Başvurular

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Uzman Yardımcısı Alımı Yapıyor 2022

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Uzman Yardımcısı Alımı Yapıyor 2022, iş başvuru bölümüzde Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Uzman Yardımcısı Alımı Yapıyor ile alakalı ayrıntıları siz değerli okurlarımız için bir araya getirdik. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Uzman Yardımcısı Alımı Yapıyor başvurusu ile alakalı detaylar makalemizde..

Başlıklar

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Uzman Yardımcısı Alımı Yapıyor

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu yani EPDK yayınlamış olduğu iş ilanı ile çok sayıda uzman yardımcısı alımı yapacağını açıkladı. EPDK ilan kapsamı içinde 33 uzman yardımcısı alımı yapacaktır. Adaylar ilana 13 Kasım 2017 ile 20 Kasım 2017 tarihleri içinde başvuru yapabileceklerdir. Adaylarda aranan başvuru şartları, başvuru formu ve başvuru tarihleri ile ilana dair diğer geniş bir şekilde bilgilere haberimiz devamından varabilirsiniz.

  • Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Uzman Yardımcısı Alımı 2017
  • EPDK Uzman Yardımcılığı Giriş Sınavı Başvurusu 2017
  • Öğrenim Dalları ve Kontenjanlar
  • EPDK Uzman Yardımcılığı Giriş Sınavı
  • Adayların Değerlendirilmesi ve Başarı Sırasının Belirlenmesi
  • Sınav Sonuçları ve Sonuçlara İtiraz

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Uzman Yardımcısı Alımı 2017

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu aracılığıyla 11 – 22 Aralık 2017 tarihleri içinde Enerji Uzman Yardımcılığı Giriş Sınavı yapılacaktır. Adaylarda aranan başvuru şartları aşağıda maddeler halinde verilmiştir.

Giriş Sınavına katılmak isteyenlerin aşağıdaki şartları taşımaları gerekmektedir:

  • 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinin birinci fıkrasının (A) bendinde yazılı genel şartları taşımak,
  • Sınavın yapıldığı yılın ocak ayının birinci günü (01.01.2017 tarihi) saygınlığıyla otuz beş yaşını doldurmamış olmak,
  • Son başvuru tarihi saygınlığıyla geçerlilik süresi dolmamış ,(A) grubu kadrolar için yapılan Kamu Personel Seçme Sınavından ( 2017 senesinde yapılan KPSS) V inci maddede gösterilen puan çeşitlerinden 80 ve üzeri puan almış olmak kaydıyla, en yüksek puanı alan adaydan başlamak üzere, öğrenim dalları itibariye yapılacak sıralamada, öğrenim dallarına ayrılan kontenjanın 4 (dört) katı aday içerisine girmek (öğrenim dalları itibariyle giriş sınavına katılma hakkını elde eden en son adayla eşit puan almış adayların tümü giriş sınavına çağrılacaktır),
  • En az dört yıl süreli eğitim veren ve V. maddede gösterilen fakülte yahut alakalı bölümlerden mezun olmak. Bu fakülte veya alakalı bölümlere denkliği Yüksek Öğretim Kurulu aracılığıyla onaylanmış fakülte yahut okullardan mezun olanlar da denklik belgesi sunarak başvurabilirler. Denklik belgesi olmayanların başvurusu geçersiz sayılacaktır.

EPDK Uzman Yardımcılığı Giriş Sınavı Başvurusu 2017

20 Kasım 2017 Pazartesi günü saat 23:59 ‘a kadar http://www.epdk.org.tr internet adresinde yayımlanan “Başvuru Formu” eksiksiz ve doğru bir biçimde doldurulmak suretiyle elektronik ortamda yapılır. Adayların, fotoğraflarını ve mezuniyet belgelerini (eğitimini yurt dışında tamamlamış olanların bunun bunun yanında diploma denklik belgesini) elektronik ortamda taratıp başvuru formuna eklemeleri zorunludur. İlanda gösterilen zaman zarfında yapılmayan başvurular dikkate alınmaz.

EPDK,  http://www.epdk.org.tr internet adresinde yayımlanan “Başvuru Formu” doldurulmak suretiyle elektronik ortamda yapılan başvurular geçerli olup, ilanda gösterilen şartlara uygun olmayan başvurular ile Kuruma elden, e-posta yahut posta yoluyla yapılacak başvurular kabul edilmeyecektir.

Giriş sınavını kazananlardan başvuru belgelerinde gerçeğe aykırı beyanda olduğu tespit edilenlerin sınavları geçersiz sayılır ve atamaları yapılmaz. Bunların atamaları yapılmış olsa dahi iptal edilir. Bu bireyler ile ilgili Cumhuriyet Başsavcılığına suç açıklamasunda bulunulur. Ayrıca, bu biçimde Kurumu yanıltanlar kamu görevlisi ise durumları çalıştıkları kurumlarına bildirilir.

Giriş Sınavına katılma hakkını elde eden adayların listesi http://www.epdk.org.tr Kurum internet adresinde ilan edilecektir. Adaylara bunun bunun yanında bir tebligat yapılmayacaktır. Sınavda, kimlik tespitinde kullanılmak üzere nüfus cüzdanı yahut sürücü belgesi gibi fotoğraflı ve onaylı kimlik belgesi bulundurulması gerekmektedir. Bu belgeleri ibraz edemeyen adaylar sınava alınmayacaktır.

Öğrenim Dalları ve Kontenjanlar

Giriş sınavı yapılacak 33 adet enerji uzman yardımcısı kadrosunun öğrenim dalları itibariyle dağılımı, kontenjanlar, sınava çağrılacak aday sayıları ile KPSS puan türleri aşağıdaki biçimdedir:

Öğrenim Dalları Kontenjan Sınava

Çağrılacak

Aday

Sayısı

2017 KPSS

Puan Türü

Elektrik Mühendisliği/Elektrik-Elektronik Mühendisliği 8 32 KPSSP2
Kimya Mühendisliği / Petrol ve Doğal Gaz Mühendisliği 3 12 KPSSP2
Harita Mühendisliği/Geomatik Mühendisliği/

Jeodezi ve Fotogrametri Mühendisliği

1 4 KPSSP2
İşletme Mühendisliği/Endüstri Mühendisliği 2 8 KPSSP2
Makine Mühendisliği 2 8 KPSSP2
Bilgisayar Mühendisliği 2 8 KPSSP2
İnşaat Mühendisliği 1 4 KPSSP2
Hukuk Fakültesi 2 8 KPSSP4
İstatistik 3 12 KPSSP12
İşletme/ İktisat/ Kamu Yönetimi/ Kamu Yönetimi ve Siyaset Bilimi/ Maliye/ Uluslararası İlişkiler/ Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler 9 36 KPSSP32
Toplam 33 132

EPDK Uzman Yardımcılığı Giriş Sınavı

Giriş Sınavı, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (Muhsin Yazıcıoğlu Caddesi No:51/C Yüzüncüyıl-ANKARA) adresinde yapılacaktır. Giriş Sınavına çağrılan adaylar, 03/09/2015 tarihli ve 29464 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu Meslek Personeli Yönetmeliği hükümleri çerçevesinde SÖZLÜ sınava alınacaklardır.

Sınav, Kurumun görev alanına giren temel konular ile mezuniyet durumu dikkate alınarak gösterilen mesleki alan bilgisi konularından yapılır.

V inci maddede bulunan mühendislik bölümleri dışındaki fakülte yahut alakalı bölümlerinden mezun olanlar için giriş sınavı alan bilgisi konuları:

a) Hukuk Grubu: Anayasa Hukuku, İdare Hukuku, İdari Yargı, Ceza Hukuku (Genel Hükümler), Ceza Usul Hukuku, Medeni Hukuk (Aile Hukuku ve Miras Hukuku hariç), Borçlar Hukuku, Ticaret Hukuku (Ticari İşletmeler Hukuku, Şirketler Hukuku, Kıymetli Evrak Hukuku), İcra ve İflas Hukuku (Genel Hükümler),

b) İktisat Grubu: Mikro İktisat, Makro İktisat, Para ve Banka, Uluslararası İktisat, İstatistik, Ekonometri (Genel bilgiler), Türkiye ve Dünya Ekonomisi,

c) İşletme Grubu: İşletme İktisadı, İşletme Yönetimi ve Politikaları, Genel Muhasebe, Muhasebe ve Finansman, Mali Tablolar Analizi, Üretim ve Pazarlama, Mikro İktisat, Makro İktisat,

ç) Maliye Grubu: Maliye Teorisi, Kamu Maliyesi, Maliye Politikası, Bütçe, Vergi Hukuku ve Türk Vergi Sistemi, Mikro İktisat, Makro İktisat, Genel Muhasebe,

d) Kamu Yönetimi, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Grubu: Anayasa Hukuku, İdare Hukuku, İdari Yargı, Yönetim bilimi, Siyaset bilimi, Siyasi tarih, Türk dış politikası, Uluslararası ilişkiler, Uluslararası kuruluşlar.

e) İstatistik Grubu: Olasılık ve Stokastik Süreçler, Matematiksel İstatistik, Yöneylem Araştırması, Çok Değişkenli Analizler, Parametrik Olmayan Testler, Uygulamalı İstatistik, Zaman Serileri, Deney Tasarımı ve Varyans Analizi, Örnekleme, Regresyon Analizi

V inci maddede gösterilen mühendislik fakültesi yahut alakalı bölümlerinden mezun olanlar için giriş sınavı alan bilgisi konuları fakülte yahut alakalı bölümlerin müfredatı dikkate alınarak belirlenecektir.

Kurumun görev alanına ilişkin konular; Kurumun görev ve yetkileri, Kurum teşkilat kanunu, elektrik, doğal gaz, petrol ve LPG piyasalarına ilişkin temel kanunlar, veri ve politikalar, Türkiye’de enerji yönetimi, Türkiye’nin enerji politikaları, ülkeler arası enerji politikaları, ülkeler arası enerji örgütlenmesi.

 

Adayların Değerlendirilmesi ve Başarı Sırasının Belirlenmesi

Giriş Sınavında adaylar;

a) VII nci maddede gösterilen s ınav konularına ilişkin bilgi düzeyi,

b) Bir konuyu kavra yıp özetleme, ifade kabiliyeti ve muhakeme gücü,

c) Liyakati, temsil kabiliyeti, davranış ve tepkilerinin mesleğe uygunluğu, ç) Özgüveni, ikna kabiliyeti ve inandırıcılığı,

d) Genel yetenek ve genel kültürü,

e) Bilimsel ve teknolojik gelişmelere açıklığı,

yönlerinden değerlendirilecektir. Adaylar, komisyon aracılığıyla (a) bendi için elli puan, diğer bentlerde yazılı özelliklerin her biri için onar puan üzerinden değerlendiri lecek ve verilen puanlar ayrı ayrı tutanağa geçirilecektir. Bunun dışında herhangi bir kayıt sistemi kullanılmayacaktır. Sözlü sınavda başarılı sayılmak için, Komisyon başkan ve üyelerinin yüz tam puan üzerinden verdikleri puanların aritmetik hemen hemensının en az yetmiş olması şarttır.

Sınav Sonuçları ve Sonuçlara İtiraz

VIII inci maddede yer verilen usulle tespit edilen sözlü sınav notu adayların giriş sınavı başarı puanı olacaktır.

Giriş sınavında başarılı olabilmek için en az yetmiş puan alınması şarttır.

Sınav sonuçlarına göre giriş sınavı açıklamasunda gösterilen öğrenim dalları itibariyle ayrı ayrı başarı sıralaması yapılarak, başarı puanı en yüksek miktarda olan adaydan başlanmak suretiyle, ilanda gösterilen öğrenim dallarına göre atama yapılacak kadro sayısı kadar asıl adayın isimleri belirlenecektir. Giriş sınavından yetmiş yahut daha fazla puan almış olmak kaydıyla, giriş sınavı açıklamasunda gösterilen uzman yardımcısı kadro rakamının yarısını geçmemek üzere Komisyon aracılığıyla tespit edilen sayıda yedek adayın isimlerini kapsayan bir liste belirlenerek ilan edilecektir. Başarı sırasına göre oluşturulacak yedek aday listesi, sınav sonuçlarının ilan edildiği tarihten bu yana bir yılı geçmemek üzere müteakip sınava kadar geçerlidir. Belirlenen asıl ve yedek liste Kurumun internet adresinde ilan edilecektir. Ayrıca, sınav sonucu sınavda başarılı olan adaylara yazılı olarak bildirilecektir.

Sınav sonuçları bilgilendirmesi yapılırken, başarılı adayların notlarının eşit olması halinde KPSS puanı yüksek miktarda olan aday sıralamada üstte bulunacaktır.

Sınavda başarılı olanların sayısı, ilan edilen kadro sayısından az olması halinde yalnızca başarılı olanlar sınavı kazanmış kabul edilecektir.

Sınav sonuçlarının Kurum internet adresind e ilan edilmesinden bu yana yedi iş günü içinde yazılı olarak itiraz edilebilir. İtirazlar bu sürenin bitiminden bu yana Komisyon aracılığıyla en geç on iş günü içinde incelenerek karara bağlanır. İtiraz sonucu adaya yazılı olarak bildirilir. İtirazların değerlendirilmesi üzerine verilen kararlar kesindir. İtiraz süresi içinde Kuruma ulaşmayan dilekçeler dikkate alınmaz.

Giriş sınavında yetmiş ve üzerinde puan almış olmak sıralamaya giremeyen adaylar için müktesep hak teşkil etmez. Bu makalemizde EPDK aracılığıyla yayına giren uzman yardımcısı alımı ilanı ile ilgili başvuru formu, tarihleri ve şartları gibi geniş bir şekilde ilan bilgilerine yer verdik. Konu ile ilgili soru, sorun veya görüşlerinizi yorum bölümümüzden dile getirebilirsiniz. Ayrıca kurum aracılığıyla yayına giren bütün ilanlara EPDK iş başvurusu sayfasından ulaşmanız olabilecekdür.

 


DİĞER UZMAN YARDIMCISI ALIMI HABERLERİNİ ÖNCE SİZE GÖNDERELİM!

Devlette.com, uzman yardımcısı alımı hususunda tüm yeni haberleri ve açıklamaları çok yakında zamandan anlık olarak takip etmektedir ve bu bildiriler ilk kez bu sitede yayınlanmaktadır. Bu nedenle devlette.com’un paylaştığı haberleri takip etmeniz ve bi hayli hızlı adım atmanız yararınıza olacaktır. Devlette.com’dan yapılan uzman yardımcısı alımı açıklamalarını ve haberlerini en önce siz almak istiyorsanız aşağıdaki kanallardan bize abone olabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu