Bilgi Arşivi

Esnaf Odası Kayıt Ücreti 2021 (Yeni Tarife)

Esnaf Odası Kayıt Ücreti 2021 (Yeni Tarife), başvurular bölümümüzde Esnaf Odası Kayıt Ücreti 2021 (Yeni Tarife) ile alakalı bilgiler sunduk.. Esnaf Odası Kayıt Ücreti 2021 (Yeni Tarife) ile alakalı tüm detaylar makalemizde..

Başlıklar

Esnaf Odası Kayıt Ücreti 2021 (Yeni Tarife)

Esnaf Odası kayıt ücreti 2021, Esnaf odasına kayıt zorunlumu, Ticaret Odası kayıt ücreti 2020, Esnaf ve Sanatkarlar Odası online kayıt, Esnaf odasına kayıt olmanın avantajları, Bursa esnaf ve Sanatkarlar Odası kayıt ücreti, Esnaf sicil kayıt, Esnaf odasına kayıt olmamanın cezası gibi merak ettiğiniz tüm konular ile ilgili gerekli bilgiler içeriğimizde yer alıyor. Gelin birlikte gözlemleyelim.

Esnaf Odası Kayıt Ücreti 2021

Halihazırda işletmeleri olan esnaf ve sanatkarların, esnaf odalarından kredi almak için odaya kaydolmaları ve sicil kayıtlarını oluşturmaları gerekir. Kayıt iki ayrı kurum aracılığıyla yapılmaktadır. Esnafların kayıt için gerekli bazı belgeleri sunmaları gerekmektedir. Oda kayıt ve sicil kayıt fiyatları güncellendi ve yeni fiyat 2021 senesinde tahsil edilecek.

Esnaf Odası Kayıt Ücreti 2021 Yeni Tarife

İstanbul, Ankara, Bursa ve diğer esnaf odaları için kayıt fiyatları 2021 senesinde güncellenmiştir. Ticaret Odaları için kayıt fiyatları birinci, ikinci odalar ve üçüncü odalar grubunda bulunan illere göre değişiklik göstermektedir. 01.01.2021 – 31.12.2021  tarihleri içinde geçerli olan yıllık ücret ve kayıt fiyatları İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği aracılığıyla 05.01.2021 tarihinde yayına giren 004 sayılı Genelge ile yeniden belirlenmiştir.2021 için kayıt fiyatları ve abonelik fiyatları aşağıda gösterilmiştir.

Esnaf odası için kayıt fiyatları 2021 brüt asgari ücretin onda birinden az yahut yarısından fazla olmamaktadır. 2021 senesinde brüt asgari ücret 3.577 TLolarak belirlenmiş olup, asgari ücretin onda birinden az yahut yarısından fazla olamayacağı hükmüne göre bu sene oda sicil ve ilk kayıt işlemlerinde doğan ücretler 375 TL olmaktadır.

Esnaf Sicil Kayıt Belgeleri Nelerdir?

Sicil için esnaflardan bazı belgeler istenmektedir. Bu belgeler aşağıda maddeler halinde sıralanmıştır.

  • Vergi dairesine kayıt belgesi, (Vergi dairesine kayıt için tıklayınız.)
  • T.C Kimlik belgesi
  • Fotoğraf (1 Adet)
  • İkametgah belgesi (Muhtarlıktan alınır.)

Esnaf Odasında kayıt işlemi için gerekli belgeler; Nüfus cüzdanının tasdikli sureti ile ikametgah belgesi, vergi levhası fotokopisi, 2 adet vesikalık fotoğrafı, Bağkur SSK No, emeklilik durumunda emekli maaşı numarası gibi belgeler istenmektedir. Bu belgelerle, yaşadığınız şehrin odasına talep dilekçesini doldurarak kayıt tescil işlemlerini tamamlayabilirsiniz. Gerekli evrak listesinin yanında esnaflardan ek olarak;

  1. Kayıt fiyatının yatırılacağı banka IBAN numarasına yatırılan kayıt ücreti dekontunu götürmeniz gerekebilir.

İstanbul, Ankara, Antalya, İzmir Esnaf sicil kayıt evrakları ve diğer il ve ilçelerdeki kayıt evrakları bu biçimdedir.

Esnaf Kefalet Kredisi Başvurusu Nasıl Yapılır?

Esnaf odasına kayıt için örnek dilekçe indirip gerekli bilgi ve belgelerle birlikte kredi talebinde bulunarak, esnaf ve sanatkârlara sunulan 10 yıla varan vadelerde çeşitli kredilerden faydalanabilirsiniz. Esnaf kredisi kullanmak isteyenlerden istenen evraklar, krediyi kullanacak esnaflardan ve gayrimenkul için çeşitli belgeler istenir. Esnaf kefalet kredisi başvurusunda esnaflardan yeni kayıt için istenen belgeler aşağıda listelenmiştir;

Esnaflar için gerekli belgeler;

  1. Vesikalık resim
  2. Kimlik fotokopisi
  3. İkametgah belgesi (1 adet asıl 2 adet fotokopi)
  4. Esnaf sicil belgesi (Fotokopi)
  5. Oda belgesi (1 adet asıl 2 adet fotokopi)
  6. İmza sirküleri (1 adet asıl 2 adet fotokopi)
  7. Vergi levhası fotokopisi
  8. 2021 yılına ait beyanname
Esnaf Odası Kayıt Ücreti 2021 Yeni Tarife
Esnaf Odası Kayıt Ücreti 2021 Yeni Tarife

Taşınmaz için gerekli belgeler;

  1. İkametgah belgesi
  2. Tapu fotokopisi
  3. Tapu sahibinin kimlik fotokopisi
  4. Sabıka kaydı
  5. Belediye emlak beyannamesi
  6. Resim
  7. DASK fotokopisi

Ticaret Odası Kayıt Ücreti 2021

Esnaf odalar aracılığıyla güncel haliyle esnaf odası kayıt fiyatları tabloda açıklanmıştır.

Oda Gruplarına Göre

Birinci Grup Odalar Ankara, İstanbul İzmir ve tüm ilçeleri 375 TL
İkinci Grup Odalar Ankara, İstanbul, İzmir ile kalkınmada öncelikli iller dışında kalan iller bu illerin merkez ilçeleri ve Büyükşehire dahil ilçelerde 325 TL

Diğer İlçelerinde 295 TL

Üçüncü Grup Odalar Büyükşehir statüsünde bulunan kalkınmada öncelikli illerin Büyükşehire dahil tüm ilçelerinde 295 TL

Diğer kalkınmada öncelikli illerin merkez ve tüm ilçelerinde 295 TL

İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odası Kayıt Ücreti 2021

2021 senesinde birinci grupta olan İstanbul Esnaf odasının yıllık aidat ve kayıt fiyatları İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği aracılığıyla 31.12.2019 tarihinde yayına giren 004 Nolu Genelge ile 31 Aralık 2021 tarihine kadar geçerli tarifleri görüntülemek için tıklayınız.

2021 senesinde İstanbul ve Sanatkarlar Odası kayıt fiyatları ise;

  1. Adres Değişikliği 213,905 TL
  2. Sicil Kapanış İşlemleri 62,65 TL
  3. Yeni Kayıt 755,56 TL erkek vatandaşlar için, 736,55 TL ise kadın vatandaşlarımızı için geçerlidir.

Adres değişikliği için oda faaliyet belgesi fotokopisi ve vergi levhasının fotokopisi gereklidir. Sicilin kapanış işlemleri sırasında vergi dairesinden kapanış belgesi ve nüfus cüzdanı fotokopisi istenmektedir. İstanbul ve Sanatkarlar Odası üye kayıt işlemlerinin ayrıntı kısmı için tıklayınız.

Esnaf ve Sanatkarlar Odası Online Kayıt 2021

Esnaf ve Sanatkarlar Odası Kayıt Sorgulama işlemi internet aracılığıyla online olarak yapılabilir. Bu işlemlerde kayıt ve belge doğrulama talep etme süreci artık e-devlet portalı üzerinden rahatlıkla yapılabilmektedir. Zaten bir e-devlet şifreniz varsa, bu işlemi hemen tamamlamak için ilk kez E-Devlet üzerinden ESBİS sayfasına giriş yapmanız gerekiyor. Buraya giriş yaptıktan sonra, tüm işlem detaylarınızi Uygulamaya git üzerinden görüntüleyebilirsiniz.

Odaya Üyelik Şartları

Esnafların alakalı oldukları odalara üye olabilmeleri için bazı şartlar aranır. Bunlar;

  1. T.C vatandaşı olmak, Türkiye’de sanat ve ticaret yapıyor olmak.
  2. Medeni hakları kullanma ehliyetine sahip olmak,
  3. Vergi mükellefi olmak yahut vergiden muaf olmak,
  4. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği bünyesindeki odalara kayıtlı olmamak şartları aranmaktadır.

Esnaf Odası Belge Sorgulama

Esnaflar, e-devlet ESBİS üzerinden kayıt sorgulama işlemi yapabilecekleri gibi esnaf odası belge sorgulama işlemlerini de T.C. kimlik ve belge numaraları ile GTB belge doğrula linki üzerinden rahatlıkla yapabilecekler.

Esnaf Odası Aidatı Ödenmezse Ne Olur?

5362 sayılı Kanunun 61. maddesi ikaznca, Nisan ve Ekim aylarında yıllık aidatlar iki eşit taksitte ödenir. Süresi içinde yıllık aidatlarını ödemeyen üyelerin yönetim kurulunca alınan kararlar ilam niteliğinde olup icra daireleri aracılığıyla yerine getirilir. Yıllık aidatını ödemeyen üyeler, ödeme yapılıncaya kadar Oda aracılığıyla düzenlenecek ve onaylanacak belgeleri almazlar.

Bu bağlamda oda fiyatlarınin ödenmemesi ve sürenin dolması durumunda yaşanan borçlu şirketlere ödeme bildirimi yapılır. Bu zamanda üyelerin oda fiyatını ödememesi durumunda üye işyerleri için takip süreci başlatılır. Yıllık üyelik fiyatının oda yönetimi aracılığıyla Esnaf Odalarına ödenmemesi sebebiyle oluşacak kamu zararları sebebiyle bu sürede yönetimin bu taleplere yanıt vermesi gerekmektedir.

BENZER İÇERİK: Esnaf Kefalet Kefillik İptali Şartları Nelerdir? 2021

Esnaf Sicil Tahsilatları Halkbank Kobi

Halkbank Kobi üzerinden esnaf sicil tahsilatlarını yalnızca ID numarasıyla yapmak artık eskisinden de kolay! Halkbank Kobi Ticaret Bakanlığı Esnaf Sanatkarlar ve Kooperatifçilik Genel Müdürlüğü ESBIS veri tabanına kayıtlı olan tahsilat işlemleri elektronik ortamda online olarak yapılabilmektedir. Halkbank Kobi Ticaret Bakanlığı Esnaf, Sanatkarlar ve Kooperatifçilik Genel Müdürlüğü ESBIS veri tabanına kayıtlı olanlar aşağıda sıralanmıştır;

  1. Ticari faaliyete başlayan esnafların (Tescil)
  2. Durumunda değişiklik olan esnafların (Tadil)
  3. Ticari faaliyetini bırakan esnafların (Terkin)

Esnaf Odasına Kayıt Olmamanın Cezası Nedir?

Esnaf odalarına ödenmemiş kayıt ücreti, yıllık aidat, ek aidat ve sendika aidatlarından alınacak oda payları fiyatlarınin tahsil edilmesi gerekmektedir. Odaların verdiği para cezaları, Birlik odası, borsa ve Birlik yönetim kurulunca alınan kararlara göre yargılanmakta olup, esnaflar için ödenmemiş faturalar sebebiyle icra işlemlerini icra daireleri başlatacaktır. Burada süre 5 senedir. Ayrıca yıllık oda üyelik aidatını ödemeyen üyelere, ödeme yapılana kadar oda aracılığıyla düzenlenecek ve onaylanacak belgeler verilmez.

Esnaf Odasına Kayıt Nasıl Olunur?

Yaşadığınız ildeki odaya kayıt belgenizi ESBİS (E-Devlet) üzerinden ve odalarını ziyaret ederek ve odalarının internet hizmetlerini tercih ederek alabilirsiniz. Esnaf ve sanatkarlar siciline ilişkin yönetmeliğine göre; Esnaf ve sanatkârların ticari faaliyetlerde bulunabilmeleri için odaya sicil ve kayıt işlemlerini yaptırmaları gerekmektedir.

Esnafların bağlı oldukları sicile kayıt yaptırmaları ve işyerinin açılmasından bu yana 30 gün içinde sicil gazetesinde ilan ettirmeleri gerekir. Esnaf odasına kayıt yaptıranlar ticaret odasına kayıt olamazlar.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu