İnternet

Tekel Bayi Açmak 2021 Şartları (Maliyet Hesaplaması)

Tekel Bayi Açmak 2021 Şartları (Maliyet Hesaplaması), başvurular bölümümüzde Tekel Bayi Açmak 2021 Şartları (Maliyet Hesaplaması) ile alakalı bilgiler sunduk.. Tekel Bayi Açmak 2021 Şartları (Maliyet Hesaplaması) ile alakalı tüm detaylar makalemizde..

Başlıklar

Tekel Bayi Açmak 2021 Şartları (Maliyet Hesaplaması)

Tekel bayi açma şartları, Tekel bayi açmak için kredi, Tekel bayi açmak, Tekel bayi açmak ne kadara mal olur 2021, Tekel bayi Kosgeb Desteği, Tuborg bayi Destekleri, tekel bayi açma şartları ve ayrıntı kısmı, Tekel bayi açma maliyeti 2021, Tekel bayi ruhsatı Kaç lira 2021, tekel bayi açmak maliyet hesaplaması gibi hususta geniş bir şekilde bilgi sahibi olup tekel bayi açacak olan bireyler içeriğimizden bilgi alabilirler.

Tekel Bayi Açma Şartları 2021 Maliyet Hesaplaması

Tekel bayi açmak karlı olduğu kadar da zor olabiliyor. Tekel bayiliği açmak için önce bu işi yapabileceğinizden emin olmalısınız. Çünkü bu iş sabır ve müşteriyi gece geç saatlere kadar beklemenizi gerektiren işlerden biridir. Bu işe kendi kendinize çevirmek hemen hemen imkansızdır. Gün içinde tekel bayisinde alkollü ürünleri satmayı planlıyorsanız alkol yasağı sebebiyle saat 22:00’ye kadar satış yapabileceksiniz. Bu zorlukların üstesinden gelebileceğinizi kafanızı yoruyorsanız bu iş tam size göre. Tekel bayi açmak iş düşüncesi için yazımızı dikkatlice okumanızı öneririz.

Tekel Bayi Açmak İçin Gerekenler Neler?

  • İyi bir iş planını yapmanız gerekir.
  • Bütçenizi belirlemelisiniz.
  • Tekel bayi açılacak yeri özenle seçilmelisiniz.
  • Alkol ruhsatı almanız gerekir.
  • Dükkan ekipmanları almanız gerekir.
  • Reklam için bütçe ayarlamalısınız.
  • İlgili kurumlardan ruhsat ve gerekli izinler alınması gerekir.

Tekel Bayi Ruhsatı Kaç Lira? 2021

Tekel bayi açmak için gereken maliyetler her sene olduğu gibi bu seneda değişmektedir. Tekel bayi ruhsatı; açık içki satış belgeleri için il merkezlerinde yahut büyükşehir belediye sınırları içinde 1.870 TL, diğer mahallelerde 720 TL olarak belirlendi. Tütün ürünleri ve alkollü içeceklerin toptan satışı için 8.700 TL alınıyor. Her ilin belediyesinde bu fiyatlarda değişiklik yaşanabilmektedir.

Tekel Bayi Açmak 2021 Şartları

Tekel bayi açmak için 2021 senesinde istenen şartlar;

  1. Sadece sigara satışı yapılacaksa en az 20 m2’lik kapalı alan gerekir.
  2. Sigara ile birlikte alkol satışı da yapılacaksa en az 30 m2’lik alan gerekmektedir.
  3. İşyerinde buzdolabı meşrubat dolabı bulunması gerekir.
  4. İlgili bireylerce işyeri krokisi çizdirilmesi gerekmektedir.
  5. Tekel dükkanın yeri değiştirilecekse ayriyeten izin alınması gerekiyor.

Bu şartlar tekel bayisi açacak bireyler aracılığıyla bilinmesi gerekmektedir. Tekel bayisinde satılacak ürünlere gelecek olursak;

  • Tekel ürünleri,
  • Meşrubat,
  • Alkollü ve alkolsüz içecekler,
  • Kuruyemiş,
  • Ambalajlı kuruyemiş,
  • Gazete vs.

Tekel Bayi Açmak İçin Gerekli Belgeler 2021

  • T.C kimlik kartı ve yerleşim yeri belgesi
  • 2 adet fotoğraf
  • Vergi levhası fotokopisi
  • İlgili Esnaf Odası veya Ticaret Odası kaydı fotokopisi
  • Sabıka kaydı (yeni tarihli)
  • Yapı kullanma izni belgesi
  • Tapu fotokopisi
  • İşyeri kiralıksa kira mukavelesi aslı veya noter tasdikli belgesi
  • Sigorta yahut Bağ Kur belgesi veya emeklilik cüzdanı fotokopisi
  • Aynı adrese önceden verilmiş açma ruhsatı (varsa Belediyeye geri iade edilecek)
  • “İtfaiyeden yangın önlemi alınmıştır” raporu
  • Çöp konteynır (stopaj) faturası
  • Emniyete kimlik bildiriminde olduğuna dair kimlik bildirimi fotokopisi
  • Şirket olması durumunda, İmza sirküleri ve Ticaret Sicil gazetesi fotokopisi

BENZER YAZI: Bayilik Veren Marketler Listesi 2021 (5 Market ve Şartları)

Tekel Bayi Açmak 2021 Şartları (Maliyet Hesaplaması)
Tekel Bayi Açmak 2021 Şartları (Maliyet Hesaplaması)

Tekel Bayi Açma Maliyeti 2021

2021’de tekel bayi açmak için asgari sermaye 80.000 TL, toplam maliyet ise 95.000 TL ile 150.000 TL içinde olduğu bilgisi yer alıyor. Tekel bayi dükkanı açabilmek için belirli koşullar gereklidir; Sigara satmak için 20 m2, içkili sigara varsa 30 m2 alan tutmanız gerekir. Alkollü ve alkolsüz içecekler için özel bir buzdolabınız da olmalıdır. İşyeri için uygun bir yer seçtikten sonra, yerleşim taslağına uygun hareket etmeniz de gerekir.

Alkol ve tütün satışı “nakit” olarak yapılır. Ülkemizde alkol ve alkollü ürünlerin satışı hususunda bayilere / toptancılara taksitli satış söz konusu değildir. Bu nedenle bayiyi açıp ürünleri alır taksit halinde öderim diye düşünmeyin. 2021 senesinde tekel bayiliği açmanın maliyeti en az 80.000 TL gibi görünmekte. Bu tutar tabi ki satın alınacak ürünlere göre değişiklik gösterecektir. Büfenizden ne kadar çok ürün toptan alırsanız, o kadar çok kar elde edersiniz.

Tekel bayiliği açmak istiyorsanız, verdiğimiz belgelerin dışında alakalı bireyler ve belediye ile görüşmeniz siz değerli okurlarımıza yol gösterecektır. Tekel bayiliği açarken dikkat etmeniz gereken en mühim detay dükkan seçimidir. İşlek bir cadde üzerinden açılacak dükkan size yarar sağlayacaktır.

Tekel Bayi Kar Marjı 2021

Tekel bayi ne kadar kazanır örnek bir hesaplama yapmak gerekirse;

  • Sigaradan %4 ile %6 arası, alkollü ürün satışından da %8 ile %11 arası kar elde edilmektedir.
  • Aylık 50.000 TL ciro yapan bir tekel bayi 4.000 TL ile 6.000 TL içinde kar sağlayabilir.

Tekel Bayi Açmak ve Açıklamaları

Tekel bayiliği almadan önce distribütörlerle iletişime geçin bu sizin satışlarınızdan en iyi biçimde yararlanmak için doğru marka yerleşimleri yapmanıza yol göstereceklardır. Tekel bayiliği açmak herkes için doğru olmayabilir ve bugün bir çok kişi tekel bayilik açılışları yapıyor. Tekel bayiliği açmak, kendi işinizi kurmak gibidir ve bunu yine de basit bir şekilde uygulayabilirsiniz. Bu nedenle tekelci şirketin gerektirdiği şart ve prosedürleri sizin düşündüğünüze göre yerine getirmek zorundasınız.

Tekel şifrketi ile anlaşma yapmadan önce belli bölgelerde mağazalar bulmanız ve bu bayiliğin işlek bir caddede olmasına dikkat etmeniz gerekiyor. Açtığınız bayide ne kadar çok ürün hattınız varsa, cironuz ve bundan dolayı kazancınız o kadar büyük olur.

Ana cadde üzerindeki hemen hemen bir büfenin aylık geliri 6.000 lira ile 30.000 lira içinde değişmektedir. Bu ciro bölgeden bölgeye değişmektedir. Özellikle atıştırmalık çerez gibi ürünlerde değişiklik yaratabilirsiniz. Daha fazla kar elde etmek için açık çerezler de satabilirsiniz. Siz de bayiliğinizde dijital loto ve şanslı top gibi milli piyango ürünlerini satabilir ve iyi bir kazanç elde edebilirsiniz.

Tekel Bayi Açmak için Bilinmesi Gerekenler

Alkollü içecekler devlet aracılığıyla kontrol edilen bir iştir. Yeni işinize başlamak için herhangi bir adım atmadan önce, alakalı resmi kurumların tüm kararlarını dikkatlice araştırmalısınız. Ülkemizde tütün, alkol ve alkollü içecek satmak isteyen kişi ve kuruluşlar Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu’ndan (TAPDK) yetki belgesi alma zorunluluğu bulunmaktadır.

İşinizi sorunsuz bir biçimde yürütmek istiyorsanız, önce gerekli tüm ruhsat ve izinleri araştırmanız size fayda sağlayacaktır. Alkollü içecekler sektörü 3 kademeli bir sevkiyat sistemine sahiptir. Bira, şarap ve diğer alkollü içecek üreticileri ürünlerini distribütörlere, distribütörler de bu ürünleri perakendecilere satmaktadır.

Bölgenizdeki sevkiyat sistemini kesin bir biçimde anlamalı ve sattığınız ürünleri satın alacağınız distribütörlerde hesap açmalısınız. Bölgenizdeki rekabet ortamını ve hemen hemen alkol tüketimini iş planınıza dahil etmeyi de unutmayın.

Tüm bunlara dayanarak gereksinimlerinizı karşılayacak bir işyeri bulmanız gerekiyor. İşyerini tespit ettikten sonra kurulum yapılması gerekir. Raflara, buzdolaplarına, yazarkasaya, POS cihazlarına ve güvenlik sistemlerine (kamera) gereksiniminiz olacak.  Ayrıca Tuborg tekel bayi dekorasyon hususunda da destek sağlamaktadır. Böylelikle dekorasyon ve tabelalar için ödeme yapmazsınız.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu