Başvurular

Din İşleri Yüksek Kurulu 25 Uzman Yardımcısı Alıyor 2022

Din İşleri Yüksek Kurulu 25 Uzman Yardımcısı Alıyor 2022, iş başvuru bölümüzde Din İşleri Yüksek Kurulu 25 Uzman Yardımcısı Alıyor ile alakalı ayrıntıları siz değerli okurlarımız için bir araya getirdik. Din İşleri Yüksek Kurulu 25 Uzman Yardımcısı Alıyor başvurusu ile alakalı detaylar makalemizde..

Başlıklar

Din İşleri Yüksek Kurulu 25 Uzman Yardımcısı Alıyor

Din İşleri Yüksek Kurulu paylaştığı iş ilanı kapsamı içinde uzman yardımcısı alımı gerçekleştireceğini açıkladı. Din İşleri Yüksek Kurulu ilan kapsamı içinde 25 uzman yardımcısı alımı gerçekleştirecektir. Adaylar ilana 1 Ekim 2018 ile 16 Ekim 2018 tarihleri içinde başvuru yapabileceklerdir. Adaylarda aranan başvuru şartları, başvuru formu ve başvuru tarihleri ile ilana dair diğer geniş bir şekilde bilgiler yazımız devamında bulunmaktadır.

  • Din İşleri Yüksek Kurulu Uzman Yardımcısı Alımı İlanı 2018
  • Başvuru Şartları Nelerdir?
  • Başvurular Nasıl, Nereden Yapılacak?
  • Başvuru İçin Gerekli Belgeler Nelerdir?
  • Sınavın Şekli, Yeri, Tarihi ve Konuları
  • Değerlendirme ve Başarı Sıralaması
  • Sınav Sonuçları ve İtiraz İşlemleri

Din İşleri Yüksek Kurulu Uzman Yardımcısı Alımı İlanı 2018

Diyanet İşleri Başkanlığı merkez teşkilatında münhal bulunan; aşağıda unvanı, sınıfı, kadro derecesi, puan türü ve adedi gösterilen “Din İşleri Yüksek Kurulu Uzman Yardımcısı” kadrolarına atama yapmak için iki aşamalı (yazılı ve sözlü) yarışma sınavı yapılacaktır.

Başvuru Şartları Nelerdir?

  • 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde gösterilen şartları taşımak,
  • Diyanet İşleri Başkanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin 5 inci maddesinin (b) bendinde gösterilen ortak nitelik şartını taşımak,
  • En az lisans düzeyinde dört yıllık dini yükseköğrenim mezunu olmak,
  • Sınavın yapılacağı yılın ilk günü itibariyle 35 (otuz beş) yaşını doldurmamış olmak,
  • 2017 yahut 2018 senelerında yapılan Kamu Personel Seçme Sınavının (KPSS) P3 puan türünden en az 60 (altmış) puan almış olmak,
  • Daha önce yapılmış Din İşleri Yüksek Kurulu Uzman Yardımcılığı yarışma sınavlarında iki defa başarısız olmamak.
MÜNHAL KADROLARIN
BULUNDUĞU

YER

UNVAN SINIFI PUAN

TÜRÜ

KADRO

DERECESİ

ADEDİ
Merkez Teşkilatı Din İşleri Yüksek Kurulu Uzman Yardımcısı G.İ.H KPSSP-3 9 25

Başvurular Nasıl, Nereden Yapılacak?

Başvuru şartlarını taşıyan adaylar, 01/10/2018 (08:00) – 16/10/2018 (16:30) tarihlerinde (https://dibbvs.divanet.gov.tr/IKYS/Sinav/Kurumdisi) adresi üzerinden e-başvuru formunu doldurduktan sonra başvurularını onaylatmak üzere istenen belgelerle birlikte herhangi bir il müftülüğüne mesai saatleri içinde (saat 08:30-16:30 arası) şahsen müracaat edeceklerdir. Yurtdışında bulunanlardan yahut askerlik görevini yürütenlerden sınava müracaat edecek adaylar adına istenen belgeleri getirmeleri halinde, üçüncü şahıslar müracaat işlemini yapabileceklerdir. İl müftülüklerindeki DİBBYS sorumluları, adayın sınav başvuru formuna girdiği bilgiler ile ibraz ettiği belgelerdeki bilgilerin doğruluğunu tespit ettikten sonra onaylama işlemini gerçekleştireceklerdir. Belgeleri eksik olan adayların başvuru onaylama işlemi yapılmayacaktır.

Başkanlığımız (https://dibbvs.divanet.gov.tr/IKYS/Sinav/Kurumdisi) adresi üzerinden sınav başvuru formunu doldurmayan yahut il müftülüklerinde başvuru onay işlemini yaptırmayan adayların istekleri dikkate alınmayacaktır. Başvuru işlemlerinin hatasız, eksiksiz ve açıklamada gösterilen hususlara uygun olarak yapılmasından adayın kendisi sorumlu olacaktır. Müracaatların sona ermesinden sonra adayın başvuru bilgilerinde hangi nedenle olursa olsun kesinlikle değişiklik yapılmayacaktır. Bu açıklamada tespit edilen esaslara uygun olmayan başvurular kabul edilmeyecektir.

Başvuru İçin Gerekli Belgeler Nelerdir?

  • T.C. kimlik numaralı kimlik belgesi (nüfus cüzdanı yahut pasaport),
  • En az lisans düzeyinde dört yıllık dini yükseköğrenim mezunu olduğunu gösterir diploma, diplomanın tasdikli sureti yahut mezuniyet belgesi (Diploma yabancı bir ülkeden alınmışsa Y ÖK’ten alınacak denklik belgesi),
  • 2017 yahut 2018 yılına ait KPSS sonuç belgesi,
  • Görev yapmaya mani bir özrü bulunmadığına, adli sicil kaydına bulunmadığına ve erkek adayların askerlik durumlarına dair yazılı beyan,

Başvuruları alan personele gerekli belgeleri ibraz edemeyen adayların başvuruları kabul edilmeyecektir. Belgeler, kontrol edildikten sonra adaylara iade edilecektir. Yazılı beyan istenen hususlar tek bir dilekçede bulunacaktır. Belgeler, atanmaya hak kazanan adaylar aracılığıyla atama sürecinde alakalı birime teslim edilecektir.

Sınavın Şekli, Yeri, Tarihi ve Konuları

Din İşleri Yüksek Kurulu Uzman Yardımcılığı Yarışma Sınavı, yazılı ve sözlü olmak üzere iki aşamalı yapılacaktır. Yazılı sınav, 03. 11. 2018 tarihinde Ankara’da yapılacaktır. 2017 yahut 2018 lisans düzeyi Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) sonuçlarına göre yapılan başvurular içinden, en yüksek puana sahip adaydan başlamak suretiyle atama yapılacak kadro rakamının 20 (yirmi) katı aday, son sıradaki adayla aynı puanı alanlar dahil olmak üzere, yazılı sınava çağrılacaktır. Yazılı sınavda 70 (yetmiş) ve üzeri puan almak şartıyla en yüksek puana sahip olan adaydan başlanarak, atama yapılacak kadro rakamının 3 (üç) katı aday, son sıradaki adayla aynı puanı alanlar dahil olmak üzere, sözlü sınava çağrılacaktır.

A) Yazılı Sınav Konuları

  1. Kur’an-ı Kerim (20 puan)
  2. Arapça (20 puan)
  3. Fıkıh (10 puan)
  4. Tefsir (10 puan)
  5. Hadis (10 puan)
  6. Akaid-Kelam (10 puan)
  7. Kamu çalışanları mevzuatı ve Başkanlık mevzuatı (20 puan)

B) Sözlü Sınav Konuları;

  1. Yazılı yarışma sınavında gösterilen sınav konularıyla birlikte Başkanlığın hizmet alanlarıyla alakalı bilgi düzeyi (50 puan)
  2. Kavrama, muhakeme etme ve ifade etme kabiliyeti (10 puan)
  3. Liyakati, temsil kabiliyeti, davranış ve tepkilerinin mesleğe uygunluğu (10 puan)
  4. Özgüveni, ikna kabiliyeti ve inandırıcılığı (10 puan)
  5. Genel yetenek ve genel kültürü (10 puan)
  6. Bilimsel ve teknolojik gelişmelere açıklığı (10 puan)
  7. Adaylar (yazlı-sözlü) sınava gelirken “Sınav Giriş Belgesi” ile birlikte kimlik belgelerinden birini (nüfus cüzdanı yahut pasaport) yanlarında bulunduracaklardır.
  8. Sınava (yazılı ve sözlü) girmeye hak kazandığı halde ilan edilen sınav tarihlerinde sınava katılmayan adaylar sınav hakkını kaybetmiş sayılacaktır. Bu durumdaki adaylara hiç bir biçimde ikinci bir sınav hakkı verilmeyecektir.
  9. Adaylar; “Sınav Giriş Belgesi” alma ve sınav sonuç öğrenme işlemlerini (https://dibbvs.divanet.gov.tr/IKYS/Sinav) adresi aracılığıyla gerçekleştireceklerdir.

Değerlendirme ve Başarı Sıralaması

  • Sınavın yazılı ve sözlü her aşaması 100 (yüz) tam puan üzerinden değerlendirilecektir.
  • Sınavda başarılı olabilmek için yazılı ve sözlü sınavın her birinden en az 70 (yetmiş) puan almak gerekmektedir.
  • Sınavın nihai puanı yazılı ve sözlü sınav neticesinde alınan notların aritmetik hemen hemensı alınarak hesaplanacaktır.
  • Yazılı ve sözlü sınav notlarının aritmetik hemen hemensının eşit olması halinde, yazılı sınav puanı yüksek miktarda olana sıralamada öncelik verilecektir.

Sınav Sonuçları ve İtiraz İşlemleri

Sınav sonuçları Başkanlığımız İnternet sitesinde (www.diyanet.gov.tr) ve aynı sitedeki İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü sayfasında açıklamalacaktır. Sınav (yazılı-sözlü) sonuçlarına ilişkin itirazlar her bir sınavın sonuçlarının ilan edilmesinden bu yana 7 (yedi) gün içinde yazılı olarak Başkanlığımız İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü Personel Sistemleri Eğitim ve Sınavlar Daire Başkanlığına yapılacaktır. İtirazlar, en geç 15 (on beş) gün içinde incelenerek karara bağlanacak ve adaya bildirilecektir. Sınav sonuçlarının ilan edilmesinden bu yana 7 (yedi) gün içinde ıslak imzalı ve yazılı olarak Başkanlığımız İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğüne ulaştırılmayan, T.C. kimlik numarası, adı, soyadı, imza ve adresi olmayan dilekçeler ile e-mail ve faksla yapılan itirazlar dikkate alınmayacaktır.

Diğer Bilgiler

Atamalar, başarılı olan adaylar içinden en yüksek puandan başlamak suretiyle başarı sırasına göre ilan edilen kadro sayısınca yapılacaktır.

Sınav başvurularında adayın beyanı esas alınacaktır. Başkanlık, sınav ve atama sürecinin her aşamasında aday aracılığıyla gösterilen hususlarda adaydan belge talep edebilecektir. Sınav öncesi, sonrası ve atama sürecindeki işlemlerde gerçeğe aykırı beyanda olduğu tespit edilen adayların başvuru ve sınavları geçersiz sayılacağı gibi görev alsalar dahi görevleriyle ilişikleri kesilecektir. Bu durumdaki adaylar hiçbir hak talebinde bulunamayacaklardır. Sınav süreciyle alakalı Başkanlığımızın İnternet sitesinde ve aynı sitedeki İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü sayfasında yapılan tüm açıklamalar tebligat sayılacaktır. Adaylara bunun bunun yanında tebligat yapılmayacaktır.

Sınavla alakalı iş ve işlemlerde faks ve e-mail ile işlem yapılmayacaktır. Adayların ıslak imzalı ve yazılı dilekçelerini İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğüne (Personel Sistemleri Eğitim ve Sınavlar Daire Başkanlığı) ulaştırmaları gerekmektedir. Bu açıklamada yer almayan hususlarla alakalı olarak 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu, 633 sayılı Diyanet İşleri Başkanlığı Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanun, Din İşleri Yüksek Kurulu Uzman ve Uzman Yardımcılığı Sınav ve Atama Yönetmeliği ile Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik hükümleri geçerlidir.

IX. İLETİŞİM

Yazışma adresi: Diyanet İşleri Başkanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü Personel Sistemleri Eğitim ve Sınavlar Daire Başkanlığı Üniversiteler Mah. Dumlupınar Blv. No: 147/A 06800 Çankaya ANKARA

e-mail : persis@diyanet.gov.tr

Telefon : (0312) 295 70 00

Fax : (0312) 285 85 72

Bu makalemizde Din İşleri Yüksek Kurulu aracılığıyla yapılacak olan uzman yardımcısı alımı ile ilgili geniş bir şekilde bilgiler verdik. Konu ile ilgili soru, sorun veya görüşlerinizi yorum bölümümüzden dile getirebilirsiniz. Ayrıca kurum aracılığıyla yayına giren tüm ilanlara Diyanet İşleri iş ilanları sayfasından varabilirsiniz.


DİĞER UZMAN YARDIMCISI ALIMI HABERLERİNİ ÖNCE SİZE GÖNDERELİM!

Devlette.com, uzman yardımcısı alımı hususunda tüm yeni haberleri ve açıklamaları çok yakında zamandan anlık olarak takip etmektedir ve bu bildiriler ilk kez bu sitede yayınlanmaktadır. Bu nedenle devlette.com’un paylaştığı haberleri takip etmeniz ve bi hayli hızlı adım atmanız yararınıza olacaktır. Devlette.com’dan yapılan uzman yardımcısı alımı açıklamalarını ve haberlerini en önce siz almak istiyorsanız aşağıdaki kanallardan bize abone olabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu