Başvurular

Bu Kişilere Sınavsız KPSS’siz Memur Olma Hakkı 2022

Bu Kişilere Sınavsız KPSS’siz Memur Olma Hakkı 2022, iş başvuru bölümüzde Bu Kişilere Sınavsız KPSS’siz Memur Olma Hakkı ile alakalı ayrıntıları siz değerli okurlarımız için bir araya getirdik. Bu Kişilere Sınavsız KPSS’siz Memur Olma Hakkı başvurusu ile alakalı detaylar makalemizde..

Başlıklar

Bu Kişilere Sınavsız KPSS’siz Memur Olma Hakkı

KPSS’siz memur alımı yapan birden çok devlet kurumu bulunmaktadır.  KPSS’siz memur alımı düzenlemelerinde bir önceki günlerde bir değişiklik yapılarak resmi gazetede yayınlandı.  Buna göre “Devlet Memurluğuna Alınmaya” ilişkin 5 seri nolu Kamu Personeli Genel Tebliği’nde “Sosyal Hizmet Modellerinden Yararlanan Çocukların Devlet Memurluğuna Alınmalarına” ilişkin esaslarda değişiklik yapıldı.

  • SHÇEK KPSS’SİZ DEVLET MEMURU ALIMI
  • KPSS’SİZ MEMUR OLABİLME ŞARTLARI NELERDİR?
  • KPSS’siz MEMUR PERSONEL ALIMI BAŞVURUSU NASIL YAPILACAK ?
  • SINAVSIZ MEMUR ALIMI ATAMA ŞARTLARI NELER ?

SHÇEK KPSS’SİZ DEVLET MEMURU ALIMI

Yapılan yeni düzenlemeye göre çocuğuma bakamıyorum, maddi durumum çocuğuma bakmak için uygun değil diyorsanız eski adı SHÇEK yeni adı Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı il ve ilçe müdürlüklerine bıraktığınız taktirde en az iki yıl koruma ve gözetim altında tutulduktan sonra lise altı öğrenimi olan çocuğunuz 18 yaşından bu yana dilediği vakit KPSS’ye  girmesine gerek kalmadan devlet memuru olacak.  Lisans, ön lisans ve lise veya dengi okullardan mezun olan çocukların kamu kurum ve kuruluşlarında istihdam edilebilmeleri için KPSS sınavına girmeleri halen şart. Lakin liseyi bitirememiş , ilkokul yahut ortaokul mezunu çocuklar KPSS’siz kura ile kamu kurum ve kuruluşlarında bu yeni yapılan düzenleme ile sınavsız olarak kura ile seçim yapılarak memur olabilecekler.

KPSS’SİZ MEMUR OLABİLME ŞARTLARI NELERDİR?

Sınavsız memur olabilmek için en mühim şart Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın sosyal hizmet modellerinden aralıklı veya sürekli olarak olarak en az 2 yıl süre boyunca yararlanmış olmak yer alıyor. Bunun bunun yanında reşit olduğu tarih itibariyle bu hizmetlerden yararlanmaya devam eden çocuklar, bahse konu istihdamdan yararlanma hakkına sahip oluyorlar.  Örnek vererek açıklamak gerekirse 25.05.1997 doğumlu bir kişi 01.07.2015 tarihinde koruma bakım modellerinin birisinden reşit olana kadar yararlansın. Reşit olduğunda koruma ve bakım tedbiri kararı bittiği için toplam bakım altında kaldığı süre 2 yıldan az bulunacağından bu haktan faydalanamaz. Lakin bakıma alındığı tarih 25.05.2015 olsaydı sınavsız memur olma yönetmeliğinden faydalanabilecekti.

19.02.2014 tarihinden önce reşit olanlar için reşit oluncaya kadar koruma ve bakım altında bulunma ve gösterilen sosyal hizmet modellerinden birisinden yararlanma şartı taşıması koşuluyla sınavsız memur olma için hakları yer alıyor. Bu bireylerin en az iki yıl süre boyunca koruma ve bakım altında kalmış olmaları yeterli bir koşul olarak belirlenmiş.

Öncelikle yazımızın başlarında da dile getirdiğimiz gibi lisans, ön lisans ve lise gibi yada dengi okullardan mezun olanlar için KPSS sınavına girmeleri şart. Öncelikle bu bireyler için memur kadroları ayrılacak ve ardından KPSS puanlarına göre uygun yerleştirme işlemleri gerçekleştirilecek. KPSS sonucuna göre yerleştirme işlemlerinde öğretim düzeylerine uygun KPSS (B) grubu puanları kullanılacak. İlkokul ve ilköğretim mezunları için kalan kadro sayısınca hizmetli kadrolarına tayin edilmek üzere kura çekilecek.

Bu bağlamda atamadan faydalanacak bireylerin atanma işlemleri Devlet Personel Başkanlığı’nca gerçekleştirilecek. Devlet Personel Başkanlığı ile ÖSYM içinde yapılan protokol gereği belirlenecek bir tarihte korunma ve bakım altında yetişmiş bireyler için hazırlanacak olan yerleştirme ve tercih kılavuzuna göre adaylar tercihlerini yapıp başvuruda bulunacak.

KPSS’siz MEMUR PERSONEL ALIMI BAŞVURUSU NASIL YAPILACAK ?

Tercihlerin hangi kuruma yapılacağı veya kura başvurusunun nasıl yapılacağı ve yerleştirme tarihleri Devlet Personel Başkanlığı’nca belirlendiğinde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü web sayfasından (cocukhizmetleri.aile.gov.tr) alakalılere açıklamalacak.

Yerleştirme işlemleri için bir tercih kılavuzu yayımlanacak ve hak sahipleri bu tercih kılavuzunda bulunan kadrolara tercihte bulunacaklar.

SINAVSIZ MEMUR ALIMI ATAMA ŞARTLARI NELER ?

KPSS sonucuna göre yerleştirme memur unvanlı kadrolara, kura ile yerleştirme yardımcı hizmetler sınıfında bulunan kadrolara yapılacak. Lakin 190 sayılı Kanun Hükmünde Kararname kapsamı içinde yer almayan kamu kurum ve kuruluşlarının kadro yahut pozisyon unvanı ve nitelik belirlemeleri olabilecek olduğundan bu kamu kurum ve kuruluşlarının unvan ve nitelik istekleri hak sahiplerinin nitelikleri ve öğrenim durumları dikkate alınarak karşılanmaya çalışılacak.

 


İlgili Makaleler

Başa dön tuşu