Başvurular

Avrupa Birliği Bakanlığı Personel Alımı Yapacağını Açıkladı 2022

Avrupa Birliği Bakanlığı Personel Alımı Yapacağını Açıkladı 2022, iş başvuru bölümüzde Avrupa Birliği Bakanlığı Personel Alımı Yapacağını Açıkladı ile alakalı ayrıntıları siz değerli okurlarımız için bir araya getirdik. Avrupa Birliği Bakanlığı Personel Alımı Yapacağını Açıkladı başvurusu ile alakalı detaylar makalemizde..

Başlıklar

Avrupa Birliği Bakanlığı Personel Alımı Yapacağını Açıkladı

Avrupa Birliği Bakanlığı yayınlamış olduğu iş ilanı ile personel alımı gerçekleştireceğini açıkladı. Avrupa Birliği Bakanlığı ilan kapsamı içinde 12 uzman yardımcısı alımı gerçekleştirecektir. Adaylar ilana 3 Kasım 2017 Cuma günü mesai bitimine kadar başvuru yapmak durumundadırlar. Adaylarda aranan başvuru şartları, başvuru formu ve başvuru tarihleri ile ilana dair diğer geniş bir şekilde bilgilere haberimiz devamından varabilirsiniz.

  • Avrupa Birliği Bakanlığı Personel Alımı İlanı 2017
  • Başvuru tarihi ve başvuru şekli
  • Başvuru Sırasında İstenilen Belgeler Nelerdir?
  • Sınav Konuları, Giriş Sınavı Yeri ve Tarihi

Avrupa Birliği Bakanlığı Personel Alımı İlanı 2017

Avrupa Birliği Bakanlığı Avrupa Birliği İşleri Uzmanlığı Yönetmeliği kapsamı içinde Merkez Teşkilatında Genel İdare Hizmetleri Sınıfında 8 inci dereceli kadroda görev yapmak üzere öğrenim dalları itibariyle kadro dağılımı TABLO I’de gösterilen toplam 12 Avrupa Birliği İşleri Uzman Yardımcısı alınacaktır. Başvuru şartları aşağıda maddeler halinde verilmiştir.

  • 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde gösterilen genel şartları taşımak,
  • Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmamak,
  • En az dört yıllık lisans eğitimi veren fakültelerin Hukuk, İktisat, İşletme, Uluslararası İlişkiler bölümlerinden birinden veya bunlara denkliği Yüksek Öğretim Kurulu aracılığıyla onaylanmış yurt içi ve yurt dışı yükseköğretim kurumlarından mezun olmak,
  • Sınavın yapılacağı yılın ocak ayının birinci günü itibariyle otuz beş (35) yaşını doldurmamış olmak, (1 Ocak 1982 ve ardından doğmuş olanlar)
  • ÖSYM aracılığıyla 2017 senesinde yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından (KPSS) aşağıdaki tabloda (Tablo 1) gösterilen bölümler ile alakalı puan türlerinde asgari puanı almış olmak kaydıyla; müracaat edenlerin en yüksek puandan başlanarak sıralanması neticesinde; öğrenim dalları itibariyle alınacak Uzman Yardımcısı rakamının 7 katı aday arasına girmiş olmak, (son sıradaki aday ile eşit puana sahip adaylar da yazılı sınava çağrılırlar),

Tablo I

Mezun Olunan Alan/Bölüm Boş Pozisyon Sayısı Yazılı Sınava Çağrılacak Aday Sayısı KPSS Puan Türü Taban Puan
Hukuk 4 28 KPSSP-4 85
İktisat 2 14 KPSSP-14 85
İşletme 2 14 KPSSP-24 85
Uluslararası İlişkiler 4 28 KPSSP-34 85
Toplam 12 84
  • Sınav başvurusunun son gününe kadar geçerliliğe sahip Yabancı Dil Seviye Tespit Sınavından (YDS) İngilizce, Fransızca yahut Almanca dillerinden birinde en az (B) düzeyinde puan almış olmak yahut buna denk kabul gören ülkeler arası geçerliliği bulunan bir belgeye sahip olmak, (Yabancı dil puan yahut düzey değerlendirmeleri Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı’nın Yabancı Dil Sınavları Eşkıymetlikleri tablosuna göre yapılacaktır. Yabancı dil düzeyine ilişkin belgelerin geçerlilik süresi sınav başvurusunun son günü dikkate alınarak hesaplanır. Yabancı dil yeterliliğine ilişkin belgelerden, YDS belgesinin geçerlik süresi beş yıl, diğer belgelerin geçerlik süresi ise iki senedir.)

Başvuru tarihi ve başvuru şekli

Başvurular, 16 Ekim 2017 Pazartesi günü saat 09.30’da ekranlara gelecek ve 3 Kasım 2017 Cuma günü mesai bitiminde (18.00) sona erecektir. Başvurular aşağıda bulunan iki yöntemden biri kullanılarak yapılabilecektir:

  1. “T.C. Avrupa Birliği Bakanlığı İdari Hizmetler Başkanlığı Mustafa Kemal Mah. 2082. Cad. No: 4 06530 100. Yıl-Çankaya/ANKARA” adresine şahsen,
  2. Yukarıda gösterilen adrese posta yoluyla (iadeli taahhütlü).

3 Kasım 2017 tarihinden sonra yapılan başvurular dikkate alınmayacaktır. Posta yoluyla yapılan başvurularda, başvuru için istenen belgelerin Bakanlık Genel Evrakına en geç 3 Kasım 2017 Cuma günü mesai bitimine (18:00) kadar ulaştırılması gerekmektedir. Postadaki gecikmeler sebebiyle gösterilen süreden ardından gelen başvurular işleme alınmayacaktır.

Başvuru Sırasında İstenilen Belgeler Nelerdir?

Şahsen yahut posta yolu ile başvuru yapacak adaylardan talep edilecek belgeler aşağıda bulunmaktadır:

  • Bakanlığımız İdari Hizmetler Başkanlığı’ndan yahut Bakanlığın İnternet sayfasından (www.ab.gov.tr) temin edilerek başvuru sahibi aracılığıyla eksiksiz doldurulmuş ve fotoğraf yapıştırılmış Uzman Yardımcılığı Sınavı İş Talep Formu,
  • Yükseköğrenim diplomalarının yahut mezuniyet belgelerinin (yabancı ülkelerdeki fakültelerden yahut yüksekokullardan mezun olan adaylar için denklik belgesi ile birlikte) fotokopisi,
  • KPSS sonuç belgesi,
  • YDS yahut buna denk kabul gören ve ülkeler arası geçerliliği olan sonuç belgesi,
  • T.C. Kimlik Numarası beyanı,
  • 3 adet vesikalık fotoğraf (renkli fotokopi kabul edilmeyecektir),
  • Sağlıkla alakalı olarak görevini devamlı olarak yapmaya engel bir durumun bulunmadığına dair başvuru sahibine ait yazılı beyan,
  • Sabıka kaydına dair başvuru sahibine ait yazılı beyan,
  • Kendi el yazılarıyla yazdıkları kısa özgeçmişleri (Kompozisyon şekilinde ve bir sayfayı geçmeyecek biçimde),
  • Erkek adayların askerlik ile ilişiği olmadığına dair başvuru sahibine ait yazılı beyanı,

Yazılı sınava girmeye hak kazanan adaylara ait liste 17 Kasım 2017 tarihinde Bakanlığımız resmi web sitesinde ilan edilecek ve adayların e-posta adreslerine bildirim yapılacaktır. (www.ab.gov.tr)

Yazılı Sınava kabul gören adaylar, adlarına düzenlenmiş SINAV GİRİŞ KARTLARI’nı, Avrupa Birliği Bakanlığı’ndan 24 Kasım 2017 Cuma günü mesai saati bitimine (18:00) kadar şahsen müracaat ederek imza karşılığında teslim alabilecektir. Sınav Giriş Kartlarını gösterilen tarihe kadar teslim almayan adaylar yazılı sınav saatinden 1 saat önce sınav salonu girişinden kartlarını temin edebilirler.

Sınav Konuları, Giriş Sınavı Yeri ve Tarihi

Giriş Sınavı yazılı ve sözlü olarak iki aşamalı yapılacaktır.

Yazılı sınav, klasik usulde yapılacak olup, Alan bilgisi, Avrupa Birliği ve Türkiye-Avrupa Birliği İlişkileri ile Yabancı Dil Bilgisi (yabancı dilde kompozisyon ve tercüme) başlıklarından meydana gelir. (Alan bilgisi 30 puan, Avrupa Birliği ve Türkiye-Avrupa Birliği İlişkileri 40 puan ve Yabancı Dil Bilgisi 30 puan üzerinden değerlendirilecektir.

Yazılı sınav: Alan bilgisi (Hukuk, İktisat, İşletme ve Uluslararası İlişkiler), Avrupa Birliği ve Türkiye-Avrupa Birliği İlişkileri ile Yabancı Dil Bilgisi (yabancı dilde kompozisyon ve tercüme) şeklinde tek oturumlu yapılacak olup adaylar sınav başvurularında mezun oldukları alanı (bölümü) belirteceklerdir. Oturum 100 puan üzerinden değerlendirilecektir.

Yazılı Sınav Konuları :

  1. Hukuk Alanı: Anayasa Hukuku, Uluslararası Hukuk ve Avrupa Birliği Hukuku
  2. İktisat Alanı: Makro İktisat, Mikro İktisat, İktisat Politikası, Türkiye Ekonomisi
  3. İşletme Alanı: Üretim Yönetimi, Yönetim Organizasyonu, Finans, Hukukun Temel Kavramları, Genel İktisat
  4. Uluslararası İlişkiler Alanı: Uluslararası İlişkiler Politikası ve Teorisi, Uluslararası Hukuk, Uluslararası İktisat
  5. Avrupa Birliği ve Türkiye-Avrupa Birliği İlişkileri
  6. Yabancı Dil Bilgisi (yabancı dilde kompozisyon ve tercüme)

Alanlar saygınlığıyla;

Yazılı sınavda 70 ve üzerinde puan almak şartıyla, en yüksek puana sahip olan adaydan başlamak üzere, atama yapılacak kadro rakamının dört katına kadar aday Sözlü Giriş Sınavına çağrılır. Lakin Yazılı Giriş Sınavı başarı oranı, ilan edilen kadronun dört katının altında olursa başarılı olan tüm adaylar Sözlü Giriş Sınavına çağrılacaktır. Son sıradaki adayla eşit puan alan adaylar da Sözlü Giriş Sınavına çağrılır. Adaylar yazılı sınav sonuçlarının bilgisi verildiğı tarihten bu yana 7 gün içinde itiraz haklarını kullanabilirler.

Yazılı Giriş Sınavı Tarihi ve Yeri

Yazılı sınav 25 Kasım 2017 Cumartesi günü 09.30 – 12.30 saatleri içinde Avrupa Birliği Bakanlığı Merkez Teşkilatının olduğu yerleşkede yapılacaktır. Adaylar sınavda sınav giriş kartları ile birlikte kimlik tespitinde kullanılmak üzere resmi kimlik belgesi (nüfus cüzdanı, sürücü belgesi yahut pasaport) bulunduracaktır. Kimlik belgesi yanında bulunmayan adaylar sınava alınmayacaktır.

Sözlü Giriş Sınavı

Sözlü sınav Ankara’da Avrupa Birliği Bakanlığı Merkez Teşkilatının olduğu yerleşkede yapılacaktır. Sözlü sınav tarihi, yazılı sınav sonucu ile birlikte Bakanlığın internet sitesinde (www.ab.gov.tr) ilan edilecek ve adayların e-posta adreslerine bildirim yapılacaktır. Adaylar sınavda kimlik tespitinde kullanılmak üzere resmi kimlik belgesi (nüfus cüzdanı, sürücü belgesi yahut pasaport) bulunduracaktır. Kimlik belgesi yanında bulunmayan adaylar sınava alınmayacaktır. Sözlü sınavda, adaylar;

  • Avrupa Birliği ve Türkiye-Avrupa Birliği İlişkileri (30) ile Yabancı dil bilgisi, (20)
  •  Bir konuyu kavrayıp özetleme, ifade kabiliyeti ve muhakeme gücü, (10)
  • Liyakati, temsil kabiliyeti, davranış ve tepkilerinin mesleğe uygunluğu, (10)
  • Özgüveni, ikna kabiliyeti ve inandırıcılığı, (10)
  • Genel yetenek ve genel kültürü, (10)
  • Bilimsel ve teknolojik gelişmelere açıklığı, (10),

yönlerinden ayrı ayrı puan verilmek suretiyle değerlendirilir. Sözlü sınavda başarılı sayılmak için, kurul başkan ve üyelerinin yüz tam puan üzerinden verdikleri puanların aritmetik hemen hemensının en az yetmiş olması şarttır.

Değerlendirme 

Giriş Sınavı nihai başarı listesi, Avrupa Birliği İşleri Uzmanlığı Yönetmeliği çerçevesinde adayların yazılı ve sözlü sınavda aldıkları notların aritmetik hemen hemensının alınması suretiyle belirlenir ve adaylar başarı derecelerine göre sıralamaya tabi tutulurlar. Sınav sonuçları bilgilendirmesi yapılırken; adayların yazılı ve sözlü sınav notlarının aritmetik hemen hemensının eşitliği durumunda, yazılı sınav puanı yüksek miktarda olan aday; her iki puanın da eşit olması durumunda ise KPSS puanı yüksek miktarda olan aday sıralamada üstte yer alır.

Yapılan sınavlarda başarılı olmak şartıyla, ilan edilen kadro rakamının yarısını geçmemek kaydıyla alanlar saygınlığıyla yedek liste de belirlenir.

Nihai Sonuç ve Atama

Nihai sınav sonucu Bakanlığın internet sitesinde (www.ab.gov.tr) ilan edilecek olup adaylara bunun bunun yanında tebligat yapılmayacaktır. Sınav sonuçlarının ilan edilmesinden bu yana 7 gün içinde Giriş Sınavı Kuruluna yazılı olarak itiraz edilebilir. İtirazlar, Giriş Sınavı Kurulunca en fazla 7 gün içinde incelenerek karara bağlanır ve itiraz sonucu adaya bildirilir. Giriş sınavını kazananların Avrupa Birliği İşleri Uzman Yardımcılığı kadrolarına atanmaları ve adaylıklarına ilişkin işlemler 3/6/2011 tarihli ve 634 sayılı Avrupa Birliği Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu hükümlerine göre yapılacaktır. Sınavı kazananların atama işlemlerinin yapılmasına ilişkin tebligatta gösterilen süre içinde, istediğimiz belgelerle birlikte Bakanlığa müracaat etmeleri gereklidir. Bildirilen süre içinde geçerli bir mazereti olmadığı halde müracaat etmeyenlerin atama işlemleri yapılmaz. Giriş sınavını kazananlardan başvuru belgelerinde gerçeğe aykırılık tespit edilenlerin sınavları geçersiz sayılarak atamaları yapılmaz.

Kamuoyuna saygıyla açıklamalur.

Başvuru Tarihleri 16 Ekim – 3 Kasım 2017
Yazılı Sınava Girmeye Hak Kazanan Adayların Listesinin Yayımlanması 17 Kasım 2017
Yazılı Sınav Tarihi 25 Kasım 2017
Sözlü Sınav Tarihi Daha sonra ilan edilecektir.

Ayrıntılı Bilgi İçin : Personel Daire Başkanlığı

Cenk YILMAZ : 0312 218 15 22

Avrupa Birliği Bakanlığı

Adres: Mustafa Kemal Mahallesi 2082. Cadde No: 4 06530 100. Yıl, Çankaya – ANKARA

Bu makalemizde Avrupa Birliği Bakanlığı aracılığıyla yapılacak olan uzman yardımcısı alımı ile ilgili başvuru formu, başvuru tarihleri, başvuru şartları gibi geniş bir şekilde ilan bilgilerine yer verdik. Konu ile ilgili soru, sorun veya görüşlerinizi yorum bölümümüzden dile getirebilirsiniz.


DİĞER PERSONEL ALIMI HABERLERİNİ ÖNCE SİZE GÖNDERELİM!

Devlette.com, personel alımı hususunda tüm yeni haberleri ve açıklamaları çok yakında zamandan anlık olarak takip etmektedir ve bu bildiriler ilk kez bu sitede yayınlanmaktadır. Bu nedenle devlette.com’un paylaştığı haberleri takip etmeniz ve bi hayli hızlı adım atmanız yararınıza olacaktır. Devlette.com’dan yapılan personel alımı açıklamalarını ve haberlerini en önce siz almak istiyorsanız aşağıdaki kanallardan bize abone olabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu