Bilgi Arşivi

Pi Sayısı Nedir?, Tarihçesi, Kim Buldu, Kaç Basamaklı 2021

Pi Sayısı Nedir?, Tarihçesi, Kim Buldu, Kaç Basamaklı, bilgi sitemizde Pi Sayısı Nedir?, Tarihçesi, Kim Buldu, Kaç Basamaklı başlığı altında bilgi paylaştık. Pi Sayısı Nedir?, Tarihçesi, Kim Buldu, Kaç Basamaklı ile alakalı tüm detaylar makalemizde.

Başlıklar

Pi Sayısı Nedir?, Tarihçesi, Kim Buldu, Kaç Basamaklı

Bu gün pi sayısı konulu makalemizde pi sayısı nedir? ve pi sayısı kaçtır? soruların cevabını bulmaya çalışacağız. Ayrıca pi rakamının tarihçesi, pi sayısı kaç basamaklı ve pi sayısını kim buldu? olduğunu bahsetmeye çalışacağız.

Pi sayısını anlatmadan önce pi sembolünü anlatalım. Pi işareti (TT) şeklide yazılır. Genel olarak matematik alanında karşımıza çıkar. Pi sayısı kaç olduğu ise yazımızın devamında bulacaksınızdır.

Pi Sayısı Nedir?

Öncelikli olarak pi sayısı nedir? sorusu ile ekranlara gelecek olursak. Adını, Yunan dilindeki çevre kelimesinin ilk harfinden alan pi sembolü Latin alfabesine denk gelen “TT” ile temsil edilmektedir. Pi sayısı ile alakalı seneler içinde bir çok araştırmalar yapılıp, sayının sırrı her geçen gün biraz daha çözülmektedir. Ayrıca Arşimet sabiti ve Ludolph sayısı olarak da tanımlanmakta olan pi sayısı ile ilgili bilgi topluluğu, ismi geçen bilim insanları aracılığıyla yoğunluklu bir biçimde araştırılarak toplanmıştır. Böylelikle pi sayısı nedir kısaca açıklamış olduk.

Pi Sayısının Tarihçesi

Pi rakamının tarihçesi eski Mezopotamya krallıkları, Eski Mısırlılar ve Babiller gibi birden fazla uygarlığa dayandırılmaktadır. Pi sayısı nasıl hesaplanır sorusuna, bir dairenin çevresinin, çapına bölünmesi sonucu, aynı kaldığını bulan bu eski uygarlıklar, pi sayısı nasıl bulundu sorusuna bilgiler edinmeye devam etmiştir. Bu eski uygarlıklar, mevcut tarihlerdeki hükümlerini sürdürebilmek için pi sayısı değeri ile alakalı araştırmalara çalışmakta idi.

Pi sayısı ile ilgili ne kadar çok bilgi edinilebilirse, o kadar çok gelişme kayıt edileceğini bilen hükümdarlar, bu konu ile alakalı çalışmaları için bir çok kişiyi görevlendirmiştir. Pi rakamının mucizesi aracılığıyla, çapı bilinen her çembersel objenin çevresi kolay bir şekilde bir biçimde hesaplanabilmekteydi.

Aklımıza şu soru gelebilir acaba pi sayısını kim buldu?. Buna yanıt verebilmek çok zor çünkü pi rakamının bulunması milattan önceye dayanıyor. Sadece hangi uygarlık zamanında pi sayısı bulunduğunu bilebilinmekte.

Pi Sayısı Hesaplanması?

Pi sayısı tamamı kesinlikle yanıt verilemeyecek boyutta, sonsuzlukla eşdeğer olarak gözükmektedir. Binlerce, hatta on binlerce rakamdan bir araya gelen bir tablo oluşturulmakta ve bu tablonun devamı için çalışmalar sürdürmektedir.

Pi sayısı basamakları matematik bilimi ile uğraş veren her birinin hayallerini süslemeye sürdürmekte iken, bu sonsuz basamaklara ulaşan kişi halen ortaya çıkmamıştır. Sahip olduğu sonsuz basamaklar yüzünden, pi sayısı ile alakalı bilgiler araştırılmaya sürdürmekte ve sırrıni korumaktadır.

Ayrıca pi sayısı konulu yazımızın yanında merak edeceğinizi düşündüğümüz Altın Oran (Fi Sayısı) yazımıza da bakabilirsiniz.

Pi Sayısının Gizemi

Pi sayısı, şimdilerdeki tüm teknolojik gelişmelere ve sahip olunan büyük bilgi birikimine rağmen, sırrıni korumaya sürdürmektedir. Bu şimdilerdeki tarih bilimcilerinin incelemelerina rağmen, pi sayısı nasıl bulundu sorusuna net bir yanıt verilememektedir. İlk kez kullanan uygarlıklar içinde Eski Mısırlılar gösterilmesine rağmen, bunun yanı sıra kullanan başka topluluklar olup olmadığı araştırılmaktadır.

Pi Sayısı Kaçtır?

Gelelim pi sayısı kaçtır? sualinin yanıtına. Temel matematik hesaplamalarında 3,14 (1592653589793238462643383279502884197169 …) olarak alınan, pi sayısı kaçtır sorusuna net bir yanıt verilemeyen bu mühim sayı, tüm bilimciler aracılığıyla araştırılmaktadır. Belki de, pi sayısı basamakları tüm evrenin cevabını bizlere sağlamaktadır. Pi sayısı tamamı kimse aracılığıyla bilinememektedir.

Bu makalemizde siz değerli okurlarımıza pi sayısı nedir? ve pi rakamının tarihçesi ile ilgili bilgiler verdik. Ayrıca pi sayısı basamakları, pi sayısı kaçtır? ve pi sayısı nasıl bulundu? sorusun cevabını vermeye çalıştık.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu