Bilgi Arşivi

Gerçek Sayılar Nelerdir?, Gerçek Sayılar Kümesi 2021

Gerçek Sayılar Nelerdir?, Gerçek Sayılar Kümesi, bilgi sitemizde Gerçek Sayılar Nelerdir?, Gerçek Sayılar Kümesi başlığı altında bilgi paylaştık. Gerçek Sayılar Nelerdir?, Gerçek Sayılar Kümesi ile alakalı tüm detaylar makalemizde.

Başlıklar

Gerçek Sayılar Nelerdir?, Gerçek Sayılar Kümesi

Gerçek-Sayılar

Gerçek sayılar konulu makalemizde siz kıymetli okurlarımıza gerçek reel sayılar nedir ve gerçek sayılar kümesi nedir soruların cevabını vermeye çalışacağız.

Gerçek Sayı Nedir?

Sayı doğrusu üzerinde gösterilebilen tüm sayılara gerçek sayılar denir. Sayı doğrusunu tam doldururlar. Sayı doğrusundaki sonsuz tane noktanın her biri gerçek sayıya tekabül eder. Bu sayılar, rasyonel sayılarda olabilirler, irrasyonel sayılar da olabilirler. İngilizcede reel kelimesinin Türkçe karşılığı gerçek demektir.

Bu nedenle gerçek reel sayılar şeklinde de anlatılır. Gerçek sayılar günlük yaşamımızda tercih ettiğimiz sayıların genel adıdır. Reel sayılar, katsayıları tam sayılar veya rasyonel sayılar olan polinomlar kümesinin çözümlerini göstermek amacı için de kullanılmıştır. Bu nedenle polinomlar kümesinin genişlemiş halidir.

Gerçek Sayı Kümeleri Nelerdir?

Tüm sayı kümeleri gerçek sayılardır. Gerçek sayılar kümesi dediğimizde, tam sayılar, doğal sayılar, rasyonel sayılar ve irrasyonel sayılar işin içerisine dahil olmuş olur.

Gerçek sayı kümeleri şu biçimdedir;

  • Tam sayılar: 2, 23, -5, 456 şeklinde devam edebilecek gerçek sayılardır.
  • Doğal sayılar: 4, 7, 12, 0 şeklinde devam edebilecek gerçek sayılardır.
  • Rasyonel sayılar: 1/3, 3, 12.5 şeklinde devam edebilecek gerçek sayılardır.
  • İrrasyonel sayılar: pi, e, √2 şeklinde devam edebilecek gerçek sayılardır.

Sayılar kümesi içinde tam sayılar, doğal sayıları kapsarlar. Gerçek sayılarda bunların en geniş sayı kümesi şeklinde ifade edilir.

Gerçek (Reel) Sayılar Ne Demektir?

Temel olarak gerçek sayıları anlamak için irrasyonel ve rasyonel sayıları bilmek gerekir. Çünkü gerçek sayılar nedir sualinin yanıtı bu sayıların içinde gizlidir. Rasyonel ve irrasyonel sayıların tamamı gerçek sayıları oluşturur yani bu sayılar diğer tam sayılar ile doğal sayıları kapsarlar. Gerçek sayılar büyük R harfi ile gösterilir.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu