Başvurular

Bu Kursu Bitirenlerin İşleri Yüksek Maaş İle Hazır !! 2022

Bu Kursu Bitirenlerin İşleri Yüksek Maaş İle Hazır !! 2022, iş başvuru bölümüzde Bu Kursu Bitirenlerin İşleri Yüksek Maaş İle Hazır !! ile alakalı ayrıntıları siz değerli okurlarımız için bir araya getirdik. Bu Kursu Bitirenlerin İşleri Yüksek Maaş İle Hazır !! başvurusu ile alakalı detaylar makalemizde..

Başlıklar

Bu Kursu Bitirenlerin İşleri Yüksek Maaş İle Hazır !!

THY Teknik AŞ yardımcı uçak bakım teknisyeni gereksinimini karşılayabilmek için KOÜ Havacılık ve Uzay Bilimleri vasıtasıyla eğitim programları düzenlemektedir. Bu eğitim programını diğerlerinden ayıran en mühim özellik ise katılımcıların %90’ından fazlasının istihdam edilmiş olması.

Kocaeli Üniversitesi yani KOÜ aracılığıyla verilen bu eğitim programı istihdam garantili olma özelliğini taşıyor. Bu programa 2012 senesinden günümüze 500’ün üzerinden kişi katılmış ve bu katılımcıların %90’ından fazlası istihdam edilmiş.

KOÜ Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muharrem Yılmaz, konu ile ilgili mühim açıklamalarda bulunmuş. Muharrem Yılmaz yaptığı bilgilendirmede, 4 senelik bir yüksekokul olan kurumun, farklı alanlarda da eğitim verebilmesi maksadıyla geçtiğimiz sene fakülteye çevrildiğinin altını çizmiş.  Yılmaz, fakültede bakım teknisyeni yetiştiren elektrik, elektronik ve motor gövdenin bunun yanında havacılık yönetimi bölümlerinde de eğitim verildiğini anlamına gelmektedirek, özellikle Türkiye’nin ihtiyaç duyduğu uçak bakımı bölgesindeki boşluğu doldurmak ve kaliteli eleman yetiştirmek için çalışma yaptıklarını vurguladı.

Havacılık yönetimi bölümünü de çok önemsediklerini söyleyen Yılmaz, bu bölümden mezun olanların hava meydanlarında uçuşların organize edilmesi hususunda istihdam edildiğini anlattı. Yılmaz, uçak bakım teknisyeni hususunda çok büyük bir personel açığı olduğuna, eleman gereksiniminin karşılanması için çeşitli kurslar da düzenlendiğine dikkat çekerek, şöyle konuştu:

“THY’nin teknisyen gereksinimini karşılamak için İŞKUR’la ortaklaşa bir çalışma yürütüyoruz. THY’nin ihtiyaç duyduğu dallarda motor gövde üzerine yahut uçak yapısı üzerine hangi dalda ihtiyaç varsa kurslar düzenliyoruz. Bu kurslar 6 aylık ve THY aracılığıyla yüzde 50 istihdam garantisi verilen kurslar. Yani 100 kişiden 50’sini THY işe almayı garanti ediyor. İstihdam ise genelde yüzde 90’ların üzerinde gerçekleşiyor. Bugüne kadar THY için 500 civarında eleman yetiştirdik.”


DİĞER İŞ HABERLERİNİ ÖNCE SİZE GÖNDERELİM!

Devlette.com, iş hususunda tüm yeni haberleri ve açıklamaları çok yakında zamandan anlık olarak takip etmektedir ve bu bildiriler ilk kez bu sitede yayınlanmaktadır. Bu nedenle devlette.com’un paylaştığı haberleri takip etmeniz ve bi hayli hızlı adım atmanız yararınıza olacaktır. Devlette.com’dan yapılan iş açıklamalarını ve haberlerini en önce siz almak istiyorsanız aşağıdaki kanallardan bize abone olabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu