Başvurular

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Uzman Yardımcısı Alıyor 2022

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Uzman Yardımcısı Alıyor 2022, iş başvuru bölümüzde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Uzman Yardımcısı Alıyor ile alakalı ayrıntıları siz değerli okurlarımız için bir araya getirdik. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Uzman Yardımcısı Alıyor başvurusu ile alakalı detaylar makalemizde..

Başlıklar

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Uzman Yardımcısı Alıyor

Çalışma ve Sosyal Güvelik Bakanlığı yani bilinen kısa adıyla ÇSGB yayınlamış olduğu ilan ile uzman yardımcısı alımı gerçekleştireceğini açıkladı. ÇSGB uzman yardımcısı alımı kapsamı içinde 10 personel istihdam edecektir. Adaylar ilana 27 Ocak 2017 tarihine kadar iş başvurusu yapmaları gerekmektedir. Adaylarda aranan başvuru şartları, başvuru formu ve başvuru tarihleri gibi geniş bir şekilde ilan bilgilerine haberimiz devamından varabilirsiniz.

  •  Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı (ÇSGB) Uzman Yardımcısı Alımı İlanı 2017
  • Adaylarda Aranan Başvuru Şartları Nelerdir?
  • Başvuru Sırasında Adaylardan İstenilen Belgeler Nelerdir?
  • ÇSGB Uzman Yardımcısı Alımı Başvurusu
  • ÇSGB Uzman Yardımcılığı Sınavı Tarihi, Saati ve Yeri
  • Sınav Sonuçları

 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı (ÇSGB) Uzman Yardımcısı Alımı İlanı 2017

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Eğitim ve Araştırma Merkezinde genel idari hizmetleri sınıfında açık bulunan 9 uncu dereceden toplam 10 adet kadro için alınacak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Eğitim Uzman Yardımcılığı kadrolarının lisans türü ve kontenjanları aşağıda açıklanmıştır.

Adaylarda Aranan Başvuru Şartları Nelerdir?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Eğitim Uzman Yardımcılığı giriş sınavı yalnızca sözlü sınav şeklinde yapılacak olup sınava katılmak için aşağıdaki şartlar aranır;

  • Fakültelerin en az dört yıl süreyle eğitim veren Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri, Uluslararası İlişkiler, Psikoloji bölümlerinden, yine fakültelerin Metalurji ve Malzeme, Elektronik Haberleşme, Elektrik Elektronik, Elektrik, Çevre, Endüstri Mühendisliği bölümleri ve Hukuk Fakülteleri ile bunlara denkliği kabul gören yurt dışındaki Yüksek öğretim Kurumlarının yukarıda sayılan bölümlerinden lisans eğitimi görmüş olmak,
  1. Hukuk fakültelerinden mezun olan adaylar için 4-5 Temmuz 2015 ve 22 Mayıs 2016 tarihlerinde yapılan Kamu Personel Seçme Sınavları sonuçlarına göre KPSSP 74 ve KPSSP 86 puan türlerinin birinden en az 70 puan almış olmak,
  2. Fakültelerin Endüstri, Çevre, Elektrik, Elektrik Elektronik, Elektronik Haberleşme, Metalurji ve Malzeme Mühendisliği bölümlerinden mezun adaylar için 4-5 Temmuz 2015 ve 22 Mayıs 2016 tarihlerinde yapılan Kamu Personel Seçme Sınavları sonuçlarına göre KPSSP 5 puan türünde en az 70 puan almış olmak,
  3. Fakültelerin Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri bölümlerinden mezun adaylar için 4-5 Temmuz 2015 ve 22 Mayıs 2016 tarihlerinde yapılan Kamu Personel Seçme Sınavları sonuçlarına göre KPSSP 46 ve KPSSP 115 puan türlerinin birinden en az 70 puan almış olmak,
  4. Fakültelerin Psikoloji Bölümünden mezun adaylar için 4-5 Temmuz 2015 ve 22 Mayıs 2016 tarihlerinde yapılan Kamu Personel Seçme Sınavları sonuçlarına göre KPSSP 8 puan türünde en az 70 puan almış olmak,
  5. Fakültelerin Uluslararası İlişkiler Bölümünden mezun adaylar için 4-5 Temmuz 2015 ve 22 Mayıs 2016 tarihlerinde yapılan Kamu Personel Seçme Sınavları sonuçlarına göre KPSSP 64 ve KPSSP 82 puan türlerinin birinden en az 70 puan almış olmak,
  • 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde gösterilen Devlet memuru olma şartlarını haiz olmak,
  • Sınav ilanının Resmi Gazete’de yayımlandığı tarihte 35 yaşından gün almamış olmak,
  • Erkek adaylar için askerliğini yapmış yahut erteletmiş olmak yahut askerlikle ilişkisi bulunmamak.

Adaylar başvurularını en yüksek puana sahip oldukları KPSS puanları ile yapacak olup başvurular en yüksek KPSS puanına ve müracaat edilen lisans türüne göre ayrı ayrı listeler halinde sıralanacaktır. Sıralama sonunda en yüksek puanı almış bulunan;

  1. Hukuk Fakültesi mezunları için ilk 5 aday,
  2. Psikoloji Bölümü mezunları için ilk 5 aday,
  3. Elektrik, Elektrik Elektronik, Elektronik Haberleşme Mühendisliği Bölümü mezunları için ilk 5 aday,
  4. Metalurji ve Malzeme Mühendisliği bölümü mezunları için ilk 5 aday,
  5. Endüstri Mühendisliği bölümü mezunları için ilk 10 aday,
  6. Çevre Mühendisliği bölümü mezunları için ilk 5 aday,
  7. Uluslararası İlişkiler bölümü mezunları için ilk 5 aday,
  8. Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri bölümü mezunları için ilk 10 aday

giriş sınavına katılmaya hak kazanacaktır. Son sıradaki aday ile aynı puana sahip adaylar da giriş sınavına çağrılacaktır.

Sıra No Bölüm Adet
1 Hukuk Fakültesi mezunu 1
2 Endüstri Mühendisliği bölümü mezunu 2
3 Çevre Mühendisliği bölümü mezunu 1
4 Elektrik Mühendisliği, Elektrik Elektronik Mühendisliği, Elektronik Haberleşme Mühendisliği bölümü mezunu 1
5 Psikoloji bölümü mezunu 1
6 Uluslararası İlişkiler bölümü mezunu 1
7 Metalurji ve Malzeme Mühendisliği bölümü mezunu 1
8 Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri bölümü mezunu 2
TOPLAM 10

Başvuru Sırasında Adaylardan İstenilen Belgeler Nelerdir?

Sınava katılmak isteyen adaylardan aşağıdaki belgeler istenir:

  • Ayrıntılı özgeçmiş (CV)
  • Öğrenim belgesinin yahut çıkış belgesinin aslı yahut Başkanlıkça veya diğer resmi Makamlarca onaylı örneği,
  • KPSS sonuç belgesinin aslı yahut Başkanlıkça onaylı örneği,
  • 3 adet vesikalık fotoğraf.

Yukarıdaki belgelerde gerçeğe aykırı beyanda olduğu tespit edilenlerin sınavları geçersiz sayılır ve atamaları yapılmaz. Bunların atamaları yapılmış olsa dahi iptal edilir.

ÇSGB Uzman Yardımcısı Alımı Başvurusu

Adayların ayrıntılı özgeçmiş ve istediğimiz diğer belgeler ile birlikte en geç 27/01/2017 günü mesai saati bitimine kadar Çalışma ve Sosyal Güvenlik Eğitim ve Araştırma Merkezi Başkanlığı Yunus Emre Mahallesi Kübra Sokak No: 1 Pursaklar/ANKARA adresine şahsen, elden yahut posta ile başvuru yapmaları gerekmektedir. Postadaki gecikmeler ve ilanda gösterilen zaman zarfında yapılmayan başvurular dikkate alınmayacaktır. Adaylar başvuru formunda hangi lisans türüne müracaat ettiklerini işaretleyeceklerdir.

ÇSGB Uzman Yardımcılığı Sınavı Tarihi, Saati ve Yeri

Sınav 13-14 Şubat 2017 tarihlerinde her gün saat 9.30’da ekranlara gelecektır.

Sınav Yeri: Çalışma ve Sosyal Güvenlik Eğitim ve Araştırma Merkezi Başkanlığı Yunus Emre Mahallesi Kübra Sokak No: 1 Pursaklar/ANKARA’dır.

Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi, genel kültür, 3146 sayılı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun, 7460 sayılı Kanun ve alakalı mevzuat, Anayasa Hukuku, Medeni Hukuk (Aile ve Miras Hukuku hariç), Borçlar Hukuku(Genel Hükümler), İdare Hukuku, İş Hukuku, Sosyal Güvenlik Hukuku, İktisat, Uluslararası Kuruluşlar, Sosyal Politika, Avrupa Birliği İstihdam ve Sosyal Politikası, adayın mezun olduğu bölüm itibariyle alakalı konular, yabancı dil bilgisi ile İş Sağlığı ve Güvenliğine ilişkin Türk ve AB mevzuatı da sınav konuları içinde yer alır.

Giriş sınavında, yukarıdaki konulara ilişkin olarak adayın bilgisi yanında, adayın kavrayış, ifade ve temsil kabiliyeti, muhakeme gücü, davranış ve tepkilerinin mesleğe uygunluğu gibi niteliklere sahip olup olmadığı da göz önünde bulundurularak her adaya ayrı ayrı not verilir. Sınavda değerlendirme yüz puan üzerinden yapılır. Sınav kurul üyelerinin verdikleri notların aritmetik hemen hemensı giriş sınavının sonuçlarını gösterir. En az yetmiş puan alan adaylar başarılı sayılır. Başarılı sayılanlar içinde lisans türü kontenjan sayısınca en yüksek nota sahip olanlar sınavı kazanmış sayılır.

Sınav Sonuçları

Giriş sınavını kazananlar Çalışma ve Sosyal Güvenlik Eğitim Uzman Yardımcısı kadrolarına 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu hükümlerine göre atanır. Giriş Sınavında yetmiş ve üzerinde puan almış olmak Sınav Kazananlar Listesine giremeyen adaylar için müktesep hak teşkil etmez. Sınav Kazananlar Listesinde bulunan asil adaylardan atama olmadığı takdirde atama yapılmayan kadroya anılan listedeki bir adet yedek adayın ataması yapılır. Yedek adayın hakları ardındanki sınavlar için müktesep hak yahut herhangi bir öncelik teşkil etmez.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı (ÇSGB) uzman yardımcısı alımı ile ilgili başvuru formu, başvuru şartları, başvuru tarihleri ve sınavı ile ilgili geniş bir şekilde bilgiler verdik. Konu ile ilgili soru, sorun veya görüşlerinizi yorum bölümünden dile getirebilirsiniz. Ayrıca bakanlık aracılığıyla yayına giren diğer ilanlara Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı iş ilanları sayfası üzerinden varabilirsiniz.


DİĞER UZMAN YARDIMCISI ALIMI HABERLERİNİ ÖNCE SİZE GÖNDERELİM!

Devlette.com, uzman yardımcısı alımı hususunda tüm yeni haberleri ve açıklamaları çok yakında zamandan anlık olarak takip etmektedir ve bu bildiriler ilk kez bu sitede yayınlanmaktadır. Bu nedenle devlette.com’un paylaştığı haberleri takip etmeniz ve bi hayli hızlı adım atmanız yararınıza olacaktır. Devlette.com’dan yapılan uzman yardımcısı alımı açıklamalarını ve haberlerini en önce siz almak istiyorsanız aşağıdaki kanallardan bize abone olabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu