Başvurular

Bağcılar Belediyesi zabıta memuru alımı yapıyor 2022

Bağcılar Belediyesi zabıta memuru alımı yapıyor 2022, iş başvuru bölümüzde Bağcılar Belediyesi zabıta memuru alımı yapıyor ile alakalı ayrıntıları siz değerli okurlarımız için bir araya getirdik. Bağcılar Belediyesi zabıta memuru alımı yapıyor başvurusu ile alakalı detaylar makalemizde..

Başlıklar

Bağcılar Belediyesi zabıta memuru alımı yapıyor

İstanbul ilimizde yer almakta olan Bağcılar Belediyesi yayınlamış olduğu iş ilanı ile zabıta memuru alımı yapacağını açıkladı. Bağcılar Belediyesi ilan kapsamı içinde 56 zabıta memuru alımı gerçekleştirecektir. Adaylar ilana 3 Aralık 2018 ile 7 Aralık 2018 tarihleri içinde başvuru yapabileceklerdir. Adaylarda aranan başvuru şartları, başvuru formu ve başvuru tarihleri ile ilana dair diğer geniş bir şekilde bilgiler haberimiz devamından varabilirsiniz.

  • Bağcılar Belediyesi Zabıta Memuru Alımı İlanı 2018
  • Adaylarda Aranan Başvuru Şartları Nelerdir?
  • Başvuru Sırasında Adaylardan İstenilen Belgeler Nelerdir?
  • Başvuru Yeri, Tarihi, Şekli ve Süresi
  • Başvuruların Değerlendirilmesi ve Sonuçların İlanı
  • Sınavın Yeri, Zamanı ve Konuları
  • Sınavın Değerlendirilmesi
  • Sınav Sonuçlarının Açıklanması
  • Sınav Sonuçlarına Nasıl, Nereden İtiraz Edilir?

Bağcılar Belediyesi Zabıta Memuru Alımı İlanı 2018

Bağcılar Belediye Başkanlığı bünyesinde 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi olarak istihdam edilmek üzere, Belediye Zabıta Yönetmeliği hükümlerine göre aşağıda bulunan unvanı, sınıfı, derecesi, adedi, nitelikleri, KPSS türü, KPSS taban puanı ve diğer şartları taşımak kaydı ile gösterilen boş kadrolara açıktan atama yoluyla zabıta memuru alınacaktır.

Sıra

No

Kadro

Unvanı

Sınıfı Kadro

Derecesi

Adedi Niteliği Cinsiyet Kpss

Türü

Kpss

Puanı

1 Zabıta

Memuru

GİH 9 3 Herhangi bir Lisans programından mezun olmak. Erkek/

Kadın

KPSS P3 En az 60 puan
2 Zabıta

Memuru

GİH 9 3 Ekonomi, İktisat, İşletme-Ekonomi, İşletme-İktisat, İşletme, İşletmecilik, İşletme Yönetimi, Muhasebe-Finansman, Muhasebe ve Finansal Yönetim, Muhasebe ve Finans Yönetimi, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri, İnsan Kaynakları Yönetimi, Maliye, Kamu Yönetimi, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi, Siyaset Bilimi, Yerel Yönetimler, Bilgi ve Belge Yönetimi, Acil Yardım ve Afet Yönetimi lisans programlarının birinden mezun olmak. Erkek/

Kadın

KPSS P3 En az 60

puan

3 Zabıta

Memuru

GİH 9 2 Halkla İlişkiler, Halkla İlişkiler ve Tanıtım, Halkla İlişkiler ve Reklamcılık, İletişim, İletişim Bilimleri, İletişim Tasarımı Medya, İletişim Tasarım Yönetimi, Yönetim Bilişim Sistemleri, Yönetim Bilimleri, İnsan ve Toplum Bilimleri, lisans programlarının birinden mezun olmak. Erkek/

Kadın

KPSS P3 En az 60

puan

4 Zabıta

Memuru

GİH 9 2 Endüstri Mühendisliği, Endüstri ve Sistem Mühendisliği, Matematik, Matematik Mühendisliği, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, İşletme Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği, Bilgisayar ve Yazılım Mühendisliği, Bilişim Sistemleri Mühendisliği, Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri lisans programlarının birinden mezun olmak. Erkek/

Kadın

KPSS P3 En az 60

puan

5 Zabıta

Memuru

GİH 10 10 Herhangi bir önlisans programından mezun olmak. Erkek/

Kadın

KPSS P93 En az 60 puan
12 Zabıta

Memuru

GİH 10 20 Ortaöğretim kurumlarından (lise yahut dengi okul) mezun olmak. Erkek/

Kadın

KPSS P94 En az 60

puan

Adaylarda Aranan Başvuru Şartları Nelerdir?

Belediyemizin yukarıda gösterilen boş Zabıta Memuru kadroları için yapılacak başvurularda uyulması gereken genel ve özel şartlar aşağıdadır. İlan edilen Zabıta Memuru kadrolarına atanmak için başvuracak adayların 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48. Maddesinin 1. fıkrasının (A) bendinde gösterilen aşağıdaki genel şartlara sahip olmaları gerekmektedir.

  • Türk vatandaşı olmak.
  • Kamu haklarından mahrum bulunmamak.
  • Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde gösterilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl yahut daha fazla süreyle hapis cezasına veya affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama yahut kaçakçılık suçlarından mahkum olmamak.
  • Erkek adaylar için askerlik durumu itibariyle; askerlikle ilgisi bulunmamak yahut askerlik çağına gelmemiş bulunmak veya askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş yahut yedek sınıfa geçirilmiş olmak,
  • Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı yahut bedensel engeli bulunmamak.
  • İlan edilen kadrolar için aranan diğer başvuru şartlarını taşımak.
  • Yaptırılacak güvenlik soruşturması neticesinde vazifeye başlamasında bir sakınca bulunmamak.

2. Başvuru Özel Şartları:

  • İlan edilen unvanlar için son kez mezun olunan okul itibariyle öğrenim şartlarını taşımak ve bu öğrenimle alakalı olarak KPSSP94 , KPSSP93 ve KPSSP3 puanı için 2018 yılı Kamu Personel Seçme Sınavına girmiş ve gösterilen asgari KPSS puanını almış olmak.
  • Daha önce çalıştığı kamu kurum ve kuruluşlarından disiplinsizlik yahut ahlaki nedenlerle çıkarılmış olmamak.
  • 657 sayılı Kanunun 48 inci maddesinin (A) fıkrasında gösterilen genel şartların bunun yanında Belediye Zabıta Yönetmeliğinin 13/A maddesinde bulunan özel şartlara göre, zabıta memuru kadrolarına başvuru yapılabilmesi için; tartılma ve ölçülme aç karnına, soyunuk ve çıplak ayakla olmak kaydıyla erkeklerde en az 1.67 metre, kadınlarda en az 1.60 metre boyunda olmak ve boyun 1 metreden fazla olan kısmı ile kilosu içinde (+,-) 10 kilogramdan fazla fark olmaması ve sınavın yapıldığı tarihte 30 yaşını doldurmamış olmak. Boy ve kilo tespitleri belediyemizce yapılacaktır.

Başvuru Sırasında Adaylardan İstenilen Belgeler Nelerdir?

Başvuru sırasında;

  • Başvuru Formu, (Kurumumuzdan veya www.bagcilar.bel.tr adresinden temin edilecektir.)
  • Nüfus cüzdanı yahut Kimlik Kartı fotokopisi, (1 adet)
  • Diploma yahut Mezuniyet Belgesi aslı (Noter onaylı örneği olabilir) ile Kurumumuzca onaylanmak üzere fotokopisi, (1 adet)
  • KPSS sonuç belgesinin ÖSYM’nin sitesinden alınan Doğrulama Kodlu Bilgisayar Çıktısı,
  • Yabancı okul mezunları için denklik belgesinin aslı (Noter onaylı örneği olabilir) ve Kurumumuzca onaylanmak üzere fotokopisi, (1 adet)
  • Görevini devamlı olarak yapmaya engel durumu olmadığına dair beyan,
  • 2 adet vesikalık fotoğraf, (1 adedi forma yapıştırılacaktır)
  • Erkek adaylar için askerlikle ilişiği olmadığına dair beyanı,

Başvuru Yeri, Tarihi, Şekli ve Süresi

Adayların, sözlü sınava katılabilmek için;

Yukarıda sayılan başvuru formunu eksiksiz ve doğru olarak doldurmaları, istediğimiz diğer belgelerle birlikte 03.12.2018 gününden 07.12.2018 günü mesai bitimine kadar (mesai günlerinde saat 09.00-17.00 içinde) Belediyemiz İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğüne teslim etmeleri gerekmektedir.

Başvurular şahsen yapılacaktır. Posta ile yahut diğer şekillerde yapılan müracaatlar kabul edilmeyecektir. Eksik bilgi ve belgelerle veya nitelikleri uygun olmadığı halde yapılan başvurular belediyemizce değerlendirmeye alınmayacaktır. Boy ve Kilo ölçümleri başvuru sırasında yapılacaktır.

Başvuruların Değerlendirilmesi ve Sonuçların İlanı

Belediye, T.C. kimlik numarası ile ÖSYM kayıtlarının uyumunu kontrol etmek suretiyle, adayları KPSS puanlarına göre sıralayarak en yüksek puanlı adaydan başlamak üzere, atama yapılacak her bir boş kadro rakamının beş katı oranında adayı sözlü sınava çağıracaktır. Sınava çağrılacak son sıradaki adayla aynı puana sahip olan diğer adaylar da sınava çağrılacaktır.

Sözlü sınava girmeye hak kazanan adaylar ve KPSS puanları ile sınav yeri ve zamanı 10.12.2018. tarihinde Belediyemiz İnternet adresinden ilan edilecektir. Başvuruları kabul edilip sınava çağrılan adaylara Belediyemizce tertip edilen ve adayların kimlik bilgileri ile sınav yeri ve tarihinin olduğu “Sınav Giriş Belgesi” gönderilecektir. Bu belge sınava girişte ibraz edilecektir. Sınava katılma hakkı elde edemeyen adaylara herhangi bir bildirimde bulunulmayacaktır.

Sınavın Yeri, Zamanı ve Konuları

Zabıta Memuru Alımı için sözlü sınav 24.12.2018 – 28.12.2018 tarihlerinde saat: 09.00 başlamak üzere,

Bağcılar Belediyesi Zabıta Hizmet Binasında yapılacaktır. Sözlü sınav aynı gün içinde bitirilemez ise ertesi günü devam edilecektir.

Sınav Konuları:

  1. Türkiye Cumhuriyeti Anayasası,
  2. Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi,
  3. 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu,
  4. Mahalli idarelerle alakalı temel mevzuat konuları

İle kadro unvanına ilişkin mesleki ve uygulamalı bilgi ve kabiliyetin ölçülmesini kapsar.

Sınavın Değerlendirilmesi

Sözlü sınavda değerlendirme, yukarıdaki (a), (b), (c) ve (d) bentlerinde bulunan konularda 15’er puan, kadro unvanına ilişkin mesleki ve uygulamalı bilgi ve kabiliyetin ölçülmesinde ise 40 puan olmak üzere toplamda 100 tam puandır ve sınav kurulu üyelerince verilen puanlar ayrı ayrı tutanağa geçirilir. Sınavda başarılı sayılmak için, sınav kurulu başkan ve üyelerinin 100 tam puan üzerinden verdikleri puanların aritmetik hemen hemensının en az 60 olması şarttır.

Adayların atamaya esas başarı puanı, belediye aracılığıyla yapılan sözlü sınav puanları ile KPSS puanlarının aritmetik hemen hemensı alınmak suretiyle belirlenir. Adayların atanmaya esas başarı puanlarının aynı olması halinde KPSS puanı yüksek miktarda olana öncelik tanınır. Sınav başvuru formunda veya atama işlemleri sırasında gerçeğe aykırı beyanda olduğu yahut belge verdiği tespit edilenlerin sınav sonuçları geçersiz sayılır ve atamaları yapılmaz, atamaları yapılmış ise iptal edilir. Bu bireyler hiçbir hak talep edemez. Gerçeğe aykırı beyanda olduğu yahut belge verdiği tespit edilenler ile ilgili alakalı makamlara suç açıklamasunda bulunulur.

Sınav Sonuçlarının Açıklanması

En yüksek başarı puanından başlamak üzere, atama yapılacak kadro sayısı kadar aday, asıl aday olarak belirlenir. Belediye, asıl aday sayısı kadar yedek aday da belirleyecektir. Sözlü sınavı kazanan asıl ve yedek adaylara ait listeler, Belediyenin İnternet adresinde (www.bagcilar.bel.tr.)ilan edilecek ve listede bulunanlara bunun bunun yanında yazılı tebligat yapılacaktır.

Sınav Sonuçlarına Nasıl, Nereden İtiraz Edilir?

Sınav sonuçlarına, başarı listesinin belediyenin İnternet adresinde ilanından bu yana yedi gün içinde yazılı olarak itiraz edilebilir. İtirazlar, sınav kurulu aracılığıyla yedi gün içinde neticelendirılır ve alakalıye yazılı olarak bilgi verilir. Sınav Komisyonu; sınav sonunda personel alımı için ilana çıktığı kadrolardan, başarı puanlarını düşük bulduğu yahut yeterli bulmadığı takdirde sınav açıklamasunda ilan edilenlerin bir kısmını veya hiçbirini alıp almama hakkına sahiptir.

Başvuru ve işlemler sırasında gerçeğe aykırı beyanda olduğu yahut herhangi bir biçimde gerçeği sakladığı tespit edilenlerin sınavları geçersiz sayılır ve bunların atamaları yapılmaz. Buna benzer durumları tespit edilenlerin atamaları yapılmış olsa dahi atamaları iptal edilir. Bu bireyler hiçbir hak talep edemezler ve haklarında Cumhuriyet Başsavcılığına suç açıklamasunda bulunulacaktır.

Bu makalemizde Bağcılar Belediyesi aracılığıyla yapılacak olan memur alımı ilanı ile ilgili geniş bir şekilde bilgiler verdik. Konu ile ilgili soru, sorun veya görüşlerinizi yorum bölümümüzden dile getirebilirsiniz. Ayrıca kurum aracılığıyla yayına giren tüm ilanlara Bağcılar Belediyesi iş ilanları sayfasından varabilirsiniz.


DİĞER MEMUR ALIMI HABERLERİNİ ÖNCE SİZE GÖNDERELİM!

Devlette.com, memur alımı hususunda tüm yeni haberleri ve açıklamaları çok yakında zamandan anlık olarak takip etmektedir ve bu bildiriler ilk kez bu sitede yayınlanmaktadır. Bu nedenle devlette.com’un paylaştığı haberleri takip etmeniz ve bi hayli hızlı adım atmanız yararınıza olacaktır. Devlette.com’dan yapılan memur alımı açıklamalarını ve haberlerini en önce siz almak istiyorsanız aşağıdaki kanallardan bize abone olabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu