Başvurular

Gençlik ve Spor Bakanlığı Uzman Yardımcısı Alımı Yapacak 2022

Gençlik ve Spor Bakanlığı Uzman Yardımcısı Alımı Yapacak 2022, iş başvuru bölümüzde Gençlik ve Spor Bakanlığı Uzman Yardımcısı Alımı Yapacak ile alakalı ayrıntıları siz değerli okurlarımız için bir araya getirdik. Gençlik ve Spor Bakanlığı Uzman Yardımcısı Alımı Yapacak başvurusu ile alakalı detaylar makalemizde..

Başlıklar

Gençlik ve Spor Bakanlığı Uzman Yardımcısı Alımı Yapacak

Gençlik ve Spor Bakanlığı yayınlamış olduğu iş ilanı ile uzman yardımcısı alımı gerçekleştireceğini açıkladı. İlan kapsamı içinde 30 uzman yardımcısı alımı gerçekleştirilecektir. Adaylar ilana 5 Şubat 2018 ile 16 Şubat 2018 tarihleri içinde başvuru yapabileceklerdir. Adaylarda aranan başvuru şartları, başvuru tarihleri ve başvuru formu gibi geniş bir şekilde bilgilere haberimiz devamından varabilirsiniz.

  • Gençlik ve Spor Bakanlığı Uzman Yardımcısı Alımı İlanı 2018
  • Başvuru Şartları Nelerdir?
  • Başvuru Şekli ve Tarihi
  • Yarışma Sınavının Yeri ve Tarihi
  • Yarışma Sınavının Şekli ve Konuları
  • Sınav Sonuçlarının Değerlendirilmesi ve Atama
  • İstenilecek Belgeler Nelerdir?
  • İtiraz İşlemleri
  • Gerçeğe Aykırı Beyan

Gençlik ve Spor Bakanlığı Uzman Yardımcısı Alımı İlanı 2018

Gençlik ve Spor Bakanlığı merkez teşkilatında istihdam edilmek ve Gençlik ve Spor Uzmanı olarak yetiştirilmek üzere Genel İdare Hizmetleri Sınıfından 9 uncu, 8 inci ve 7 nci derecelerden boş bulunan 30 (otuz) adet kadroya, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu ile Gençlik ve Spor Uzman ve Uzman Yardımcılığı Sınav, Atama, Yetiştirilme, Görev ve Çalışma Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik hükümleri çerçevesinde Yarışma Sınavı ile Gençlik ve Spor Uzman Yardımcısı alımı yapılacaktır.

Öğrenim dalları saygınlığıyla alınacak Gençlik ve Spor Uzman Yardımcısı sayıları ile KPSS puan türleri aşağıdadır.

Bölüm Grup Mezun Olunan Fakülte/Bölüm Kadro Adedi KPSS Puan Türü KPSS Taban Puanı
1. Bölüm 1. Grup Siyasal Bilgiler, İktisadi ve İdari Bilimler, İktisat, İşletme Fakülteleri Mezunları 10 P3 70
2. Bölüm 1. Grup Sosyoloji Bölümü Mezunları 10 P3 70
2. Grup Psikoloji Bölümü Mezunları 10 P3 70

Başvuru Şartları Nelerdir?

  • 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinin (A) bendinde bulunan genel şartları taşımak.
  • Üniversitelerin en az dört yıllık eğitim veren ve yukarıda gösterilen öğrenim dallarından yahut bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu aracılığıyla kabul gören yurt içindeki yahut yurt dışındaki öğretim kurumlarından mezun olmak.
  • ÖSYM aracılığıyla 21-28 Mayıs 2017 tarihleri içinde yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavında, yukarıda, fakülte yahut bölümlere göre tespit edilen puan çeşitlerinden yetmiş taban puanı almak kaydıyla başvuruda bulunanların en yüksek puana göre sıralanması neticesinde, her grup için ayrı ayrı olmak üzere alınacak Gençlik ve Spor Uzman Yardımcısı rakamının yirmi katı aday içinde bulunmak (son sıradaki adayla aynı puana sahip adaylar da Yarışma Sınavına çağrılacaktır).
  • Sınavın yapıldığı yılın Ocak ayının birinci günü saygınlığıyla otuz beş yaşını doldurmamış olmak.

Başvuru Şekli ve Tarihi

Başvurular 05/02/2018 tarihinde başlayıp 16/02/2018 tarihi mesai bitimine kadar (saat 18:00) yapılabilecektir. Sınava katılmak isteyenler, Bakanlığımız www.gsb.gov.tr İnternet adresi üzerinden veya e-Devlet şifresi ile https://www.turkiye.gov.tr/gsb-uygulamalari?goURL adresinden giriş yaparak, “Gençlik ve Spor Uzman Yardımcılığı Yarışma Sınavı Başvuru Formu“nu eksiksiz ve doğru bir biçimde geniş bir şekilde öz geçmiş detaylarını de yazıp doldurmak ve vesikalık fotoğrafı ile mezuniyet belgesini (varsa denklik belgesi) tarayıp eklemek suretiyle başvurularını elektronik ortamda yapacaktır. İlanda gösterilen şartlara uygun olmayan yahut elektronik ortamda yapılmayan başvurular kabul edilmeyecektir.

Başvuru formunda bulunacak fotoğraf; son altı ay içinde çekilmiş, mevzuata uygun ve birinin rahatlıkla tanınmasını sağlayabilecek nitelikte ve çözünürlükte olacaktır.

Yarışma Sınavının Yeri ve Tarihi

Yazılı sınav, 25/03/2018 tarihinde Ankara’da yapılacaktır. Yazılı sınava katılacaklara ilişkin geçici liste 27/02/2018 tarihinde, yazılı sınava katılmaya hak kazanan adaylara ilişkin kesin liste ile sınavın yapılacağı adres, sınavın saati ve sınava ilişkin kurallar ise 16/03/2018 tarihinde, Bakanlığımız İnternet sitesinde ilan edilecek olup adaylara bunun bunun yanında tebligat yapılmayacaktır.

Adaylar sınavda, Bakanlığımız İnternet sitesinden temin edecekleri “Sınav Giriş Belgesi” ile kimlik tespitinde kullanılmak üzere fotoğraflı ve geçerli bir kimlik belgesini (nüfus cüzdanı, sürücü belgesi yahut pasaport) yanlarında bulunduracaktır. Sözlü sınavın tarihi, saati ve yeri, yazılı sınav sonuçları ile birlikte Bakanlığımız İnternet sitesinde açıklamalacak olup, sözlü sınava girmeye hak kazanan adaylara bunun bunun yanında tebligat yapılmayacaktır.

Yarışma Sınavının Şekli ve Konuları

Yarışma sınavı, yazılı ve sözlü olmak üzere iki aşamalı olarak düzenlenecek olup, yazılı sınav çoktan seçmeli soruların yanıtlandırılması şeklinde yapılacaktır. Yazılı sınavda tüm adaylar; Genel Kültür ve Genel Yetenek sorularını yanıtlandıracaktır. Yazılı sınava girecek adayların yanıtlayacakları soruların konu gruplarına göre dağılımı ve puanları aşağıda gösterilmiştir:

A) Ortak Konular: 30 (Otuz) puan.

Genel Kültür, Genel Yetenek.

B) Mesleki Alan Bilgisi Konuları: 70 (Yetmiş) puan.

1. Bölüm 1. Grup:

Mikro İktisat, Makro İktisat, Türkiye Ekonomisi, Uluslararası Ekonomik İlişkiler ve Kuruluşlar, Kamu Maliyesi, Anayasa Hukuku, İdare Hukuku, İdari Yargılama Hukuku. 70 (Yetmiş) puan.

2. Bölüm 1. Grup:

Mezun olunan bölüm konuları: 70 (Yetmiş) puan.

2. Bölüm 2. Grup:

Mezun olunan bölüm konuları: 70 (Yetmiş) puan.

Sınav Sonuçlarının Değerlendirilmesi ve Atama

Adayların yazılı sınavda başarılı sayılabilmeleri için yüz tam puan üzerinden en az yetmiş puan almaları gerekmektedir. Yazılı sınavdan en az yetmiş puan alan adaylardan, grup kontenjanları dikkate alınarak kendi aralarında oluşturulacak puan sıralamasına göre her bir grup için atama yapılacak kadro rakamının dört katı kadar aday sözlü sınava girmeye hak kazanacaktır. Ayrıca, her bir grup için son sıradaki adayla eşit puan alan adaylar da sözlü sınava çağrılacaktır.

Sözlü sınavda adaylar;

  1. Yazılı sınav konularına ilişkin bilgi düzeyi,
  2. Bir konuyu kavrayıp özetleme, ifade kabiliyeti ve muhakeme gücü,
  3. Liyakati, temsil kabiliyeti, davranış ve tepkilerinin mesleğe uygunluğu,
  4. Özgüveni, ikna kabiliyeti ve inandırıcılığı,
  5. Genel yetenek ve genel kültürü,
  6. Bilimsel ve teknolojik gelişmelere açıklığı,

yönlerinden ayrı ayrı puan verilmek suretiyle Sınav Komisyonu aracılığıyla yukarıda gösterilen (a) bendi için elli, (b) ila (e) bentlerinde yazılı özelliklerin her biri için onar puan üzerinden değerlendirilecektir. Sözlü sınavda başarılı sayılmak için Sınav Komisyonu başkan ve üyelerinin 100 tam puan üzerinden verdikleri puanların aritmetik hemen hemensının en az 70 puan olması şarttır.

Yarışma Sınavı puanı; sözlü sınavda başarılı olan adayların yazılı ve sözlü puanlarının aritmetik hemen hemensı alınarak hesaplanacaktır. Yarışma Sınavı sonuçlarına göre adaylar, Sınav Komisyonu aracılığıyla Yarışma Sınavı puanı en yüksek adaydan başlamak suretiyle başarı derecesine göre sıraya konulup, her bir grup için atama yapılacak kadro sayısı kadar aday asıl, yarısı kadar aday ise yedek olarak tespit edilecektir. Asıl ve yedek listelerinde sıralama yapılırken adayların Yarışma Sınavı puanının eşit olması halinde sırasıyla yazılı sınav puanı yüksek miktarda olan adaya, yazılı sınav puanının da eşit olması halinde KPSS puanı yüksek miktarda olan adaya öncelik tanınacaktır.

Yarışma Sınavında başarılı olan ve atanmaya hak kazanan adayların Gençlik ve Spor Uzman Yardımcısı kadrolarına atamaları yapılacaktır. Ataması yapılanlardan belge ile ispatı olabilecek olan zorunlu haller olmaksızın gösterilen süre içinde vazifeye başlamayanlar ile belge ile ispatı olabilecek olan zorunlu haller sebebiyle vazifeye başlamama hali iki ayı aşanların atamaları iptal edilecektir. Bu adaylar için sınav sonuçları kazanılmış hak sayılmayacaktır. Sınavda başarılı olup vazifeye başlamayanların yahut ataması yapılıp herhangi bir nedenle görevden ayrılanların yerine, müteakip sınav tarihine kadar, yedek listedeki başarı sırası dikkate alınarak atama yapılabilir. Yedek listede yer almak, sonraki sınavlar için kazanılmış hak teşkil etmeyecektir. Ayrıca, Yarışma Sınavından 70 ve üzerinde puan almış olmak, asıl ve yedek listedeki sıralamaya giremeyen adaylar için müktesep hak teşkil etmeyecektir.

İstenilecek Belgeler Nelerdir?

Yarışma Sınavı neticesinde atanmaya hak kazandığı açıklamalan adaylar, sınav başvuru formu ile birlikte aşağıdaki belgeleri, açıklamada gösterilen tarihe kadar şahsen Gençlik ve Spor Bakanlığı Personel Dairesi Başkanlığına teslim edeceklerdir.

  1. Yükseköğrenim diploması yahut mezuniyet belgesinin veya eğitimini yurt dışında tamamlamış olanlar için diploma denklik belgesinin aslı yahut Bakanlıkça onaylı örneği,
  2. KPSS sonuç belgesinin aslı yahut Bakanlıkça onaylı örneği,
  3. Altı adet vesikalık fotoğraf,
  4. Sağlıkla alakalı olarak görevini devamlı yapmaya engel bir hali olmadığına dair yazılı beyanı,
  5. Erkek adaylar için askerlikle ilişiği olmadığına dair yazılı beyanı,
  6. Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Formu,
  7. Adli sicil kaydı beyannamesi,
  8. Mal bildirimi.

İtiraz İşlemleri

Yarışma Sınavının yazılı bölümüne katılacaklara ilişkin geçici listeye, listenin ilanından bu yana beş gün içinde itiraz edilebilecek olup, yapılan itirazlar Sınav Komisyonunca itiraz tarihinden bu yana en geç on gün içinde neticelendirılacaktır.

Adaylar, sınav sonuçlarının ilan edilmesinden bu yana yedi gün içinde sınav sonuçlarına yazılı olarak itiraz edebilecek olup, yapılan itirazlar Sınav Komisyonunca en fazla yedi gün içinde incelenerek karara bağlanacak ve itiraz sonucu adaylara yazılı olarak bildirilecektir.

Gerçeğe Aykırı Beyan

Yarışma Sınavına başvuranlardan gerçeğe aykırı beyanda olduğu yahut belge verdiği tespit edilenlerin sınav sonuçları geçersiz sayılarak atamaları yapılmayacak, atamaları yapılmış olsa dahi iptal edilecektir. Bu bireyler, hiçbir hak talep edemeyecek ve haklarında Türk Ceza Kanununun alakalı hükümleri uygulanmak üzere, Cumhuriyet Başsavcılığına suç açıklamasunda bulunulacaktır.

Bu makalemizde Gençlik ve Spor Bakanlığı aracılığıyla yapılacak olan uzman yardımcısı alımı ilanı ile ilgili başvuru formu, başvuru tarihleri ve başvuru şartları ile ilgili geniş bir şekilde bilgiler verdik. Konu ile ilgili soru, sorun veya görüşlerinizi yorum bölümümüzden dile getirebilirsiniz. Ayrıca bakanlık aracılığıyla yayına giren tüm ilanlara Gençlik ve Spor Bakanlığı iş başvurusu sayfasından varabilirsiniz.


DİĞER UZMAN YARDIMCISI HABERLERİNİ ÖNCE SİZE GÖNDERELİM!

Devlette.com, uzman yardımcısı hususunda tüm yeni haberleri ve açıklamaları çok yakında zamandan anlık olarak takip etmektedir ve bu bildiriler ilk kez bu sitede yayınlanmaktadır. Bu nedenle devlette.com’un paylaştığı haberleri takip etmeniz ve bi hayli hızlı adım atmanız yararınıza olacaktır. Devlette.com’dan yapılan uzman yardımcısı açıklamalarını ve haberlerini en önce siz almak istiyorsanız aşağıdaki kanallardan bize abone olabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu