KPSSP94 2001

Bu makalemizde Adli Tıp Kurumu aracılığıyla yayına giren personel alımı ilanı ile ilgili başvuru formu, tarihleri ve şartları gibi geniş bir şekilde ilan bilgilerine yer verdik. Konu ile ilgili soru, sorun veya görüşlerinizi yorum bölümümüzden dile getirebilirsiniz. Ayrıca kurum aracılığıyla yayına giren bütün ilanlara Adli Tıp Kurumu iş ilanları sayfasından varabilirsiniz.


DİĞER PERSONEL ALIMI HABERLERİNİ ÖNCE SİZE GÖNDERELİM!

Devlette.com, personel alımı hususunda tüm yeni haberleri ve açıklamaları çok yakında zamandan anlık olarak takip etmektedir ve bu bildiriler ilk kez bu sitede yayınlanmaktadır. Bu nedenle devlette.com’un paylaştığı haberleri takip etmeniz ve bi hayli hızlı adım atmanız yararınıza olacaktır. Devlette.com’dan yapılan personel alımı açıklamalarını ve haberlerini en önce siz almak istiyorsanız aşağıdaki kanallardan bize abone olabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu