Başvurular

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü 3721 Personel Alımı İlanı 2022

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü 3721 Personel Alımı İlanı 2022, iş başvuru bölümüzde Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü 3721 Personel Alımı İlanı ile alakalı ayrıntıları siz değerli okurlarımız için bir araya getirdik. Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü 3721 Personel Alımı İlanı başvurusu ile alakalı detaylar makalemizde..

Başlıklar

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü 3721 Personel Alımı İlanı

50 bini aşkın çalışanı bulunan Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü yayınlamış olduğu ilan ile çok sayıda personel alımı yapacağını kelimelerine ekledi. Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü paylaştığı ilan neticesinde toplamda 3 bin 721 anlaşmali personel alımı yapacak. İlanda 3.258 infaz ve koruma memuru alımı, 201 büro personeli yani ceza infaz kurumu katibi, 63 sağlık personeli, 49 teknisyen, 121 destek personeli yani şoför alımı, 14 aşçı alımı ve 15 kaloriferci alımı olmak üzere toplamda 3.721 anlaşmali personel alımı yapılacağı altı çizildi. Adaylarda alımlar sırasında KPSS’den en az 70 puan almış olma şartı aranmaktadır.  Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü anlaşmali personel alımı ilanına dair başvuru şartları nelerdir, başvuru formu ve başvuru tarihleri ile diğer ilan ayrıntılarına haberimiz devamından varabilirsiniz.

  • Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü Sözleşmeli Personel Alımı İlanı 2016
  • Ceza ve Tevkifevleri Başvuru Şartları Nelerdir?
  • Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü İş Başvurusu Nasıl ve Nereye Yapılır?
  • Sözlü Sınav Tarihi Nedir?

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü Sözleşmeli Personel Alımı İlanı 2016

657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 4’üncü maddesinin (B) fıkrası, 2802 sayılı Hakimler ve Savcılar Kanunu’nun 114’üncü maddesi, 06.06.1978 tarihli ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararına Ekli Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslar ile Adalet Bakanlığı Memur Sınav, Atama ve Nakil Yönetmeliği hükümlerine göre, EK-2 listede yeri, sayısı, unvanı ve niteliği gösterilen ceza infaz kurumları için anlaşmali 3.258 infaz ve koruma memuru, 201 büro personeli (ceza infaz kurumu katibi), 63 diğer sağlık personeli (sağlık memuru), 49 teknisyen, 121 destek personeli (şoför), 14 destek personeli (aşçı), 15 destek personeli (kaloriferci) olmak üzere 3.721 anlaşmali pozisyon için personel alımı yapılacaktır.

Bu pozisyonlara yerleşecekler merkezi sınava (lisans mezunları için KPSS 2016, önlisans ve ortaöğretim için KPSS 2014) girerek en az 70 puan alıp başvuranlar içinden en yüksek puandan başlamak üzere ilan edilen pozisyon rakamının;

  • Sözleşmeli infaz ve koruma memuru adayları için beş katı (beş katı aday bayan ve erkek için ayrı ayrı belirlenecektir.),
  • Diğer sağlık personeli (sağlık memuru), destek personeli (aşçı, kaloriferci) ve teknisyen adayları için beş katı (teknisyenler için beş katı aday her branş için ayrı ayrı belirlenecektir.),
  • Destek personeli (şoför) adayları için on katı sözlü sınava çağrılacaktır.
  • Sözleşmeli büro personeli (ceza infaz kurumu katibi) adayları için ise yirmi katı uygulamalı sınava çağrılacaktır. Uygulamalı sınavda başarılı olanlar içinden doğru kelime sayısı esas alınmak kaydıyla en fazla doğru kelime yazan adaydan başlamak üzere ilan edilen kadro rakamının üç katı kadar aday sözlü sınava çağrılacaktır.

Başvurularda, lisans mezunları için 2016 KPSSP3, önlisans mezunları için 2014 KPSSP93, ortaöğretim mezunları için 2014 KPSSP94 puanı esas alınmak kaydıyla Kamu Personeli Seçme Sınavından 70 ve daha yukarı puan almış olma şartı aranacaktır.

Ceza ve Tevkifevleri Başvuru Şartları Nelerdir?

  • Türk Vatandaşı olmak,
  • Kamu haklarından mahrum bulunmamak,

Türk Ceza Kanunu’nun 53’üncü Maddesinde gösterilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl yahut daha fazla süreyle hapis cezasına veya affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, milli savunmaya karşı suçlar, devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, zimmet, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama yahut kaçakçılık suçlarından mahkum olmamak,

  • Askerlikle ilgisi bulunmamak yahut askerlik çağına gelmemiş bulunmak yahut askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş yahut yedek sınıfa geçirilmiş olmak,
  • Güvenlik soruşturması olumlu yanıtlanmak,
  • Adalet Bakanlığı Memur, Sınav-Atama ve Nakil Yönetmeliğinin 6-18/c maddesinde bulunan şartları taşıdığını Sağlık Bakanlığına bağlı tam teşekküllü Devlet hastanelerinden alacakları sağlık kurulu raporu ile belgelemek,
  • Merkezi sınavdan (KPSS) en az 70 puan almak,
  • Yapılacak sınavın son başvuru tarihi olan 27 Eylül 2016 itibariyle 18 yaşını doldurmuş olmak;

İnfaz ve Koruma Memurluğu sınavına başvuracaklardan önlisans ve ortaöğretim mezunları için merkezi sınavın (KPSS-2014) yapıldığı yılın Ocak ayının birinci günü saygınlığıyla, (01 Ocak 1984 ve sonrası doğumlu olanlar sınava müracaat edebilecektir.); Lisans mezunları için ise merkezi sınavın (KPSS-2016) yapıldığı yılın Ocak ayının birinci günü saygınlığıyla (01 Ocak 1986 ve sonrası doğumlu olanlar sınava müracaat edebilecektir.) 30 yaşını bitirmemiş olmak.

Teknisyen, büro personeli (ceza infaz kurumu katibi), diğer sağlık personeli (sağlık memuru), destek personeli (aşçı, kaloriferci, şoför) sınavına başvuracaklardan önlisans ve ortaöğretim mezunları için merkezi sınavın (KPSS-2014) yapıldığı yılın Ocak ayının birinci günü saygınlığıyla, (01 Ocak 1979 ve sonrası doğumlu olanlar sınava müracaat edebilecektir.); Lisans mezunları için ise merkezi sınavın (KPSS-2016) yapıldığı yılın Ocak ayının birinci günü saygınlığıyla (01 Ocak 1981 ve sonrası doğumlu olanlar sınava müracaat edebilecektir.) 35 yaşını bitirmemiş olmak.

  • Hizmet göreceği sınıfla alakalı özel kanun yahut diğer mevzuatta aranan şartları taşımak.

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü Personel Alımı Başvuru Tarihleri Nedir?

Başvurular 19 Eylül 2016 günü başlayıp, 27 Eylül 2016 günü mesai saati bitiminde sona erecektir.

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü İş Başvurusu Nasıl ve Nereye Yapılır?

Adaylar, yapılacak olan sözlü sınav ve uygulamalı sınava, adalet komisyonu başkanlıklarından yahut Bakanlık internet sitesinden temin edecekleri EK-1 başvuru formunu doldurup, öğrenim belgesi ve sınav sonuç belgesinin aslı yahut bilgisayar çıktısı yada komisyon başkanlığınca onaylı örneği ile birlikte en son başvuru günü mesai bitimine kadar alakalı adalet komisyonu başkanlığına yahut mahalli Cumhuriyet başsavcılıklarına başvuracaklardır. Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonu Başkanlığı veya mahalli Cumhuriyet Başsavcılığı aracı kılınmaksızın doğrudan posta yahut kargo ile yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.

NOT : Başvuru formu yayına girdiğinda www.devlette.com adresimiz üzerinden rahatlıkla indirilebilinecektir.

Başvurulara ilişkin evrak; masrafı alakalısinden alınmak suretiyle aynı gün acele posta servisi (APS) ile alakalı adli yargı ilk derece mahkemesi adalet komisyonu başkanlığına ivedi gönderilecektir. Usulüne uygun olarak başvuru süresi içinde mahalli Cumhuriyet başsavcılıklarına başvuran ve APS masrafını da ödemek suretiyle evrakını teslim eden adayların başvuruları kabul edilecektir.

Adaylar bir unvan için yalnızca bir adli yargı ilk derece mahkemesi adalet komisyonu başkanlığının yapacağı sınava başvurabileceklerdir. Aynı unvan için birden fazla komisyona başvurulması durumunda başvurular geçersiz sayılacak, bu biçimde sınava girenler kazanmış olsalar dahi yerleştirme işlemleri yapılmayacaktır.

Adaylar farklı unvanlara ilişkin personel istihdamına yönelik diğer ilanda aranan şartları taşımaları halinde; ayrı ayrı bu unvanlar için de aynı yahut farklı adli yargı ilk derece mahkemesi adalet komisyonu başkanlığına başvuru yapabileceklerdir.

Sözlü Sınav Tarihi Nedir?

Sözleşmeli infaz ve koruma memuru, büro personeli (ceza infaz kurumu katipliği), teknisyen, diğer sağlık personeli (sağlık memuru), destek personeli (şoför, aşçı ve kaloriferci) sözlü sınavı 31 Ekim 2016 ve devam eden günlerde yapılacaktır. Alınacak personel sayısı ve unvanına göre sözlü sınavın tarihleri sınavı yapacak alakalı komisyonca belirlenerek ilan edilecektir.

Sınav sonucunun tebliğinden bu yana 15 gün içinde belgelerini teslim etmeyen yahut yerleştirme onayının tebliğinden sonra 15 gün içinde görevine başlamayan veya aranılan şartları taşımadığı sonradan anlaşılanların anlaşmaleri iptal edilecek ve yerlerine puan sıralamasına göre yedek adayların yerleştirme işlemi yapılacaktır.

Bu makalemizde Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü anlaşmali personel alımı ilanına dair başvuru şartları nelerdir, başvuru formu, başvuru tarihleri ve ilana dair diğer geniş bir şekilde bilgilere yer verdik. Konu ile ilgili soru, sorun veya görüşlerinizi yorum bölümünden dile getirebilirsiniz. Ayrıca kurum aracılığıyla yayına giren tüm ilanlara CTE iş başvurusu sayfasından varabilirsiniz.


DİĞER PERSONEL ALIMI HABERLERİNİ ÖNCE SİZE GÖNDERELİM!

Devlette.com, personel alımı hususunda tüm yeni haberleri ve açıklamaları çok yakında zamandan anlık olarak takip etmektedir ve bu bildiriler ilk kez bu sitede yayınlanmaktadır. Bu nedenle devlette.com’un paylaştığı haberleri takip etmeniz ve bi hayli hızlı adım atmanız yararınıza olacaktır. Devlette.com’dan yapılan personel alımı açıklamalarını ve haberlerini en önce siz almak istiyorsanız aşağıdaki kanallardan bize abone olabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu