Başvurular

Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) 2000 Uzman Yardımcısı Alımı İlanı 2022

Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) 2000 Uzman Yardımcısı Alımı İlanı 2022, iş başvuru bölümüzde Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) 2000 Uzman Yardımcısı Alımı İlanı ile alakalı ayrıntıları siz değerli okurlarımız için bir araya getirdik. Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) 2000 Uzman Yardımcısı Alımı İlanı başvurusu ile alakalı detaylar makalemizde..

Başlıklar

Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) 2000 Uzman Yardımcısı Alımı İlanı

Gelir İdaresi Başkanlığı yani bilinen kısa adı ile GİB yayınlamış olduğu ilan ile 2000 uzman yardımcısı alımı gerçekleştireceğini açıkladı. Adaylar ilana 10 Nisan 2017 ile 28 Nisan 2017 tarihleri içinde başvuru yapabileceklerdir.  GİB 2000 uzman yardımcısı alımı ilanı ile ilgili başvuru formu, başvuru tarihleri, başvuru şartları ve son başvuru tarihi ile ilgili geniş bir şekilde bilgiler haberimiz devamında bulunmaktadır.

  • Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) 2000 Uzman Yardımcısı Alımı İlanı 2017
  • Uzman Yardımcılığı Sınav Tarihi, Yeri ve Saati 2017
  • Başvuru Şartları Nelerdir?
  • Gelir İdaresi Başkanlığı Uzman Yardımcılığı Sınavı Başvurusu 2017

Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) 2000 Uzman Yardımcısı Alımı İlanı 2017

Başkanlığımızca, aşağıdaki tabloda gösterilen yerlerde açık bulunan kadrolara atanmak üzere, 2000 (iki bin) Gelir Uzman Yardımcısı alınacaktır.

Adaylar, başvuru sırasında yalnızca bir ili tercih edebileceklerdir. Tercih edilen bu ilin ilçelerine de atama yapılacağı belirlenmişse adaylar atanmak istedikleri ilçeleri öncelik sırasına göre başvuru formunda belirteceklerdir. Adaylar ardından bu tercihlerinden vazgeçemeyeceklerdir. Sınava katılma şartlarını taşıyan ve usulüne uygun olarak başvuranların; il bazında toplam kadro rakamının 5 (beş) katından fazla olması halinde, tercih ettikleri il dikkate alınarak KPSS (A) P35 türünden en yüksek puan almış olan adaydan başlamak üzere 5 (beş) katı aday giriş sınavına çağrılacaktır. KPSS (A) P35 türünden eşit puan almış olmaları sebebiyle son sıradaki aday rakamının birden fazla olması halinde ise bu adayların tümü sınava çağrılacaktır.

Uzman Yardımcılığı Sınav Tarihi, Yeri ve Saati 2017

Giriş sınavının yazılı bölümü 14 Mayıs 2017 Pazar günü saat 10.00’da Ankara’da yapılacaktır. – Sınava girmeye hak kazanan adayların isimleri ile söz konusu adayların nerede sınava gireceklerine ilişkin listeler, yazılı sınav tarihinden en az 10 gün önce e-Devlet portalı (http://www.turkiye.gov.tr) ile Başkanlığımız resmi internet sitesinde (http://www.gib.gov.tr) ilan edilecektir.

Başvuru Şartları Nelerdir?

  • 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinin (A) bendinde bulunan genel şartları taşımak, – En az dört yıllık lisans eğitimi veren hukuk, siyasal bilgiler, iktisat, işletme, iktisadi ve idari bilimler fakülteleri ile bunlara denkliği yetkili makamlarca kabul gören dört yıllık fakültelerden birini bitirmiş olmak, – 01.01.2017 tarihi saygınlığıyla otuz beş yaşını doldurmamış olmak (01.01.1982 tarihinde yahut bu tarihten sonra doğmuş olmak),
  • Erkek adaylar için askerlikle ilişiği olmamak,
  • Görevini devamlı olarak yapmaya engel bir durumu olmamak,
  • ÖSYM aracılığıyla 04-05 Temmuz 2015 ve 22-29 Mayıs 2016 tarihlerinde yapılan Kamu Personel Seçme Sınavlarının birinden KPSS (A) P35 türünden 70 ve üzeri puan almış olmak,
  • Süresi içinde başvuru yapmış olmak.

5525 sayılı Memurlar ile Diğer Kamu Görevlilerinin Bazı Disiplin Cezalarının Affı Hakkında Kanunun ek 1 inci maddesinin son fıkrası gereğince başvuru koşulunu taşıyanlar için otuz beş yaş şartı aranmayacaktır.

Gelir İdaresi Başkanlığı Uzman Yardımcılığı Sınavı Başvurusu 2017

Başvurular, 10 Nisan 2017 tarihinde başlayıp, 28 Nisan 2017 tarihinde saat 17.30’da sona erecektir. Başvurular, adayların http://sinav.gib.gov.tr adresindeki “Online Sınav Sistemi“ne kayıt olarak, sistemde bulunan sınav başvuru formunu elektronik ortamda doldurmaları suretiyle yapılacaktır.

Başvuru formunun doldurulmasına ilişkin açıklamalar internet sitesinde bulunmaktadır. Bu formu elektronik ortam dışında doldurarak süresi içinde ”Gelir İdaresi Başkanlığı Eğitim Merkezi, 25 Mart Mahallesi, İstiklal Caddesi, No:7 Yenimahalle/ANKARA” adresine gelerek başvuranların başvuruları da kabul edilecektir.

Posta yoluyla gelen başvurular kabul edilmeyecektir. 5525 sayılı Memurlar ile Diğer Kamu Görevlilerinin Bazı Disiplin Cezalarının Affı Hakkında Kanunun ek 1 inci maddesinin son fıkrası kapsamı içinde başvuruda bulunmak isteyen adayların, durumlarını belgelendirmek kaydıyla, şahsen başvuruda bulunmaları gerekmektedir.

Yazılı sınavın değerlendirilmesi sonucu, 100 üzerinden 70 ve üzeri puan alan adaylardan; yerler saygınlığıyla, adayların başvuru sırasında tercih ettikleri il dikkate alınarak en yüksek puan alan adaydan başlamak üzere, o il için atama yapılacak toplam kadro rakamının iki katı aday sözlü sınava çağrılacaktır. Ayrıca, son sıradaki adayla eşit puan alan adaylar da sözlü sınava çağrılacaktır.

Yazılı sınavda başarılı olamayanlar sözlü sınava alınmayacaktır. Sözlü sınavda, adayların muhakeme gücü, bir konuyu kavrama, özetleme ve ifade etme kabiliyeti, genel ve fiziki görünümü ile davranış ve tepkilerinin mesleğe uygunluğu, yetenek ve kültürü, bilimsel ve teknolojik gelişmelere açıklığı da göz önünde bulundurularak, her adaya sınav kurulu başkan ve üyelerinin (sözlü sınavın birden fazla komisyon aracılığıyla yapılması halinde alakalı komisyon üyelerinin) her biri aracılığıyla ayrı ayrı 100 üzerinden puan verilir. Verilen bu puanların aritmetik hemen hemensı sözlü sınav puanını teşkil eder.Sözlü sınavda başarılı olmak için alınan puanın 70’ten az olmaması gerekmektedir. – Giriş sınavı puanı; sözlü sınavda başarılı olan adayların sözlü sınav puanı ile yazılı sınav puanının aritmetik hemen hemensı alınarak hesaplanır.

Giriş sınavı sonuçları, sınav kurulunca, giriş sınav puanı en yüksek adaydan başlamak suretiyle başarı derecesine göre sıraya konulup, atama yapılacak kadro sayısı kadar aday asil, %25’ine kadar aday ise yedek olarak tespit edilecektir. Asil ve yedek listeler, bu açıklamada gösterilen yerler göz önünde bulundurulmak suretiyle oluşturulacaktır. Asil ve yedek listelerinde sıralama yapılırken, adayların giriş sınavı puanının eşit olması halinde, yazılı puanı yüksek miktarda olan adaya, yazılı puanının da eşit olması halinde, KPSS (A) P35 puanı yüksek miktarda olan adaya öncelik tanınacaktır.

Yedek listede bulunan adayların hakları aynı il için yapılacak müteakip yazılı sınav tarihine kadar geçerli olup, ardındanki sınavlar için müktesep hak yahut herhangi bir öncelik teşkil etmez. Ayrıca, bu zaman zarfında başka bir il için açılan sınavda başarılı olarak ataması yapılan yedek adayların hakları sona erer. Giriş sınavından 70 ve üzerinde puan almış olmak asil ve yedek listedeki sıralamaya giremeyen adaylar için müktesep hak teşkil etmez.

SINAV SONUÇLARININ DUYURULMASI VE İTİRAZ

Sözlü sınava girmeye hak kazanan adayların isimlerine, sözlü sınavın yerine ve tarihine ilişkin listeler, uygun yerlere asılmak ve Başkanlık resmi internet sitesinde (http://www.gib.gov.tr) yayımlanmak suretiyle açıklamalacaktır. Giriş sınavında başarılı olan adayların ad ve soyadları ile aday numaralarının olduğu asil ve yedek listeler uygun yerlere asılmak ve Başkanlık resmi internet sitesinde (http://www.gib.gov.tr) yayımlanmak suretiyle açıklamalacaktır. Ayrıca, asil ve yedek listelerde bulunan adaylara sonuç yazı ile bildirilecektir. Sınav sonuçlarına, açıklamanun yapıldığı günü takip eden tarihten bu yana yedi gün içinde bir dilekçe ile itiraz edilebilir. Postadaki gecikmeler dikkate alınmayacaktır. İtirazlar, sınav kurulu aracılığıyla incelenecek ve en geç beş iş günü içinde karara bağlanarak sonuç alakalıye yazılı olarak bildirilecektir.

GİB 2 bin uzman yardımcısı alımı

GİB 2 bin uzman yardımcısı alımı

2 BİN UZMAN YARDIMCISI ALIMI

2 BİN UZMAN YARDIMCISI ALIMI

GİB uzman yardımcısı alımıGİB uzman yardımcısı alımı

Gelir İdaresi Başkanlığı aracılığıyla yayınlanmış olan 2 bin uzman yardımcısı alımı ilanı ile ilgili başvuru formu, başvuru tarihleri, başvuru şartları ile uzman yardımlığı sınavı ile ilgili geniş bir şekilde bilgiler verdik. Konu ile ilgili soru, sorun veya görüşlerinizi yorum bölümümüzden dile getirebilirsiniz. Ayrıca kurum aracılığıyla yayınlanmış bütün ilanlara Gelir İdaresi Başkanlığı İş İlanları sayfası üzerinden varabilirsiniz.

DİĞER UZMAN YARDIMCISI ALIMI HABERLERİNİ ÖNCE SİZE GÖNDERELİM!

Devlette.com, uzman yardımcısı alımı hususunda tüm yeni haberleri ve açıklamaları çok yakında zamandan anlık olarak takip etmektedir ve bu bildiriler ilk kez bu sitede yayınlanmaktadır. Bu nedenle devlette.com’un paylaştığı haberleri takip etmeniz ve bi hayli hızlı adım atmanız yararınıza olacaktır. Devlette.com’dan yapılan uzman yardımcısı alımı açıklamalarını ve haberlerini en önce siz almak istiyorsanız aşağıdaki kanallardan bize abone olabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu