Başvurular

Diyarbakır’da Binlerce Kişiye İş İmkanı Doğuyor! 2022

Diyarbakır’da Binlerce Kişiye İş İmkanı Doğuyor! 2022, iş başvuru bölümüzde Diyarbakır’da Binlerce Kişiye İş İmkanı Doğuyor! ile alakalı ayrıntıları siz değerli okurlarımız için bir araya getirdik. Diyarbakır’da Binlerce Kişiye İş İmkanı Doğuyor! başvurusu ile alakalı detaylar makalemizde..

Başlıklar

Diyarbakır’da Binlerce Kişiye İş İmkanı Doğuyor!

  • Tekstilkent Projesi İle Binlerce Personel Alımı Yapılacak !
  • Toplum Yararına Program Kapsamında Binlerce Personel Alımı Yapılacak !
  • Silvan Barajı Projesi İle Binlerce Kişiye İş Olanağı

Tekstilkent Projesi İle Binlerce Personel Alımı Yapılacak !

PKK terör örgütü ile mücadele kapsamı içinde operasyonların en şiddetli meydana geldiği illerimizin başında gelen Diyarbakır’da yaraların sarılması ve şehrin eski günlerine kavuşması için gerekli kalkınma ve istihdam adımları atılmaya başlanıyor. İlk olarak Tekstilkent Projesi kısa süre zarfında hayata geçirilecek. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın yatırımın programına alınmasına yönelik kararı beklenirken, proje kapsamı içinde da 10 bin personel alımı gerçekleştirileceği bilgisine ulaşıldı.  Proje için bir müteşebbis heyeti oluşturulduğunu söyleyen bir yetkili “Yer seçimi yapıldı. Alt yapı yatırımlarının tamamlanması için yatırım programına alınmasını bekliyoruz. 2017 yatırım programına alınacaktır. Sıfırdan yeni yatırım için gelmek isteyen fazla sayıda firma yer alıyor. Ayrıca mevcut yatırımlarını kaydırma niyetinde olanlar da var” dedi.

Toplum Yararına Program Kapsamında Binlerce Personel Alımı Yapılacak !

Diyarbakır Valiliği verilerine göre terör sorunundan etkilenen aileler için düşünülen Toplum Yararına Program kapsamı içinde 3 bin kişi, Mart 2016 tarihinde işbaşı yaptı. Bunun bunun yanında ise 2 bin 850 birinin daha toplum yararına program kapsamı içinde işçi talebinde olduğu bilgisine ulaşıldı.  Ayrıca cazibe merkezi kapsamı içindeki ‘Dezavantajlı Grupların Sosyal Entegrasyonu ve Rehabilitasyonu Projesi’ ile çok sayıda faaliyet hayata geçirildi. Yapılacak projelerin toplam bedeli 6 milyon Türk Lirası.

Silvan Barajı Projesi İle Binlerce Kişiye İş Olanağı

Diyarbakır ili için düşünülen yatırımlar yalnızca bunlarla da kalmıyor. GAP kapsamı içinde 2013 senesinden bu yana inşa halinde olan Silvan Barajı da Diyarbakır ekonomisine büyük katkı sağlayacak. PKK aracılığıyla çok kez saldırıya uğrayan Silvan Barajı tamamlandığında 2.5 milyon m2 tarım arazisi sulanıyor olacak. Diyarbakır ilimizde açılacak çok sayıda pamuk, susam ve ayçiçeği fabrikaları hizmete alınacak ve bu fabrikalara binlerce işçi alımı gerçekleştirilecek.


DİĞER PERSONEL ALIMI HABERLERİNİ ÖNCE SİZE GÖNDERELİM!

Devlette.com, personel alımı hususunda tüm yeni haberleri ve açıklamaları çok yakında zamandan anlık olarak takip etmektedir ve bu bildiriler ilk kez bu sitede yayınlanmaktadır. Bu nedenle devlette.com’un paylaştığı haberleri takip etmeniz ve bi hayli hızlı adım atmanız yararınıza olacaktır. Devlette.com’dan yapılan personel alımı açıklamalarını ve haberlerini en önce siz almak istiyorsanız aşağıdaki kanallardan bize abone olabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu