Başvurular

Diyanet İşleri Başkanlığı 9500 Personel Alımı Yapıyor 2022

Diyanet İşleri Başkanlığı 9500 Personel Alımı Yapıyor 2022, iş başvuru bölümüzde Diyanet İşleri Başkanlığı 9500 Personel Alımı Yapıyor ile alakalı ayrıntıları siz değerli okurlarımız için bir araya getirdik. Diyanet İşleri Başkanlığı 9500 Personel Alımı Yapıyor başvurusu ile alakalı detaylar makalemizde..

Başlıklar

Diyanet İşleri Başkanlığı 9500 Personel Alımı Yapıyor

Diyanet İşleri Başkanlığı veya bilinen kısa adıyla DİB, yayınlamış olduğu iş ilanı ile çok sayıda personel alımı gerçekleştireceğini açıkladı. Diyanet İşleri Başkanlığı ilan kapsamı içinde9 bin 500 personel alımı yapacaktır. İlan kapsamı içinde Kur’an kursu öğreticisi, imam-hatip ve müezzin kayyım alımı gerçekleştirilecektir. Adaylar ilana 16 Ocak 2018 tarihine kadar başvuru yapabileceklerdir. Adaylarda aranan başvuru şartları, başvuru formu ve başvuru tarihleri ile ilana dair diğer geniş bir şekilde bilgilere haberimiz devamından varabilirsiniz.

  • Diyanet İşleri Başkanlığı (DİB) 9500 Personel Alımı İlanı 2018
  • Başvurular Nasıl, Nereden Yapılacak?
  • Başvuru Sırasında İstenilen Belgeler Nelerdir?
  • Sınavın Yeri, Tarihi, Şekli ve Konuları
  • Değerlendirme ve Başarı Sıralaması
  • Sınav Sonuçları ve İtiraz İşlemleri
  • Tercih ve Yerleştirme İşlemleri
  • Diğer Hususlar
  • İletişim

Diyanet İşleri Başkanlığı (DİB) 9500 Personel Alımı İlanı 2018

Başkanlığımız taşra teşkilatındaki anlaşmali pozisyonlarına; 2016 yılı KPSS puan sırası esas alınarak her bir grup için aşağıda tabloda gösterilen boş kadro rakamının 3 (üç) katı sözlü sınava çağrılacak adaylar içinden sınav sonucu başarı sırasına göre 4-B anlaşmali Kur’an kursu öğreticisi, imam-hatip ve müezzin kayyım alınacaktır. Başvuru şartları aşağıda maddeler halinde verilmiştir.

  • 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinin (A) fıkrasının 4, 5, 6, 7 ve 8 inci bentlerinde gösterilen şartları taşımak,
  • Diyanet İşleri Başkanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinde bulunan ortak nitelik şartını taşımak,
  • İlahiyat Fakültesi, İlahiyat Meslek Yüksek Okulu, İlahiyat Önlisans yahut İmam-Hatip Lisesi mezunu olmak, (Müezzin-kayyım unvanına başvuracak lise mezunları için hafızlık belgesine sahip olmak)
  • Lisans mezunları için 2016 yılı KPSS (B) grubu KPSSP124; Önlisans mezunları için 2016 yılı KPSS (B) grubu KPSSP123; Ortaöğretim mezunları için 2016 yılı KPSS (B) grubu KPSSP122 puan türünden en az 50 (elli) puan almış olmak,
  • Başvuru yapacağı unvanda görev yapmaya mani bir engeli bulunmamak.
  • Kuran kursu öğreticiliği için bayan olmak,
  • Hafız olmak. (+Hafız kontenjan gruplarına başvuran adaylar için),
  • Halen Başkanlığımız teşkilatında kadrolu yahut anlaşmali olarak çalışıyor olmamak,

Her aday yalnızca bir unvan grubu için sınava müracaat edebilecektir. Sözleşmeli bir pozisyonda görev yapmakta iken, Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esasların Ek 1 inci maddesinde istisna edilenler hariç olmak üzere, anlaşmanin feshi sebebiyle görevinden ayrılanlardan anlaşmalerinin fesih tarihinden bu yana 1 yıl geçmeyenlerin müracaatları kabul edilmeyecektir. Bu hususun sonradan bilinmesi halinde yerleştirmeleri yapılmış olsa dahi anlaşmaleri iptal edilecektir.

UNVANI GRUBU KPSS PUANI MEZUNİYET DURUMU KONTENJAN SAYISI
4-B Sözleşmeli

Kur’an Kursu Öğreticisi

1 KPSSP124 İlahiyat Fakültesi+Hafız 100
2 KPSSP124 İlahiyat Fakültesi 2.000
3 KPSSP124 Diğer Lisans + İlahiyat Ön lisans + İ.H.L. + Hafız 5
4 KPSSP124 Diğer Lisans + İlahiyat Ön lisans + İ.H.L. 20
5 KPSSP124 Diğer Lisans + İ.H.L. + Hafız 5
6 KPSSP124 Diğer Lisans + İ.H.L. 10
7 KPSSP123 İlahiyat Ön Lisans + İ.H.L. + Hafız 450
8 KPSSP123 İlahiyat Ön lisans + İ.H.L. 50
9 KPSSP123 İlahiyat Ön lisans 20
10 KPSSP123 Diğer Ön Lisans + İ.H.L. 20
11 KPSSP122 İ.H.L. + Hafız 300
12 KPSSP122 İ.H.L. 20
TOPLAM 3.000
UNVANI GRUBU KPSS PUANI MEZUNİYET DURUMU KONTENJAN SAYISI
4-B Sözleşmeli

İmam-Hatip

1 KPSSP124 İlahiyat Fakültesi + Hafız 50
2 KPSSP124 İlahiyat Fakültesi 1.000
3 KPSSP124 Diğer Lisans + İlahiyat Ön lisans + İ.H.L. + Hafız 25
4 KPSSP124 Diğer Lisans + İlahiyat Ön lisans + İ.H.L. 200
5 KPSSP124 Diğer Lisans + İ.H.L. + Hafız 20
6 KPSSP124 Diğer Lisans + İ.H.L. 140
7 KPSSP123 İlahiyat Ön Lisans + İ.H.L. + Hafız 315
8 KPSSP123 İlahiyat Ön lisans + İ.H.L. 550
9 KPSSP123 İlahiyat Ön lisans 50
10 KPSSP123 Diğer Ön Lisans + İ.H.L. 200
11 KPSSP122 İ.H.L. + Hafız 3.000
12 KPSSP122 İ.H.L. 450
TOPLAM ? ? ? 6.000
UNVANI GRUBU KPSS PUANI MEZUNİYET DURUMU KONTENJAN SAYISI
4-B Sözleşmeli

Müezzin-Kayyım

1 KPSSP124 İlahiyat Fakültesi 10
2 KPSSP124 Diğer Lisans + İlahiyat Ön Lisans + İ.H.L 10
3 KPSSP124 Diğer Lisans + İ.H.L. / Lise + Hafız 20
4 KPSSP123 İlahiyat Ön Lisans + İ.H.L. + Hafız 100
5 KPSSP123 Diğer Ön Lisans/İlahiyat Ön Lisans + İ.H.L 20
6 KPSSP123 Diğer Ön Lisans + İ.H.L. / Lise + Hafız 20
7 KPSSP122 İ.H.L / Lise + Hafız 250
8 KPSSP122 İ.H.L. 70
TOPLAM ? ? ? 500

Başvurular Nasıl, Nereden Yapılacak?

Başvuru şartlarını taşıyan adaylar, 16/01/2018 tarihlerine kadar  (https://dibbys.diyanet.gov.tr/IKYS/Sinav/KurumDisi/) adresi üzerinden sınav başvuru programı aracılığı ile 4-B Sözleşmeli (KKÖ,İ-H,M-K) Alımı (SÖZPER-2017-II) sınav başvuru formunu dolduracaklardır. Başvuru formunu dolduran adaylar, sınav başvurularını onaylatmak üzere istenen belgelerle birlikte herhangi bir il müftülüğüne mesai saatleri içinde (saat 08:30-16:30 arası) şahsen müracaat edeceklerdir.

Yurtdışından sınava müracaat edecek adaylar adına istenen belgeleri getirmeleri halinde, üçüncü şahıslar müracaat işlemini yapabileceklerdir. İl müftülüklerindeki DİBBYS sorumluları, adayın sınav başvuru formuna girdiği bilgiler ile ibraz ettiği belgelerdeki bilgilerin doğruluğunu tespit ettikten sonra onaylama işlemini gerçekleştireceklerdir. Belgeleri eksik olan adayların başvuru onaylama işlemi yapılmayacaktır. Başkanlığımız (https://dibbys.diyanet.gov.tr/IKYS/Sinav/KurumDisi/) adresi üzerinden sınav başvuru formunu doldurmayan yahut il müftülüklerinde başvuru onay işlemini yaptırmayan adayların istekleri dikkate alınmayacaktır.

Başvuru işlemlerinin hatasız, eksiksiz ve açıklamada gösterilen hususlara uygun olarak yapılmasından adayın kendisi sorumlu olacaktır. Müracaatların sona ermesinden sonra adayın başvuru bilgilerinde hangi nedenle olursa olsun kesinlikle değişiklik yapılmayacaktır. Bu açıklamada tespit edilen esaslara uygun olmayan başvurular kabul edilmeyecektir.

Başvuru Sırasında İstenilen Belgeler Nelerdir?

  1. T.C. kimlik numaralı kimlik belgesi (nüfus cüzdanı yahut pasaport),
  2. Mezuniyet durumunu gösterir diploma yahut mezuniyet belgesi (Diploma yabancı bir ülkeden alınmışsa YÖK’ten alınacak denklik belgesi), Adayların, ibraz ettikleri mezuniyet belgeleri ile sahip oldukları puan türlerine ait (ortaöğretim mezunları için KPSSP122, ön lisans mezunları için KPSSP123 ve lisans mezunları için KPSSP124) KPSS mezuniyetlerinin aynı olması gerekmektedir.
  3. Hafızlık Belgesi (+Hafız kontenjan gruplarına başvuran adaylar için),
  4. Adayın; sabıka kaydı, askerlik durumu ve başvuru yapılan unvanda görev yapmaya mani bir özrü bulunmadığına ilişkin yazılı beyanı, Yazılı beyan istenen hususlar tek bir dilekçe/metinde bulunacaktır.
  5. Başvuruları onaylayan personele başvuru için gerekli belgeleri ibraz edemeyen adayların başvuruları kabul edilmeyecektir. Belgeler, kontrol edildikten sonra adaylara iade edilecektir.
  6. Belgeler, atanmaya hak kazanan adaylar aracılığıyla atama sürecinde alakalı birime teslim edilecektir.

Sınavın Yeri, Tarihi, Şekli ve Konuları

Sınav; Ankara, Antalya, Bursa, Bolu, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Elazığ, İzmir, Kayseri, Konya, Kastamonu, Manisa, Tekirdağ, İstanbul (Avrupa), İstanbul (Anadolu), Trabzon, Samsun ve Şanlıurfa, Rize ve Van illerindeki sınav merkezlerinde yapılacaktır. Adaylar, sözlü sınava girmek istedikleri sınav merkezini sınav başvuru formundaki alakalı bölümde belirteceklerdir. Başvuruların tamamlanmasından sonra adayların sınav merkezi değişiklik istekleri dikkate alınmayacaktır.

Sınav tarihi, başvuruların alınması ve sınav için gerekli çalışmaların tamamlanmasından sonra Başkanlığımız internet sitesinde ve aynı sitedeki İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü sayfasında ilan edilecektir. Duyuruya uygun biçimde yapılan başvuruların, başvuru yapılan kontenjan grubuna ayrılan sayıdan fazla olması halinde, KPSS puanı en yüksek miktarda olan adaydan başlamak üzere ilan edilen kontenjan rakamının üç (3) katı aday sözlü sınava çağrılacaktır. Bir grupta KPSS puan sırasına göre son sıradaki aday rakamının birden fazla olması halinde bu adayların tamamı sözlü sınava çağrılacaktır.

Sınav Konuları;

Kuran Kursu öğreticisi ve imam-hatip için;

  • Kur’an-ı Kerim, (70 puan)
  • Dini bilgiler (İtikat, ibadet, siyer ve ahlak konuları), (20 puan)
  • Hitabet. (10 puan

Müezzin-Kayyım için;

  • Kur’an-ı Kerim, (70 puan)
  • Dini bilgiler (itikat, ibadet, siyer ve ahlak konuları), (20 puan)
  • Ezan ve ikamet. (10 puan)

Sözlü sınava katılacakların temel ve özel yeterliklerinin tespitinde, Başkanlığın resmi İnternet sitesinde (http://www2.diyanet.gov.tr/EgitimHizmetleriGenelMudurlugu/Sayfalar/Personel-Yeterlikleri.aspx) yayımlanan “Diyanet İşleri Başkanlığı Teşkilatında Din Hizmetlerini Yürütenlerin Temel ve Özel Yeterlikleri” esas alınacaktır.

Adaylar; “Sınav Giriş Belgesi” alma işlemlerini https://dibbys.diyanet.gov.tr/IKYS/Sinav/KurumDisi/ adresi aracılığıyla gerçekleştireceklerdir. Adaylar sözlü sınava gelirken “Sınav Giriş Belgesi” ile birlikte kimlik belgelerinden birini (nüfus cüzdanı yahut pasaport) yanlarında bulunduracaklardır. Kimlik belgesi ve sınav giriş belgesi bulunmayan adaylar sınava alınmayacaktır. Nüfus cüzdanı yahut pasaport dışında başka bir belge kimlik belgesi olarak kabul edilmeyecektir. Sınava girmeye hak kazandığı halde ilan edilen sınav tarihlerinde sınava katılmayan adaylar sınav hakkını kaybetmiş sayılacaktır. Bu durumdaki adaylara ikinci bir sınav hakkı verilmeyecektir.

Değerlendirme ve Başarı Sıralaması

Adaylar sınav konularından 100 tam puan üzerinden değerlendirilecektir. Sınavda başarılı sayılabilmek için sınav komisyonu üyelerinin her birinin ayrı ayrı verdikleri puanların aritmetik hemen hemensının en az 70 (yetmiş) puan olması gerekmektedir. Başarı sıralaması sözlü sınav puanı esas alınarak yapılacaktır. Sözlü sınav puanların eşit olması halinde sırasıyla KPSS puanı yüksek miktarda olana, KPSS’ye katıldığı öğrenim belgesinin mezuniyet tarihi önce olana, doğum tarihi önce olana öncelik verilecektir.

Sınav Sonuçları ve İtiraz İşlemleri

Adaylar sınav sonuçlarını (https://dibbys.diyanet.gov.tr/IKYS/Sinav/KurumDisi/) adresi üzerinden öğrenebileceklerdir. Sınav sonuçlarına ilişkin itirazlar, sınavın sonuçlarının ilan edilmesinden bu yana 7 (yedi) gün içinde yazılı olarak Başkanlığımız İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü Personel Sistemleri Eğitim ve Sınavlar Daire Başkanlığına yapılacaktır. İtirazlar, en geç 15 (on beş) gün içinde incelenerek adaya bildirilecektir. Sınav sonuçlarının ilan edilmesinden bu yana 7 (yedi) gün içinde ıslak imzalı ve yazılı olarak Başkanlığımız İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğüne ulaştırılmayan, T.C. kimlik numarası, adı, soyadı, imza ve adresi olmayan dilekçeler ile e-mail ve faksla yapılan itirazlar dikkate alınmayacaktır.

Tercih ve Yerleştirme İşlemleri

Tercih ve yerleştirme işlemlerine ilişkin hususlar Başkanlığımız aracılığıyla ardından ilan edilecektir.

Diğer Hususlar

Başkanlık sınav ve yerleştirme sürecinin her aşamasında aday aracılığıyla beyan edilen hususlarda adaydan belge talep edebilecektir. Sınav öncesi, sonrası ve yerleştirme sürecindeki işlemlerde gerçeğe aykırı belge verdiği yahut beyanda olduğu tespit edilen adayların başvuru ve sınavları geçersiz sayılacaktır. Sınav ve sonuçları ile alakalı Başkanlığımızın internet sitesinde ve aynı sitedeki İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü sayfasında yapılan tüm açıklamalar tebligat sayılacaktır. Adaylara bunun bunun yanında tebligat yapılmayacaktır.

Sınavla alakalı iş ve işlemlerde faks ve e-mail ile işlem yapılmayacaktır. Adayların ıslak imzalı ve yazılı dilekçelerini Başkanlığımız İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü Personel Sistemleri Eğitim ve Sınavlar Daire Başkanlığına ulaştırmaları gerekmektedir. Bu açıklamada yer almayan hususlarla alakalı olarak 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu, 633 sayılı Diyanet İşleri Başkanlığının Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanun, Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslar, Diyanet İşleri Başkanlığı Vaizlik, Kur’an Kursu Öğreticiliği, İmam-Hatiplik ve Müezzin-Kayyımlık Kadrolarına Atama ve Bu Kadroların Kariyer Basamaklarında Yükselme Yönetmeliği, Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik hükümleri geçerlidir.

İletişim

Yazışma Adresi:  Diyanet İşleri Başkanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü Personel Sistemleri Eğitim ve Sınavlar Daire Başkanlığı Üniversiteler Mah. Dumlupınar Blv. No:147/A 06800 Çankaya/ANKARA

Telefon : (0312) 295 70 00 Fax : (0312) 2858572 E-mail : persis@diyanet.gov.tr Telefon :(0312) 295 70 00

Bu makalemizde Diyanet İşleri Başkanlığı aracılığıyla gerçekleştirilecek olan 9500 personel alımı ile ilgili başvuru formu, tarihleri ve şartları ile sınavı ile ilgili geniş bir şekilde bilgiler paylaştık. Konu ile ilgili soru, sorun veya görüşlerinizi yorum bölümümüzden dile getirebilirsiniz.  Ayrıca kurum aracılığıyla yayınlanmış olan tüm ilanlara Diyanet İşleri Başkanlığı iş ilanları sayfasından varabilirsiniz.


DİĞER PERSONEL ALIMI HABERLERİNİ ÖNCE SİZE GÖNDERELİM!

Devlette.com, personel alımı hususunda tüm yeni haberleri ve açıklamaları çok yakında zamandan anlık olarak takip etmektedir ve bu bildiriler ilk kez bu sitede yayınlanmaktadır. Bu nedenle devlette.com’un paylaştığı haberleri takip etmeniz ve bi hayli hızlı adım atmanız yararınıza olacaktır. Devlette.com’dan yapılan personel alımı açıklamalarını ve haberlerini en önce siz almak istiyorsanız aşağıdaki kanallardan bize abone olabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu