Başvurular

Çukurova Üniversitesi 215 işçi alıyor 2022

Çukurova Üniversitesi 215 işçi alıyor 2022, iş başvuru bölümüzde Çukurova Üniversitesi 215 işçi alıyor ile alakalı ayrıntıları siz değerli okurlarımız için bir araya getirdik. Çukurova Üniversitesi 215 işçi alıyor başvurusu ile alakalı detaylar makalemizde..

Başlıklar

Çukurova Üniversitesi 215 işçi alıyor

Adana ilimizde bulunan, ülkemizin en köklü üniversitelerinden bir tanesi olan Çukurova Üniversitesi, yayınlamış olduğu iş ilanı ile çok sayıda işçi alımı yapacağını açıkladı. Çukurova Üniversitesi işçi alımı ilanı kapsamı içinde 215 sürekli olarak işçi alımı gerçekleştirecek. Adaylar ilana 29 Haziran 2022 ile 3 Temmuz 2022 tarihleri içinde başvuru yapabileceklerdir. Adaylarda aranan başvuru şartları, tarihleri ve başvuru formu gibi ilan ayrıntıları yazımız devamındadır.

  • Çukurova Üniversitesi 215 Sürekli İşçi Alımı İlanı 2022
  • Başvuru şartları nelerdir?
  • Kura İşlemleri
  • Belge Teslim İşlemleri
  • Adaylardan istediğimiz belgeler nelerdir?

Çukurova Üniversitesi 215 Sürekli İşçi Alımı İlanı 2022

Çukurova Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi (Balcalı Hastanesi) biriminde çalıştırılmak üzere; 657 sayılı Devlet Memurları Kanunun 4/D maddesi, 4857 sayılı İş Kanunu, Kamu Kurum ve Kuruluşlarına İşçi Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik hükümleri kapsamı içinde Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) üzerinden aşağıda bulunan tabloda dağılımı gösterilen biçimde “Sürekli İşçi” alınacaktır. Şartları taşıyan adayların, 29.06.2022-03.07.2022 tarihleri içinde başvurularını Adana İş-Kur İl Müdürlüğüne şahsen yahut www.iskur.gov.tr adresinden yapmaları gerekmektedir.

Başvuru şartları nelerdir?

  • 2527 sayılı Türk Soylu Yabancıların Türkiye’de Meslek Sanatlarını Serbestçe Yapabilmelerine, Kamu, Özel Kuruluş yahut İşyerlerinde Çalıştırılabilmelerine İlişkin Kanun hükümleri saklı kalmak kaydıyla Türk vatandaşı olmak,
  • Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik, yaşlılık yahut malullük aylığı almamış olmak,
  • 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48. maddesindeki şartları taşıyor olmak (Affa uğramış olsa bile Devletin güvenliğine karşı suçlar, anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, milli savunmaya karşı suçlar, Devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, zimmet, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama yahut kaçakçılık suçlarından mahküm olmamak),
  • Milli Güvenlik Kurulunca Devletin milli güvenliğine karşı faaliyette olduğuna karar verilen yapı, oluşum yahut gruplara veya terör örgütlerine kullanıcı hesabı, mensubiyeti, yahut iltisakı yahut bunlarla irtibatı bulunmamak,
  • Kamusal hakları kullanmaktan yoksun bırakılmamış olmak,
  • Görevini devamlı yapmaya engel olabilecek sağlık sorunu olmamak.
  • Vardiyalı yahut dönüşümlü çalışmaya engel durumu olmamak,
  • Erkek adaylar için askerlik ile ilişiği olmamak (Yapmış olmak, tecilli olmak yahut muaf olmak),
  • Her aday, İŞKUR’da yayına giren listede gösterilen bir işyeri ve bir meslek koluna başvuru yapacaktır.
  • İŞKUR’da ilan edilen işgücü isteklerinde son başvuru tarihi itibariyle, başvuru yapılacak kadrolarda gösterilen öğrenim düzeyinde bir okuldan mezun olmak,

Adaylardan, gerçeğe aykırı beyanda olduğu tespit edilenler ile şartları taşımadığı sonradan tespit edilenler ilan/sınav/vazifeye başlama sürecinin her aşamasında idarece sonlandırılabilecektir. Bu bireyler ile ilgili Türk Ceza Kanununun alakalı hükümleri uygulanmak üzere, Cumhuriyet Başsavcılığına suç açıklamasunda bulunulacaktır.

İlan edilen kadrolara başvuru neticesinde atanmaya hak kazanan adaylar 4857 sayılı İş Kanunu hükümleri çerçevesinde sürekli olarak işçi olarak istihdam edecektir. 2 (iki) ay deneme süresi olup, deneme süresi içinde başarısız olanların iş akdi bildirim süresi beklenmeksizin feshedilecektir.

Kamu Kurum ve Kuruluşlarının alakalı disiplin mevzuatı ikaznca görevinden yahut meslekten ihraç edilenlerin başvuruları kabul edilmeyecektir. Diğer hususlarla alakalı mevzuat/yönetmelik hükümlerine göre hareket edilecektir. Ataması yapılacak işçiler aşağıda gösterilen hizmetleri yürüteceklerdir.

* Hasta bakımı ve temizliği hizmet (Hastane) türünde istihdam edilecek personel için; Ortaöğretim kurumlarının hasta ve yaşlı hizmetleri alanının engelli bakımı, hasta bakımı ve yaşlı bakımı dallarından veya sağlık hizmetleri alanının ebe yardımcılığı, hemşire yardımcılığı ve sağlık bakım teknisyenliği dallarından birinden mezun olmak.

*Ayrıca, yine bu hizmet türünde istihdam edilecek personel de Kamu Kurum ve Kuruluşlarına İşçi Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmeliğin 12 inci maddesinin 3 üncü fıkrası ikaznca yalnızca noter kurasıyla belirlenecektir.

* Temizlik Görevlisi mesleği için; en az İlköğretim mezunu olmak, en fazla Ortaöğretim (lise ve dengi) mezunu olmak.

* Koruma ve Güvenlik Görevlisi (Silahsız) mesleği için en az ön lisans mezunu olmak, en fazla lisans mezunu olmak ve güvenlik kimlik kartına sahip olmak. (Silahlı güvenlik görevlisi kimlik kartına sahip olanlar da başvuru yapabilir). 5188 Sayılı Kanun gereği özel güvenlik temel eğitimini başarı ile tamamlamış olmak. Temel eğitim sonrası çalışma süresi dolanlar için yenileme eğitiminin yapılmış olması, kimlik kartı zamanının dolmasına en az 1 yıl kalmış olması ve valiliklerce verilen özel güvenlik görevlisi kimlik kartına sahip olması gerekmektedir.

* Ayrıca Temizlik Görevlisi ile Koruma ve Güvenlik Görevlisi hizmet türlerinde istihdam edilecek personel Kamu Kurum ve Kuruluşlarına İşçi Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmeliğin geçici 6 ncı maddesi ikaznca yalnızca noter kurasıyla belirlenecektir.

A) KORUMA VE GÜVENLİK GÖREVLİSİ (SİLAHSIZ)

* 5188 sayılı Kanun gereği özel güvenlik temel eğitimini başarı ile tamamlamış olmak ve Valilik aracılığıyla tertip edilen geçerli özel güvenlik kimlik kartına sahip olmak. (Kimlik kartı zamanının dolmasına en az 1 yıl kalmış olmak)

* 24 saat vardiyalı çalışmaya müsait, görevi yapmaya engel olacak herhangi bir sağlık sorunu bulanmamak.

* Gece ve Gündüz 8 yahut 12 saatlik vardiyalı sistemde çalışmaya engel durumu olmamak,

* Başvuru yapan adaylardan erkeklerde 170 cm, kadınlarda 160 cm’den kısa boylu olmamak ve bu şartı taşıyan adayların ise boy uzunluğunun santimetre cinsinden son iki rakam ile kilosu içinde fark 10’dan fazla, 10’dan az olmaması gerekmektedir.

Kura İşlemleri

*Üniversitemiz Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezinde (Balcalı Hastanesi) istihdam edilmek üzere; temizlik hizmetleri, Koruma ve güvenlik hizmetleri ile Hasta bakımı ve temizliği hizmetleri için alınacak işçiler, sınava tabi tutulmaksızın noter kurasıyla belirlenecektir.

*Talep şartlara uygun tüm başvuru sahipleri içinden açık iş sayısı kadar asıl ve asıl sayı kadar da yedek ada y doğrudan kurayla belirlenecektir.

*Rektörlükçe yapılacak değerlendirme neticesinde, asıl adaylardan gerekli şartları taşımayanların yerine, sırasıyla aranan şartları haiz yedek adaylar işe alınacaktır.

*Kura usulü ile işe alımlarda kura çekimi, mevzuatına uygun olarak 23 Temmuz 2022 Perşembe günü Saat:09:00’da Üniversitemizce görevlendirilen personellerin katılımıyla yaşanacak olup, noter huzurunda yapılacaktır. Adaylar istemeleri halinde kura çekimini canlı yayın adresinden izleyebilecektir.

*Ülkemizde de görülmekte olan COVID-19 pandemisi sebebiyle halk sağlığını korumak maksadıyla bahsi geçen kura çekimi, başvuru yapanların katılımına kapalı olacaktır. Kura çekimi süreci Üniversitemizin @cuhabermerkezi Instagram hesabında canlı olarak yayına girecektır.

*Yapılan başvurular neticesinde asıl ve yedek olarak tespit edilen adaylar Üniversitemizin internet sitesinde (http://www.cu.edu.tr) ilan edilecek olup, adaylara bunun bunun yanında yazılı tebligat yapılmayacaktır. Başvuru yapan adayların başvuru sürecini gösterilen internet adresinden takip etmeleri önem arz etmektedir.

*Kura sonucu tespit edilen asıl adaylardan görevine başlamayanların, deneme süresi içinde iş akdi feshedilenlerin, gösterilen zaman zarfında belge teslim etmeyenlerin yahut başvuru şartlarını taşımadığı tespit edilenlerin yerine yedek olarak tespit edilen listenin ilk sırasındaki adaydan başlamak suretiyle yerleştirme yapılacaktır.

*Adaylar kura sonucunun açıklanmasından bu yana 3 (Üç) iş günü içinde itirazlarını yapabilir. Yapılan itirazlar, ulaştıktan sonra 3 (Üç) iş günü içinde karara bağlanır. Nihai karar itiraz sahibine yazılı olarak (iadeli taahhütlü posta ile) bildirilir. T.C. Kimlik numarası, adı, soyadı, imza ve adresi olmayan dilekçe, faksla, posta yahut e-posta yoluyla yapılan itiraz ile süresi geçtikten sonra yapılan itirazlar dikkate alınmayacaktır.

Belge Teslim İşlemleri

* Kura sonucuna göre yerleşen adaylar Üniversitemiz internet adresinde (http://www.cu.edu.tr/) istediğimiz belgeleri belirtilecek tarihe kadar Personel Daire Başkanlığı İşçi ve Sözleşmeli Birimine şahsen teslim edeceklerdir.

*Doğum, hastalık, askerlik vb. nedenlerle gelemeyecek durumda olanların; bu durumlarını belgelendirmeleri halinde kanuni mazeretlerinin sona ermesini takiben 30 (Otuz) gün içinde vazifeye başlamaları sağlanacaktır.

* Taleplere ilan tarihi itibariyle Adana’da ikamet edenlerin başvuruları kabul edilecektir.

Adaylardan istediğimiz belgeler nelerdir?

  1. Başvuru Formu
  2. Nüfus Cüzdan Fotokopisi
  3. Adli Sicil Kaydı (e-devlet çıktısı (devlet memuriyeti) olan kabul edilir)
  4. Diploma yahut geçici mezuniyet belgesinin fotokopisi (e-devletten alınmış barkodlu/karekodlu belge) çıktısı kabul edilir)
  5. Fotoğraf (2 adet)
  6. Erkek adaylar için askerlik durum belgesi fotokopisi (e-devletten alınmış barkodlu/karekodlu belge) çıktısı kabul edilir)
  7. 5188 Sayılı Kanun gereği özel güvenlik temel eğitimini başarı ile tamamlamış olmak. Temel eğitim sonrası çalışma süresi dolanlar için yenileme eğitiminin yapılmış olması, kimlik kartı zamanının dolmasına en az 1 yıl kalmış olması ve valiliklerce verilen özel güvenlik görevlisi kimlik kartına sahip olması gerekmektedir.
  8. Sağlık Raporu

Bilgi İçin : Personel Daire Başkanlığı : 0322 338 60 84 – 2336 – 2688

Bu makalemizde Çukurova Üniversitesi aracılığıyla yayına giren 215 işçi alımı ile ilgili geniş bir şekilde başvuru bilgilerine yer verdik. İlan ile ilgili soru, sorun veya görüşlerinizi yorum bölümümüzden dile getirebilirsiniz.


DİĞER İŞÇİ ALIMI HABERLERİNİ ÖNCE SİZE GÖNDERELİM!

Devlette.com, işçi alımı hususunda tüm yeni haberleri ve açıklamaları çok yakında zamandan anlık olarak takip etmektedir ve bu bildiriler ilk kez bu sitede yayınlanmaktadır. Bu nedenle devlette.com’un paylaştığı haberleri takip etmeniz ve bi hayli hızlı adım atmanız yararınıza olacaktır. Devlette.com’dan yapılan işçi alımı açıklamalarını ve haberlerini en önce siz almak istiyorsanız aşağıdaki kanallardan bize abone olabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu