Başvurular

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) 2000 Komiser Yardımcısı Alıyor! 2022

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) 2000 Komiser Yardımcısı Alıyor! 2022, iş başvuru bölümüzde Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) 2000 Komiser Yardımcısı Alıyor! ile alakalı ayrıntıları siz değerli okurlarımız için bir araya getirdik. Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) 2000 Komiser Yardımcısı Alıyor! başvurusu ile alakalı detaylar makalemizde..

Başlıklar

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) 2000 Komiser Yardımcısı Alıyor!

Emniyet Genel Müdürlüğü aracılığıyla yayınlanmış olan ilana göre Polis Akademisi Başkanlığı Polis Amirleri Eğitim Merkezi yani PAEM bünyesine 2016-2017 eğitim öğretim zamanında emniyet elemanı olmayan lisans mezunu adaylar içinden ilk derece amirlik eğitimi yani komiser yardımcısı adayı için 200 kadın ve 1800 erkek olmak üzere, toplamda 2000 komiser yardımcısı alımı, öğrenci alımı yapılacak. Emniyet Genel Müdürlüğü 2000 komiser yardımcısı alımı için başvuru şartları nelerdir, kimler ilana başvuruda bulunabilir, başvuru tarihleri ve başvuru formu gibi detaylara haberimiz devamından varabilirsiniz.

  • Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) 2000 Komiser Yardımcısı Alımı 2016
  • Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) 2000 Komiser Yardımcısı Alımı Başvuru Şartları Nelerdir?
  • PONEM 2000 Komiser Yardımcısı Alımı Başvurusu Nasıl ve Nereden Yapılır?

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) 2000 Komiser Yardımcısı Alımı 2016

Emniyet Genel Müdürlüğü komiser yardımcısı alımı için ön başvurular 27 Temmuz 2016 ile 05 Temmuz 2016 tarihleri içinde yapılacaktır. Ön başvuru sonuçları 18 Ağustos 2016 tarihinde Polis Akademisi Başkanlığı’nın internet adresinde ilan edilecektir. Ön başvuruda bulunan adaylar için sınav ücreti 75 TL olarak belirlenmiştir. Sınav ücreti 27 Temmuz ile 05 Ağustos  tarihleri içinde Halk Bankası Gölbaşı/Ankara şubesi nezdinde bulunan TR53 0001 2009 3850 0080 000015 İBAN numaralı hesaba yatırılacaktır. Sınav ücreti yalnızca Halkbank şubeleri ve Halkbank ATM’lerinden yatırılabilmektedir. Ön başvuru sırasında ödenen sınav başvuru ücreti ardından hiçbir biçimde geri iade edilmeyecektir. Emniyet Teşkilatı personelinden şehit ve vazife malulü olanların eş ve çocukları sınav ücreti yatırmayacaklardır.

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) 2000 Komiser Yardımcısı Alımı Başvuru Şartları Nelerdir?

Komiser yardımcısı olmak için EGM aracılığıyla belirlenmiş başvuru şartları aşağıda bulunmaktadır.

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
  • Lisans mezunu yahut denkliği Yükseköğretim Kurulu aracılığıyla kabul gören yurtdışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak,
  • 2015 yahut 2016 yılı KPSS lisans P3 puan türünden (70,000) taban puan yahut üzerinde puan almış olmak, Emniyet Teşkilatı personeli şehit yahut vazife malulü eş yahut çocukları için en az (63,000) taban puanı almış olmak,
  • 18 yaşını bitirdiktan sonra yaptırılan yaş düzeltmelerinde, düzeltmeden önceki yaş dikkate alınmak şartıyla, sınavın yapıldığı yılın 31 Aralık tarihi itibariyle erkek ve kadın adaylar için otuz yaşından gün almamış olmak, (01/01/1988 ve sonrası doğanlar)
  • Silah taşımaya yahut silahlı görev yapmaya hukuki bir engeli bulunmamak,
  • Sağlık Yönetmeliğinde gösterilen şartları taşımak,
  • Adayın kendisinin ve evli ise eşinin; genelev, birleşme yeri, randevuevi, tek başına fuhuş yapılan konut ve benzeri yerlerde çalışmış yahut aracılık ve bekleyicilik fiillerinde bulunmamış olmak, genel ahlak ve edebe aykırı mahiyette her türlü yazılı, sesli ve görüntülü eserleri, kayıt edildiği materyale bakılmaksızın üretmek ve satmaktan yahut kumar, uyuşturucu yahut ikazcı madde sebebiyle, ile ilgili herhangi bir adlî yahut idarî soruşturma yahut kovuşturma sürdürmekte olmamak, bunlardan dolayı idarî yaptırım uygulanmamak yahut bu işler sebebiyle hüküm giymemiş olmak,
  • 26/9/2004 tarihli ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde gösterilen süreler geçmiş olsa bile, adayın kendisinin ve evli ise eşinin; kasten işlenen bir suçtan dolayı hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilmiş olsa dahi bir yıl yahut daha fazla süreyle hapis cezasına mahkûm olmamak, affa uğramış yahut hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilmiş olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama, kaçakçılık yahut cinsel dokunulmazlığa karşı suçlardan dolayı mahkûm olmamak yahut bu suçlardan dolayı sürdürmekte olan bir soruşturma yahut kovuşturma bulunmamak yahut kovuşturması uzlaşma ile neticelenmemiş olmak,
  • Alkol, uyuşturucu yahut ikazcı madde kullanımı sebebiyle tedavi görmüş yahut görüyor olmamak,
  • Kamu haklarını kullanmaktan yoksun bırakılmış olmamak,
  • Sağlık Yönetmeliği hükümleri hariç, herhangi bir nedenle polis eğitim kurumlarından çıkarılmış olmamak,
  • Terör örgütleri ile bu örgütlerin legal yahut illegal uzantılarının eylemlerine, toplantılarına, yürüyüş ve mitinglerine karışmamış, desteklememiş, katılmamış olmak,
  • Başvuru tarihinde herhangi bir siyasi partiye yahut siyasi partilerin yan kuruluşlarına üye bulunmamak,
  • Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması olumlu olmak.

PONEM 2000 Komiser Yardımcısı Alımı Başvurusu Nasıl ve Nereden Yapılır?

POMEM Başvuruları adayın ikamet ettiği Emniyet Müdürlüğünde ki Eğitim Şube Müdürlüklerinden yapılmaktadır. POMEM Mülakatları ise adayın ikamet ettiği ilin olduğu bölgeye göre tespit edilen merkezlerde yapılmaktadır.

Emniyet Genel Müdürlüğü 2000 komiser yardımcılığı alımı, komiser yardımcılığı sınavı, komiser yardımcılığı başvuru tarihleri, komiser yardımcılığı başvuru şartları ve PONEM komiser yardımcılığı alımı ile ilgili araştırılan konulara değindik. Konu ile ilgili soru, sorun veya görüşlerinizi yorum bölümünden dile getirebilirsiniz.

Emniyet Genel Müdürlüğü’nün polisler içinden yapılacağı 1000 komiser yardımcısı alımı ilanına ulaşmak için TIKLAYIN Ayrıca EGM aracılığıyla yayınlanmış olan diğer bütün ilanlara EGM iş ilanları sayfamız üzerinden varabilirsiniz.


DİĞER PONEM HABERLERİNİ ÖNCE SİZE GÖNDERELİM!

Devlette.com, ponem hususunda tüm yeni haberleri ve açıklamaları çok yakında zamandan anlık olarak takip etmektedir ve bu bildiriler ilk kez bu sitede yayınlanmaktadır. Bu nedenle devlette.com’un paylaştığı haberleri takip etmeniz ve bi hayli hızlı adım atmanız yararınıza olacaktır. Devlette.com’dan yapılan ponem açıklamalarını ve haberlerini en önce siz almak istiyorsanız aşağıdaki kanallardan bize abone olabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu