Bilgi Arşivi

En ilginç Savunma Taktiği Olan Hayvanlar 2021

En enteresan Savunma Taktiği Olan Hayvanlar, bilgi sitemizde En enteresan Savunma Taktiği Olan Hayvanlar başlığı altında bilgi paylaştık. En enteresan Savunma Taktiği Olan Hayvanlar ile alakalı tüm detaylar makalemizde.

Başlıklar

En enteresan Savunma Taktiği Olan Hayvanlar

ilginc-savunma-taktikleri-olan-hayvanlar

Bu makalemizde siz değerli okurlarımıza dünyanın en enteresan savunma mekanizmaları olan hayvanlardan söz edeceğiz.

Vahşi doğada bir an meselesi olan hayatta kalmak, her saniye yüksek bir dikkat ve özen gerektiriyor. Durumlar bu şekilde idrak edince vahşi doğadaki bütün hayvanların kendine özgü bir savunma yöntemi geliştirdiğini göze çarpıyor.

İlginç Savunma Taktiği Olan Hayvanlar

Hayatta kalmak dediysek hemen aklımıza saldırgan pençeler gelmesin. Çünkü bazı hayvanların savunma metotları, öylesine tatlı veya öylesine kokulu olabiliyor ki inanamayacaksınız.

ilginc-savunma-taktikleri-olan-hayvanlar

En enteresan savunma taktikleri olan hayvanlardan birincisi Amerikan keseli sıçan olarak anılan Oposunlar, tehlike anında ölü taklidi yapabilen yegane hayvan türü. Hayatının tehlikede olabileceğini fark ettiği anda kendini yere bırakan bu hayvanlar, taklitlerinin inandırıcı olabilmesi için nefeslerini tutarak, hareketsiz kalmayı bile beceriyorlar. Bilim insanları aracılığıyla içgüdüsel olduğu söylenen bu taklidi yavru oposunlar bile yapıyorlar.

ilginc-savunma-taktikleri-olan-hayvanlar

Yavaş loris olarak bilinen bu tatlı hayvanların savunma yöntemi bi hayli komplike. Tıpkı tembel hayvan gibi çok yavaş hareketlere sahip olan lorisler, tehlike anında mutlak bir hareketsizliğe bürünüp, adeta donuyorlar.

Lakin bu numaralarının işe yaramadığını sezdiklerinde hızla dirseklerindeki zehir kesesine yöneliyor. Bu keseyi ağzına alıp tükürüklerinde bu zehri karıştıran bir yavaş loris bütün vücudunu yalayarak tükürüklerindeki zehrin bedenlerini kaplamasını sağlıyor. Yani yavaş, lorisleri yemek öyle her yiğidin harcı değil.

ilginc-savunma-taktikleri-olan-hayvanlar

Dünyanın en enteresan savunma mekanizmaları olan hayvanlardan bir diğeri olan Kokarcalar aldıkları ismin hakkını veren gerçek bir savunma sanatçısı. Kokarcalar bir tehlikeyle karşı karşıya geldiğında anüslerinin iki yanındaki bezelerle dayanılması güç bir koku yayan bu hayvanların bayıltıcı kokusu, büyük yırtıcıları bile uzak tutup kaçırabiliyor.

ilginc-savunma-taktikleri-olan-hayvanlar

En enteresan savunma taktikleri olan hayvanlardan bir diğeri olan Oldukça enteresan bir görünüme sahip olan armadillo yaşamı ufak böceklerle beslenip, tüm gün uymaktan ibaret. Lakin bu canlıları enteresan kılan sefa düşkünlükleri değil tabii ki.

Armadillolar kendilerini savunmak için bir saniye içinde topa dönüşebiliyorlar. Sert kabuklarının yuvarlak formu aracılığıyla basit bir şekilde küre şekiline olabilen bu canlıların vücuduna ulaşmanın bir yırtıcı için imkansız olduğu söylenebilir.

Ayrıca ilginç savunma taktiği olan hayvanların yanında merak edeceğinizi düşündüğümüz devekuşu başını neden kuma gömer? makelesini okuyabilirsiniz.

Tuaf savunma taktikleri olan hayvanlar sonuncusu, develere olan benzerlikleri ile tanınan lamalar savunma metotlarıni bir gurur meselesine dönüştürmüş gibi gözüküyor. Aslını söylemek gerekirse bi hayli uysal oldukları için binek hayvanı olarak tercih edilen bu hayvanları kızdırmak bi hayli zor.

ilginc-savunma-taktikleri-olan-hayvanlar

Lakin bir kez kızdıklarında düşmanların onurunu kırmak istercesine tükürmeye başlıyorlar. Herhangi bir zehir barındırmayan tükürükleri aslında zararsız. Lakin yine de tüm yüzünüzün tüküre bulanmasına istemiyorsanız onları kızdırma almanız en iyisi.

Vahşi doğadaki her canlının birer savunma sanatı uzmanı olduğunu söylersek abartmış sayılmayız.

Bu makalemizde bazı hayvanların savunma taktiklerinden bahsettik.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu