Başvurular

Devlet Demiryolları (TCDD) Personel Alımı Yapıyor 2022

Devlet Demiryolları (TCDD) Personel Alımı Yapıyor 2022, iş başvuru bölümüzde Devlet Demiryolları (TCDD) Personel Alımı Yapıyor ile alakalı ayrıntıları siz değerli okurlarımız için bir araya getirdik. Devlet Demiryolları (TCDD) Personel Alımı Yapıyor başvurusu ile alakalı detaylar makalemizde..

Başlıklar

Devlet Demiryolları (TCDD) Personel Alımı Yapıyor

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları veya bilinen kısa adıyla TCDD, yayınlamış olduğu iş ilanı ile personel alımı yapacağını açıkladı. TCDD personel alımı ilanı kapsamı içinde kaptan, uzakyol başmühendisi / başmakinisti alımı yapacaktır. Adaylar ilana 8 Mart 2018 tarihine kadar iş başvurusu yapabileceklerdir. Adaylarda aranan başvuru şartları, başvuru formu ve başvuru tarihleri ile ilana dair diğer geniş bir şekilde bilgilere haberimiz devamından varabilirsiniz.

TCDD Personel Alımı İlanı 2018

Başvuru yapacak adayların başvuru yapmadan önce, alışacağı iş yerini görmeleri kendileri yönünden faydalı olacaktır. Adaylar, İŞKUR’da ilan edilen iş gücü isteklerinden yalnızca birine müracaat edebilecektir. Adayların; İŞKUR’da ilan edilen iş gücü talebinde gösterilen son başvuru tarihi saygınlığıyla lisans düzeyinde öğrenim düzeysine sahip olmalıdır. İş gücü talebine başvurup, İŞKUR’da ilan edilen nihai listede bulunacak adaylar, sözlü sınava katılmak için TCDD web sitesinde yayına girecek ve adreslerine gönderilecek tebligatta gösterilen tarihler içinde; Nüfus cüzdanı fotokopisi, T.C. kimlik numarasının yazılı olduğu adli sicil kaydı (Cumhuriyet Savcılığı yahut e-devlet şifresi ile www.turkiye.gov.tr adresinden alınacak, adli sicil kaydı olanlar her sicil kaydı ile alakalı mahkeme kararını getirecektir.), Öğrenim belgesi, Askerlik durum belgesi, (Terhis, tecil yahut muaf olduğunu belirtir belge), Liman Cüzdanı (Gemiadamı cüzdanı), Gemiadamı Yeterlilik Belgesi, STCW Belgeleri, Gemiadamları Sağlık Yoklama Belgeleri ile 1 adet resimli İş Talep Bilgi Formunu (TCDD web sitesinde yayına girecektır.) eksiksiz olarak doldurarak TCDD İşletmesi Genel Müdürlüğü İnsan Kaynakları Daire Başkanlığı Anafartalar Mah. Hipodrom Cad. No:3 Gar/ANKARA adresine gelerek teslim edecektir. Belgelerini teslim etmeyen adaylar szl sınava alınmayacaktır.

Sözl sınav tarihi ve yeri, İŞKUR da ilan edilen nihai listede bulunacak adaylara evrak tesliminde tebliğ edilecek yahut adreslerine tebligat gönderilerek bildirilecektir. Ayrıca, www.tcdd.gov.tr web sitemizde ilan edilecektir. TCDD Teşekkülünde görev alacak Kaptan (uzakyol), Uzakyol Başmühendis/Başmakinist (uzakyol) 854 sayılı Deniz İş Kanununa tabii olarak görev yapacak ve anlaşma fiyatları TCDD Yönetim Kurulu aracılığıyla belirlenecektir.  854 Sayılı Deniz İş Kanununun 10.maddesi gereğince işe başlayan Kaptan (uzakyol), Başmühendis/Başmakinist (uzakyol),) İşçilerinin deneme süresi en fazla 1 ay olup, deneme süresi içinde başarısız olanların iş anlaşmasi fesih edilecektir. Sözlü sınavını asıl kazanan adaylar Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması neticesinde işe başlatılacaktır.

Taleplerde 2016 Kamu Personeli Seçme Sınavı(KPSS) sonuçları geçerli olup,2016 KPSSP3 ten en az 60 puanı olan adayların başvuruları kabul edilecektir. Taleplere başvuru yapan ve nihai listede bulunan adaylar, eğitim durumu, tecrübe, öncelik durumu, yabancı dil şartı vb. koşulları taşıyıp taşımadıklarını yazılı yahut sözlü sınavdan önce talebi veren kamu kurum ve kuruluşuna ibraz etmek zorundadır. Bu durumlarını belgeleyemeyenler yahut yanlış beyanda bulunanlar nihai listeden çıkarılarak sıralamada bulunan diğer bireyler listelere dahil edilecektir. Merkezi sınav uygulanmayacak bireylerden (önceliklilerden) müracaat eden adaylar içinden öncelik belge tarihlerine göre talep rakamının 3 katını geçmeyecek biçimde isim ve adresleri ile durumlarını açıklayıcı bilgi talep sahibi kamu kurum ve kuruluşuna bildirilecektir. Son müracaat tarihi resmi tatile rastladığında bir sonraki iş günü başvurular kabul edilecektir. Müracaat tarihleri çakışan, aynı kamu kurum ve kuruluşunun birden fazla iş gücü talebine durumu uyan iş arayanın, tercihi ışığında yalnızca bir talebe müracaatı kabul edilecektir. Merkezi sınav kapsamı içinde müracaat eden adaylar içinden en yüksek puan alandan başlamak üzere talep rakamının katı olacak biçimde düzenlenecek nihai listede bulunan bireylerin isim ve adresleri, işi talebinde bulunan kamu kurum ve kuruluşuna bildirilecektir. İş yerine ismi bildirilen bireylere yazılı yahut sözlü sınavın yeri ve zamanı talebi veren kamu kurum ve kuruluşu aracılığıyla adaylara yazılı olarak bildirilecektir. Öncelik hakkına sahip olanlardan, başvuruda bulundukları sürekli olarak yahut geçici iş gücü talebine işverence davet edildikleri halde mücbir nedenler dışında icabet etmeyen, sınava katılmayan, işi reddeden yahut kamuda sürekli olarak işçi statüsünde işe yerleşenlerin öncelik hakkı ortadan kalkar. Öncelik ile ilgilin ikinci kez yararlanılamaz.

Kaptan (Uzakyol) Alımı

Adayların KPSS sınavı KPSSP3 puan türünden en az 60 puan almış olmaları gerekmektedir. İlan kapsamı içinde 2 kaptan alımı yapılacaktır.

Meslek Deneyim (Yıl) Öğrenme Türü
Kaptan (Uzakyol)
Nitelik Başlığı Nitelik Aciklamasi
Denizci Belgeleri Liman Cüzdanı, Gemi Adamı Yeterlilik Belgesi, STCW Belgeleri

Uzakyol Başmühendisi/Başmakinisti Alımı

Adayların KPSS sınavı KPSSP3 puan türünden en az 60 puan almış olmaları gerekmektedir. İlan kapsamı içinde 1 baş mühendis alımı yapılacaktır.

Meslek Deneyim (Yıl) Öğrenme Türü
Uzakyol Başmühendisi/Başmakinisti
Nitelik Başlığı Nitelik Aciklamasi
Denizci Belgeleri Liman Cüzdanı, Gemi Adamı Yeterlilik Belgesi, STCW Belgeleri

Çalışma Adresi : VANGÖLÜ FERİBOT MÜDÜRLÜĞÜ TATVAN BİTLİS / TÜRKİYE

Bu makalemizde TCDD aracılığıyla yapılacak olan personel alımı ilanına dair başvuru formu, tarihleri ve şartları gibi konularda geniş bir şekilde bilgiler verdik. Konu ile ilgili soru, sorun veya görüşlerinizi yorum bölümümüzden dile getirebilirsiniz.


DİĞER TCDD HABERLERİNİ ÖNCE SİZE GÖNDERELİM!

Devlette.com, tcdd hususunda tüm yeni haberleri ve açıklamaları çok yakında zamandan anlık olarak takip etmektedir ve bu bildiriler ilk kez bu sitede yayınlanmaktadır. Bu nedenle devlette.com’un paylaştığı haberleri takip etmeniz ve bi hayli hızlı adım atmanız yararınıza olacaktır. Devlette.com’dan yapılan tcdd açıklamalarını ve haberlerini en önce siz almak istiyorsanız aşağıdaki kanallardan bize abone olabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu