Biyografiler

Hande Erçel kimdir, kaç yaşında, evi nerede?

Hande Erçel kimdir, biyografi kategorimizde 24.11.1993 doğumlu ve mesleği Oyuncu olan Hande Erçel biyografisini paylaşalım istedik. Hande Erçel kimdir?, Hande Erçel nereli?, Hande Erçel kaç yaşında, tüm detaylar Hande Erçel biyografi makalemizde..

Hande Erçel kimdir? – Biyografisi

Hande Erçel (Sen Çal Kapımı Dizisi Eda)

Son zamanlarda Siyah İnci, Halka, Azize gibi dizilerle halkın gözü önünde olan Hande Erçel şimdi de çiçeği burnunda bir yaz dizisiyle seyircilerin karşısına çıkıyor. Peki Hande Erçel kimdir? Kaç yaşındadır? Nerelidir? Oyunculuk yaşamı nasıl başlamıştır? Hangi burçtur? İşte bu tarz soruların için tüm ayrıntılar…

Hande Erçel Kimdir?

Hande Erçel, 24 Kasım 1993 senesinde Balıkesir’in Bandırma beldesinde dünyaya gelmiştir. Türk oyuncu ve model olarak iş yaşamına sürdürmektedir. 26 yaşındadır. Halen eğitim hayatına sürdürmekte ve Mimar Sinan Güzel Sanatlar Fakültesi Türk Sanatları Bölümü’nde okumaktadır.

Hande Erçel’in Boyu ve Kilosu Kaçtır?

Hande Erçel, 1,75 m boyunda ve 55 kilodur.

Hande Erçel’in Burcu Nedir?

Hande Erçel 24 Kasım doğumlu olduğundan dolayı Yay burcudur.

Hande Erçel’in Oyunculuk Hayatı

Oyunculuk yaşamına ilk kez 2014 senesinde Show TV’de yayına başlayan “Çılgın Dershane Üniversitede” adlı dizide başlamıştır. Dizide Berrin Keklikler, Duygu Çetinkaya, Paşhan Yılmazel ve Okan Karacan gibi oyuncularla rol arkadaşlığı yapmıştır. Ardından yine 2014 senesinde “Hayat Ağacı” dizisinde Selin Karahanlı kişiliğini canlandırmıştır. İdil Fırat, Onur Saylak, Kenan Bal ve Özge Özberk gibi oyuncularla birlikte oynamıştır. 

Hande Erçel’in Başarıları

2015 senesinde Azerbaycan’da tertip edilen Miss Civilization of the World yarışmasına katılıp bu yarışmada ikinci olmuştur. Bunların bunun yanında dizi ve filmlerdeki çeşitli oyunculukları neticesinde kazandığı başarılar:

•2012 – Miss Civilization of the World – Birincilik

•2014 – Miss Civilization of the World- İkincilik

•2015 – 42. Pantene Altın Kelebek Ödülleri Pantene Yıldızı Parlayanlar (Güneşin Kızları) – Kazandı

•En Yakışan Çift (Selin & Ali) Adaylık

•2016 – 23. İTÜ EMÖS Başarı Ödülleri En Başarılı Kadın Dizi Oyuncusu – Kazandı

•2. Türkiye Gençlik Ödülleri En İyi Kadın Dizi Oyuncusu – Kazandı

•7. KTÜ Medya Ödülleri En kaliteli Çıkış Yapan Kadın Oyuncusu – Kazandı

•7. İMK Sosyal Medya Ödülleri En İyi Çıkış Yapan Kadın Oyuncu (Aşk Laftan Anlamaz) – Adaylık

•2017 – 1. Müzikonair Ödülleri En kaliteli Kadın Dizi Oyuncusu – Adaylık

•8. KTÜ Medya Ödülleri En Beğenilen Dizi Çifti (Hayat & Murat) – Adaylık

•Yeditepe Üniversitesi 5. Dilek Ödülleri En İyi Kadın Komedi Oyuncusu – Kazandı

•1. Türkiye Çocuk Ödülleri En İyi Kadın Dizi Oyuncusu – Adaylık

•2. Türkiye Gençlik Ödülleri En İyi Kadın Dizi Oyuncusu – Kazandı

•İstanbul Moda Rehberi Ödülleri En İyi Kadın Oyuncu

Hande Erçel Filmografisi

•2013 (Dizi) “Tatar Ramazan” – “Kendisi” Yardımcı Oyuncu

•2013 (Dizi) “Çalıkuşu” – “Zahide” Yardımcı Oyuncu

•2014 (Dizi) “Çılgın Dershane Üniversite’de” – “Meryem” – Yardımcı Oyuncu

•2014 (Dizi) “Hayat Ağacı” – “Selen Karahanlı” – Yardımcı Oyuncu

•2015–2016 (Dizi) “Güneşin Kızları” – “Selin Yılmaz/Mertoğlu” – Başrol Oyuncusu

•2016-2017 (Dizi) “Aşk Laftan Anlamaz” – “Hayat Uzun/Sarsılmaz” – Başrol Oyuncusu

•2017 (Dizi) “Siyah İnci”- “Hazal” – Başrol Oyuncusu

•2022 (Dizi) “Sen Çal Kapımı” – “Eda” – Başrol oyuncusu

Hande Erçel Reklam Filmleri

•2016  L’Oréal Paris – Casting Creme Gloss

•2017 Defacto – Cuk Oturur Mükemmel Durur

Hande Erçel Sosyal Medya

Hande Erçel’in Twitter hesabı @HandeErcel’in güncel olarak 332,9 bin takipçisi bulunmaktadır. Hande Erçel’in Instagram hesabının ise 13,3 milyon takipçisi bulunmaktadır.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu