Bilgi Arşivi

Turkuaz Hangi Renklerin Karışımı ile Olur? 2021

Turkuaz Hangi Renklerin Karışımı ile Olur?, bilgi sitemizde Turkuaz Hangi Renklerin Karışımı ile Olur? başlığı altında bilgi paylaştık. Turkuaz Hangi Renklerin Karışımı ile Olur? ile alakalı tüm detaylar makalemizde.

Başlıklar

Turkuaz Hangi Renklerin Karışımı ile Olur?

turkuaz-rengi-hangi-renklerin-karışımıdır

Turkuaz hangi renklerin karışımı isimli makalemizde siz kıymetli okurlarımıza turkuaz hangi renklerden meydana gelir sorusunu yanıtlamaya çalışacağız.

Turkuaz Rengi Hangi Renklerin Karışımıdır?

Renk konusu çok fazla araştırılan alanlar içinde mühim bir konumda yer alır. Renk sayıları milyonlarca olarak ifade edilecek kadar çok fazla olmasına karşın üç tane ana renk bulunur. Bu ana renkler ise sarı, mavi ve kırmızıdır. Saydığımız ana renkler başka renklerin karışımı ile elde edilemezler. Bu üç ana rengin birbirleri ile karışımları neticesinde ise üç ara renk elde edilmektedir.

Bu ara renkler ise sarı ile mavinin karışımından yeşil, kırmızı ile sarının karışımından turuncu ve kırmızı ile mavinin karışımından elde edilen mordur. Yani üç ana renk (sarı, mavi, kırmızı) ile üç ara renk (yeşil, turuncu, mor) mevcuttur. Diğer bütün renkler bu renklerin belirli oranlarda karışımı sonucu elde edilmektedir. Peki, turkuaz hangi renklerin karışımı sonucu meydana gelir.

Her Yerde Renkler

Yaşantımızın her noktasında bulunan renkler bu itibarla bi hayli mühimdirler. Hayatımızda bize eşlik eden renklerin oluşturulmasında bazı ufak bilgiler ile basit bir şekilde başka başka renkleri elde edebiliriz. Bu bağlamda yeşile çalan mavi olarak da anılan ve göz alıcı tonu ile mavinin son derece güzel bir tonu olan turkuaz rengi de ana ve ara renklerin karışımı ile kolay bir biçimde elde edilebilir.

Mavi ve Yeşil

Turkuaz rengi hangi renklerden meydana gelir sualinin yanıtı ise mavi ve yeşilin birbiri ile karışımı neticesidir. Bir ana renk olan mavi ile bir ara renk olan yeşilin karıştırılması sonrası mavinin bir tonu olarak kabul gören ve son derece güzel bir renk tonuna sahip olan turkuaz rengi elde edilmektedir.

Siyah ve Beyazın Durumu

Turkuaz rengi hangi renklerin karışımıdır konusunu incelediğimiz bu yazı da bunun bunun yanında, siyah ve beyaza da değinmek gerekir. İnsan gözü aracılığıyla algılanabilen üç ana ve üç ara rengi dile getirdik. Peki, siyah ve beyaz hangi bölümde değerlendirilir. Renk, asıl itibari ile gözle fark edilebilen ışık etkisidir. Tüm renklerin birlikte yansıması durumunda beyazı, hiçbir rengin yansımaması durumunda ise siyahı algılarız. Bu nedenle siyah ve beyaz renk olarak kabul edilmezler.

Açık Turkuaz

Turkuaz hangi renklerden meydana gelir diye sorulduğunda verdiğimiz mavi ile yeşilin karıştırılması cevabı yanında daha açık tonda bir turkuaz renge ihtiyacımız olursa bunu nasıl elde edebileceğimize de bakalım. Açık bir Turkuaz renk isteniyorsa mavi ile yeşilden oluşturduğumuz karışıma beyaz eklememiz gerekir. Bunun yanında normale göre daha açık bir turkuaz rengini elde edebiliriz. Tabi mavi ve yeşilden bir araya gelen karışıma ilave edilecek beyaz miktarı ile açık turkuazın tonunu da ayarlayabiliriz.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu