Bankalar

Banka Sınavları Ne Zaman (ERTELEME YOK) 2021

Banka Sınavları Ne Zaman (ERTELEME YOK) 2021, başvurular bölümümüzde Banka Sınavları Ne Zaman (ERTELEME YOK) 2021 ile alakalı bilgi sahibi olmanızı istedik.. Banka Sınavları Ne Zaman (ERTELEME YOK) 2021 ile alakalı tüm ayrıntılar makalemizde..

Başlıklar

Banka Sınavları Ne Zaman (ERTELEME YOK) 2021

Banka sınavları, bankacılık sektörüne adım atmayı kafanızı yoruyorsanız, banka personeli olmak isteyen herkesin başarıyla vermesi gereken çeşitli konularda test şeklinde sorular sorulan, bu aşama geçildikten sonra da mülakat görüşmelerinin olduğu bir sınav türüdür. Üniversitelerin alakalı bölümlerinden mezun olmak yeterli olmayıp, bankaların uyguladığı sınavı geçmek şarttır.

Banka Sınavı İçeriği Nedir

Banka sınavı soruları içeriği, test soruları için sayısal, sözel, okuma-okuduğunu anlama konularına yoğunlaşır. Bunun dışında genel kültür soruları, dünya çapında ve ülkede gerçekleşen olaylar hususunda bilgi sahibi olmanız beklenir.

2021 Yılı İçin Banka Sınav Sorularını Test Halinde Çözebilir Ve İndirebilirler. TIKLAYINIZ

Mesleki bilginin ölçüldüğü test sınavı yeterli puan alınıp geçildikten sonra, pratiklik, ilgi vb. konuların test edildiği mülakatlar mevcuttur. Hobiler, kişilik özellikleri, neden seçilen bankayı tercih ettiği gibi sorular sorur. Mülakata giderken bakımlı olmanız, giyiminize özen göstermeniz en az sorulara vereceğiniz yanıtlar kadar mühimdir.

Bu iki aşamalı sınav üzerinden alacağınız puan ile denetim, pazarlama, operasyon gibi 3 ana dal olmak üzere farklı pozisyonlara yerleştirilirsiniz. Bu dallar da kendi içinde ayrılır.

Bankacılık Sınavında Hangi Konular Var?

Devlet bankalarında ve özel bankalar sınava girecek olan bireyler sırasıyla şu konulardan sorumlu olacaktır.

  1. İktisat
  2. Genel Yetenek
  3. Hukuk
  4. Maliye
  5. Sayısal ve Sözel Mantık Soruları

Bankacılık Sınavlarına Kimler Girebilir?

2021 senesinde yapılması beklenen banka sınavları ile ilgili en fazla araştırılan konular içinde bu sınava kimler hangi şartlar altında girebilir. Şartlar içinde en mühim kriterlerden bir tanesi 18 yaş üzeri olması gerekmektedir. Lise ve üniversite şartları da en fazla tercih edilenler içindedır.

Banka Sınavları Tarihi

Bahsedilen banka sınavları ne zaman yapılır? Yılın belli bir günü yoktur. Bunun için her bankanın farklı olarak paylaşımı yaptığı güncel sınav ilanları sayfaları bulunur. Bu siteler her bankanın kendi sitesinde iş alım için yaptığı açıklamaları kendi bünyesinde bir araya getirerek bu açıklamaları yayımlar. Bu sayfalardan birini takip ederek, bütün bankaların yapacağı alımlar hususunda bilgi sahibi olabilirsiniz.

Banka Sınavları Ve Personel Alımı 2021
Halk Bankası İş İlanları Ve Personel Alımı İçin Lütfen Tıklayınız.

Deniz Bank İş İlanları Ve Personel Alımı İçin Lütfen Tıklayınız.

Ziraat Bank ve Vakıfbank Banka Sınavları

Yazımızda siz değerli okurlarımız için iki farklı bankanın sınavını karşı karşıya geldirdık. Her banka birbirine benzer olmakla birlikte, farklı baraj puanları, belgeler, aranılan niteliklere sahiptir.

Ziraat bankası sınavları için örnek verecek olursak, 17 Ağustos tarihinde uzman yardımcılığı sınavı yapacağını duyurmuş, 100 kişi alım yapacağını altını çizerek, hangi il ve hangi şubelerde görevlendirileceklerini açıklamada paylaşmıştır.

İşe alım için yapılan bu sınavda, 100 tam puan üzerinden alınması gereken azami puan 6’dır. Mülakata çağrılmak için tek şart puan olmamakla birlikte, şartlardan bir tanesi puan barajıdır. En yüksek puana sahip olan adaydan başlayarak, adaylar mülakata çağrılır.

Mülakattan da alınan not en az 60 olmak üzere, yazılı sınav notuyla birlikte, aritmetik not hemen hemensı alınarak, son puan hesaplanır.

Yine, en yüksek puandan başlayarak, kontenjan kadar personel alımı gerçekleştirilecektir. Sınavlarda gösterilen gücüne dayanarak, önceden belirlenmiş kontenjanın üzerinde yahut alında alım gerçekleştirilmesi olabilecekdür.

Vakıfbank sınavı için örnek verecek olursak, sınava katılacak olan adaylarda üniversitelerin hangi bölümlerinden mezun olmaları gerektiği, adayın hangi yıldan sonraki tarihte doğmuş olması beklendiği, erkekler için askerlik durumu, önceden başka sınavlara katılma durumu gibi çeşitli konular üzerinde durularak, bazı sınırlamalar getirilmiştir.

Adayın, sözü edilen kriterlere uyması halinde, yayımlanan adreste paylaşılan gün ve saatte, sınav giriş belgelerini temin ederek orada bulunması beklenir.

Sınav içinde genel yetenek, ekonomi, yabancı dil, hukuk, mühendislik, muhasebe, maliye, bilgisayar temel alanlarında belli bir başarıyı elde etmesi beklenir. (Misal verilecek olursa; yabancı dil notu en az 70 olmalıdır.)

Bu sınav toplam 100 puan not üzerinden hesaplanacak olup, 2 barajdan meydana gelir. İlk baraj 70 notuyla yabancı dil barajı, ikinci baraj tespit edilen genel yetenek gibi alanlardan alınan 50 üzeri puan barajıdır. Bu puanların altına düşen bireylerin sınavı başarısız sayılacaktır.

Elde edilen puanların hemen hemensı hesaplanarak, üniversitelerin belli bölümlerinden mezun olan bireyler içinden ilk 10’ar kişi tercih edilir.

Sınava başvuru için başvuru ücreti yatırılarak, bankaların resmi internet adresleri üzerinden başvuru formlarını doldurmaları yeterli gelmektedir.

İş Bankası Sınavları

İş bankası yeni paylaşımı yaptığı ilanda birden çok alım yaşanacaktir, bu alımları şuradaki linkten güncel olarak kontrolünü yapabilirsiniz. İş bankası sınavları ile ilgili 5 mart 2021 cuma günü yapılacak şoför alımı sınavı için geniş bir şekilde PDF ektedir.. 2021 senesinde iş bankası açık pozisyonları şu biçimde siz değerli okurlarımız için sıralayarak bi hayli hızlı başvuruda bulunabilirsiniz.

  • Siber Güvenlik Uzmanı Alımı
  • Şoför Alımı
  • Veri Uzmanı Alımı
  • Bulut Bilişim Ve Platform Mühendisi

Bir önceki yazımız olan En Yüksek Mevduat Faiz Oranları 10 Banka başlıklı makalemizde En Yüksek Mevduat Faiz Oranı Veren Bankalar Nelerdir ve Vadeli Mevduat Hesabı Nedir ile ilgili bilgiler verilmektedir.

Başa dön tuşu