Başvurular

Danıştay Başkanlığı iş ilanları ve iş başvurusu 2022

Danıştay Başkanlığı iş ilanları ve iş başvurusu 2022, iş başvuru bölümüzde Danıştay Başkanlığı iş ilanları ve iş başvurusu ile alakalı ayrıntıları siz değerli okurlarımız için bir araya getirdik. Danıştay Başkanlığı iş ilanları ve iş başvurusu başvurusu ile alakalı detaylar makalemizde..

Başlıklar

Danıştay Başkanlığı iş ilanları ve iş başvurusu

Danıştay; Türkiye Cumhuriyeti’nin yürütme organlarına yardımcı bir inceleme, danışma ve karar organı olup yönetimin yargı yoluyla denetlenmesi görevini yapan bir yargı kuruluşudur. Danıştay, Adalet Bakanlığı’na bağlı Türkiye’nin 6 yüksek yargı organından biri olma özelliğini taşır. 14’ü dava, biri idari daire olmak üzere toplam 15 daireden buluşmaktedir. Anayasa’da öngörülen Yüksek Mahkemelerden birisi olan Danıştay, Anayasa’nın 155. maddesine göre, yönetimin yargı yoluyla denetlenmesinde etkin ve mühim görev yapan bir yargı kuruluşu olmanın bunun yanında, yürütme organına yardımcı bir inceleme, danışma ve karar organıdır. Danıştay görevlerini aksamadan sürdürebilmek adına belirli zamanlarda personel alımı, eleman alımı, işçi alımı ve memur alımı gerçekleştirmektedir. Yazımız devamında Danıştay Başkanlığı bünyesinde yayına giren bütün iş ilanları, iş olanakları, iş olanakları ile bu ilanlara ait iş başvuru formu, iş talep formu, başvuru şartları ve başvuru tarihleri gibi iş başvurusu ayrıntıları bulunmaktadır.

  • Danıştay Başkanlığı İş İlanları 2022
  • Danıştay Başkanlığı İş Başvurusu Nasıl, Nereden Yapılır?

Danıştay Başkanlığı İş İlanları 2022

Danıştayın idari görevleri ile yargı görevi birbirlerinden kesinlikle ayrılmış ve her iki görevi yürütecek daireler birbirinden tamamen ayrı olarak kurulmuşlardır. Yönetimin yargı yoluyla denetlenmesi görevini, idare ve vergi mahkemeleriyle birlikte, Danıştayın dava daireleri yürütmektedir. Günümüzde Danıştay, 1982 senesinde yürürlüğe giren 2575 sayılı Danıştay Kanununa göre örgütlenmiştir. Bu Kanuna göre Danıştay, on beşi dava, ikisi idari olmak üzere on yedi daireden buluşmaktedir. Bugün Danıştayda, Danıştay Başkanı, Başsavcı, başkanvekilleri, daire başkanları ve üyeler olarak, yüksek mahkeme hakimleri görev yapmaktadır. Danıştayda, Daire başkan ve üyeleri dışında, dava dosyalarını inceleyerek daire yahut görevli kurullara gerekli açıklamaları yapmak, tutanakları hazırlamak, dava ile ilgiliki görüşlerini daire yahut kurula bildirmek ve karar taslaklarını yazmakla görevli tetkik hakimleri ile davalar ile ilgili hukuki mütalaalarını bildirmekle görevli savcılar da görev yapmaktadır. Danıştay bunun yanı sıra ihtiyaçları ışığında personel alımı, eleman alımı, memur alımı ve işçi alımı gerçekleştirmektedir. Aşağıda Danıştay Başkanlığı aracılığıyla yayına giren en son iş ilanları verilmiştir. İlanlar yayınlandıkça liste de güncellenmeye sürecektir.

  • Danıştay Başkanlığı Sözleşmeli Personel Alımı İlanı İçin TIKLAYIN
  • Danıştay Başkanlığı Kadrolu Personel Alımı İlanı İçin TIKLAYIN
  • Danıştay Başkanlığı Kadrolu Personel Alımı İlanı İçin TIKLAYIN
  • Danıştay Başkanlığı Sözleşmeli Personel Alımı İlanı İçin TIKLAYIN
  • Danıştay Başkanlığı Personel Alımı İlanı İçin TIKLAYIN
  • Danıştay Başkanlığı Destek Personeli Alımı İlanı İçin TIKLAYIN
  • Danıştay Başkanlığı Sözleşmeli Personel Alımı İlanı İçin TIKLAYIN

Danıştay Başkanlığı aracılığıyla yayınlanmış olan iş ilanları içinde; şoför, zabıt katibi, hizmetli, aşçı, garson, bahçıvan, teknisyen, bulaşıkçı, bilgisayar mühendisi gibi sayısız kadro ve pozisyon bulunmaktadır. İlanlarda işe alınacak olan personeller anlaşmali, daimi, kadrolu gibi çeşitli pozisyonlarda istihdam edilmektedir. Bunun akabinde ilköğretim mezunu, lise mezunu, ön lisans mezunu ve üniversite mezunu adaylar ile engelli personeller, eski hükümlü işçiler de bu ilanlara iş başvurusu yapabilmektedir. Peki Danıştay Başkanlığı iş başvurusu nasıl, nereden yapılır?

Danıştay Başkanlığı İş Başvurusu Nasıl, Nereden Yapılır?

Danıştay Başkanlığı aracılığıyla yayına giren yahut yayına girecek olan bütün iş ilanları www.devlette.com adresimiz üzerinde bulunmaktadır. Tüm bu iş ilanlarını takip etmek, ilanlara dair iş başvuru formu, başvuru tarihleri ve başvuru şartları gibi bilgileri görmek ve anında iş başvurusu yapmak için sosyal ağlardan bizleri takip etmeniz yeterli gelmektedir. İlanlar yayına girdiğinda sosyal mecralardan gerekli açıklamaları siz kıymetli okurlarımız ile sunacağız. Harici olarak Danıştay Başkanlığı bünyesinde bulunan insan kaynakları gibi çeşitli departmanlara yapılan iş başvurularını ise kabul etmez. Danıştay Başkanlığı bünyesinde çalışmak isteyenler ilanların yayına girmesinı beklemeli ve söz edeceğimiz usul ve esaslar çerçevesinde başvurularını gerçekleştirmelidirler. Bu makalemizde Danıştay Başkanlığı iş ilanları ile ilgili geniş bir şekilde bilgiler paylaştık. Konu ile ilgili soru, sorun veya görüşlerinizi yorum bölümümüzden dile getirebilirsiniz.


DİĞER DANIŞTAY BAŞKANLIĞI HABERLERİNİ ÖNCE SİZE GÖNDERELİM!

Devlette.com, danıştay başkanlığı hususunda tüm yeni haberleri ve açıklamaları çok yakında zamandan anlık olarak takip etmektedir ve bu bildiriler ilk kez bu sitede yayınlanmaktadır. Bu nedenle devlette.com’un paylaştığı haberleri takip etmeniz ve bi hayli hızlı adım atmanız yararınıza olacaktır. Devlette.com’dan yapılan danıştay başkanlığı açıklamalarını ve haberlerini en önce siz almak istiyorsanız aşağıdaki kanallardan bize abone olabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu