Başvurular

Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü 56 işçi alıyor 2022

Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü 56 işçi alıyor 2022, iş başvuru bölümüzde Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü 56 işçi alıyor ile alakalı ayrıntıları siz değerli okurlarımız için bir araya getirdik. Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü 56 işçi alıyor başvurusu ile alakalı detaylar makalemizde..

Başlıklar

Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü 56 işçi alıyor

Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü veya bilinen kısa adı ile Devtiyatro yayınlamış olduğu iş ilanı ile çok sayıda işçi alımı yapacağını açıkladı. Kurum ilan kapsamı içinde şoför, temizlik işçisi, kaloriferci, özel güvenlik görevlisi, yer gösterici alımı yapacaktır. Adaylar ilana 22 Temmuz 2019 ile 26 Temmuz 2019 tarihleri içinde başvuru yapabileceklerdir. Adaylarda aranan başvuru şartları, başvuru formu ve başvuru tarihleri ile ilana dair diğer geniş bir şekilde bilgiler yazımız devamındadır.

  • Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü İşçi Alımı İlanı 2019
  • Başvuru Şartları Nelerdir?
  • Başvurular Nasıl ve Nereden Yapılacaktır?
  • Kura İşlemleri
  • Sözlü Sınav İçin Belge Teslim İşlemleri
  • Sözlü Sınav İşlemleri
  • Sınav Sonuçlarına İtiraz
  • Göreve Başlama İşlemleri
  • Gerçeğe Aykırı Beyan

Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü İşçi Alımı İlanı 2019

Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü Merkez Teşkilatı ve Bölge Tiyatro Müdürlükleri bünyesinde çalıştırılmak üzere 4857 sayılı İş Kanunu ve Kamu Kurum ve Kuruluşlarında İşçi Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik kapsamı içinde Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) aracılığıyla aşağıda bulunan tabloda dağılımı gösterilen “Sürekli İşçi” alımı yapılacaktır.

TEŞKİLATI İLİ KADROSU NORMAL STATÜ
Merkez Ankara Şoför 6 Kişi
Merkez Ankara Temizlik 6 Kişi
Merkez Ankara Kaloriferci 1 Kişi
Taşra Ankara Şoför 2 Kişi
Taşra Ankara Temizlik 5 Kişi
Taşra Ankara Güvenlik 3 Kişi
Taşra Ankara Kaloriferci 2 Kişi
Taşra İzmir Şoför 1 Kişi
Taşra İzmir Temizlik 6 Kişi
Taşra İzmir Güvenlik 4 Kişi
Taşra İstanbul Şoför 3 Kişi
Taşra İstanbul Temizlik 2 Kişi
Taşra Bursa Şoför 1 Kişi
Taşra Bursa Temizlik 2 Kişi
Taşra Bursa Aşçı 1 Kişi
Taşra Antalya Şoför 1 Kişi
Taşra Antalya Temizlik 2 Kişi
Taşra Antalya Güvenlik 2 Kişi
Taşra Konya Temizlik 2 Kişi
Taşra Adana Güvenlik 1 Kişi
Taşra Diyarbakır Güvenlik 3 Kişi
Taşra Diyarbakır Yer Gösterici 1 Kişi

Başvuru Şartları Nelerdir?

  • 2527 sayılı Türk Soylu Yabancıların Türkiye’de Meslek ve Sanatlarını Serbestçe Yapabilmelerine, Kamu, Özel Kuruluş yahut İş yerlerinde Çalıştırılabilmelerine İlişkin Kanun hükümleri saklı kalmak kaydıyla Türk Vatandaşı olmak.
  • 18 yaşını tamamlamış olmak.
  • Affa uğramış olsa bile Devletin güvenliğine karşı suçlar, anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, milli savunmaya karşı suçlar, Devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, zimmet, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama yahut kaçakçılık suçlarından mahkum olmamak.
  • Kamusal haklardan mahrum bulunmamak.
  • Yapılacak Güvenlik Soruşturması ve/yahut Arşiv Araştırması olumlu yanıtlanmak.
  • Askerlik ile ilişiği olmamak (yapmış olmak, tecilli yahut muaf olmak)
  • Görevini devamlı yapmasına engel sağlık problemi bulunmamak.
  • Her aday, Türkiye Iş Kurumu’nda (İŞKUR) yayımlanan listede bir işyeri ve bir meslek koluna başvuru yapacaktır.
  • Adayların Türkiye iş Kurumu’nda (İŞKUR) ilan edilen işgücü isteklerinde gösterilen son başvuru tarihi saygınlığıyla gösterilen bölümlerden mezun olmaları gerekmektedir.
  • Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik, yaşlılık yahut malullük aylığı almaması gerekmektedir.
  • işe alınacak işçilerin deneme süresi en fazla iki ay olup, deneme süresi içinde başarısız olanların iş akdi feshedilecektir.
  • Talep şartlarını taşımadığı sonradan anlaşılan adayların başvuruları ilan – sınav sürecinin her aşamasında idarece sonlandırılabilecektir

II. BAŞVURU ÖZEL ŞARTLARI

l) Kurumumuz Merkez ve taşra teşkilatında çalıştırılmak üzere alınacak olan;

a. Kapıcı – Kaloriferci kadroları için önlisans düzeyindeki

2018 KPSS P93 puan türünden en az 60 (altmış) puan almış olmak,

b. Aşçı kadrosu için ön lisans düzeyinde ki 2018 KPSS P93 puan türünden en az 60 (altmış) puan almış olmak,

c. Yer Gösterici kadrosu için lisans düzeyinde ki 2018 KPSS P3 Puan türünden en az 60 (altmış) puan almış olmak,

d. Temizlik Elemanı kadroları için en az ortaöğretim (Lise ve dengi) mezunları içinden Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) aracılığıyla gönderilen ve talep şartlarına uyan başvuru sahiplerinin tamamının olduğu listeler esas alınmak suretiyle açık iş rakamının 4 (Dört) katıkadar asıl ve aynı sayıda yedek aday için noter huzurunda kura çekimi yapılacaktır. Kura çekimi neticesinde tespit edilen asıl adaylar sözlü sınava tabi tutulacaktır.

e. Güvenlik Elemanı kadroları için en az ortaöğretim (Lise ve dengi) mezunları içinden Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) aracılığıyla gönderilen ve talep şartlarına uyan başvuru sahiplerinin tamamının olduğu listeler esas alınmak suretiyle açık iş rakamının 4 (Dört) katıkadar asıl ve aynı sayıda yedek aday için noter huzurunda kura çekimi yapılacaktır. Kura çekimi neticesinde tespit edilen asıl adaylar sözlü sınava tabi tutulacaktır.

f. Şoför (Yolcu Taşıma) kadroları için en az ortaöğretim (Lise ve dengi) mezunları içinden Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) aracılığıyla gönderilen ve talep şartlarına uyan başvuru sahiplerinin tamamının olduğu listeler esas alınmak suretiyle açık iş rakamının 4 (Dört) katı kadar asıl ve aynı sayıda yedek aday için noter huzurunda kura çekimi yapılacaktır. Kura çekimi neticesinde tespit edilen asıl adaylar sözlü sınava tabi tutulacaktır.

2) Adayların vardiyalı çalışmaya engel durumunun olmaması gerekmektedir.

3) Adaylar, başvurunun son günü saygınlığıyla açıklama ekinde bulunan tabloda meslek kollarına uygun olarak talep edilen eğitim durumu ve özel şartlara haiz olması gerekmektedir.

Başvurular Nasıl ve Nereden Yapılacaktır?

Başvurular Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) internet sitesinden 22/07/2019 – 26/07/2019 tarihleri içinde Online olarak yapılacaktır.

Kura İşlemleri

1) Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) aracılığıyla kura çekimi yapılmak üzere gelen listede bulunan adayların, kura çekim yeri ve tarihleri ardından Genel Müdürlüğümüz internet sitesinde yayımlanacaktır. Kura çekimi noter huzurunda merkezi elektronik ortamda yapılacaktır. Tüm başvuru sahipleri içinden kura ile açık iş rakamının 4 (Dört) katı kadar asıl ve aynı sayıda yedek aday belirlenecektir.

Belirlenen adaylar Genel Müdürlüğümüz (www.devtiyatro.gov.tr) internet sitesinde ilan edilecek olup, adaylara bunun bunun yanında yazılı tebligat yapılmayacaktır. Kura çekimi neticesinde tespit edilen asıl adaylar sözlü sınava alınacaktır. Sözlü sınav yeri ve tarihleri Genel Müdürlüğümüz (www.devtiyatro.gov.tr) internet sitesinde ilan edilecek olup, bunun bunun yanında yazılı tebligat yapılmayacaktır. Sınav kurulunca, başarı puanı en yüksek adaydan başlanmak suretiyle açık iş sayısı kadar asıl ve aynı sayıda yedek aday belirlenecektir. Sınavda başarılı olup da işe başlamayanlar ile deneme süresi içinde işten ayrılanların yerine, yedek listenin ilk sırasındaki kişiden başlamak suretiyle yerleştirme yapılacaktır.

Sözlü Sınav İçin Belge Teslim İşlemleri

Sözlü sınav için nihai listede bulunan adayların; hangi belgeleri teslim edeceği, belge teslim yeri, tarihleri ve diğer bilgilendirme işlemleri Genel Müdürlüğümüz (www.devtiyatro.gov.tr) internet sitesinde ardından ilan edilecek olup, bunun bunun yanında adaylara yazılı tebligat yapılmayacaktır.

Sözlü Sınav İşlemleri

Kura çekimi sonrası tespit edilen asıl adaylar başvurmuş oldukları meslek kolu için aranan şartları taşıdıklarını belgeleyen evraklarını Sınav Kurullarına teslim edeceklerdir. Evrak İnceleme Komisyonu aracılığıyla teslim edilen belgeler incelendikten sonra tespit edilen şartları taşıdığı tespit edilen ve ilan edilecek nihai listede bulunan adayların sözlü sınav yeri ve tarihleri Genel Müdürlüğümüz (www.devtiyatro.gov.tr) internet sitesinde ilan edilecek olup, adaylara bunun bunun yanında yazılı tebligat yapılmayacaktır. Yapılan sözlü sınav neticesinde asıl ve yedek olarak başarılı olan adaylar; Genel Müdürlüğümüz (www.devtiyatro.gov.tr) internet sitesinde ilan edilecek olup, adaylara bunun bunun yanında yazılı tebligat yapılmayacaktır.

Sınav Sonuçlarına İtiraz

Adaylar aracılığıyla sonuçların açıklanmasından bu yana 5 (beş) iş günü içinde Sınav Kuruluna itiraz edilebilir. İtirazlar, Sınav Kuruluna ulaştıktan sonra 5 (beş) iş günü içinde karara bağlanır ve alakalılere yazılı olarak bildirilir. T.C. Kimlik numarası, adı, soyadı, imza ve adresi olmayan dilekçe, faksla yapılan itiraz ile süresi geçtikten sonra yapılan itirazlar dikkate alınmaz.

Göreve Başlama İşlemleri

Göreve başlamaya hak kazanan adaylar Merkez Teşkilatı ve Tiyatro Müdürlüklerine istediğimiz belgeleri ardından belirtilecek tarihe kadar şahsen teslim edeceklerdir. Posta, kargo yahut kurye ile yapılacak başvurular dikkate alınmayacaktır. Lakin fiilen askerlik görevinde bulunanlar ile hastalık yahut doğum mazereti sebebiyle belgelerini teslim etmeye gidemeyecek durumda olanlar (durumlarını söyleyen askerlik belgesi, doğum raporu yahut hastalık raporu ibraz etmeleri kaydıyla) belgelerini yakınları aracılığıyla teslim edebileceklerdir. Belgeleri teslim alınan adayların, (Güvenlik Soruşturması ve/yahut Arşiv Araştırmasının sonuca varılmasını müteakip yazılı tebligat yapılmak suretiyle) vazifeye başlamaları sağlanacaktır. Doğum, hastalık, askerlik vb. nedenlerle gelemeyecek durumda olanların; bu durumlarını belgelendirmeleri halinde kanuni mazeretlerinin sona ermesini takiben vazifeye başlamaları sağlanacaktır.

Ataması yapıldığı halde vazifeye başlamayanların, deneme süresi içinde işten ayrılanların, gösterilen zaman zarfında belge teslim etmeyenlerin/feragat edenlerin yahut başvuru şartlarını taşımadığı tespit edilenlerin yerine, mezkür Yönetmelik hükümlerine istinaden yedek listeden atama yapılacaktır.

Gerçeğe Aykırı Beyan

Başvuru ve işlemler sırasında gerçeğe aykırı beyanda olduğu tespit edilenlerin sınavları geçersiz sayılarak atamaları yapılmayacak, atamaları yapılmış olsa dahi iptal edilecektir. Bu bireyler ile ilgili Türk Ceza Kanununun alakalı hükümleri uygulanmak üzere, Cumhuriyet Başsavcılığına suç açıklamasunda bulunulacaktır.

İlanen açıklamalur.

Ek: Meslek Kollarına Göre Kontenjan Dağılımı (1 sayfa)

T.C.

KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI DEVLET TİYATROLARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 56 ADET SÜREKLİ İŞÇİ ALIMI MESLEK KOLU KONTENJAN DAĞILIMI EK-1

MESLEK KOLLARI ÖĞRENİM

DURUMU

SINAV DURUMU ÖZEL ŞARTLAR TOPLAM
Temizlik Elemanı En az Lise Kura – Sözlü Sınav 23
Kapıcı – Kaloriferci Ön Lisans KPSS-Sözlü Smav Üniversitelerin İklimlendirme ve Soğutma Teknolojisi Bölümünden Mezun Olmak. 3
Şoför (Yolcu Taşıma) En az Lise Kura – Sözlü Sınav D Sınıfı Ehliyete Sahip Olmak, SRC 2 ve SRC 4 Belgesine ve

Psikoteknik Belgesine Sahip Olmak.

15
Güvenlik Görevlisi En az Lise Kura – Sözlü Smav Silahsız Güvenlik Görevlisi Sertifikasına Sahip Olmak. 13
Aşçı Ön Lisans KPSS-Sözlü Smav Üniversitelerin Aşçılık Bölümünden Mezun Olmak, Aşçılık Usta Öğreticilik Belgesi ile

MEB Onaylı Hijyen Belgesi Sahibi Olmak.

1
Yer Gösterici Lisans KPSS-Sözlü Smav MEB Onaylı Bilgisayar İşletmenliği Sertifikasına Sahip Olmak. 1
TOPLAM 56

Bu makalemizde Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü aracılığıyla yapılacak olan işçi alımı ile ilgili geniş bir şekilde bilgiler sunduk. Konu ile ilgili soru, sorun veya görüşlerinizi yorum bölümümüzden dile getirebilirsiniz.


DİĞER İŞÇİ ALIMI HABERLERİNİ ÖNCE SİZE GÖNDERELİM!

Devlette.com, işçi alımı hususunda tüm yeni haberleri ve açıklamaları çok yakında zamandan anlık olarak takip etmektedir ve bu bildiriler ilk kez bu sitede yayınlanmaktadır. Bu nedenle devlette.com’un paylaştığı haberleri takip etmeniz ve bi hayli hızlı adım atmanız yararınıza olacaktır. Devlette.com’dan yapılan işçi alımı açıklamalarını ve haberlerini en önce siz almak istiyorsanız aşağıdaki kanallardan bize abone olabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu