Başvurular

Güvenlik görevlisi nasıl olunur? Güvenlik görevlisi ne kadar maaş alır? Özel güvenlik kurs ücretleri ne kadar? Güvenlik görevlisi alımı yapan kurumlar hangileri?

Güvenlik görevlisi nasıl olunur? Güvenlik görevlisi ne kadar maaş alır? Özel güvenlik kurs fiyatları ne kadar? Güvenlik görevlisi alımı yapan kurumlar hangileri?, iş başvuruları bölümünde Güvenlik görevlisi nasıl olunur? Güvenlik görevlisi ne kadar maaş alır? Özel güvenlik kurs fiyatları ne kadar? Güvenlik görevlisi alımı yapan kurumlar hangileri? ile alakalı başvuruyu siz değerli okurlarımız için bir araya getirdik.. Güvenlik görevlisi nasıl olunur? Güvenlik görevlisi ne kadar maaş alır? Özel güvenlik kurs fiyatları ne kadar? Güvenlik görevlisi alımı yapan kurumlar hangileri? ile alakalı tüm ayrıntılar makalemizde..

Başlıklar

Güvenlik görevlisi nasıl olunur? Güvenlik görevlisi ne kadar maaş alır? Özel güvenlik kurs fiyatları ne kadar? Güvenlik görevlisi alımı yapan kurumlar hangileri?

2020 senesinde iş arayan vatandaşlar güvenlik görevlisi mesleği ile ilgili araştırmalar yapıyorlar. İşyerlerinde can ve mal güvenliğini sağlayan güvenlik görevlisi kadrosu için değişik iller ve kurumlar aracılığıyla çeşitli alım ilanları yayınlanıyor. Peki, Güvenlik görevlisi nasıl olunur? Güvenlik görevlisi ne kadar maaş alır? Özel güvenlik kurs fiyatları ne kadar? Güvenlik görevlisi alımı yapan kurumlar hangileri? İşte güvenlik görevlisi mesleğine ilişkin en araştırılan soruların yanıtları

Türkiye’de 2020 yılı içinde iş arayan çevredeki insanlar aracılığıyla güvenlik görevlisi mesleği merak ediliyor. Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) üzerinde Silahlı / silahsız olmak üzere çeşitli güvenlik görevlisi personel alım ilanları yayınlanıyor. Lakin güvenlik görevlisi olarak çalışmak isteyenlerin bazı başvuru şartlarını sağlamaları gerekiyor. Peki, özel güvenlik görevlisi olmanın şartları nelerdir?

Özel güvenlik görevlisi şartları

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak.

Silahsız olarak görev yapacaklar için en az sekiz yıllık ilköğretim yahut ortaokul; silahlı olarak görev yapacaklar için en az lise yahut dengi okul mezunu olmak.

18 yaşını doldurmuş olmak.

26/9/2004 tarihli ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde gösterilen süreler geçmiş yahut hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilmiş olsa bile;

1) Kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl yahut daha fazla süreyle hapis cezasına mahkûm olmamak.

2) Affa uğramış olsa bile Devletin güvenliğine, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine, özel hayata ve yaşamın gizli alanına ve cinsel dokunulmazlığa karşı suçlar ile uyuşturucu yahut ikazcı madde suçları, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama, kaçakçılık ve fuhuş suçlarından mahkûm olmamak.

3) Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine, özel hayata ve yaşamın gizli alanına, cinsel dokunulmazlığa karşı suçlar ile uyuşturucu yahut ikazcı madde suçlarından dolayı ile ilgili sürdürmekte olan bir soruşturma yahut kovuşturma bulunmamak

Görevin yapılmasına engel olabilecek vücut ve akıl hastalığı ile engelli bulunmamak.

14 üncü maddede gösterilen özel güvenlik temel eğitimini başarıyla tamamlamış olmak.

Güvenlik soruşturması olumlu olmak. Özel güvenlik görevlisi çalışma izni verilebilmesi için, Kanunun 10 uncu maddesinde sayılan şartların bunun yanında aşağıda gösterilen konuları kapsayacak biçimde, bir hastaneden yahut yeterli bir sağlık kuruluşundan alınan “özel güvenlik görevlisi olur” ibareli sağlık raporu istenir.

a) Psikiyatri: Psikiyatrik bir hastalık yahut kişilik bozukluğu (Psikopati); alkol ve uyuşturucu bağımlılığı olmamak.

b) Nöroloji: Özel güvenlik hizmetini yerine getirmesine engel teşkil edebilecek nörolojik rahatsızlığı olmamak.

c) Göz: Körlük yahut gece körlüğü olmamak.

d) Kulak Burun Boğaz (KBB): Özel güvenlik hizmetini yapmasını engel teşkil edebilecek işitme kaybı olmamak.

Özel güvenlik görevlisi nasıl olunur?

Özel güvenlik görevlisi olmak isteyen vatandaşların, özel güvenlik görevlisi sertifikası veren kurumlara başvurması gerekir. Emniyet Genel Müdürlüğü’ünün özel güvenlik görevlisi sınavlarından 60 ve üstü alan adaylar başarılı sayılırlar.

Özel güvenlik görevlisi kurs ücreti ne kadar?

Kurs fiyatları bulundukları ile göre değişiklik göstermektedirler. Silahlı güvenlik görevlisi için hemen hemen fiyatlar 850 TL ile 1.250 TL içinde değişmektedir. Silahsız güvenlik görevlisi kurs fiyatları için hemen hemen fiyat ise 600 TL ile 850 TL içinde değişmektedir.

Güvenlik görevlisi ne kadar maaş alır?

Özel güvenlik personellerin çalıştıkları kuruma göre aldıkları maaşlar değişiklik göstermektedir. Genel olarak, vardiya sorumlusu olan güvenlik görevlisine 3.000 TL ile 3.500 TL içinde, Amir ve şef olarak çalışan güvenlik görevlisine 3.500 TL ile 4.500 TL içinde, müdür olarak çalışanlara ise 4.500 TL ve 5.500 TL içinde maaş ödemesi yapılır.

Özel güvenlik görevlisi yapan kurumlar

Özel güvenlik personelleri, hastaneler, bankalar, hava limanları, tren istasyonları, şirketler, özel siteler, kamu binaları, toplantı salonları, alışveriş merkezleri, eğitim kurumları gibi alanlarda görev alabilirler.

İŞKUR resmi internet sayfası üzerinde 229 güvenlik görevlisi alımı için çeşitli ilanlar yer alıyor.

İŞKUR güvenlik görevlisi alım ilanlarını görmek ve başvurmak için tıklayınız.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu