İnternet

Klavyede Alt Tire ( _ ) Nasıl Yapılır? 2021

Klavyede Alt Tire ( _ ) Nasıl Yapılır?, bilgi sitemizde Klavyede Alt Tire ( _ ) Nasıl Yapılır? başlığı altında bilgi paylaştık. Klavyede Alt Tire ( _ ) Nasıl Yapılır? ile alakalı tüm detaylar makalemizde.

Başlıklar

Klavyede Alt Tire ( _ ) Nasıl Yapılır?

Alt-Tire

Bu makaklemizde siz değerli okurlarımıza klavyede alt tire nasıl yapılacağından bahsetmeye çalışacağız. Ayrıca telefonda alt tire nasıl yapılır sorusunu yanıtlamaya çalışacağız.

Alt Tire ( _ ) 

İnternet üzerinde en sık karşı karşıya geldiğımız işaretlerden bir diğeride, alt tire işareti. Alt tire yahut alt çizgi nasıl yapılır merak eden internet kullanıcıları, tarayıcılarına “bilgisayarda alt tire nasıl yazılır” diye sorarak yanıt almayı bekliyor. Aslını söylemek gerekirse bi hayli basit olan bu işaret, klavyenin herhangi bir tuşuna basıyormuş gibi saniyeler içinde oluşturulabiliyor.

Alt Tire Nedir?

Alt tire, internetin büyük bir bölümünde kullanılan, kimi zaman kullanılmak durumunda kalınan bir işarettir. Programlama dilinde ve internet camiasında da çok fazla kullanılan alt tire nasıl yapılır bilinmesi gerekiyor. Zira farklı zamanlarda karşımıza çıkan bu işareti yazmaya ihtiyaç duyabilinmekte. Bilgisayarda alt çizgi nasıl yapılır sorusunun yanıtı ise bi hayli basit.

Alt Tire Nasıl Yapılır?

Masaüstü bilgisayar yahut laptop kullanıcıları klavyede alt tire nasıl yapılır düşünüyor. Eğer klavyeniz Türkçeye ayarlı ise alt tire işaretini yazmak kolay bir şekilde. Alt tire çizmek için; klavyenizin üzerinde bulunan ‘Shift’ tuşuna basılı tutarken alt tirenin olduğu sembole tıklamanız yeterli. İhtiyacınız olmasa bile, birkaç defa bu işlemi tıklayarak alt tirenin nasıl yapıldığını kısa süreler içinde kavrayabilirsiniz. Böylelikle bilgisayarda alt tire nasıl yapılır öğrenmiş olursunuz.

Telefonda Alt Tire Nasıl Yapılır?

Telefonda alt tire nasıl yapılır sorusunun yanıtı ise çok daha basit. Çünkü artık yeni nesil telefonların büyük bir kısmı alt tireyi tek tık ile yazmanızı sağlıyor. Telefonunuzun klavyesini açtığınızda alt tire işaretini görüyorsanız ona tıklayarak; görmüyorsanız telefonunuzun katlı klavyeleri içinde geçiş yaparak alt tire işaretine varabilirsiniz. Akıllı telefonunuzun klavyesinin diğer bölümlerinde alt tire işareti mutlaka yer almalıdır. Sembolü bulduğunuzda, üzerine tıklayarak telefonlarınızda da alt tire işareti uygulayabilirsiniz.

Alt Tire Nerelerde Kullanılır?

Alt tire internet camiasında epeyce büyük bir kullanım alanına sahiptir.

Alt tirenin genelde kullanıldığı alanlar şu biçimde sıralanabilir;

  • Sosyal medya hesaplarının isimlerinde
  • E-posta adreslerinde
  • Web sitelerinin yan sitelerine geçişlerde
  • Programlama dillerinde
  • Web site şifrelemelerinde

Görüldüğü üzere bir çok yerde kullanılan alt tire, internet üzerinde birden fazla kullanım alanına sahip olması sebebiyle de, klavye ve telefon klavyesi üzerinde saniyeler içinde yapılabilmekte.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu