Başvurular

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Sözleşmeli Personel Alımı İlanı 2022

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Sözleşmeli Personel Alımı İlanı 2022, iş başvuru bölümüzde Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Sözleşmeli Personel Alımı İlanı ile alakalı ayrıntıları siz değerli okurlarımız için bir araya getirdik. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Sözleşmeli Personel Alımı İlanı başvurusu ile alakalı detaylar makalemizde..

Başlıklar

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Sözleşmeli Personel Alımı İlanı

  • Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Sözleşmeli Personel Alımı İlanı 2016
  • BTK Personel Alımı Başvuru Şartları Nelerdir?
  • BTK Sözleşmeli Personel Alımı Başvurusu Nasıl Yapılır?
  • BTK Sözleşmeli Personel Alımı Yazılı ve Sözlü Sınavı Hakkında

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Sözleşmeli Personel Alımı İlanı 2016

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), yayınlamış olduğu ilan ile 45 anlaşmali personel alımı yapacağını açıkladı. BTK ilan kapsamı içinde 45 bilişim uzman yardımcısı alımı yapacaktır. Adaylar yazılı sınav ve sözlü sınav olmak üzere iki etaptan geçecek olup, sınavların ardından başarılı olanlar kadroya alınacaktır.

BTK Personel Alımı Başvuru Şartları Nelerdir?

Yapılacak olan giriş sınavına katılabilmek için;

  • 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48’inci maddesinde bulunan genel şartları taşımak,
  • En az dört yıllık lisans öğrenimi veren, siyasal bilgiler, iktisadi ve idari bilimler, iktisat ve işletme fakültelerinin işletme, iktisat, maliye, çalışma ekonomisi ve endüstri ilişkileri, siyaset bilimi, ülkeler arası ilişkiler, siyaset bilimi ve ülkeler arası ilişkiler, kamu yönetimi ve siyaset bilimi ile kamu yönetimi bölümü, hukuk fakültesi ve mühendislik alanında elektrik-elektronik, elektronik, elektronik ve haberleşme, telekomünikasyon ve bilgisayar mühendisliği bölümlerinden veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilmiş yurt dışındaki yüksek öğretim kurumlarından mezun olmak,
  • Yazılı sınavının yapıldığı 2016 senesinin Ocak ayının birinci günü saygınlığıyla 35 yaşını doldurmamış olmak (01/01/1981 ve sonraki tarihlerde doğanlar).
  • 2015 yahut 2016 senelerında A Grubu kadrolar için yapılan Kamu Personel Seçme Sınavında (KPSS) alakalı puan türünden en az 70 puan almış olmak kaydıyla, başvuruda bulunanlar içinde yapılacak sıralamada;

Sosyal bilimler alanında, KPSSP-40 puan türünden ilk 100,
Hukuk alanında, KPSSP-79 puan türünden ilk 400,
Mühendislik alanında, KPSSP-2 puan türünden ilk 400 aday arasına girmiş olmak,

  • İngilizce, Fransızca yahut Almanca dillerinden 2015 yahut 2016 senelerında yapılan Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavından (YDS) en az 70 puan veya dil yeterliği yönünden denkliği kabul gören ve ülkeler arası geçerliliği bulunan başka bir sınavdan eşdeğer puan almış olmak gerekmektedir.

Alanlar saygınlığıyla son sıradaki adayla aynı puana sahip olan adaylar da giriş sınavına girmeye hak kazanır.

ALAN/BÖLÜM ADET
Sosyal bilimler alanında, üniversitelerin; siyasal bilgiler, iktisadi ve idari bilimler, iktisat ve işletme fakültelerinin işletme, iktisat, maliye, çalışma ekonomisi ve endüstri ilişkileri, siyaset bilimi, ülkeler arası ilişkiler, siyaset bilimi ve ülkeler arası ilişkiler, kamu yönetimi ve siyaset bilimi ile kamu yönetimi bölümü mezunlarından 5
Hukuk alanında avukatlık ruhsatına sahip hukuk fakültesi mezunlarından 20
Mühendislik alanında üniversitelerin, elektrik-elektronik, elektronik, elektronik ve haberleşme, telekomünikasyon ve bilgisayar mühendisliği mezunlarından 20

BTK Sözleşmeli Personel Alımı Başvurusu Nasıl Yapılır?

Giriş sınavına katılmak isteyen adaylar ilk kez www.btk.gov.tr adresi üzerinde bulunan başvuru formunu doldurmaları gerekmektedir. Adaylar bunun bunun yanında aşağıdaki belgeleri 31 Ağustos 2016 ile 6 Eylül 2016 tarihleri içinde Yeşilırmak Sokak No:16 Demirtepe/Ankara adresine şahsen yahut posta yolu ile iletmeleri gerekmektedir. Posta yolu ile belgeleri göndermek isteğe göre, belgelerin son başvuru tarihi mesai bitimine kadar kuruma ulaştığından emin olmalısınız.

Yurt dışındaki yüksek öğretim kurumlarından mezun olan adayların, diploma denkliğinin Yükseköğretim Kurulunca kabul edildiğini gösterir belgenin aslını yahut kurumca onaylı örneğini de başvuru belgelerine eklemeleri gerekir. Başvuru esnasında, adaylardan istenen belgelerin asılları ibraz edilmek kaydı ile fotokopileri de tasdik edilerek kabul edilir. Posta ile başvuru yapacak adaylar, belgelerin noter onaylı suretleri yahut asılları ile başvuruda bulunabilirler. Adayların belgelerin asıllarını talep etmeleri halinde, alakalı evrakların fotokopileri Kurum aracılığıyla tasdik edilerek asılları adaya iade edilir.

BTK Sözleşmeli Personel Alımı Yazılı ve Sözlü Sınavı Hakkında

Yazılı sınavına katılacak adaylar Kurumun resmi internet sitesinde ilan edilir. Bunlara bunun bunun yanında elektronik posta yahut kısa mesaj yoluyla bildirim yapılır. İlanda bulunan adaylar önce yazılı sınava alınacaktır. Yazılı sınav, 08/10/2016 tarihinde saat 10.00’da Ankara’da (Ankara Atatürk Lisesi, Sıhhiye, Çankaya) yapılacaktır. Sözlü sınava girmeye hak kazananların aşağıdaki belgeleri en geç sözlü sınav tarihinden 3 (üç) gün önce Kuruma teslim etmeleri gerekmektedir:

  • Adayın özgeçmişi,
  • Erkek adaylardan, askerlikle ilişkisinin bulunmadığına dair yazılı beyan,
  • Sabıka kaydının bulunmadığına dair yazılı beyan,
  • Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek bir durumu bulunmadığına dair yazılıbeyan

İstenen belgeleri bildirilen süre içinde teslim etmeyen adaylar sözlü sınava girme hakkını kaybederler. Adayların yazılı ve sözlü sınavlarda başarılı olabilmeleri için en az 70 puan almaları şarttır.

Sınav sonuçları ve başarılı olan adaylardan atama için istenecek gerekli belgeler, sözlü sınavın bitimini takip eden beş gün içinde Kurumun resmi internet sitesinde ilan edilir ve adaylara elektronik posta yahut kısa mesaj yoluyla iletilir. Ayrıca asıl ve yedek listelerde bulunan adaylara posta yoluyla tebligat yapılır.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) anlaşmali personel alımı, bilişim uzman yardımcısı alımı ile ilgili başvuru formu, başvuru tarihleri ve başvuru şartları gibi bilgileri paylaştık. Konu ile ilgili soru,sorun veya görüşlerinizi yorum bölümünden dile getirebilirsiniz. Ayrıca BTK aracılığıyla yayına giren tüm ilanlara BTK iş başvurusu sayfasından varabilirsiniz.


DİĞER PERSONEL ALIMI HABERLERİNİ ÖNCE SİZE GÖNDERELİM!

Devlette.com, personel alımı hususunda tüm yeni haberleri ve açıklamaları çok yakında zamandan anlık olarak takip etmektedir ve bu bildiriler ilk kez bu sitede yayınlanmaktadır. Bu nedenle devlette.com’un paylaştığı haberleri takip etmeniz ve bi hayli hızlı adım atmanız yararınıza olacaktır. Devlette.com’dan yapılan personel alımı açıklamalarını ve haberlerini en önce siz almak istiyorsanız aşağıdaki kanallardan bize abone olabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu