Başvurular

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Memur Personel Alımı 2022

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Memur Personel Alımı 2022, iş başvuru bölümüzde Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Memur Personel Alımı ile alakalı ayrıntıları siz değerli okurlarımız için bir araya getirdik. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Memur Personel Alımı başvurusu ile alakalı detaylar makalemizde..

Başlıklar

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Memur Personel Alımı

16 Mart 2015 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan Perakende kanunuyla, Gümrük bakanlığına bin yirmi üç atama izni daha verildi. Buna göre 2015 senesinde aşağıda gösterilen kadrolara toplamda 1.023 personel alımı, memur alımı gerçekleştirilecek. Başvuru tarihleri, başvuru formu ve başvuru şartları yazımızın devamında.

  • GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI 1.023 MEMUR ALIMI 2015
  • GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI

GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI 1.023 MEMUR ALIMI 2015

Gümrük ve Ticaret Bakanlığına İlk Defa Yapılacak Atamalar Hakkında Yönetmeliği ile Tüketici Hakem Heyeti Raportörlüğü Yönetmeliği hükümleri ikaznca aşağıda sınıfı, genel ve özel şartları, atanacak görev yerleri ile sayıları gösterilen kadrolara sözlü sınav sonrası açıktan atama yapılacaktır.

Başvuru Tarihi: 18 Mart 2015- 27 Mart 2015

Sözlü Sınav Tarihleri: 20 Nisan 2015-12 Mayıs 2015

Sözlü sınava girmek isteyenlerin; Bakanlığımızın kurumsal internet sitesinde (www.gtb.gov.tr) bulunan iş talep formunu elektronik ortamda doldurarak müracaat etmeleri, elektronik ortamda yapılan başvuruda adayların detaylarını eksiksiz ve doğru olarak girmeleri gerekmektedir. Başvuru onaylandıktan sonra gerek aday aracılığıyla gerekse Bakanlıkça herhangi bir değişiklik yapılması olabilecek değildir.Posta ile yahut diğer şekillerde yapılan müracaatlar kabul edilmeyecektir. 2014 yılı KPSS puanı ile merkezi yerleştirme sonucu B grubuna ait herhangi bir kadro yahut pozisyona yerleştirilen adaylar (Ataması yapılanlar yahut yerleştirildiği halde alakalı kuruma başvurmayanlar) başvuramazlar. Söz konusu adayların atamaları yapılmayacaktır.

  • Sözlü sınava, KPSS başarı sırasına göre atama yapılacak kadro rakamının üç katı aday çağırılacaktır. Son sıradaki adayla aynı puana sahip olan birden fazla aday bulunması halinde, bu adayların tümü sözlü sınava çağrılacaktır.
  • Sözlü sınava girmeye hak kazanan adayların ad ve soyadları ile sınav yerleri, sözlü sınav tarihinden en az on gün önce Bakanlık kurumsal internet sitesinde ilan edilmek suretiyle açıklamalacaktır. Ayrıca adaylara yazılı bildirimde bulunulmayacaktır.
  • Sözlü Sınavda başarılı olan adayların ad, soyad, atanacağı unvan ve aday numaralarının olduğu listeler, sözlü sınavın bitimi tarihinden bu yana en geç on beş iş günü içinde Bakanlık kurumsal internet sitesinde ilan edilecektir. Ayrıca adaylara tebligat yapılmayacaktır.
  • Sözlü sınavı kazananlardan başvuru belgelerinde gerçeğe aykırı beyanda olduğu tespit edilenlerin sınavları geçersiz sayılacak ve atamaları yapılmayacak; atamaları yapılmış ise iptal edilecek, bu bireyler bundan sonra açılacak olan sınavlara katılamayacak ve haklarında Cumhuriyet Savcılığına suç açıklamasunda bulunulacaktır. Böylelikle Bakanlığı yanıltanlar kamu görevlisi ise, bunun bunun yanında durumları çalıştıkları kurumlara da bildirilecektir.
  • Sözlü sınava adaylar “fotoğraflı ve onaylı bir kimlik belgesi (nüfus cüzdanı, ehliyet, pasaport vb.)” ile girebileceklerdir.
  • Sözlü sınavda adayın; “kavrama, muhakeme ve ifade kabiliyeti; liyakati, temsil kabiliyeti, davranış ve tepkilerinin mesleğe uygunluğu; özgüveni, ikna kabiliyeti ve inandırıcılığı; bilgi düzeyi, genel kabiliyeti ve genel kültürü; bilimsel ve teknolojik gelişmelere açıklığı” yüz tam puan üzerinden değerlendirilecektir.
  • Sözlü sınavda en az 70 puan alanlar başarılı sayılacak ve adayların başarı puanı, KPSS puanı ile sözlü puanının aritmetik hemen hemensı alınarak hesaplanacaktır.
  • Başarı puanı en yüksek adaydan başlamak suretiyle, atama yapılacak olan kadro sayısını geçmeyecek kadar asil aday belirlenecektir.
  • Adayların başarı puanının eşit olması halinde; KPSS puanı yüksek miktarda olana, bunun eşit olması halinde aynı puanı alan adaylar içinden diploma tarihi itibariyle önce mezun olmuş olana, bunun aynı olması halinde de yaşı büyük olan adaya öncelik verilecektir.
  • Sınavı kazanan adayların atamaları, istediğimiz belgelerin ilan edilecek olan son teslim tarihini takip eden otuz gün içinde bilgisayar ortamında kura usulü ile yapılacaktır. Atamalara ilişkin liste Bakanlık kurumsal internet sitesinde ilan edilecektir. Ayrıca alakalılere yazılı tebligat yapılacaktır.
  • Başvuruda bulunacakların aşağıda gösterilen genel ve özel şartları taşımaları gerekmektedir. (www.devlette.com )

GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI

1-GeneI Şartlar:

– 657 sayılı Devlet Memurları Kanunun 48 inci maddesinde gösterilen genel şartlara sahip olmak. -2014 yılı KPSS’de, KPSSP3 ve KPSSP93 puan çeşitlerinden 70 ve üzeri puan almış olmak.

2-Özel Şartlar:

SıraNo Unvan Teşkilatı Nitelikler KPSS Puan Türü Alım Yapılacak Sayı Sınıfı Derecesi
1 EğitimUzmanı Merkez Eğitim bilimleri fakültelerinin eğitim programları ve öğretim, eğitim yönetimi teftişi ve planlaması, yetişkin eğitimi bölümlerinden yahut bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca onaylanmış yurt içi yahut yurt dışındaki yüksek öğretim kuramlarının gösterilen bölümlerinden mezun olmak veya bu konularda yüksek lisans öğrenimi görmüş olmak. Adayların, söz konusu bölümlerde yüksek lisans eğitimi görmüş olmaları halinde yüksek lisans diplomalarını başvuru esnasında jpeg formatında taratarak iş talep formuna eklemeleri gerekmektedir. KPSSP3 3 GİH 7
2 TüketiciHakemHeyetiRaportörü Ticaret İl Müdürlükleri Üniversitelerin en az dört yıllık eğitim veren hukuk, siyasal bilgiler, iktisat, işletme, iktisadi ve idari bilimler fakülteleri veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu aracılığıyla onaylanmış yurt içi yahut yurt dışındaki yükseköğretim kuramlarının fakülte yahut yüksekokullarından mezun olmak. Adayların, söz konusu bölümlere denk sayılan bir bölümden mezun olmaları halinde YÖK aracılığıyla onaylanmış denklik belgelerini başvuru esnasında jpeg formatında taratarak iş talep formuna eklemeleri gerekmektedir. KPSSP3 200 GİH 7,8,9
3 MuhafazaMemuru Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlükleri 1-En az dört yıllık eğitim veren hukuk, siyasal bilgiler, İktisadi ve idari bilimler, iktisat, işletme fakültelerinden veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu aracılığıyla onaylanmış yurt içi yahut yurt dışındaki yükseköğretim kuramlarının fakülte yahut yüksekokullarından mezun olmak. Adayların, söz konusu bölümlere denk sayılan bir bölümden mezun olmaları halinde YÖK aracılığıyla onaylanmış denklik belgelerini başvuru esnasında jpeg formatında taratarak iş talep formuna eklemeleri gerekmektedir.2-Sınava başvuru tarihinde 30 yaşından gün almamış olmak,(27/03/1986 tarihinde ve ardından doğanlar başvurabilir.)3-Erkekler en az 172 cm, bayanlar ise en az 165 cm boyunda olmak, “Sağlık Bakanlığına bağlı tam teşekküllü Devlet hastanelerinden görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı yahut bedensel özürlü olmadığını, psikiyatrik bir hastalık, kişilik bozukluğu, nörolojik rahatsızlığı, şaşılık, KPSSP3 400 GİH 6,7,8
körlük, gece körlüğü, renk körlüğü, işitme kaybı, topallık, kekemelik, kas yahut iskelet sisteminde hareket kısıtlılığı ve benzeri önüne geçer bulunmadığını söyleyen, “Yurdun her yerinde görev yapabilir ve silah kullanabilir” ibareli sağlık kurulu raporu” almak.(Söz konusu rapor, sözlü sınavda başarılı olanlardan atama öncesi istenecektir. Rapor ibraz edemeyenlerin ve sözlü sınav esnasında yapılacak ölçümde boy şartını taşımayanların kurumumuzca ataması yapılmayacaktır.)
4 MuayeneMemuru Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlükleri 1-En az dört yıllık eğitim veren hukuk, siyasal bilgiler, İktisadi ve idari bilimler, iktisat, işletme fakültelerinden veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu aracılığıyla onaylanmış yurt içi yahut yurt dışındaki yükseköğretim kurumlanılın fakülte yahut yüksekokullarından mezun olmak. Adayların, söz konusu bölümlere denk sayılan bir bölümden mezun olmaları halinde YÖK aracılığıyla onaylanmış denklik belgelerini başvuru esnasında jpeg formatında taratarak iş talep formuna eklemeleri gerekmektedir.2-Sınava son müracaat tarihi itibariyle 35 yaşını doldurmamış olmak. (27/03/1980 tarihinde ve ardından doğanlar başvurabilir.) KPSSP3 150 GİH 6,7,8
5 Memur Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlükleri En az dört yıllık eğitim veren yüksek öğretim kuramlarının hukuk, siyasal bilgiler, iktisat, işletme ve İktisadi ve İdari bilimler fakülteleri, uygulamalı bilimler yüksekokullarının gümrük işletme bölümünden veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca onaylanmış yurt içi yahut yurt dışındaki yüksek öğretim kuramlarının fakülte, yüksekokul yahut bölümlerinden mezun olmak. Adayların, söz konusu bölümlere denk sayılan bir bölümden mezun olmaları halinde YÖK aracılığıyla onaylanmış denklik belgelerini başvuru esnasında jpeg formatında taratarak iş talep formuna eklemeleri gerekmektedir. KPSSP3 130 GİH 6,7,8
6 Memur Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlükleri En az iki yıl süreli eğitim veren ihracat-ithalat, ülkeler arası ticaret, ülkeler arası ticaret yönetimi, dış ticaret, ülkeler arası ticaret ve lojistik, lojistik yönetimi, adalet meslek yüksekokulu ile meslek yüksekokullarının adalet, gümrük işletme yahut gümrük işleri ön lisans programlarından mezun olmak. KPSSP93 70 GİH 7,8,9
7 Memur Ticaret İl Müdürlükleri En az dört yıllık eğitim veren yükseköğretim kuramlarının hukuk, siyasal bilgiler, iktisat, işletme ve İktisadi ve İdari bilimler fakülteleri, uygulamalı bilimler yüksekokullarının gümrük işletme bölümünden veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca onaylanmış yurt içi yahut yurt dışındaki yükseköğretim kuramlarının fakülte, yüksekokul yahut bölümlerinden mezun olmak. Adayların, söz konusu bölümlere denk sayılan bir bölümden mezun olmaları halinde YÖK aracılığıyla onaylanmış denklik belgelerini KPSSP3 45 GİH 6,7,8
başvuru esnasında jpeg formatında taratarak iş talep formuna eklemeleri gerekmektedir.
8 Memur Ticaret İl Müdürlükleri En az iki yıl süreli eğitim veren ihracat-ithalat, ülkeler arası ticaret, ülkeler arası ticaret yönetimi, dış ticaret, ülkeler arası ticaret ve lojistik, lojistik yönetimi, adalet meslek yüksekokulu ile meslek yüksekokullarının adalet, gümrük işletme yahut gümrük işleri ön lisans programlarından mezun olmak. KPSSP93 25 GİH 7,8
SıraNo Unvan Teşkilatı Alım Yapılacak İller
1 Eğitim Uzmanı Merkez Ankara
2 Tüketici Hakem Heyeti Raportörü Ticaret İl Müdürlükleri Adana, Ankara, Kayseri, İzmir, Antalya, İstanbul, Bursa, Mersin, Eskişehir, Konya, Samsun, Denizli, Hatay, Diyarbakır, Erzurum, Gaziantep, Manisa, Tekirdağ, Ordu, Kocaeli.
3 Muhafaza Memuru Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlükleri Adana, Afyonkarahisar, Ağrı, Aksaray, Ankara, Antalya, Ardahan, Artvin, Aydın, Balıkesir, Bartın, Batman, Bolu, Bursa, Çanakkale, Çorum, Denizli, Diyarbakır, Edirne, Elazığ, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Giresun, Hakkari, Hatay, İğdır, İsparta, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Karabük, Karaman, Kars, Kastamonu, Kayseri, Kırıkkale, Kırklareli, Kilis, Kocaeli, Konya, Kütahya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Nevşehir, Niğde, Ordu, Rize, Sakarya, Samsun, Sivas, Şanlıurfa, Şırnak, Tekirdağ, Trabzon, Uşak, Van, Yalova, Zonguldak
4 Muayene Memuru Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlükleri Adana, Afyonkarahisar, Ağrı, Aksaray, Ankara, Antalya, Ardahan, Artvin, Aydın, Balıkesir, Bartın, Batman, Bolu, Bursa, Çanakkale, Çorum, Denizli, Diyarbakır, Edirne, Elazığ, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Giresun, Hakkari, Hatay, İğdır, İsparta, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Karabük, Karaman, Kars, Kastamonu, Kayseri, Kırıkkale, Kırklareli, Kilis, Kocaeli, Konya, Kütahya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Nevşehir, Niğde, Ordu, Rize, Sakarya, Samsun, Sivas, Şanlıurfa, Şırnak, Tekirdağ, Trabzon, Uşak, Van, Yalova, Zonguldak
5 Memur Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlükleri Adana, Afyonkarahisar, Ağrı, Aksaray, Ankara, Antalya, Ardahan, Artvin, Aydın, Balıkesir, Bartın, Batman, Bolu, Bursa, Çanakkale, Çorum, Denizli, Diyarbakır, Edirne, Elazığ, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Giresun, Hakkari, Hatay, İğdır, İsparta, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Karabük, Karaman, Kars, Kastamonu, Kayseri, Kırıkkale, Kırklareli, Kilis, Kocaeli, Konya, Kütahya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Nevşehir, Niğde, Ordu, Rize, Sakarya, Samsun, Sivas, Şanlıurfa, Şırnak, Tekirdağ, Trabzon, Uşak, Van, Yalova, Zonguldak
6 Memur Ticaret İl Müdürlükleri 81 il

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı 1023 memur alımı başvuru şartları, başvuru formu ve başvuru tarihleri ile alakalı merak ettiklerinizi yorum bölümünden dile getirebilirsiniz.


DİĞER PERSONEL ALIMI HABERLERİNİ ÖNCE SİZE GÖNDERELİM!

Devlette.com, personel alımı hususunda tüm yeni haberleri ve açıklamaları çok yakında zamandan anlık olarak takip etmektedir ve bu bildiriler ilk kez bu sitede yayınlanmaktadır. Bu nedenle devlette.com’un paylaştığı haberleri takip etmeniz ve bi hayli hızlı adım atmanız yararınıza olacaktır. Devlette.com’dan yapılan personel alımı açıklamalarını ve haberlerini en önce siz almak istiyorsanız aşağıdaki kanallardan bize abone olabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu