Başvurular

Kamu Gözetimi Kurumu uzman yardımcısı alımı yapacak! Sınav başvuru tarihi açıklandı

Kamu Gözetimi Kurumu uzman yardımcısı alımı yapacak! Sınav başvuru tarihi bilgisi verildi, iş başvuruları bölümünde Kamu Gözetimi Kurumu uzman yardımcısı alımı yapacak! Sınav başvuru tarihi bilgisi verildi ile alakalı başvuruyu siz değerli okurlarımız için bir araya getirdik.. Kamu Gözetimi Kurumu uzman yardımcısı alımı yapacak! Sınav başvuru tarihi bilgisi verildi ile alakalı tüm ayrıntılar makalemizde..

Kamu Gözetimi Kurumu uzman yardımcısı alımı yapacak! Sınav başvuru tarihi bilgisi verildi

Kamu Gözetimi, Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumunda görevlendirilmek üzere uzman yardımcısı alımı yapılacak. Başvuru yapmak isteyen adaylar için sınav tarihi belirlendi. 27 Ocak ile 10 Şubat tarihleri içinde adaylar başvuru işlemlerini yapabilecekler. Yapılacak giriş sınavı yazılı ve sözlü olarak yaşanacak. 

Genel İdare Hizmetleri sınıfında bulunan 8 ve 9 uncu dereceli uzman yardımcısı kadrolarında görevlendirilmek üzere başarı durumları dikkate alınarak 2 kişilik aday personel seçimi için giriş sınavı yapılacaktır.

SINAVA NASIL BAŞVURU YAPILIR?

Giriş sınavı, yazılı ve sözlü olmak üzere iki aşamalıdır. Sınav başvuruları 27/01/2020 tarihinde başlayıp, 10/02/2020 tarihinde saat 17.00 itibariyle sona erecektir. Başvurular, elektronik ortamda “www.kgk.gov.tr” adresinde bulunan “Sınav Başvuru Formu”nun, yapılan açıklamalar çerçevesinde doldurulması suretiyle yapılacaktır.

BAŞVURU ŞARTLARI

1- Sınava Başvuruda Bulunacak Adayların; 1- 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinin birinci fıkrasının (A) bendinde bulunan genel şartları taşıması,

2- Üniversitelerin en az dört yıllık lisans eğitimi veren bilgisayar mühendisliği, elektrik-elektronik mühendisliği, elektrik mühendisliği, elektronik mühendisliği, elektronik ve haberleşme mühendisliği bölümlerinden yahut bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu aracılığıyla kabul gören yurtiçindeki yahut yurtdışındaki öğretim kurumlarında mezun olması,

3- ÖSYM aracılığıyla 2018 ve 2019 senelerında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavlarından birinden; KPSS P1 ve KPSS P2 puan türlerinin herhangi birinden 80 ve üzeri puan almış olmak kaydıyla, başvuruda bulunanlardan en yüksek puanlı 40 kişi içinde yer alması (Son sıradaki adaylarla aynı puana sahip adaylar da sınava kabul edilir.)

4- Giriş sınavının yapıldığı yılın Ocak ayının birinci günü saygınlığıyla otuzbeş yaşını doldurmamış olması (1/1/1985 tarihinde yahut bu tarihten sonra doğmuş olmak),

5- Görevini devamlı olarak yapmaya engel bir durumunun olmaması, gerekmektedir. 

YAZILI SINAV YERİ VE TARİHİ

Giriş sınavının yazılı bölümü 21/03/2020 tarihinde Ankara’da yapılacaktır. Giriş sınavının yazılı bölümüne katılmaya hak kazanan adaylar ile sınav yerleri, Kurumun “www.kgk.gov.tr” internet sayfasında ve e-Devlet portalında yazılı sınavdan en az 10 gün önce ilan edilecektir. Sınav yeri adresi sınav giriş belgesinde belirtilecektir. Sınava katılmaya hak kazandığı açıklanan adaylar, gösterilen internet adresinde bulunacak olan bölüme vatandaşlık numaralarını girmek suretiyle erişebilecekleri sınav giriş belgelerinin bir çıktısını alacaklardır. Sınavda, çıktısını almış oldukları bu giriş belgesiyle birlikte yanlarında kimlik tespiti sağlamak üzere TC kimlik numarasını içeren nüfus cüzdanı, TC kimlik kartı, sürücü belgesi yahut pasaport bulundurmaları gerekmektedir. Sınav yeri ve/yahut tarihinin değiştirilmesi halinde durum, Kurumun internet adresinde ilan edilir. Bu ilan tebligat hükmündedir.

Daha geniş bir şekilde incelemek için buraya tıklayınız

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu