Başvurular

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Personel Alımı 2022

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Personel Alımı 2022, iş başvuru bölümüzde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Personel Alımı 2015 ile alakalı ayrıntıları siz değerli okurlarımız için bir araya getirdik. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Personel Alımı 2015 başvurusu ile alakalı detaylar makalemizde..

Başlıklar

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Personel Alımı 2015

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı (ÇSGB) sınavla personel – memur alımı yapacaklarını kendi sitelerinde yayımladıkları ilanla açıkladılar. Başvuru şartları ve sınav tarihine yazımızın devamından varabilirsiniz.

ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI (ÇSGB) PERSONEL ALIMI 2015

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Genel İdare Hizmetleri Sınıfında boş bulunan 7, 8 ve 9’uncu derecelerden, 8 adedi İngilizce, 4 adedi Fransızca, 6 adedi Arapça ve 2 adedi Rusça dillerinden olmak üzere toplam 20 adet Yurt dışı İşçi Hizmetleri Uzman Yardımcısı kadrosuna sınavla personel alınacaktır.

ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI (ŞSGB) MEMUR ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI

Yurt dışı İşçi Hizmetleri Uzman Yardımcılığı giriş sınavına katılabilmek için aşağıdaki şartlar aranmaktadır. Sınav yazılı ve sözlü olarak yapılacaktır.

  • 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48’inci maddesinin birinci fıkrasının (A) bendinde bulunan genel şartları taşımak,
  • 1 Ocak 2014 tarihi itibariyle otuz beş (35) yaşını doldurmamış olmak,
  • Üniversitelerin 4 yıl süreyle eğitim veren fakültelerinden yahut bunlara denkliği Yüksek Öğretim Kurulu aracılığıyla kabul gören yurt içi yahut yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak,
  • İngilizce ve Fransızca dillerinde başvuru yapanlar için 2013 yahut 2014 senelerında yapılan KPSS sonuçlarına göre KPSSP 108 puan türünden en az 70 puan almış almak; Arapça ve Rusça dillerinde başvuru yapanlar için 2013 yahut 2014 senelerında yapılan KPSS sonuçlarına göre KPSSP 108 puan türünden en az 50 puan almış almak.

Adaylar hangi dil için başvuru yaptıklarını formda belirtmek mecburiyetindedirler. Her aday birden fazla dil bilse bile yalnızca bir dil için başvuruda bulunabilir. Başvurular her dil için ayrı ayrı değerlendirilecek olup KPSS puanı en yüksekten düşüğe doğru sıralama yapılacaktır. Oluşturulacak sıralama sonunda alınacak personel rakamının 10 katı kadar aday sınava girmeye hak kazanacaktır. Şayet son sıradaki aday puanını paylaşan birden fazla aday var ise hepsi sınava çağırılmaya hak kazanacaktır.

ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI (ŞSGB) PERSONEL ALIMI BAŞVURUSU için TIKLAYINIZ

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu