Başvurular

Gelir İdaresi Başkanlığı Avukat Alım İlanı

Gelir İdaresi Başkanlığı Avukat Alım İlanı, iş başvurusu bölümünde Gelir İdaresi Başkanlığı Avukat Alım İlanı ile alakalı detaylara yer verdik.. Gelir İdaresi Başkanlığı Avukat Alım İlanı ile alakalı tüm ayrıntılar makalemizde..

Gelir İdaresi Başkanlığı Avukat Alım İlanı


Share on FacebookShare on Facebook
Tweet about this on TwitterTweet about this on Twitter
Share on LinkedInShare on LinkedIn

gelir-idaresi-baskanligigelir-idaresi-baskanligi

Gelir İdaresi Başkanlığı 75 avukat alacak. Adayların KPSS’den en az 70 puan almış olmaları gerekiyor. Başvurular 1 ila 5 Eylül tarihleri içinde alınacak.

GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI

AVUKATLIK GİRİŞ SINAVI DUYURUSU

I– SINAVA İLİŞKİN BİLGİLER

-Başkanlığımızca vergi dairesi başkanlıklarında görevlendirilmek üzere 75 (yetmiş beş) avukat alınacaktır.

-Sınava başvuru şartlarını taşıyan ve usulüne uygun olarak başvuranlardan Kamu Personel Seçme Sınavı (B) grubu KPSS P3 puanı en yüksek miktarda olan adaydan başlamak üzere atama yapılacak kadro rakamının beş katına kadar aday giriş sınavına alınacaktır.

-Eşit puan almış olmaları sebebiyle son sıradaki aday rakamının birden fazla olması halinde ise bu adayların tümü sınava çağrılacaktır.

II– SINAV TARİHİ VE YERİ

-Giriş sınavının yazılı bölümü 18 Ekim 2014 tarihinde, Saat 10:00’da, Ankara’da yapılacaktır.

-Giriş sınavının yazılı bölümüne girmeye hak kazanan adayların isimleri ile sınavın yapılacağı adres ve sınav saatleri; e-Devlet portalı www.turkiye.gov.tr ile Gelir İdaresi Başkanlığı www.gib.gov.tr internet sayfalarında yazılı sınavdan en az 10 gün önce ilan edilecektir.

III– SINAV BAŞVURU ŞARTLARI

-Son başvuru tarihi saygınlığıyla ÖSYM aracılığıyla 5-6 Temmuz 2014 senesinde yapılan Kamu Personel Seçme Sınavı (B) grubu KPSS P3 puan türünden 70 (yetmiş) ve üzeri puan almış olmak,

-657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinin (A) bendinde bulunan genel şartları taşımak,

-En az dört yıllık lisans eğitimi veren bir hukuk fakültesini bitirmiş olmak,

-Avukatlık ruhsatına haiz olmak,

-01.01.2014 tarihi saygınlığıyla otuz beş yaşını doldurmamış olmak (01.01.1979 tarihinde yahut bu tarihten sonra doğmuş olmak).

-Erkek adaylar için askerlikle ilişiği olmamak,

-Görevini devamlı olarak yapmaya engel bir durumu olmamak.

IV– SINAV BAŞVURUSU

-Başvurular, 01 Eylül 2014 tarihinde başlayıp 05 Eylül 2014 tarihinde sona erecektir.

-Başvurular, elektronik ortamda http://esinav.gib.gov.tr/eSinav/adayGiris.jsp adresinde bulunan Gelir İdaresi Başkanlığı Sınav Başvuru Formu’nun doldurulması suretiyle yapılacaktır. Başvuru formunun doldurulması ve iletilmesine ilişkin açıklamalar internet sayfasında bulunmaktadır. Bunun yanında adaylar mesai saatleri içinde ‘‘Gelir İdaresi Başkanlığı Eğitim Merkezi 25 Mart Mahallesi Çınardibi Caddesi 113. Sokak No:31 Lalegül/Demetevler Yenimahalle/ANKARA” adresine gelerek şahsen sınav başvurusunda da bulunabileceklerdir.

-Posta yoluyla gelen başvurular KPSS puanlarının kontrolü yapılamadığından kabul edilmeyecektir.

V- SINAV ŞEKLİ VE KONULARI

-Giriş sınavı, yazılı ve sözlü olmak üzere iki aşamalıdır.

-Avukatlık giriş sınavı yazılı bölümü test usulüyle gerçekleştirilecek olup, sınav konularına aşağıda yer verilmiştir:

1)Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi,

2)Hukuk Grubu;

Anayasa Hukuku, İdare Hukuku ve İdari Yargılama Hukuku, Vergi Hukuku, Medeni Hukuk, Borçlar Hukuku, Ticaret Hukuku (Ticari İşletme-Şirketler-Kıymetli Evrak), İcra ve İflas Hukuku, Ceza Hukuku (Genel Hükümler), 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu, 178 sayılı Maliye Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname ve 5345 sayılı Gelir İdaresi Başkanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun.

-Sözlü sınav, yazılı sınav konularından yapılacaktır.

VI- DEĞERLENDİRME

-Yazılı sınavın değerlendirilmesi sonucu, bu sınavdan 100 üzerinden 70 ve üzeri puan alan adaylardan; en yüksek puan alan adaydan başlamak üzere atama yapılacak kadro rakamının iki katına kadar aday sözlü sınava çağrılacaktır. Son sıradaki adayla eşit puan alan adaylar da sözlü sınava çağrılacaktır.

-Sözlü sınavda adayın, bir konuyu kavrayıp özetleme, ifade kabiliyeti ve muhakeme gücü, liyakati, temsil kabiliyeti, bilgi düzeyi, davranış ve tepkilerinin mesleğe uygunluğu, özgüveni, ikna kabiliyeti ve inandırıcılığı, genel yetenek ve genel kültürü, bilimsel ve teknolojik gelişmelere açıklığı gibi özellikleri ayrı ayrı değerlendirilecektir.

-Giriş sınavı puanı, sözlü sınavda başarılı olan adayların sözlü sınav puanı ile yazılı sınav puanının aritmetik hemen hemensı alınarak hesaplanacaktır.

-Giriş sınavı sonuçları, puanı en yüksek adaydan başlamak suretiyle başarı derecesine göre sıraya konulacak ve atama yapılacak kadro sayısı kadar aday asil, yüzde yirmi beşine kadar aday ise yedek olarak tespit edilecektir.

-Asil ve yedek listelerinde sıralama yapılırken, adayların giriş sınavı puanının eşit olması halinde, yazılı puanı yüksek miktarda olan adaya; yazılı puanının da eşit olması halinde ise Kamu Personel Seçme Sınavı (B) grubu KPSS P3 puanı yüksek miktarda olan adaya öncelik tanınacaktır.

-Yedek listede bulunan adayların hakları müteakip yazılı sınav tarihine kadar geçerli olup, ardındanki sınavlar için müktesep hak yahut herhangi bir öncelik teşkil etmeyecektir.

-Giriş sınavından 70 ve üzerinde puan almış olmak asil ve yedek listedeki sıralamaya giremeyen adaylar için müktesep hak teşkil etmeyecektir.

VII- SINAV SONUÇLARININ DUYURULMASI VE İTİRAZ

-Sözlü sınava girmeye hak kazanan adayların isimleri, sözlü sınav yeri, günü ve saati Başkanlığın ilan için ayrılmış yerlerinde ve http://www.gib.gov.tr internet adresinde açıklamalacaktır.

-Giriş sınavında başarılı olan adayların ad ve soyadları ile aday numaralarının olduğu asil ve yedek listeler Başkanlığın ilan için ayrılmış yerlerinde ve http://www.gib.gov.tr internet adresinde açıklamalacaktır. Ayrıca, asil ve yedek listelerde bulunan adaylara sonuç yazı ile bildirilecektir.

-Sınav sonuçlarına, açıklamanun yapıldığı günü takip eden tarihten bu yana yedi gün içinde bir dilekçe ile itiraz edilebilecektir ve postadaki gecikmeler dikkate alınmayacaktır. İtirazlar, sınav kurulu aracılığıyla incelenecek ve en geç beş iş günü içinde karara bağlanarak sonuç alakalıye yazılı olarak bildirilecektir.

VIII- DİĞER HUSUSLAR

-Giriş sınavında başarılı olup, asil listede bulunanlardan sınava başvuru şartlarını taşıyan ve kendilerine yapılacak bildirimde gösterilen süre içinde atamaya esas teşkil eden belgeleri ibraz edenler Avukatlık kadrolarına atanacaktır.

-Gelir İdaresi Başkanlığı Hukuk Müşavirliği Görevleri ile Avukatların Mesleğe Alınmaları, Davaların Takip Usulü ve Çalışmaları Hakkında Yönetmeliğin 11 inci maddesinin ikinci fıkrası hükmüne aykırı davranılmak suretiyle sınavda başarılı olanlar ile gerekli şartları taşımadığı sonradan anlaşılanların atama işlemleri yapılmayacaktır. Atamaları yapılmış ise bu atamalar iptal edilecektir. Atama yapılması için kendilerine bildirilen süre içinde mazeretsiz olarak başvurmayan yahut ataması yapıldığı halde süresi içinde vazifeye mazeretsiz başlamayan adaylar atama işleminden sarfınazar etmiş sayılacak ve sınav sonuçları kazanılmış hak sayılmayacaktır.

-Atama işleminden sarfınazar edenler, atamaları iptal edilenler ve memurluğa alınma şartlarından herhangi birini taşımadığının bilinmesi üzerine ataması yapılmayanların yerlerine, yedek listedeki adaylar sırası ile aynı usulle avukat kadrolarına atanacaktır.

-Giriş sınavında başarılı olanlardan, gerçeğe aykırı beyanda olduğu tespit edilenlerin, sınavları geçersiz sayılarak atamaları yapılmayacağı gibi, bu biçimde atamaları yapılmış olsa dahi bu atamalar iptal edilecek ve bunlar hiçbir hak talep edemeyecektir.

-Gerçeğe aykırı beyanda olduğu tespit edilenler ile ilgili Türk Ceza Kanununun alakalı hükümleri uygulanmak üzere Cumhuriyet Başsavcılığına suç açıklamasunda bulunulacaktır.

-Adayların cep telefonu, çağrı cihazı, telsiz, fotoğraf makinesi vb. araçlarla, cep bilgisayarı, hesap makinesi ve saat özelliği dışında özelliği bulunan cihazlarla sınava girmeleri kesinlikle yasaktır. Bu araç ve cihazları yanında bulunduranların durumları tutanakla tespit edilerek bu adayların sınavı geçersiz sayılacaktır.

-Sınav sırasında kopya çeken, kopya veren yahut bunlara teşebbüs edenler ile sınav kâğıtlarına belirtici işaret koyanların durumları tutanakla tespit edilerek bu adayların sınavı geçersiz sayılacak ve bu bireyler ile ilgili disiplin hükümleri uygulanacaktır.

-Adayların sınava girebilmeleri için, T.C. kimlik numarası bulunan: nüfus cüzdanı yahut

sürücü belgesinin en az birini yanlarında bulundurmaları gerekmektedir.

İlan olunur.

Bu ilan 14 Ağustos 2014 tarihinde Devlet Personel Başkanlığı sitesinde yayınlanmıştır.


Share on FacebookShare on Facebook
Tweet about this on TwitterTweet about this on Twitter
Share on LinkedInShare on LinkedIn

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu