Başvurular

Diyanet İşleri Başkanlığı (DİB) İmam Hatip Alımı ( Sözleşmeli Personel Alımı ) 2022

Diyanet İşleri Başkanlığı (DİB) İmam Hatip Alımı ( Sözleşmeli Personel Alımı ) 2022, iş başvuru bölümüzde Diyanet İşleri Başkanlığı (DİB) İmam Hatip Alımı ( Sözleşmeli Personel Alımı ) ile alakalı ayrıntıları siz değerli okurlarımız için bir araya getirdik. Diyanet İşleri Başkanlığı (DİB) İmam Hatip Alımı ( Sözleşmeli Personel Alımı ) başvurusu ile alakalı detaylar makalemizde..

Başlıklar

Diyanet İşleri Başkanlığı (DİB) İmam Hatip Alımı ( Sözleşmeli Personel Alımı )

  • Diyanet İşleri Başkanlığı ( DİB ) İmam Hatip Alımı 2016
  • Diyanet İşleri Başkanlığı ( DİB ) Sözleşmeli Personel Alımı İlanı 2016
  • Diyanet İşleri Başkanlığı İmam Hatip Alımı Başvuru Şartları Nelerdir?
  • Diyanet İşleri Başkanlığı ( DİB ) İmam Hatip Alımı Başvurusu Nasıl Yapılır?
  • Diyanet İşleri Başkanlığı 550 İmam Hatip Alımı Başvurusu İçin Gerekli Belgeler
  • Diyanet İşleri Başkanlığı Sınavı Ne Zaman ve Nerede Yapılacak?

Diyanet İşleri Başkanlığı ( DİB ) İmam Hatip Alımı 2016

Diyanet İşleri Başkanlığı ( DİB ) 2016 anlaşmali personel alımı kapsamı içinde 550 personeli kadroya alacağını açıkladı. Diyanet İşleri Başkanlığı imam hatip alımı başvuruları ise başladı.  Başvurular Diyanet İşleri Başkanlığı sitesi üzerinden aşağıda bulunan başvuru formu kullanılarak gerçekleştirilecek. Adaylar 02 Mayıs 2016 tarihine kadar başvurularını gerçekleştirebilecekler. Diyanet İşleri Başkanlığı anlaşmali personel alımı ilanına dair başvuru şartları, başvuru formu ve başvuru tarihleri ile alakalı geniş bir şekilde bilgiye haberimizin devamından varabilirsiniz.

Diyanet İşleri Başkanlığı ( DİB ) Sözleşmeli Personel Alımı İlanı 2016

Diyanet İşleri Başkanlığı “Başkanlığımız taşra teşkilatındaki anlaşmali imam-hatip pozisyonlarına; 2014 yılı KPSS puan sırası esas alınarak her bir grup için tabloda gösterilen boş kadro rakamının üç (3) katına kadar çağrılacak adaylar içinden sözlü sınav sonucu başarı sırasına göre 4-B anlaşmali imam-hatip alınacaktır. ” şeklinde açıklama yayımladı.

Diyanet İşleri Başkanlığı imam hatip alımı 2016

Diyanet İşleri Başkanlığı imam hatip alımı 2016

Diyanet İşleri Başkanlığı İmam Hatip Alımı Başvuru Şartları Nelerdir?

İlana başvuruda bulunmak isteyen adayların aşağıda bulunan başvuru şartlarını karşılamaları gerekmektedir. Aksi taktirde yapmış oldukları başvurular geçersiz sayılacaktır.

  • 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinin (A) fıkrasının 4, 5, 6 ve 7 inci bentlerinde gösterilen şartları taşımak,
  • Diyanet İşleri Başkanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinde bulunan ortak nitelik şartını taşımak,
  • İmam hatip olarak görev yapmaya mani bir özrü bulunmamak,
  • İlahiyat Fakültesi, İlahiyat Meslek Yüksek Okulu, İlahiyat Önlisans yahut imam-hatip lisesi mezunu olmak,
  • Halen Başkanlığımız teşkilatında kadrolu yahut anlaşmali olarak çalışıyor olmamak,
  • Lisans mezunları için 2014 yılı KPSS (B) grubu KPSSP124; Önlisans mezunları için 2014 yılı KPSS (B) grubu KPSSP123; Ortaöğretim mezunları için 2014 yılı KPSS (B) grubu KPSSP122 puan türünden en az 60 (altmış) puan almış olmak.

Sözleşmeli bir pozisyonda görev yapmakta iken, Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esasların Ek 1 inci maddesinde istisna edilenler hariç olmak üzere, anlaşmanin feshi sebebiyle görevinden ayrılanlardan anlaşmalerinin fesih tarihinden bu yana 1 yıl geçmeyenlerin müracaatları kabul edilmeyecektir. Bu hususun sonradan bilinmesi halinde yerleştirmeleri yapılmış olsa dahi anlaşmaleri iptal edilecektir.

Diyanet İşleri Başkanlığı ( DİB ) İmam Hatip Alımı Başvurusu Nasıl Yapılır?

Yukarıda vermiş olduğumuz başvuru şartlarını taşıyan adaylar 2 Mayıs 2016 tarihine kadar aşağıda vermiş olduğumuz başvuru formu ile e-başvuru programı aracılığıyla 4-B anlaşmali imam hatip alımı ( SÖZPER 2016 ) e başvuru formunu eksiksiz ve doğru bir biçimde doldurmalarının ardından başvurularını onaylatmak için istediğimiz belgeler ile birlikte herhangi bir il müftülüğüne giderek şahsen başvuruda bulunmaları gerekmektedir. Şayet adaylar yurtdışında ikamet ediyorlarsa istediğimiz belgelerin getirilmesi durumunda üçüncü bireyler aracılığıyla başvuru işlemleri gerçekleştirilebilinecektir. Aşağıdaki bağlantıyı paylaştığınız taktirde anında başvuru formuna ulaşabileceksiniz.

Diyanet İşleri Başkanlığı Sözleşmeli İmam Hatip Alımı Başvuru Formu İçin TIKLAYIN

İl müftülüklerindeki DİBBYS (İKYS) sorumluları, adayın e-başvuru formuna girdiği bilgiler ile ibraz ettiği belgelerdeki bilgilerin doğruluğunu tespit ettikten sonra aktivasyon işlemini gerçekleştireceklerdir. Belgeleri eksik olan adayların aktivasyon işlemi yapılmayacaktır. Başvuru formunda bulunan bilgileri eksik veya hatalı giren adayların başvuruları kabul edilmeyecek olup, online başvuru formunu doldurmayan adayların il müftülüklerine yapacakları başvurular da geçersiz sayılacaktır.

Diyanet İşleri Başkanlığı 550 İmam Hatip Alımı Başvurusu İçin Gerekli Belgeler

1. T.C. kimlik numaralı kimlik belgesi,

2. Mezuniyet durumunu gösterir diploma yahut mezuniyet belgesi (Diploma yabancı bir ülkeden alınmışsa YÖK’ten alınacak denklik belgesi), Adayların, başvuru yaptıkları kontenjan grubuna ilişkin KPSS mezuniyet durumlarını gösterir öğrenim belgelerinin tümünü başvuru esnasında ibraz etmeleri gerekmektedir. Adayların, ibraz ettikleri belgelerle sahip oldukları puan türlerine ait (ortaöğretim mezunları için KPSSP122, önlisans mezunları için KPSSP123 ve lisans mezunları için KPSSP124) KPSS mezuniyetlerinin aynı olması gerekmektedir.

3. Hafızlık Belgesi (+Hafız kontenjan gruplarına başvuran adaylar için),

4. Adayın; sabıka kaydı, askerlik durumu ve başvuru yapılan unvanda görev yapmaya mani bir özrü bulunmadığına ilişkin yazılı beyanı,

  • Başvuruları onaylayan personele gerekli belgeleri ibraz edemeyen adayların başvuruları kabul edilmeyecektir. Belgeler, kontrol edildikten sonra adaylara iade edilecektir.
  • Yazılı beyan istenen hususlar tek bir dilekçede bulunacaktır.
  • Belgeler, atanmaya hak kazanan adaylar aracılığıyla atama sürecinde alakalı birime teslim edilecektir.

Diyanet İşleri Başkanlığı Sınavı Ne Zaman ve Nerede Yapılacak?

1. Sınav, Ankara, Antalya, Bursa, Bolu, Manisa, Diyarbakır, Erzurum, Elazığ, İzmir, Kayseri, Konya, Kastamonu, Tekirdağ, İstanbul (Avrupa), İstanbul (Anadolu), Trabzon, Samsun ve Şanlıurfa illerindeki sınav merkezlerinde yapılacaktır. Adaylar, sözlü sınava girmek istedikleri sınav merkezini e-başvuru formundaki alakalı bölümde belirteceklerdir. Başvuruların sonra ermesinden sonra adayların sınav merkezi değişiklik istekleri dikkate alınmayacaktır.

2. Sınav tarihi, başvuruların tamamlanmasından sonra yapılacak gerekli çalışmaların ardından Başkanlığımız internet sitesinde ve aynı sitedeki İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü sayfasında bunun bunun yanında ilan edilecektir.

3. Sınav giriş belgeleri yapılacak gerekli çalışmaların ardından (https://dibbys.diyanet.gov.tr/IKYS/Sinav/KurumDisi/) adresinde ilan edilecek, adaylar sınava katılacakları tarih ve sınav merkezinin altı çizildiği sınav giriş belgesini aynı adresten öğrenebileceklerdir.

Sınav sözlü olarak yapılacaktır. Duyuruya uygun biçimde yapılan başvuruların, başvuru yapılan kontenjan grubuna ayrılan sayıdan fazla olması halinde, KPSS puanı en yüksek miktarda olan adaydan başlamak üzere ilan edilen kontenjan rakamının üç (3) katına kadar aday sözlü sınava çağrılacaktır. KPSS puan sırasına göre bir grupta son sıradaki aday rakamının birden fazla olması halinde bu adayların tamamı sözlü sınava çağrılacaktır. Sınava katılacaklarda Başkanlığımız web sayfasında yayımlanan Diyanet İşleri Başkanlığı Personel Yeterliklerinde gösterilen “Ortak Genel Kültür Yeterlikleri” ile “İmam-Hatip Temel ve Özel Yeterlikleri” esas alınacaktır.

Diyanet İşleri Başkanlığı ( DİB ) anlaşmali personel alımı ilanı ile ilgili başvuru formu, başvuru şartları ve başvuru tarihleri gibi geniş bir şekilde bilgilere yer verdik. Konu ile ilgili soru, sorun veya görüşlerinizi yorum bölümünden dile getirebilirsiniz. Ayrıca kurum aracılığıyla yayına giren bütün ilanlara DİB İş Başvurusu sayfasından varabilirsiniz.


DİĞER PERSONEL ALIMI HABERLERİNİ ÖNCE SİZE GÖNDERELİM!

Devlette.com, personel alımı hususunda tüm yeni haberleri ve açıklamaları çok yakında zamandan anlık olarak takip etmektedir ve bu bildiriler ilk kez bu sitede yayınlanmaktadır. Bu nedenle devlette.com’un paylaştığı haberleri takip etmeniz ve bi hayli hızlı adım atmanız yararınıza olacaktır. Devlette.com’dan yapılan personel alımı açıklamalarını ve haberlerini en önce siz almak istiyorsanız aşağıdaki kanallardan bize abone olabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu