Başvurular

Dikkat Dikkat! O İlanlara Başvuru Yapmak İçin Yarın Son Gün!

Dikkat Dikkat! O İlanlara Başvuru Yapmak İçin Yarın Son Gün!, iş başvuruları bölümünde Dikkat Dikkat! O İlanlara Başvuru Yapmak İçin Yarın Son Gün! ile alakalı başvuruyu siz değerli okurlarımız için bir araya getirdik.. Dikkat Dikkat! O İlanlara Başvuru Yapmak İçin Yarın Son Gün! ile alakalı tüm ayrıntılar makalemizde..

Dikkat Dikkat! O İlanlara Başvuru Yapmak İçin Yarın Son Gün!

Devlet Personel Başkanlığı (DPB) üzerinden resmi olarak ilan yayımlayan bir çok resmi kurum ve kuruluş bulunmakta. Yakın gelecekte ilan yayımlayan birden fazla kuruluşun ise ilan üzerinde dile getirdiği bilgilere göre, 05.11.2019 (yarın) son gün! Peki o ilanlar nelerdir? Nasıl başvuru yapılabilir? Başvuru şartları nelerdir?

1) Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektörlüğünden

Akademik Personel İlanı

(Profesör, Doçent ve Dr.Öğretim Üyesi) Üniversitemizin çeşitli birimlerine 2547 Sayılı Kanun, Öğretim Üyeliğine Yükselme ve Atama Yönetmeliği ve Yükseköğretim Kurulu Başkanlığınca onaylanan Üniversitemiz Öğretim Üyeliğine Yükselme ve Atama İlkeleri Yönergesi hükümlerine göre aşağıda gösterilen Anabilim Dallarına Öğretim Üyesi alınacaktır. 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48.maddesindeki genel ve ilanda gösterilen diğer koşulları taşıyan Profesör ve Doçent kadrolarına başvuracak adayların Üniversitemiz Personel Daire Başkanlığına, Dr.Öğretim Üyesi kadrolarına başvuracak adayların ise alakalı birimlere şahsen başvurmaları gerekmektedir.

Dr.Öğretim Üyesi kadrosuna başvuracak adaylar, başvurdukları; Bölüm ve Anabilim Dalını söyleyen dilekçelerine, ekleyecekleri, özgeçmişini, Yabancı Dil Sınav Puanını gösterir belgeyi, 2 adet fotoğrafını, nüfus cüzdan fotokopisi, doktora/tıpta uzmanlık belgesi Öğretim Üyeliğine Yükselme ve Atama İlkeleri Yönergesinde bulunan puanlama kriterlerine göre hazırlanmış Akademik çalışmalarının puanlanmış listesini ve yayın listesini (4) takım dosya halinde vereceklerdir.

Profesör ve Doçent kadroları devamlı statüde olup, başvuruda bulunacak adayların başvuracakları bölüm ve anabilim dalını söyleyen dilekçelerine ekleyecekleri özgeçmişini, Yabancı Dil Sınav Puanını gösterir belgeyi, 2 adet fotoğrafını, nüfus cüzdan fotokopisi, Doçentlik Başarı Belgesi, Üniversitemiz Öğretim Üyeliğine Yükselme ve Atama İlkeleri Yönergesinde bulunan puanlama kriterlerine göre hazırlanmış Akademik çalışmalarının puanlanmış listesini ve yayın listesini (profesör adayları başlıca araştırma eserini belirtecek) ve bilimsel çalışma ve yayınlarını kapsayan dosyalarını profesör adayları (6) altı, doçent adayları (4) dört takım halinde vereceklerdir. • Yabancı ülkelerden alınan doktora diploması ile unvanların Üniversitelerarası Kurul’ca eşkıymetliliğinin onaylanmış olması gerekmektedir. • Herhangi bir kamu kurumunda çalışanlar (önceden çalışıp ayrılmış dahi olsalar) çalıştıkları kurumdan alacakları onaylı hizmet belgesini müracaat belgelerine ekleyeceklerdir. • Başvuru süresi ilanın yayın tarihinden bu yana 15 (onbeş) gün olup; posta ile yapılacak başvurular dikkate alınmayacaktır. • NKU.Öğretim Üyeliğine başvuracak Adayların, Özgeçmiş ve yayınlarını ve diğer akademik çalışmalarını puanlama formu formatına http://personel.nku.edu.tr adresinde bulunan Üniversitemiz Öğretim Üyeliğine Yükselme ve Atama İlkeleri Yönergesinden ulaşılabilir. 

İlana erişmek için: http://kamuilan.dpb.gov.tr/ilan_menu.aspx?8bb377de-dff6-4598-bce9-2db06c8797f1 adresini ziyaret edebilirsiniz.

2) Selçuk Üniversitesi

Selçuk Üniversitesi Rektörlüğünden

Üniversitemizin aşağıda gösterilen birimlerinde boş bulunan kadrolarına 10.07.2018 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan Genel Kadro ve Usulü Hakkında 2 Sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi, 2547 sayılı Kanun’un alakalı maddeleri ve 09 Kasım 2018 tarih 30590 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan “Öğretim Üyesi Dışındaki Öğretim Elemanı Kadrolarına Yapılacak Atamalarda Uygulanacak Merkezi Sınav İle Giriş Sınavlarına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik’in alakalı hükümleri ikaznca öğretim elemanı alınacaktır. 

GENEL ŞARTLAR

1) 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde gösterilen şartları taşımak,

2) ALES’ten en az 70, Yükseköğretim Kurulu aracılığıyla kabul gören merkezi yabancı dil sınavından en az 50 puan yahut eşkıymetliği kabul gören bir sınavdan bu puan muadili bir puan almış olmak gerekir. Merkezi sınav muafiyetinden yararlanmayı talep edenlerin ön değerlendirme ve nihai değerlendirme aşamalarında ALES puanı 70 olarak kabul edilir.

3) Araştırma görevlisi kadrolarına başvurularda tezli yüksek lisans, doktora yahut sanatta yeterlik eğitimi öğrencisi olmak şartı aranır.

4) Araştırma görevlisi kadrosuna başvuranların atamaları 2547 sayılı Kanun’un 50/d maddesi ikaznca yapılacaktır.

5) Öğretim görevlisi kadrosuna başvuracak adaylarda en az tezli yüksek lisans derecesine sahip olmak yahut lisans ve yüksek lisans derecesini birlikte veren programlardan mezun olmak şartı aranır.

6) Meslek yüksekokullarının Yükseköğretim Kurulu aracılığıyla tespit edilen uzmanlık alanlarındaki öğretim görevlisi kadrolarına başvuracak adaylarda en az tezli yüksek lisans derecesine sahip olmak veya lisans mezunu olup belgelendirmek kaydıyla alanında en az iki yıl tecrübe sahibi olmak şartı aranır.” 21/10/2019/ PAZARTESİ /NAMIK / 8940 / EBYS ÇEŞİTLİ İLAN 2

7) 14/03/2016 tarihinden önce tezsiz yüksek lisans programlarına kayıtlı olup, 09/11/2018 tarihinden önce Tezsiz Yüksek Lisans programlarından mezun olanların, meslek yüksekokullarının en az Tezli Yüksek Lisans mezunu olmak şartı aranan öğretim görevlisi kadrolarına başvurularında, alakalı yönetmeliğin 7. maddesinin 3.ve 4. fıkra hükümleri uygulanmaz. Tezsiz Yüksek Lisans mezunlarının öğretim görevlisi kadrosuna 3 yıl süre ile ataması yapılır. Bu bağlamda atananlarının atama süresi içinde alanları ile alakalı tezli yüksek lisans programlarını tamamlamaları şarttır. Süresi içinde alanları ile alakalı tezli yüksek lisans programlarını tamamlayamayanların yeniden ataması yapılmaz.

8) Ön değerlendirme ve nihai değerlendirme aşamalarında lisans mezuniyeti notunun hesaplanmasında kullanılacak 4’lük ve5’lik not sistemlerinin 100’lük not sistemine eşkıymetliği Yükseköğretim Kurulu kararıyla belirlenir. Diğer not sistemlerinin 100’lük not sistemine eşkıymetliğine yükseköğretim kurumlarının senatoları karar verir.

9) Adaylarda, yabancı dille eğitim ve öğretim yapılan programlardaki öğretim görevlisi kadrolarına yapılacak atamalarda atama yapılacak programın eğitim dilinde; bilim alanı yabancı dille alakalı kadrolara yapılacak öğretim görevlisi atamaları ile 4/11/1981 tarihli ve 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 5 inci maddesinin birinci fıkrasının (ı) bendi ikaznca zorunlu yabancı dil dersini vermek üzere öğretim görevlisi kadrolarına yapılacak atamalarda alakalı dilde; yükseköğretim kurumlarının ülkeler arası ilişkiler ile yabancı dille alakalı uygulamalı birimlerinde istihdam edilecek öğretim görevlisi atamalarında, en az bir dilde Yükseköğretim Kurulu aracılığıyla kabul gören merkezi yabancı dil sınavından en az 80 puan yahut eşkıymetliği kabul gören bir sınavdan bu puan muadili bir puana sahip olma şartı aranır.

10) Yabancı ülkelerden alınan diplomaların denkliğinin onaylanmış olması gerekir.

MUAFİYET

1) Doktora yahut tıpta, diş hekimliğinde, eczacılıkta ve veteriner hekimlikte uzmanlık veya sanatta yeterlik eğitimini tamamlamış olanlarda, meslek yüksekokullarının Yükseköğretim Kurulu aracılığıyla tespit edilen uzmanlık alanlarına atanacak olanlarda, yükseköğretim kurumlarında öğretim elemanı kadrolarında çalışmış yahut çalışmakta olanlarda merkezi sınav şartı aranmaz.

2) Meslek Yüksekokullarının, Öğretim Üyesi Dışındaki Öğretim Elemanı Kadrolarına Yapılacak Atamalarda Uygulanacak Merkezi Sınav İle Giriş Sınavlarına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik’in 6 ncı maddesinin dördüncü fıkrası kapsamı içindeki öğretim görevlisi kadroları dışındaki öğretim elemanı kadrolarına yapılacak başvurularda yabancı dil şartı aranmaz.

BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BELGELER, BAŞVURU YERİ VE ŞEKLİ

Adaylar başvuru için http://sakit.selcuk.edu.tr adresine girip ön kayıtlarını gerçekleştirecek ve sistemden alacakları müracaat formuna aşağıda listelenen belgeleri ekledikten sonra müracaat süresi içinde ilanda gösterilen Birimlere şahsen teslim edecek yahut posta yolu ile göndereceklerdir. Adaylar ilan edilen kadrolardan yalnızca bir tanesine müracaat edebilirler. 21/10/2019/ PAZARTESİ /NAMIK / 8940 / EBYS ÇEŞİTLİ İLAN 3 BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BELGELER

1. Müracaat Formu,

2. Özgeçmiş,

3. Nüfus cüzdanı fotokopisi,

4. Mezuniyet Belgeleri ve Transkript. (Lisans, Yüksek Lisans, Doktora)

5.Yüksek Lisans yahut Doktora Öğrenci Belgesi (Araştırma Görevlisi kadroları için)

6. Bir adet fotoğraf,

7. ALES Belgesi,

8. Hizmet Belgesi (Halen bir kamu kurumunda çalışmakta olanlar ile ayrılmış olanlar getireceklerdir.)

9. Müracaat edilecek kadronun özel şartında (varsa) istediğimiz diploma, sertifika ve deneyim belgeleri (Çalışılan kurumdan yapılan vazifeye dair alınacak belgeye SGK hizmet dökümü eklenerek teslim edilecektir)

10. Yabancı Dil Sonuç Belgesi (YDS yahut ÖSYM aracılığıyla eş kıymetliliği kabul edilmiş muadili), Süresi içinde yapılmayan başvurular ve eksik belgeli müracaatlar dikkate alınmayacaktır. Posta yoluyla yapılacak başvuruların son başvuru tarihine kadar ilanda gösterilen birimlere ulaşmış olması gerekmektedir. Adaylar sistemden ön kayıtlarını yapmış olsalar dahi evrakları son başvuru tarihine kadar alakalı birimlere ulaşmadığı takdirde başvuruları geçersiz sayılacaktır. Birimlerimiz adına birimlerin adresleri yerine Rektörlüğümüze gönderilen müracaat evrakları dikkate alınmayacaktır.

İlana erişmek için: http://kamuilan.dpb.gov.tr/ilan_menu.aspx?0353631b-f5d3-4f9e-b485-e61a3ba6fa23 adresini ziyaret edebilirsiniz.

DUYURULUR!

3) Orta Doğu Teknik Üniversitesi

2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu ve Öğretim Üyesi Dışındaki Öğretim Elemanı Kadrolarına Yapılacak Atamalarda Uygulanacak Merkezi Sınav ile Giriş Sınavlarına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik ikaznca Üniversitemizin aşağıda gösterilen akademik birimlerine 2547 sayılı Kanunun 50/d maddesi kapsamı içinde araştırma personelleri alınacaktır.

GENEL ŞARTLAR:

– 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48’inci maddesinde gösterilen şartları taşımak.

MERKEZİ SINAV (ALES) MUAFİYETİ:

– Yükseköğretim kurumlarında öğretim elemanı kadrolarında çalışmış yahut çalışmakta olanlar ALES muafiyetinden yararlanmayı talep edebilir. ALES muafiyetinden yararlanmak isteyenler, buna ilişkin dilekçe vermelidir.

– ALES muafiyetinden yararlanmayı talep edenlerin ön değerlendirme ve nihai değerlendirme aşamalarında ALES puanı 70 olarak kabul edilir.

İSTENEN BELGELER:

1 – Adayların başvurdukları bölüm/anabilim dalı, ilan numarası, ilan tarihi ile yazışma adreslerini ve telefon numaralarını söyleyen dilekçe.

2- Özgeçmiş.

3 – Nüfus cüzdanı fotokopisi.

4 – Son altı ay içinde çekilmiş bir (1) adet fotoğraf.

5 – ALES sonuç belgesi (Sonuçların açıklanma tarihinden bu yana 5 yıl geçerlidir).

6 – Yabancı dil sınavı sonuç belgesi (YDS yahut eşkıymetliği kabul gören bir sınavdan muadili puanı gösteren belge)

7 – Onaylı diploma fotokopisi (Yurt dışından alınan diplomalar için onaylı denklik belgesi)

8 – Resmi lisans transkripti

9 – Tezli Yüksek Lisans yahut Doktora öğrenci belgesi 21/10/2019 PAZARTESİ AHMET ÇEŞİTLİ 9074 CD 2

10 – Erkek adaylar için askerlikle alakalı terhis yahut tecil belgesi. (Güncel, e-Devlet’ten alınmış karekodlu yahut asıl)

11 – Başvuru zarfı kapak formu http://www.pdb.metu.edu.tr adresinden indirilebilir. – Adaylar ilan edilen kadrolardan yalnızca birine başvuruda bulunabilir. – Adaylar e-Devlet’ten alınmış karekodlu öğrenci ve mezuniyet belgeleri ile başvuru yapacaktır. Atanmaya hak kazanılması halinde söz konusu belgelerin asılları yahut onaylı sureti ibraz edilecektir.

– Ön değerlendirme ve nihai değerlendirme aşamalarında lisans mezuniyet notunun hesaplanmasında kullanılacak 4’lük ve 5’lik not sistemlerinin 100’lük not sistemine eşkıymetliği için Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’nın eşkıymetlik tablosu kullanılır.

– Ön değerlendirme ve nihai değerlendirme sonuçları ilanda gösterilen web adreslerinde açıklamalacak olup, adaylara bunun bunun yanında bir tebligat yapılmayacaktır. – İlana başvurular ilanda gösterilen başvuru yerlerine şahsen yahut posta yoluyla yapılacaktır. Süresi içinde yapılmayan başvurular, eksik belgeli dosyalar ve posta ile yapılacak başvurularda postadaki gecikmeler sebebiyle son başvuru tarihinden sonra ulaşan başvurular kabul edilmeyecektir.

İlana erişmek için: http://kamuilan.dpb.gov.tr/ilan_menu.aspx?05ab14cc-71c9-4b3c-8cd7-3b9fc1b858d1 adresini ziyaret edebilirsiniz.

4) Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörlüğünden:

Üniversitemiz Akademik Birimlerine, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48’inci maddesi, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun alakalı maddeleri, Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliği hükümleri ile Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönergesi ikaznca öğretim üyesi alınacaktır. Başvuru süresi ilanın Resmi Gazete’de yayın tarihi itibariyle, ilk başvuru tarihi 22/10/2019 – son başvuru tarihi 06/11/2019 tarihi mesai bitimidir. İlanla alakalı geniş bir şekilde bilgiler Üniversitemizin www.osmaniye.edu.tr internet adresinde bulunmaktadır.

İlana erişmek için: http://kamuilan.dpb.gov.tr/ilan_menu.aspx?7b15bd2c-23b6-4175-8d6f-00bc989fe868 adresini ziyaret edebilirsiniz.

5) İstanbul Üniversitesi

İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Rektörlüğünden:

SÖZLEŞMELİ BİLİŞİM PERSONELİ SINAV DUYURUSU

Üniversitemiz Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığında istihdam edilmek üzere, 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin ek altıncı maddesine dayanılarak 31.12.2008 tarih ve 27097 sayılı Resmi Gazete ‘de yayımlanan “Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Büyük Ölçekli Bilgi İşlem Birimlerinde Sözleşmeli Bilişim Personeli İstihdamına İlişkin Esas ve Usuller Hakkında Yönetmelik” ikaznca 7 (yedi) adet anlaşmali bilişim personeli alınacaktır. Üniversitemiz aracılığıyla gerçekleştirilecek yazılı ve sözlü sınava katılacak adayların seçiminde; anılan Yönetmeliğin 8. maddesi gereğince 2018 KPSS P3 sınav sonuç belgesi puanının yüzde yetmiş ile yabancı dil puanının yüzde otuzunun toplamı esas alınarak yapılacak sıralamaya göre en yüksek puanlıdan başlanarak alınacak personel rakamının on (10) katı aday içinden seçilecektir. KPSS puanı olmayan yahut belge ibraz edemeyen adayın KPSS puanı 70 sayılacaktır. Yabancı dil belgesi ibraz etmeyenlerin puanı (0) sıfır olarak hesaplanacaktır.

1- BAŞVURU ŞARTLARI;

A- GENEL ŞARTLAR;

(NİTELİKLER)

a. 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48’inci maddesinde gösterilen şartları taşımak,

b. Fakültelerin dört yıllık bilgisayar mühendisliği, yazılım mühendisliği, elektronik mühendisliği, elektrik ve elektronik mühendisliği ve endüstri mühendisliği bölümlerinden veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilmiş yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak,

c. (b) bendinde gösterilenler dışında kalan dört yıllık eğitim veren fakültelerin mühendislik bölümlerinden, fen-edebiyat, eğitim ve eğitim bilimleri fakültelerinin, bilgisayar ve teknoloji üzerine eğitim veren bölümleri ile istatistik, matematik ve fizik bölümlerinden veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilmiş yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak, (bu bölümde gösterilen bölüm mezunları yalnızca 2 Kat için başvuru yapabilir.)

d. Yazılım, yazılım tasarımı ve geliştirilmesi ile bu sürecin yönetimi hususunda yahut büyük ölçekli ağ sistemlerinin kurulumu ve yönetimi hususunda 375 sayılı KHK’de gösterilen sürelerde (2 kat için en az 3 yıl, 3 kat ve üzeri için en az 5 yıl) mesleki tecrübeye sahip bulunmak, (Mesleki tecrübenin belirlenmesinde; bilişim personeli olarak 657 sayılı Kanuna tabi kadrolu yahut aynı Kanunun 4’üncü maddesinin (B) bendi ile 399 sayılı KHK’ye tabi anlaşmali statüdeki hizmetler ve Sosyal Sigortalar Kurumuna tabi özel kesimde bilişim personeli olarak geçtiği belgelenen hizmet süreleri dikkate alınır),

e. Bilgisayar çevre birimlerinin donanımı ve kurulan ağ yönetimi güvenliği ile ilgili bilgi sahibi olmaları kaydıyla güncel programlama dillerinden en az ikisini bildiğini belgelemeleri.

f. Erkek adaylar için muvazzaf askerlik çağına gelmemiş yahut askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut muaf yahut ertelemiş veya yedek sınıfa geçirilmiş olmak.

B- ÖZEL ŞARTLAR;

a) Yazılım Geliştirme Uzmanı (.NET) (3 Kat) Bu kadroda 2 (iki) personel istihdam edilecektir.

i. Çok iyi derecede .NET/C#/ASP.NET ortamında yazılım geliştirme bilgi ve becerisine sahip olmak.

ii. Kurumsal web tabanlı uygulama geliştirme konularında profesyonel olmak.

iii. CSS, JavaScript, HTML gibi web teknolojilerinde işinde uzman olmak.

iv. Responsive uygulama geliştirme hususunda profesyonel olmak.

v. .NET Framework 4.5, ASP .NET, C#, WPF, MVC konularında işinde uzman olmak.

vi. Unit test hususunda bilgi sahibi olmak.

vii. Enterprise Software Architecture, Design Pattern, Object Oriented Programing, ORM (Entity framework ) konularında bilgi sahibi olmak.

viii. Web servisleri, SOAP, REST, WCF gibi teknolojiler ile ilgili bilgi sahibi olmak.

ix. Veri tabanı tasarımı, optimizasyon ve performans artırımı hususunda tecrübe sahibi olmak.

x. Oracle yahut MSSQL Server veritabanı sistemlerinde uygulama geliştirmiş olmak.

xi. İleri düzeyde PLSQL yahut T-SQL bilgisine sahip olmak.

xii. Versiyon Kontrol Sistemlerini ( TFS,GIT,SVN vb. ) kullanmış olmak.

xiii. En az 5 yıl .NET/C#/ASP.NET platformlarında kurumsal yazılım geliştirme süreçlerinde çalışmış olmak.

xiv. Proje önderliği yapmış olmak ve mobil programlama deneyimi sahibi olmak. 

xv. Yüksek Lisans unvanına sahip olmak.

b) Yazılım Geliştirme Uzmanı (.NET) (2 Kat) Bu kadroda 3 (üç) personel istihdam edilecektir

i. .NET/C#/ASP.NET ortamında yazılım geliştirme bilgi ve becerisine sahip olmak.

ii. Kurumsal web tabanlı uygulama geliştirme konularında profesyonel olmak. iii. CSS, JavaScript, HTML gibi web teknolojilerinde işinde uzman olmak. iv. .NET Framework 4.5, ASP .NET, C#, WPF, MVC konularında işinde uzman olmak. v. Unit test hususunda bilgi sahibi olmak. vi. Enterprise Software Architecture, Design Pattern, Object Oriented Programing, ORM (Entity framework ) konularında bilgi sahibi olmak.

vii. Web servisleri, SOAP, REST, WCF gibi teknolojiler ile ilgili bilgi sahibi olmak.

viii. Veri tabanı tasarımı, optimizasyon ve performans artırımı hususunda tecrübe sahibi olmak.

ix. Oracle yahut MSSQL Server veritabanı sistemlerinde uygulama geliştirmiş olmak.

x. PLSQL yahut T-SQL bilgisine sahip olmak. xi. Versiyon Kontrol Sistemlerini ( TFS,GIT,SVN vb. ) kullanmış olmak.

xii. En az üç (3) yıl .NET/C#/ASP.NET platformlarında kurumsal yazılım geliştirme süreçlerinde çalışmış olmak.

İş Tanımı (.NET)

xiii. .NET teknolojileri tercih ederek 3 katmanlı (3 tier) ve web tabanlı yazılımlar geliştirmek.

xiv. Sistem çözümleme yapmak ve geniş ölçekli veri tabanı üzerinde yazılım geliştirmek.

xv. Büyük veriler ile çalışmak, SQL tercih ederek büyük ölçekli verilerde veri işleme yapmak.

c) Sistem Uzmanı (2 kat) Bu kadroda 2 (iki) personel istihdam edilecektir.

i. Orta ve büyük ölçekli bilgi işlem merkezlerinde sistem uzmanı olarak en az üç (3) yıl çalışmış olmak ve bunu belgelemek.

ii. Çok sunuculu (en az 25 fiziksel sunucu veya en az 100 sanal sunucu) ortamda, sunucu kurulum, bakım, güncelleme, iş sürekli olarakliği faaliyetlerini yapmış olmak.

iii. MS Windows Server, Linux işletim sistemlerinin kurulumu ve yönetimi ile ilgili bilgi ve tecrübe sahibi olmak ve bunları yönetebilmek.

iv. Çoklu site üzerinde Active Directory uygulaması, DNS, DHCP, File Server, Windows 7/8/10 işletim sistemleri konularında kurulum, konfigürasyon, upgrade ve sorun çözümleme tecrübelerine sahip olmak.

v. Microsoft Windows sunucu ürünleri/servisleri ile ilgili bilgi ve tecrübe sahibi olmak (Aktif dizin, GPO, WSUS, System Center ürünleri).

vi. VMware yahut HyperV sunucu sanallaştırma hususunda bilgi ve tecrübe sahibi olmak. vii. E-posta sunucu kurulumunu, yapılandırmasını ve yönetimini yapmış olmak.

viii. Temel düzeyde ağ bilgisine sahip olmak. ix. Yedekleme, kurtarma, iş sürekli olarakliği ve felaket kurtarma planlarını hazırlamış ve uygulamış olmak.

x. Sistem izleme ve ikaz araçlarında bilgi ve tecrübe sahibi olmak.

xi. Sistem Güvenliği konularında bilgi sahibi olmak. Tercihen xii. Microsoft Certified Solutions Expert (MCSE) sertifikasına sahip olmak.

xiii. Microsoft Certified Solutions Associate (MCSA): Windows Server 2012 R2 sertifikasına sahip olmak.

xiv. VMware Certified Professional (VCP) sertifikasına sahip olmak.

II- İSTENİLEN BELGELER-BAŞVURU ŞEKLİ-YERİ-TARİHİ;

Başvurular, 22/10/2019 – 05/11/2019 tarihleri içinde http://www.istanbulc.edu.tr adresinde bulunan “Sözleşmeli Bilişim Personeli İş Talep Formu’nun doldurulmasından sonra, fotoğraf yapıştırılmak ve imzalanmak suretiyle aşağıda sayılan belgelerle birlikte, 05/11/2019 tarihi mesai bitimine kadar İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Personel Daire Başkanlığı Avcılar/İSTANBUL adresine elden teslim edilmek yahut son başvuru tarihinde anılan adreste olacak biçimde postayla gönderilmek suretiyle yapılacaktır (Anılan tarihten sonra yapılan başvurular ile postadaki gecikmeler kabul edilmeyecektir).

1) İstenilen Belgeler

a) Başvuru formu ( Fotoğraflı)

b) Özgeçmiş

c) Nüfus Cüzdanı yahut TC Kimlik Kartı örneği

d) Lisans diploması yahut okul çıkış belgesinin aslı yahut noter onaylı sureti (Belge aslının ibraz edilmesi halinde fotokopisi Kurumumuzca onaylanacaktır),

e) Erkek adaylar için askerlik durumunu gösterir belge,

f) KPSS sınav sonuç belgesi (KPSS sınav sonuç belgesi ibraz etmeyenlerin KPSS P3 puanı 70 (yetmiş) kabul edilecektir.),

g) Yabancı dil bilgisi düzeysini gösteren belge, (YDS yahut Yükseköğretim Kurulu aracılığıyla buna denk kabul gören sınav sonuç belgesi) Yabancı belgesi ibraz etmeyenlerin puanı(0) sıfır olarak hesaplanacaktır.

h) Her bir pozisyon için özel şartlarda istediğimiz sertifikalar ve nitelikleri gösteren belgeler,

i) Çalışma sürelerini gösteren belgeler. (Genel Şartlar başlığındaki (d) maddesinde gösterilen mesleki tecrübenin bilişim personeli olarak geçtiğinin belgelendirilmesi gerekmektedir. Sürelerin hesabında lisans mezuniyeti ardındanki hizmetler dikkate alınacaktır.)

Özel sektörde çalışanlar için SGK hizmet dökümü, j. Kamu kurumlarında çalışanlar için çalıştıkları kurumdan alınacak hizmet belgesi,

k) Güncel programlama dillerinden en az ikisini bildiğine ilişkin belge (Genel Şartlar başlığındaki (e) maddesindeki en az 2 dönem programlama dersinin alındığını gösterir transkript, katılım/sınav sertifikası vb.)

l) Adli sicil kaydının olup olmadığına dair yazılı beyanı.

2) Başvuru Şekli Yeri ve Tarihi Başvuru Başlangıç Tarihi :

22/10/2019 Başvuru Bitiş Tarihi 05/11/2019

Başvuru Yeri :

İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Personel Daire Başkanlığı Rektörlük Binası K:3 Avcılar/İSTANBUL Adaylar başvurularını yukarıda gösterilen adrese şahsen teslim etmeleri yahut son başvuru tarihinde anılan adreste olacak biçimde postayla göndermeleri gerekmektedir. Postadaki gecikmeler ve diğer nedenlerle bu tarihten sonra gelen başvurular ile eksik belge ibraz edenlerin başvuruları kabul edilmeyecektir. Şahsi başvurularda istediğimiz belgelerin aslı ibraz edilmesi halinde kopyaları kurum aracılığıyla onaylanacaktır.

III- BAŞVURULARIN DEĞERLENDİRİLMESİ VE SONUÇLARININ DUYURULMASI

Başvuruların incelenmesi neticesinde genel ve özel şartları sağlayan adaylardan, KPSS puanının %70’i (KPSS puanı olmayan yahut belge ibraz etmeyen adayın KPSS puanı 70 olarak dikkate alınır) ile yabancı dil puanının %30’ununun toplamı esas alınarak yapılacak sıralamaya göre en yüksek puanlıdan başlanarak toplam her pozisyon aday miktarının On (10) katı aday yazılı sınava çağırılacaktır. Bu sıralamaya göre son sırada aynı puana sahip birden fazla adayın bulunması halinde, bu adayların tamamı sınava kabul edilecektir. Yazılı sınava girmeye hak kazanan adayların listesi ve sınav yerinin açık adresi www.istanbulc.edu.tr sitesinde 08/11/2019 tarihinde ilan edilecektir. Ayrıca yazılı bildirim yahut tebligat yapılmayacaktır.

IV- SINAV KONULARI, YERİ VE TARİHİ

1. Proje Yönetimi

2. Yazılım Mühendisliği

3. Veritabanı sorgulama, tasarımı ve yönetim sistemleri

4. Programlama Dilleri (Java, SQL, PL/SQL,.NET)

5. Yazılım mimarisi

6. Bilgisayar Ağları

7. Bilgi Güvenliği

8. İşletim Sistemleri

9. Karar Destek Sistemi ile alakalı konular

10. Bilgisayar Donanımı

11. Web Programlama ve teknolojileri

12. Modelleme ve Simulasyon

13. Pozisyonla alakalı diğer konular, İş Tanımı Yazılı ve Uygulamalı Sınav Konuları Yazılım Geliştirme Uzmanı 1,2,3,4,5,6,7,8,9,11,13 sırasında gösterilenler Sistem Uzmanı 1,6,7,8,10,12,13 sırasında gösterilenler Yazılı sınav, 13/11/2019 tarihinde saat 14:00 – 16:00 saatleri içinde İstanbul Üniversitesi- Cerrahpaşa Rektörlüğü Seminer Salonu Avcılar İstanbul adresinde yapılacaktır. Uygulamalı sınav tarihi ve yeri ise yazılı sınav tarihinden bu yana engeç onbeş gün içinde www.istanbulc.edu.tr sitesinde ilan edilecektir.

V- DEĞERLENDİRME

Yazılı sınav neticesinde her pozsiyon için ayrı ayrı puan sıralaması yapılacaktır. Sınavdan 100 tam puan üzerinden 50 (Elli)puan ve üzeri alan adaylar uygulamalı sınava çağrılacaktır. Yazılı ve sözlü sınav neticesinde alınan notların aritmetik hemen hemenları alınmak suretiyle 100 tam puan üzerinden 70 puan ve üstü alanlar başarılı kabul edileceğinden en yüksek puandan başlamak kaydıyla başarı puanı sırasına göre atama yapılacaktır. Puan eşitliği halinde sırasıyla iş tecrübesi, daha fazla programlama dili bildiğini belgeleme, yüksek lisans mezunu olunması, İngilizce dil puanı yüksek olması dikkate alınmak suretiyle değerlendirmeye tabi tutulacaktır.

VI- SINAVSONUÇLARININ İLANI

Yazılı sınav neticesinde başarılı olup, uygulamalı sınava girmeye hak kazanan adaylar, yazılı sınav tarihinden bu yana onbeş gün içinde www.istanbulc.edu.tr sitesinde ilan edilecektir. Uygulamalı sınav sonuçları, www.istanbulc.edu.tr sitesinde ilan edilecektir. Ayrıca yazılı bildirim yahut tebligat yapılmayacaktır.

VII- ÜCRET

Aylık brüt anlaşma ücreti, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4 üncü maddesinin (B) bendine göre istihdam edilenler için anlaşma ücret tavanının

ÖZEL ŞARTLAR  başlığı altında gösterilen katları ile çarpımı sonucu bulunacak tutar olacaktır. Lakin Kurum, tavan ücretin altında anlaşma düzenlemeye ve ödeme yapmaya yetkilidir.

İlan ayrıntı kısmı için: http://kamuilan.dpb.gov.tr/ilan_menu.aspx?94eb3702-adf5-43be-8224-5441e8992faa adresini ziyaret edebilirsiniz.

6) Akdeniz Üniversitesi

Akdeniz Üniversitesi Rektörlüğünden:

ÖĞRETİM ÜYESİ ALIM İLANI

(PROFESÖR, DOÇENT, DOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ)

Üniversitemizin akademik birimlerine, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu, Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliği, Akdeniz Üniversitesi Akademik Yükseltme ve Atama Kriterlerinin alakalı maddeleri ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48. maddesinde gösterilen şartları sağlayanlardan öğretim üyesi alınacaktır. Birden fazla kadro ilanına yapılan başvurular dikkate alınmayacaktır. Başvurular Üniversitemiz Personel Daire Başkanlığına şahsen yapılacaktır. Başvuru süresi ilanın Resmi Gazete’de yayımlandığı tarihten bu yana 15 (on beş) gündür. Doktor Öğretim Üyesi kadrolarına başvurularda 2547 sayılı Kanunun Ek 38. maddesine göre uygunluğu değerlendirilecektir. İlanla alakalı detaylara Üniversitemizin http://personel.akdeniz.edu.tr adresinden ulaşılabilir.

İlan ayrıntı kısmı için: http://kamuilan.dpb.gov.tr/ilan_menu.aspx?7815bc38-8792-4cc3-9493-4039a97fee78 adresini ziyaret edebilirsiniz.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu