Bilgi Arşivi

Deve Kuşu Başını Neden Kuma Gömer? 2021

Deve Kuşu Başını Neden Kuma Gömer?, bilgi sitemizde Deve Kuşu Başını Neden Kuma Gömer? başlığı altında bilgi paylaştık. Deve Kuşu Başını Neden Kuma Gömer? ile alakalı tüm detaylar makalemizde.

Başlıklar

Deve Kuşu Başını Neden Kuma Gömer?

deve-kusu-basını-neden-kuma-gomer

Deve kuşu kafasını kuma gömer mi? gömerse, devekuşu başını neden kuma gömer sorularını yanıtlaya çalışacağız. Ayrıca kafasını kuma gömen devekuşu ile ilgili bilgiler vermeye çalışacağız.

Deve Kuşu Kafasını Kuma Gömer mi?

Bazı zaman bazı şeyleri duymak istemezsiniz. Hani kulaklarınızı kapatmak isteğe göre ama yine de duyarsın. Başınızı kumamı soksanız acaba! onu bilmiyoruz ama başını kuma sokan hayvanlar var. Misal verilecek olursa deve kuşları. Acaba deve kuşu başını neden kuma gömer?

Hiç düşündünüz mü devekuşları neden başlarını kuma gömerler? Zor bir durumdan kaçmak için mi? Öyle mi dersiniz.

deve-kusu-basını-neden-kuma-gomer

Bir bakalım. Genelde gerçeği görmemek adına gizli tutulan insanlar için kullanırız bu tabiri. Devekuşu gibi başını kuma gömüyor deriz. Gerçekten devekuşlarının yaptığı bir harekettir bu.

Ayrıca merak ettiğinizi düşündüğümüz. Angut kuşu ile ilgili bilmedikleriniz yazımızı inceleye bilirsiniz.

Devekuşu Kafasını Neden Kuma Gömer?

Eski bir inanışa göre devekuşu, bir tehlikeyle karşılaşınca düşmanını görmemek için başını kuma gömermiş. Ama bilim insanları bu inanışın yanlış olduğunu dile getiriyor.

Gerçekte devekuşu başını kuma sokmasının başka bir nedeni var.  Devekuşları uzaktan bir ses duydum, bir tehlike sezinlediğin zaman başlarını kuma gömerler. Bunu düşmanın sesini daha iyi alabilmek, tehlikenin geldiği yönlü kestirebilmek için yaparlar.

deve-kusu-basını-neden-kuma-gomer

Ayrıca deve kuşu neden başını kuma gömer konusunu yanında merak edeceğinizi düşündüğümüz enteresan savunma taktiği olan hayvanlar makalemize bakabilirsiniz.

Düşmanının mesafesine göre ya savunmaya hazırlanırlar veya kaçar saklanırlar. Buradan siz değerli okurlarımıza sorunlar karşısında başınızı deve kuşu gibi kuma gömmeyin gerçeklerle yüzleşen diyoruz. Sorunlar ister büyük ister ufak olsun her hususta bilginiz olsun.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu